Define Kazısı

Define Kazısı

Son dakika define kazısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan define kazısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını define kazısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Define Kazısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan define kazısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 50 define kazısı haberi bulunmuştur. Tüm define kazısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Define kazısında jeneratör gazından zehirlendiler!
Define kazısında jeneratör gazından zehirlendiler! Bursa’nın İznik ilçesinde mağarada define kazısı sırasında jeneratörden çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenen Tevfik Özdemir, Tevfik Özdemir ve İbrahim Ergün hayatını kaybettiler.
18.04.2024 Gündem
Bolu Mudurnu esrarengiz kazı! Bolu Mudurnu kazı çalışmaları bitti mi? Mudurnu kazısında ne bulundu, Mudurnu’da ne aranıyor? Bolu gizemli kazıda son durum
Bolu Mudurnu esrarengiz kazı! Bolu Mudurnu kazı çalışmaları bitti mi? Mudurnu kazısında ne bulundu, Mudurnu’da ne aranıyor? Bolu gizemli kazıda son durum Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gizli yürütülen adli soruşturma çerçevesinde Mudurnu ilçesine bağlı Kovucak köyünde Nisan ayında iş makinesiyle kazı çalışması başlatıldı. Bolu’da esrarengiz kazı olarak adlandırılan, kaza çalışması ile ilgili detaylar merak ediliyor. Alana ev sahibi çiftin dahi yaklaştırılmadığı iddia edilirken, büyük bir gizlilikle devam eden kazıda son durum sorgulanıyor. Peki, Bolu Mudurnu esrarengiz kazı nedir, Bolu Mudurnu kazı çalışmaları bitti mi? Mudurnu kazısında ne bulundu, Mudurnu’da ne aranıyor?
29.07.2023 Gündem
Bolu'daki gizemli kazıda yeni gelişme: Çok büyük hazine var
Bolu'daki gizemli kazıda yeni gelişme: Çok büyük hazine var Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Kovucak köyünde Sıtkı Toy’a ait arazide Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla 3 aydır yürütülen kazı çalışmasıyla ilgili bölgede çobanlık yapan vatandaş İHA’ya konuştu. İşte detaylar...
29.07.2023 Gündem
Bolu’da esrarengiz kazı; Zonguldak’tan maden işçileri getirildi
Bolu’da esrarengiz kazı; Zonguldak’tan maden işçileri getirildi Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Kovucak köyünde, yaşlı bir çifte ait arazide Cumhuriyet Başsavcılığı’nın adli soruşturma talimatıyla 3 aydır kazı yapılıyor. Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak Üzülmez Müessese Müdürlüğü’nden getirilen 15 madenci tarafından yerin metrelerce altında yapılan ve büyük gizlilik içerisinde yürütülen esrarengiz kazıda ne arandığıyla ilgili bilgi verilmiyor.
28.07.2023 Gündem
Elindeki sigarayla apartmana girdi, ortalık savaş alanına döndü!
Elindeki sigarayla apartmana girdi, ortalık savaş alanına döndü! Denizli’de kepçe operatörünün sabaha karşı, elindeki sigarayla oturduğu apartmana girmesinin ardından korkunç bir patlama meydana geldi. Kepçe operatörü yaralandığı patlamanın ardından ortalık savaş alanına döndü. Çok sayıda dükkanın camının patladığı, yakındaki bir galeride bulunan otomobillerin hasar aldığı patlamanın yaşandığı apartmanın bodrumunda kaçak kazı malzemeleri ele geçirildi.
14.05.2023 Yaşam
Define kazısı sonu oldu! Bir kişi gözaltına alındı
Define kazısı sonu oldu! Bir kişi gözaltına alındı Bolu'nun Seben ilçesinde define ararken kazdığı 12 metrelik çukurda kullandığı hiltiden çıkan karbonmonoksit gazından zehirlenen Fatih Uzun hayatını kaybetti. Uzun'un yanında bulunan arkadaşı Durmuş Akyol gözaltına alındı. Bir AFAD personelinin olay yerine ulaşmaya çalışırken kayalıklardan yuvarlanarak kolunun kırıldığı olayda, Fatih Uzun'un cansız bedeni helikopterle bulunduğu bölgeden alındı.
5.08.2022 Yaşam
AKÜ, 'defineci profesör' hakkında idari işlem başlattı
AKÜ, 'defineci profesör' hakkında idari işlem başlattı Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesindeki mezarlıkta kazı yapıp define ararken bekçilerin yakaladığı 4 şüpheliden Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mevlüt Güllü hakkında, üniversite yönetimi idari işlem başlattı. Rektörlükten yapılan açıklamada, "Üniversite yönetimimiz, akademisyenliğin onur ve vakarına yakışmayan bu menfi olayda adı geçen öğretim üyesi hakkında ilgili mevzuat çerçevesinde idari işlem başlatmıştır" denildi.
15.03.2022 Yaşam
İstanbul'da akılalmaz olay! Belediye başkanı 'çok ciddi' dedi ve...
İstanbul'da akılalmaz olay! Belediye başkanı 'çok ciddi' dedi ve... Avcılar'da TEM Otoyolu'nun yanında define kazısı yaptığı belirlenen 2 kişi yakalandı. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, " Burası Bathonea antik kentinin devamı. Çok ciddi bir kazı yapılmış." dedi. Hançerli, " Biz Müze Müdürlüğüne bilgi verdik. Çünkü burada belki bir tarih eser bulmuş olabilirler" diye konuştu.
5.02.2021 Yaşam
Su verilen Dipsiz Göl, doluyor
Su verilen Dipsiz Göl, doluyor Gümüşhane’nin Taşköprü Yaylası’nda yasal izinle yapılan define kazısı sonucu yok olan ve eski haline dönüştürülmesi için su takviye edilen Dipsiz Göl, kış aylarında biriken ve buz tutan karın erimesi ile su tutmaya başladı. Yayladaki doğal kaynaktan borularla su takviyesi yapılan gölde, su seviyesi 2 metreye ulaştı. Canlı yaşamın geri döndüğü gölün, yaklaşık 1 ay içerisinde eski haline dönmesi bekleniyor.
11.06.2020 Gündem
Dipsiz Göl'den iyi haber... Su doluyor
Dipsiz Göl'den iyi haber... Su doluyor Gümüşhane’nin Taşköprü Yaylası’nda yasal izinle yapılan define kazısı sonucu yok olan ve eski haline dönüştürülmesi için su takviye edilen Dipsiz Göl, kış aylarında biriken ve buz tutan karın erimesi ile su tutmaya başladı. 1,5 metre su seviyesine ulaşan ve kurbağaların yüzdüğü gölde canlı yaşam da geri döndü.
9.06.2020 Gündem
12 bin yıllık Dipsiz Göl'ün eriyen karla su tutması bekleniyor
12 bin yıllık Dipsiz Göl'ün eriyen karla su tutması bekleniyor Gümüşhane'nin Taşköprü Yaylasında yasal izinle yapılan define kazısı sonucu yok olan ve eski haline dönüştürülmesi için su takviye edilen Dipsiz Göl'ün, kış aylarında biriken ve buz tutan karın erimesi ile su tutması bekleniyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi eski öğretim üyesi Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, gölün orijinalliğinin bozulduğunu belirterek Dipsiz Göl artık suni göl olur dedi.
2.05.2020 Gündem
Bakan duyurmuştu! Artık ÇED istenecek
Bakan duyurmuştu! Artık ÇED istenecek Define arama projelerine 'Çevresel Etki Değerlendirmesi' (ÇED) raporu talep edilmesini içeren, 'ÇED Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' Resmi Gazete'de yayımladı. Buna göre define aramak isteyenler Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri'ne başvuracak. İl Müdürlüğü gerekirse define arayacak kişiden ÇED raporu talep edecek.
28.11.2019 Gündem
Dipsiz Göl açıklaması: Suyu doldurursanız ancak havuz olur
Dipsiz Göl açıklaması: Suyu doldurursanız ancak havuz olur Gümüşhane'nin Taşköprü Yaylasında yasal izinle yapılan define kazısı sonucu yok olan ve eski haline dönüştürülmesi için su takviye edilen Dipsiz Gölde inceleme yapan Jeomorfoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Turoğlu, "Kazıldıktan sonra gölün dengesi bozuldu. Gelip bu yeni yapılan çanağa suyu doldurursanız ancak havuz olur" dedi.
25.11.2019 Gündem
Bakan Kurum: İkinci Dipsiz Göl vakası yaşanmasın diye...
Bakan Kurum: İkinci Dipsiz Göl vakası yaşanmasın diye... ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İkinci bir Dipsiz Göl vakası yaşanmaması için Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) Yönetmeliği'nde değişikliğe gittik. Bundan sonra Türkiye'nin neresinde olursa olsun define kazısı yapacak firmalar, kişiler bakanlığımızdan ÇED raporu olmak zorundalar" dedi.
23.11.2019 Gündem
Dipsiz Göl'e su verilmeye başlandı
Dipsiz Göl'e su verilmeye başlandı GÜMÜŞHANE'nin merkeze bağlı Dumanlı köyü sınırlarındaki Taşköprü Yaylası'nda yasal izinle yapılan define kazısı sonucu yok olan, Buzul Çağı'ndan kalma 12 bin yıllık Dipsiz Göl'ün eski haline dönüştürülmesi için başlatılan çalışma sürdürülüyor. Suya dayanıklı kireçli ve killi toprak dökülüp, silindirle tabanı hazırlanan göl alanına, yandaki dereden su verilmeye başlandı.
22.11.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dipsiz Göl talimatı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dipsiz Göl talimatı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda illerin sorunları gündeme geldi.
22.11.2019 Gündem
Dipsiz Göl soruşturmasında, 2 müdür ve 1 memur açığa alındı
Dipsiz Göl soruşturmasında, 2 müdür ve 1 memur açığa alındı GÜMÜŞHANE'nin merkeze bağlı Dumanlı köyü sınırlarındaki Taşköprü Yaylası'nda Buzul Çağı'ndan kalma 12 bin yıllık Dipsiz Göl'de define kazısına izin veren Gümüşhane Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, Müze Müdürü Elif Öktem ile müze müdürlüğü personeli Yunus Ağa, haklarında başlatılan soruşturma kapsamında açığa alındı.
20.11.2019 Gündem
Akşener: Parlamenter sistemden yanayız
Akşener: Parlamenter sistemden yanayız İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Parlamenter sisteme geri dönüş noktasında dikkatle ve özenle üzerinde duran partiyiz. Her türlü bakış açısını izliyoruz. Biz parlamenter sistemden yanayız ve ısrarımız devam ediyor" dedi.
20.11.2019 Siyaset
Dipsiz Göl 'doğal değer' çıktı! Paha biçilemiyor
Dipsiz Göl 'doğal değer' çıktı! Paha biçilemiyor Gümüşhane'de Taşköprü Yaylası'nda yasal izinle yapılan define kazısı sonucu yok olan Dipsiz Göl'de, Jeomorfoloji Derneği tarafından oluşturulan heyetçe teknik inceleme yapıldı, rapor hazırlandı. Dipsiz Göl'ün su birikintisi olduğu yönündeki iddiaların gerçekçi olmadığına yer verilen ön raporda gölün, uzun yıllarda oluşan doğal bir göl ve paha biçilemez değerlerden olduğu belirtildi.
20.11.2019 Gündem
Jeoloji mühendisi Prof. Dr. Bektaş'tan Dipsiz Göl açıklaması: Tamamen şans
Jeoloji mühendisi Prof. Dr. Bektaş'tan Dipsiz Göl açıklaması: Tamamen şans Jeoloji mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Gümüşhane'nin Taşköprü Yaylası'nda yasal izinle yapılan define kazısı çalışmasında toprak doldurulup, yok edilen Dipsiz Göl'ün eski haline dönüştürülmesi çalışmalarını değerlendirdi. Gölün talana uğradığını belirten Bektaş, "Özellikleri artık kayboldu. Bundan sonra orada yapılacak göl, doğal değil, yapay göl olacaktır. 'Dipsiz Göl, su tutar mı, tutmaz mı?' sorusu ise tamamen şans" dedi.
18.11.2019 Gündem
Dipsiz Göl'ün eski haline dönmesi için kar bekleniyor
Dipsiz Göl'ün eski haline dönmesi için kar bekleniyor Gümüşhane'nin merkeze bağlı Dumanlı köyü sınırlarındaki Taşköprü Yaylası'nda yasal izinle yapılan define kazısı çalışmasında toprak doldurulup yok edilen, 12 bin yıllık Dipsiz Göl'ün eski haline dönüştürülmesi için başlatılan çalışmalar sürüyor. Suya dayanıklı kireçli ve killi toprak dökülüp silindirle tabanı hazırlanan gölün, su takviyesi yapılmadan, bölgedeki yağışların ardından eriyecek karla birlikte doğal haline dönmesi beklenecek.
17.11.2019 Gündem
Dipsiz Göl'le ilgili yeni gelişme! Çalışmalar başlıyor
Dipsiz Göl'le ilgili yeni gelişme! Çalışmalar başlıyor Gümüşhane'nin merkeze bağlı Dumanlı köyü sınırlarındaki Taşköprü Yaylası'nda Buzul Çağı'ndan kalma 12 bin yıllık Dipsiz Göl'de define kazısı için olumlu görüş bildiren kültür varlıkları koruma kurulu, çevre ve şehircilik ile arkeolog ve müze müdürlüğü görevlileri, haklarında bakanlık ve valilik tarafından başlatılan çifte soruşturma kapsamında açığa alındı. Gümüşhane Valiliği de ruhsat verilen kazı raporunun özensiz hazırlandığını açıkladı. Doğal hazine olarak nitelendirilen Dipsiz Göl'ün eski haline dönüştürülmesi için harekete geçen ekipler, göl alanına dökülen dayanıksız toprağı çıkaracak, yerine suya dayanıklı kireçli ve killi toprak dökerek alanı su dolduracak.
16.11.2019 Gündem
Define kazısı için Dipsiz Göl'ün suyu tahliye edildi
Define kazısı için Dipsiz Göl'ün suyu tahliye edildi Gümüşhane'de merkeze bağlı Dumanlı köyü sınırları içerisinde yer alan Taşköprü Yaylası'nda kaynağı ve akarı olmayan doğal güzelliği ile görenleri etkileyen Dipsiz Göl'de ‘define' söylentisi üzerine yasal izinle kazı başlatıldı. Suyu tahliye edilen göl alanında iddiaya göre var olduğuna inanılan altın aranıyor.
9.11.2019 Yaşam
Malkara'da, '500 kilo altın' iddiasıyla resmi kazı
Malkara'da, '500 kilo altın' iddiasıyla resmi kazı TEKİRDAĞ'ın Malkara ilçesinde yaşayan Nevriye Köroğlu, evinin yanındaki bahçede yaklaşık 500 kilo altın bulunduğu iddiaları üzerine, aldığı resmi izinle kazı çalışması başlattı. Kazı çalışmaları, güvenlik önlemleri alan jandarma ekiplerinin gözetiminde, iş makineleriyle sürdürülüyor.
2.09.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Define Kazısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki define kazısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.