Dipsiz Göl

Dipsiz Göl

Son dakika dipsiz göl haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan dipsiz göl ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını dipsiz göl haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Dipsiz Göl

haberleri sayfasında son dakika yaşanan dipsiz göl gelişmeleri de dahil olmak üzere 44 dipsiz göl haberi bulunmuştur. Tüm dipsiz göl haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası! Karadeniz'den 8 alan listede
Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası! Karadeniz'den 8 alan listede Türkiye’deki jeolojik oluşumların kalkınmadaki payının artırılması amacıyla düzenlenen ‘Ulusal ve Uluslararası Görünürlük İçin Türkiye’nin En Önemli 100 Jeolojik Mirası ve Anahtar Jeolojik Alanlarının Belirlenmesi Çalıştayı’nın sonuç bildirgesi hazırlandı. Bildirgede, aralarında mağara ve turba bataklıklarının da bulunduğu Rize’den 1, Gümüşhane’den 4, Trabzon’dan 3 alan Türkiye’nin en önemli 100 jeolojik mirası ve jeositleri listesinde yer aldı. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Raif Kandemir, “Bu alanları kapsayacak jeoparkları oluşturabilirsek Türkiye turizmine çok büyük katkılarda bulunabiliriz” dedi.
27.03.2024 Gündem
12 bin yıllık göl can çekişiyor! Uzmanlar uyardı! Böyle giderse...
12 bin yıllık göl can çekişiyor! Uzmanlar uyardı! Böyle giderse... Buzul Çağı’ndan kalma 12 bin yıllık Dipsiz Göl, eski haline kavuşamadı. Kazı yapıldığı için gölü besleyen taban bozuldu. Adeta çamur göl haline geldi. Yağmur yağdıkça bu görünüm artarak devam edecek. Uzmanlar eski haline dönmesinin çok zor olduğunu söyledi.
9.07.2021 Gündem
Gümüşhane'de heyecanlandıran keşif! 160 milyon yıllık...
Gümüşhane'de heyecanlandıran keşif! 160 milyon yıllık... Gümüşhane’nin Dörtkonak köyüne bağlı Edire Yaylası’nda akademisyen Prof. Dr. Raif Kandemir ile Doç. Dr. Coşkun Erüz'ün yaptığı saha incelemesinde, 160 milyon yıl öncesine ait olduğu belirlenen fosil ağaç ve onların kalıntılarında, 2 yeni ağaç türü keşfedildi. Bilim dünyasını heyecanlandıran keşifle, elde edilecek yeni bulguların, uluslararası literatüre kazandırılması hedefleniyor.
25.01.2021 Bilim ve Teknoloji
Zorlu 2020'de gerçek haberciliğin adresi yine DHA oldu!
Zorlu 2020'de gerçek haberciliğin adresi yine DHA oldu! Türkiye'nin en güçlü haber ağına sahip kuruluşlardan DHA, 2020 yılında da doğru, tarafsız ve objektif yayıncılık ilkesiyle gerçek haberciliğin adresi oldu. Türkiye'nin dört bir köşesindeki canlı yayın ekipleriyle televizyon kanallarına bağlantılar gerçekleştiren DHA, yaşanan sıcak olayları anbean kamuoyuna aktardı. DHA muhabirlerinin çektiği çarpıcı fotoğraflar, sadece Türkiye'de değil dünya basınında da geniş yer buldu.
30.12.2020 Gündem
ÇEVKO'dan Demirören Haber Ajansı'na ödül
ÇEVKO'dan Demirören Haber Ajansı'na ödül Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) tarafından düzenlenen Yeşil Nokta Basın Ödülleri, telekonferansla düzenlenen törende sahiplerini buldu. Törende, Demirören Haber ajansı (DHA) basın ödülüne layık görüldü. Ödülü DHA adına, DHA Görüntülü Haberler Müdürü Nazif Özcan aldı.
2.12.2020 Yaşam
Bakan Kurum duyurdu! Dipsiz Göl için sevindiren haber
Bakan Kurum duyurdu! Dipsiz Göl için sevindiren haber Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gümüşhane'deki Dipsiz Göl'ün yürütülen rehabilitasyon çalışmaları sonucunda tekrar hayat bulduğunu bildirdi.
9.07.2020 Gündem
Su verilen Dipsiz Göl, doluyor
Su verilen Dipsiz Göl, doluyor Gümüşhane’nin Taşköprü Yaylası’nda yasal izinle yapılan define kazısı sonucu yok olan ve eski haline dönüştürülmesi için su takviye edilen Dipsiz Göl, kış aylarında biriken ve buz tutan karın erimesi ile su tutmaya başladı. Yayladaki doğal kaynaktan borularla su takviyesi yapılan gölde, su seviyesi 2 metreye ulaştı. Canlı yaşamın geri döndüğü gölün, yaklaşık 1 ay içerisinde eski haline dönmesi bekleniyor.
11.06.2020 Gündem
Dipsiz Göl'den iyi haber... Su doluyor
Dipsiz Göl'den iyi haber... Su doluyor Gümüşhane’nin Taşköprü Yaylası’nda yasal izinle yapılan define kazısı sonucu yok olan ve eski haline dönüştürülmesi için su takviye edilen Dipsiz Göl, kış aylarında biriken ve buz tutan karın erimesi ile su tutmaya başladı. 1,5 metre su seviyesine ulaşan ve kurbağaların yüzdüğü gölde canlı yaşam da geri döndü.
9.06.2020 Gündem
12 bin yıllık Dipsiz Göl'ün eriyen karla su tutması bekleniyor
12 bin yıllık Dipsiz Göl'ün eriyen karla su tutması bekleniyor Gümüşhane'nin Taşköprü Yaylasında yasal izinle yapılan define kazısı sonucu yok olan ve eski haline dönüştürülmesi için su takviye edilen Dipsiz Göl'ün, kış aylarında biriken ve buz tutan karın erimesi ile su tutması bekleniyor. Karadeniz Teknik Üniversitesi eski öğretim üyesi Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, gölün orijinalliğinin bozulduğunu belirterek Dipsiz Göl artık suni göl olur dedi.
2.05.2020 Gündem
Bir Dipsiz Göl olayı daha! Köylüler nöbet tutuyor
Bir Dipsiz Göl olayı daha! Köylüler nöbet tutuyor Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Gültepe Mahallesi'nde yıllar önce komşu köyler ile haberleşmek amacıyla ateş yakılan ve dumanla haberleşme gerçekleştirilen tepe definecilerin hedefi haline geldi. Türkiye’den definecilerin yanı sıra Avrupa’dan gelenler de burada kazı yapmaya çalışıyor. Bu durum nedeniyle mahalle sakinleri tepeye zarar verilmemesi için zaman zaman nöbet tutuyor. Tepenin son hali ise Gümüşhane'de define söylentisi yüzünden zarar verilen Dipsiz Göl'ü akıllara getiriyor.
4.12.2019 Yaşam
Dipsiz Göl'le ilgili yeni skandal ortaya çıktı!
Dipsiz Göl'le ilgili yeni skandal ortaya çıktı! Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığı'nca merkeze bağlı Dumanlı köyü sınırlarındaki Taşköprü Yaylası'nda yasal izinle yapılan define kazısında, Buzul Çağı'ndan kalma, 12 bin yıllık Dipsiz Göl'ün yok olmasıyla ilgili sorumlular hakkında soruşturma başlatıldı. Bakanlık ve valiliğin idari soruşturmalarında, 2 müdür ve 1 memur açığa alınmıştı.
29.11.2019 Gündem
Bakan duyurmuştu! Artık ÇED istenecek
Bakan duyurmuştu! Artık ÇED istenecek Define arama projelerine 'Çevresel Etki Değerlendirmesi' (ÇED) raporu talep edilmesini içeren, 'ÇED Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' Resmi Gazete'de yayımladı. Buna göre define aramak isteyenler Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri'ne başvuracak. İl Müdürlüğü gerekirse define arayacak kişiden ÇED raporu talep edecek.
28.11.2019 Gündem
Bakan açıkladı! İzinsiz satılmayacak...
Bakan açıkladı! İzinsiz satılmayacak... Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Siyanür maddesi izin ve denetiminin takibine yönelik düzenleme yapılacak. Bu siyanürü üreten firma kime satıyorsa bizden izin alacak." dedi.
27.11.2019 Siyaset
Dipsiz Göl açıklaması: Suyu doldurursanız ancak havuz olur
Dipsiz Göl açıklaması: Suyu doldurursanız ancak havuz olur Gümüşhane'nin Taşköprü Yaylasında yasal izinle yapılan define kazısı sonucu yok olan ve eski haline dönüştürülmesi için su takviye edilen Dipsiz Gölde inceleme yapan Jeomorfoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Turoğlu, "Kazıldıktan sonra gölün dengesi bozuldu. Gelip bu yeni yapılan çanağa suyu doldurursanız ancak havuz olur" dedi.
25.11.2019 Gündem
Bakan Kurum: İkinci Dipsiz Göl vakası yaşanmasın diye...
Bakan Kurum: İkinci Dipsiz Göl vakası yaşanmasın diye... ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İkinci bir Dipsiz Göl vakası yaşanmaması için Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) Yönetmeliği'nde değişikliğe gittik. Bundan sonra Türkiye'nin neresinde olursa olsun define kazısı yapacak firmalar, kişiler bakanlığımızdan ÇED raporu olmak zorundalar" dedi.
23.11.2019 Gündem
Dipsiz Göl'e su verilmeye başlandı
Dipsiz Göl'e su verilmeye başlandı GÜMÜŞHANE'nin merkeze bağlı Dumanlı köyü sınırlarındaki Taşköprü Yaylası'nda yasal izinle yapılan define kazısı sonucu yok olan, Buzul Çağı'ndan kalma 12 bin yıllık Dipsiz Göl'ün eski haline dönüştürülmesi için başlatılan çalışma sürdürülüyor. Suya dayanıklı kireçli ve killi toprak dökülüp, silindirle tabanı hazırlanan göl alanına, yandaki dereden su verilmeye başlandı.
22.11.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Bakan Kurum açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi! Bakan Kurum açıkladı Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Dipsiz Göl ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak, "Sayın Cumhurbaşkanı'mızın da talimatlarıyla Dipsiz Göl'ün eski haline getirilmesi için 4 maddelik bir eylem planı belirledik. Bakanlığımız, bakan yardımcımız ve ilgili genel müdürlüğümüzle olayı yerinde takip ediyoruz, valiliğimizle bu süreci yürütüyoruz." dedi.
22.11.2019 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dipsiz Göl talimatı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Dipsiz Göl talimatı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda illerin sorunları gündeme geldi.
22.11.2019 Gündem
Dipsiz Göl'le ilgili yeni gelişme: Esas define...
Dipsiz Göl'le ilgili yeni gelişme: Esas define... Jeomorfoloji Derneği üyeleri define aramak için yasal izinle yok edilen Gümüşhane’deki 12 bin yıllık Dipsiz Göl’de inceleme yaptı. Balıkesir Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Erdal Gümüş, “Define aramak için gölü yok ettiler ama esas define gölün kendisiydi” dedi.
21.11.2019 Gündem
Dipsiz Göl soruşturmasında, 2 müdür ve 1 memur açığa alındı
Dipsiz Göl soruşturmasında, 2 müdür ve 1 memur açığa alındı GÜMÜŞHANE'nin merkeze bağlı Dumanlı köyü sınırlarındaki Taşköprü Yaylası'nda Buzul Çağı'ndan kalma 12 bin yıllık Dipsiz Göl'de define kazısına izin veren Gümüşhane Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, Müze Müdürü Elif Öktem ile müze müdürlüğü personeli Yunus Ağa, haklarında başlatılan soruşturma kapsamında açığa alındı.
20.11.2019 Gündem
Akşener: Parlamenter sistemden yanayız
Akşener: Parlamenter sistemden yanayız İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Parlamenter sisteme geri dönüş noktasında dikkatle ve özenle üzerinde duran partiyiz. Her türlü bakış açısını izliyoruz. Biz parlamenter sistemden yanayız ve ısrarımız devam ediyor" dedi.
20.11.2019 Siyaset
Dipsiz Göl 'doğal değer' çıktı! Paha biçilemiyor
Dipsiz Göl 'doğal değer' çıktı! Paha biçilemiyor Gümüşhane'de Taşköprü Yaylası'nda yasal izinle yapılan define kazısı sonucu yok olan Dipsiz Göl'de, Jeomorfoloji Derneği tarafından oluşturulan heyetçe teknik inceleme yapıldı, rapor hazırlandı. Dipsiz Göl'ün su birikintisi olduğu yönündeki iddiaların gerçekçi olmadığına yer verilen ön raporda gölün, uzun yıllarda oluşan doğal bir göl ve paha biçilemez değerlerden olduğu belirtildi.
20.11.2019 Gündem
Köy muhtarından 'Dipsiz Göl' açıklaması
Köy muhtarından 'Dipsiz Göl' açıklaması Gümüşhane’de define aranırken yok edilen Dipsiz Göl’ün bulunduğu köyün muhtarı Hasan Aydınlı, ‘Devletten izinliydi, yoksa köylü bırakmazdı. İzinli olunca bir şey yapamadık. Daha önce köylüler define ararken yakaladıkları kişileri dövmüşlerdi’ dedi.
20.11.2019 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Dipsiz Göl ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki dipsiz göl haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.