Buzul Çağı

Buzul Çağı

Son dakika buzul çağı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan buzul çağı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını buzul çağı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Buzul Çağı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan buzul çağı gelişmeleri de dahil olmak üzere 68 buzul çağı haberi bulunmuştur. Tüm buzul çağı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çocuklar yarı yıl tatilinde AKM'de buluşacak
Çocuklar yarı yıl tatilinde AKM'de buluşacak İstanbul’un buluşma noktası Atatürk Kültür Merkezi, geleceğin sanatseverleri çocuklar için hazırladığı eğitici ve eğlendiren sömestr atölyeleri ve dijital hayvanlar alemi sergisi Digizoo ile çocukların yarıyıl tatilini renklendiriyor.
19.01.2023 Eğitim
Bir ilk oldu! Nesli kritik tehlike altındaydı, iyi haber...
Bir ilk oldu! Nesli kritik tehlike altındaydı, iyi haber... Dünyada tek doğal popülasyonu Antalya'nın Düzlerçamı bölgesinde olan ve nesli kritik tehlike altındaki alageyikler için kurulan istasyonda 56 yıldır sürdürülen çalışmalar sonuç verdi. Türkiye'de birey sayısı 500'ü aşarken, bu yıl ilk kez yavru sayısı 30'a ulaştı. DKMP 6'ncı Bölge Müdürü Mahmut Temel, "Yaklaşık 2,5 kat artış yaşandı. Şu anda sahada sayabildiğimiz kadarıyla 129 alageyiğimiz var" dedi.
3.08.2022 Yaşam
12 bin yıllık göl can çekişiyor! Uzmanlar uyardı! Böyle giderse...
12 bin yıllık göl can çekişiyor! Uzmanlar uyardı! Böyle giderse... Buzul Çağı’ndan kalma 12 bin yıllık Dipsiz Göl, eski haline kavuşamadı. Kazı yapıldığı için gölü besleyen taban bozuldu. Adeta çamur göl haline geldi. Yağmur yağdıkça bu görünüm artarak devam edecek. Uzmanlar eski haline dönmesinin çok zor olduğunu söyledi.
9.07.2021 Gündem
Buzul çağından kalma 57 bin yıllık kurt yavrusu fosili araştırmacıları  şaşkına çevirdi
Buzul çağından kalma 57 bin yıllık kurt yavrusu fosili araştırmacıları şaşkına çevirdi Altın madeninde bulunan 57 bin yıllık kurt yavrusu fosili, araştırmacıları şaşırttı.
22.12.2020 Bilim ve Teknoloji
Araştırma köpeklerin insanların en eski hayvan dostu olduğunu gösterdi
Araştırma köpeklerin insanların en eski hayvan dostu olduğunu gösterdi DNA araştırması, köpeklerin insanların yalnızca en iyi dostu değil aynı zamanda hayvanlar aleminde en eski dostlarından biri olabileceğini gösterdi.
30.10.2020 Bilim ve Teknoloji
Su verilen Dipsiz Göl, doluyor
Su verilen Dipsiz Göl, doluyor Gümüşhane’nin Taşköprü Yaylası’nda yasal izinle yapılan define kazısı sonucu yok olan ve eski haline dönüştürülmesi için su takviye edilen Dipsiz Göl, kış aylarında biriken ve buz tutan karın erimesi ile su tutmaya başladı. Yayladaki doğal kaynaktan borularla su takviyesi yapılan gölde, su seviyesi 2 metreye ulaştı. Canlı yaşamın geri döndüğü gölün, yaklaşık 1 ay içerisinde eski haline dönmesi bekleniyor.
11.06.2020 Gündem
Dipsiz Göl'den iyi haber... Su doluyor
Dipsiz Göl'den iyi haber... Su doluyor Gümüşhane’nin Taşköprü Yaylası’nda yasal izinle yapılan define kazısı sonucu yok olan ve eski haline dönüştürülmesi için su takviye edilen Dipsiz Göl, kış aylarında biriken ve buz tutan karın erimesi ile su tutmaya başladı. 1,5 metre su seviyesine ulaşan ve kurbağaların yüzdüğü gölde canlı yaşam da geri döndü.
9.06.2020 Gündem
Sibirya'da Buzul Çağı'ndan kalma bir kuşun kalıntısı bulundu
Sibirya'da Buzul Çağı'ndan kalma bir kuşun kalıntısı bulundu Sibirya'nın kuzeydoğusunda Buzul Çağı'ndan kalma bir kuşun çok iyi korunmuş kalıntısı bulundu.
23.02.2020 Bilim ve Teknoloji
Denizli'de 8 farklı hayvan türüne ait fosil bulundu
Denizli'de 8 farklı hayvan türüne ait fosil bulundu Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde yapılan yüzey araştırmalarında 1,2 milyon ila 9 milyon yıl öncesine ait aralarında at, geyik, gergedan ve mamutun bulunduğu farklı 8 tür hayvan fosili tespit edildi.
24.12.2019 Bilim ve Teknoloji
Dipsiz Göl'le ilgili yeni skandal ortaya çıktı!
Dipsiz Göl'le ilgili yeni skandal ortaya çıktı! Gümüşhane Cumhuriyet Başsavcılığı'nca merkeze bağlı Dumanlı köyü sınırlarındaki Taşköprü Yaylası'nda yasal izinle yapılan define kazısında, Buzul Çağı'ndan kalma, 12 bin yıllık Dipsiz Göl'ün yok olmasıyla ilgili sorumlular hakkında soruşturma başlatıldı. Bakanlık ve valiliğin idari soruşturmalarında, 2 müdür ve 1 memur açığa alınmıştı.
29.11.2019 Gündem
Sibirya’da bulundu! 18 bin yaşında...
Sibirya’da bulundu! 18 bin yaşında... Bilim insanları Sibirya’da 18 bin yıl önce ölen ancak soğuk hava nedeniyle neredeyse ilk günkü gibi kalan bir yavru hayvanın kalıntılarına ulaştı.
28.11.2019 Dünya
Dipsiz Göl açıklaması: Suyu doldurursanız ancak havuz olur
Dipsiz Göl açıklaması: Suyu doldurursanız ancak havuz olur Gümüşhane'nin Taşköprü Yaylasında yasal izinle yapılan define kazısı sonucu yok olan ve eski haline dönüştürülmesi için su takviye edilen Dipsiz Gölde inceleme yapan Jeomorfoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Turoğlu, "Kazıldıktan sonra gölün dengesi bozuldu. Gelip bu yeni yapılan çanağa suyu doldurursanız ancak havuz olur" dedi.
25.11.2019 Gündem
Dipsiz Göl'e su verilmeye başlandı
Dipsiz Göl'e su verilmeye başlandı GÜMÜŞHANE'nin merkeze bağlı Dumanlı köyü sınırlarındaki Taşköprü Yaylası'nda yasal izinle yapılan define kazısı sonucu yok olan, Buzul Çağı'ndan kalma 12 bin yıllık Dipsiz Göl'ün eski haline dönüştürülmesi için başlatılan çalışma sürdürülüyor. Suya dayanıklı kireçli ve killi toprak dökülüp, silindirle tabanı hazırlanan göl alanına, yandaki dereden su verilmeye başlandı.
22.11.2019 Gündem
Dipsiz Göl soruşturmasında, 2 müdür ve 1 memur açığa alındı
Dipsiz Göl soruşturmasında, 2 müdür ve 1 memur açığa alındı GÜMÜŞHANE'nin merkeze bağlı Dumanlı köyü sınırlarındaki Taşköprü Yaylası'nda Buzul Çağı'ndan kalma 12 bin yıllık Dipsiz Göl'de define kazısına izin veren Gümüşhane Kültür ve Turizm İl Müdürü Hüseyin Ateş, Müze Müdürü Elif Öktem ile müze müdürlüğü personeli Yunus Ağa, haklarında başlatılan soruşturma kapsamında açığa alındı.
20.11.2019 Gündem
Jeoloji mühendisi Prof. Dr. Bektaş'tan Dipsiz Göl açıklaması: Tamamen şans
Jeoloji mühendisi Prof. Dr. Bektaş'tan Dipsiz Göl açıklaması: Tamamen şans Jeoloji mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Gümüşhane'nin Taşköprü Yaylası'nda yasal izinle yapılan define kazısı çalışmasında toprak doldurulup, yok edilen Dipsiz Göl'ün eski haline dönüştürülmesi çalışmalarını değerlendirdi. Gölün talana uğradığını belirten Bektaş, "Özellikleri artık kayboldu. Bundan sonra orada yapılacak göl, doğal değil, yapay göl olacaktır. 'Dipsiz Göl, su tutar mı, tutmaz mı?' sorusu ise tamamen şans" dedi.
18.11.2019 Gündem
Dipsiz Göl'ün eski haline dönmesi için kar bekleniyor
Dipsiz Göl'ün eski haline dönmesi için kar bekleniyor Gümüşhane'nin merkeze bağlı Dumanlı köyü sınırlarındaki Taşköprü Yaylası'nda yasal izinle yapılan define kazısı çalışmasında toprak doldurulup yok edilen, 12 bin yıllık Dipsiz Göl'ün eski haline dönüştürülmesi için başlatılan çalışmalar sürüyor. Suya dayanıklı kireçli ve killi toprak dökülüp silindirle tabanı hazırlanan gölün, su takviyesi yapılmadan, bölgedeki yağışların ardından eriyecek karla birlikte doğal haline dönmesi beklenecek.
17.11.2019 Gündem
Dipsiz Göl'le ilgili yeni gelişme! Çalışmalar başlıyor
Dipsiz Göl'le ilgili yeni gelişme! Çalışmalar başlıyor Gümüşhane'nin merkeze bağlı Dumanlı köyü sınırlarındaki Taşköprü Yaylası'nda Buzul Çağı'ndan kalma 12 bin yıllık Dipsiz Göl'de define kazısı için olumlu görüş bildiren kültür varlıkları koruma kurulu, çevre ve şehircilik ile arkeolog ve müze müdürlüğü görevlileri, haklarında bakanlık ve valilik tarafından başlatılan çifte soruşturma kapsamında açığa alındı. Gümüşhane Valiliği de ruhsat verilen kazı raporunun özensiz hazırlandığını açıkladı. Doğal hazine olarak nitelendirilen Dipsiz Göl'ün eski haline dönüştürülmesi için harekete geçen ekipler, göl alanına dökülen dayanıksız toprağı çıkaracak, yerine suya dayanıklı kireçli ve killi toprak dökerek alanı su dolduracak.
16.11.2019 Gündem
12 bin yaşındaki kelebek Ağrı Dağı'nda görüntülendi
12 bin yaşındaki kelebek Ağrı Dağı'nda görüntülendi Türkiye'de ilk kez 1970'te Ağrı Dağı'nın 4 bin metre rakımında kaydedilen ve 12 bin yıl önce Son Buzul Çağı'ndan kaldığı bilinen kelebek türü "Kuzeyli Nazuğum", yaklaşık 50 yıl sonra Ağrı Dağı'nda yeniden görüntülendi.
22.09.2019 Yaşam
Kavurucu sıcaklardan dondurucu soğuklara
Kavurucu sıcaklardan dondurucu soğuklara NASA iklim araştırmacılarına göre süreç böyle devam ederse önümüzdeki birkaç ay içerisinde rekor soğuklarla tanışacağız
13.10.2018 Dünya
NASA'dan ürküten uyarı: Dünya donacak
NASA'dan ürküten uyarı: Dünya donacak Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), yeni iklim araştırması raporunu yayınladı. Rapora göre, 18'inci yüzyılda görülen 'Mini Buzul Çağı' tekrar yaşanabilir...
7.10.2018 Dünya
Kış depresyonunun ilacı gün ışığı!
Kış depresyonunun ilacı gün ışığı! Karanlık ve soğuk kış günlerinde pek çok insan kendini yorgun ve halsiz hissediyor. Uzmanlar, kışın düşen enerjimizi şarj edebilmek için basit ama etkili bir yol öneriyor: Kendinizi dışarı atın!
5.02.2018 Sağlık
Tehlike kapıya dayandı! Türkiye için korkutan tespit
Tehlike kapıya dayandı! Türkiye için korkutan tespit Meteoroloji Mühendisleri Odası Başkanı Ahmet Köse, "Küresel iklim değişikliğinin sonuçları, İstanbul başta olmak üzere bu yazın yurt genelinde de yaşandı. Çok şiddetli yağmur, kısa süreli şiddetli dolu yağışı görüldü. Fırtınalar afetleri tetikledi, rüzgar hızının artmasıyla çatılar uçtu, ağaçlar devrildi" dedi. Türkiye'nin iklim kuşağının da değişmeye başladığına işaret eden Köse, tropikal iklime doğru gidişat yaşandığını, İstanbul'da bile hortumların sıklığının arttığına dikkati çekti.
15.01.2018 Gündem
"Mini buzul çağı" küresel ısınmayı yavaşlatacak
"Mini buzul çağı" küresel ısınmayı yavaşlatacak Bilim insanlarınca güneşteki aktivitelerin azalmasıyla 2020-2030 yılları arasında beklenen "mini buzul çağı", küresel ısınmaya çare olarak görülüyor.
15.01.2018 Dünya
2021 yılında Dünya’da buzul çağı başlayacak
2021 yılında Dünya’da buzul çağı başlayacak Bilim insanları, 2021-2040 yılları arasında dünya genelinde sıcaklığın aniden düşerek küçük çapta bir buz devrinin başlayabileceğine karşı insanlığı uyardı
3.01.2018 Dünya
Geliyor! En son 300 yıl önce olmuştu
Geliyor! En son 300 yıl önce olmuştu Bilim insanları, önümüzdeki 30 yıl içinde gezegenimizin ‘mini buzul çağına' girebileceğini düşünüyor.
30.12.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Buzul Çağı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki buzul çağı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.