Fosil

Fosil

Son dakika fosil haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan fosil ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını fosil haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Fosil

haberleri sayfasında son dakika yaşanan fosil gelişmeleri de dahil olmak üzere 737 fosil haberi bulunmuştur. Tüm fosil haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye ve Almanya ortak oldu!
Türkiye ve Almanya ortak oldu! Alman Federal Ekonomik İşler ve İklim Eylemi Bakanlığı’nın finanse ettiği ‘Uluslararası Hidrojen Artışı’ programı Türkiye ve Almanya arasında, yeşil hidrojenin seramik üretiminde kullanımına yönelik değer zincirinin tamamını analiz etmeyi amaçlayan pilot proje başlatıldı.
3.04.2024 Gündem
TPAO, Marmara Denizi'nde petrol arayacak! Dikkat çeken gelişme
TPAO, Marmara Denizi'nde petrol arayacak! Dikkat çeken gelişme TPAO, Marmara Denizi'nde Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale paftalarında petrol aramak üzere 3 ruhsat aldı.
22.03.2024 Ekonomi
Petrolde 3 ay sonra yeni zirve! Gözler kritik toplantıya çevrildi
Petrolde 3 ay sonra yeni zirve! Gözler kritik toplantıya çevrildi Kızıldeniz'deki gerilim Husilerin yeni bir saldırısıyla tırmanırken petrol fiyatları son üç ayın en yüksek seviyesi yakınında sabit kaldı. Ham petrol, zayıf talep ve jeopolitik gerilimler gibi çelişkili faktörler nedeniyle dar bir aralıkta işlem görüyor. Yatırımcılar için bir sonraki odak noktası, üretim kesintilerini görüşmek üzere Mart ayında yapılacak OPEC+ toplantısı.
20.02.2024 Ekonomi
Dünya Kediler günü nasıl ortaya çıktı? 17 Şubat Kediler Günü ilk ne zaman kutlandı?
Dünya Kediler günü nasıl ortaya çıktı? 17 Şubat Kediler Günü ilk ne zaman kutlandı? Dünya Kediler Günü ne zaman, 17 Şubat Dünya Kediler Günü nasıl ortaya çıktı? 17 Şubat Avrupa kıtası ve dünyanın birçok bölgesinde "Dünya Kediler Günü" kutlanıyor. Bugünün kediler günü olmasının nedeni ise paylaşımların artmasıyla sorgulanmaya başlandı.
17.02.2024 Gündem
Linyit Kullanım Alanları Nelerdir? Linyitin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Linyit Kullanım Alanları Nelerdir? Linyitin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Bu yazının ana konusu olan linyit hakkında ne kadar bilgi sahibisiniz? Linyit ülkemizde çıkarılan bir madendir ve genellikle evleri ısıtmak amacıyla kullanıldığı bilinmektedir. Fakat birçok sektörde linyit kullanımı devam etmektedir. Bir kömür türü olarak bilinen linyit kahverengi rengindedir. Kömür çeşitleri içerisinde en düşük sırada yerini almaktadır. En alt sırada yer almasının sebebi ise ısıtma potansiyelinin diğer kömür türlerine göre oldukça düşük olmasından kaynaklanmaktadır. 
1.02.2024 Yaşam
Güneş Enerjisi Kullanım Alanları Nelerdir? Güneş Enerjisi Nerelerde Kullanılır?
Güneş Enerjisi Kullanım Alanları Nelerdir? Güneş Enerjisi Nerelerde Kullanılır? Dünya'yı hem ısıtan hem de aydınlatan Güneş en büyük hem de yenilenebilir enerji kaynağıdır. Canlıların yaşam kaynağı olan Güneş sayesinde Dünya sapasağlam ayakta kalabilmektedir. Güneş enerjisi hidrojen gazının helyum enerjisine dönüşmesiyle oluşmaktadır. Çevreye bir zararı bulunmamakta her daim elde edilebilen bir enerji türü olarak hayatta var olmaktadır. Hem temiz hem maliyeti düşük hem de güvenilir bir enerji kaynağı olması sebebiyle günümüzde yaygınlaştırılmak amacıyla yoğun uğraşlar verilmektedir.
31.01.2024 Yaşam
Kehribar Taşı Özellikleri Nelerdir? Kehribar Taşının En Bilinen Faydaları...
Kehribar Taşı Özellikleri Nelerdir? Kehribar Taşının En Bilinen Faydaları... Kehribar taşı, çamgiller ailesine mensup olan pinus succinifera ağacının reçinelerinden ortaya çıkan bir taştır. Reçinelerin fosil haline gelmesi ile ortaya kehribar taşı çıkmaktadır.
31.01.2024 Yaşam
Sedef Taşı Özellikleri Nelerdir? Sedef Taşının En Bilinen Faydaları...
Sedef Taşı Özellikleri Nelerdir? Sedef Taşının En Bilinen Faydaları... Sedef taşı, deniz hayvanlarının kabuğunda bulunan sert bir maddedir ve estetik bir görüntüye sahiptir. Bereket taşı olarak da bilinen sedef taşı deniz ve okyanus bulunan ülkelerde çıkarılmaktadır.
31.01.2024 Yaşam
Kömür Kullanım Alanları Nelerdir? Kömürün Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Kömür Kullanım Alanları Nelerdir? Kömürün Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Kömür, çağın en önemli yer altı kaynaklarından biri olan ön plana çıkmaktadır. Daha çok elektrik üretiminde, ısınma amacıyla, enerji amaçlı ve buhar üretiminde kömür kullanılmaktadır.
23.01.2024 Yaşam
BPeneplen Nedir Ve Nasıl Oluşur? Coğrafyada Peneplen Arazi Alan Özellikleri
BPeneplen Nedir Ve Nasıl Oluşur? Coğrafyada Peneplen Arazi Alan Özellikleri Peneplen coğrafyada ovaya benzeyen bir alanı ifade eder. Yüksek bölümlerin neredeyse tamamı aşınıncaya kadar devam eden nehir ve yağmur erozyonu ile oluşur. En dayanıklı kayalar genellikle arazinin genel seviyesinin üzerinde yükselir. Bir peneplen yükseltildiğinde, bir plato haline gelir ve bu daha sonra gençlik ve yaşlılık arasında geçiş yaparken nehir tarafından parçalara ayrılır.
20.12.2023 Eğitim
Birincil Ekonomik Faaliyet Nedir, Özellikleri Nelerdir? Hangi Ekonomik Faaliyetler Birincildir?
Birincil Ekonomik Faaliyet Nedir, Özellikleri Nelerdir? Hangi Ekonomik Faaliyetler Birincildir? Üretim sektörleri veya ekonomik sektörler çok farklı alanlara göre sıralamalara ayrılmaktadır. Birincil ekonomik faaliyet tarım, balıkçılık ve madencilik faaliyetlerini kapsamaktadır. Birincil ekonomik faaliyet, doğal kaynakların kullanılmasına ve karşılığında hammadde elde edilmesine yönelik tüm ekonomik faaliyetleri içerir.
15.12.2023 Ekonomi
Biden'dan BM Genel Kurulu'nda konuştu: Barışın önündeki tek engel Rusya
Biden'dan BM Genel Kurulu'nda konuştu: Barışın önündeki tek engel Rusya 78. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda konuşan ABD Başkanı Biden, "Çin’i izole etmiyoruz. Çin ile rekabet çatışmaya dönüşmemeli." dedi.
19.09.2023 Dünya
Önce ‘Büyük Ölüm’ sonra O geldi! / Hızlı ve filtreli
Önce ‘Büyük Ölüm’ sonra O geldi! / Hızlı ve filtreli Volkanik patlamalar 252 milyon yıl önce bilim insanlarının ‘Büyük Ölüm’ olarak adlandırdığı kitlesel bir yok oluşu başlattı. Ardından gelen iklim değişikliği ve asit yağmurları okyanuslardaki yaşamı sert bir şekilde etkiledi. Deniz canlılarının yüzde 5'inden daha azı hayatta kalabildi.
18.09.2023 Bilim ve Teknoloji
Devlet Bahçeli'den yerel seçim için kritik mesaj! "Ciddiye alınacak tarafı yok"
Devlet Bahçeli'den yerel seçim için kritik mesaj! "Ciddiye alınacak tarafı yok" Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli yerel seçimlerle ilgili açıklamada bulunarak, "Ayrı ayrı seçime girme” çağrısının bizim nazarımızda ciddiye alınacak bir tarafı yoktur. Seçime ayrı girmek isteyenlerin elinden tutan, önüne geçen de yoktur." dedi.
28.08.2023 Gündem
Bilim insanlarını şaşkına çeviren hayvan! Kedi büyüklüğündeydi ve dinozorları avlıyordu
Bilim insanlarını şaşkına çeviren hayvan! Kedi büyüklüğündeydi ve dinozorları avlıyordu   Kretase Dönemi'nde, yani bundan 125 milyon yıl önce, neredeyse evcil bir kedi büyüklüğündeki cesur bir memeli, kendisinden üç kat büyük bir dinozor türüyle karşı karşıya geldi ve onun lezzetli bir öğün olabileceğini düşündü.
20.07.2023 Bilim ve Teknoloji
Egr Valfi Nedir, Ne İşe Yarar? Egr Valfi Temizliği Nasıl Yapılır?
Egr Valfi Nedir, Ne İşe Yarar? Egr Valfi Temizliği Nasıl Yapılır? Bir arabanın en önemli unsurlarından biri egzoz sistemidir. Egzoz sistemi emisyonları ve çevresel zararı azaltmada hayati bir rol oynayan çeşitli parçalar içermektedir. Tüm araçlarda egzoz sistemi bulunur ve EGR valfleri de bu unsurlardan biridir.
5.06.2023 Gündem
Faturada yüzde 60 tasarruf sağlıyor! Kritik uyarı geldi
Faturada yüzde 60 tasarruf sağlıyor! Kritik uyarı geldi Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) tarafından iklim değişikliği, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik konularını ele alan Anadolu Buluşmaları toplantılarının 30’uncusu Çanakkale’de gerçekleştirildi. VERİMDER Başkanı Çağdaş Korkmaz doğru bir ısı yalıtımıyla yüzde 60'a varan enerji tasarrufu sağlanabildiğini ifade ederek, “Özellikle yapı statiğinde, yapı fiziğinin devamlılığı konusunda ısı yalıtımının çok büyük katkısı var. Bir bina inşa edilirken mutlaka ilgili yönetmeliklere göre inşa edilmeli” dedi.
12.05.2023 Ekonomi
Avrupa'nın en büyük GES projesi: Tesisi özel kılan 3 başlık var
Avrupa'nın en büyük GES projesi: Tesisi özel kılan 3 başlık var Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı törenle hizmete giren Avrupa’nın en büyük güneş enerji santrali olan Kalyon Karapınar Güneş Enerji Santrali (GES), yıllık 2 milyon kişinin evsel elektrik ihtiyacını karşılayacak.
3.05.2023 Ekonomi
Kripto paralarda geri çekilme riski artıyor: Uzmanlardan uyarı!
Kripto paralarda geri çekilme riski artıyor: Uzmanlardan uyarı! Bitcoin fiyatı yükseliş ivmesinde bir kayıp gösteriyor. Uzmanlar, bunun nedeninin yatırımcıların kar realizasyonu yapması olabileceğini belirtirken Bitcoin'in daha düşük bir dip hareketine doğru yönelebileceğini söylüyor.
18.04.2023 Ekonomi
Prof. Dr. Kadıoğlu: İklim değişikliği afetlerin sayısı ve süresini artırıyor
Prof. Dr. Kadıoğlu: İklim değişikliği afetlerin sayısı ve süresini artırıyor İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Anabilim Dalı Profesörü Mikdat Kadıoğlu, iklim değişikliğine dikkati çekerek, "İklim değişikliği mevcut problemlerimizi de artırıyor. Normalde sel, dünya var olduğundan beri sürekli var olan bir olay. Kuraklık da vardı ama iklim değişikliği bunların sayısını ve süresini artırıyor" dedi.
15.03.2023 Gündem
Biden: Ukrayna asla Rusya için bir zafer olmayacak, asla
Biden: Ukrayna asla Rusya için bir zafer olmayacak, asla ABD Başkanı Joe Biden, Polonya’da yaptığı konuşmada, Rusya-Ukrayna Savaşı’na dair açıklamalarda bulunarak, “Ukrayna asla Rusya için bir zafer olmayacak, asla” ifadelerini kullanarak, “ABD ve Avrupa ülkeleri Rusya'yı kontrol etmeye veya yok etmeye çalışmıyor” dedi.
21.02.2023 Gündem
Şarj ağı işletmeci lisansı alan ilk perakende şirketi Migros oldu
Şarj ağı işletmeci lisansı alan ilk perakende şirketi Migros oldu Elektrikli araçlara şarj hizmeti sunmak ve Türkiye’deki elektrikli araç dönüşümüne katkı sağlamak amacıyla kurulan Migen Enerji ile Migros, “Şarj Ağı İşletmeci Lisansı” alan ilk perakende şirketi oldu.
3.02.2023 Ekonomi
Denizli'de travertenin içinden milyonlarca yıllık hayvan fosilleri çıktı
Denizli'de travertenin içinden milyonlarca yıllık hayvan fosilleri çıktı Denizli’de maden mühendisi Süleyman Burkay’ın traverten blokları kesilirken başında bekleyerek bulup koruma altına aldığı yengeç, yaprak ve kemik fosilleri, Fransızların ilgisini çekti. Fransa’daki farklı üniversitelerden gelen ilim insanları fosilleri inceleyip kayıt altına alarak numaralandırdı.
27.01.2023 Yaşam
Doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Dönmez açıkladı
Doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması! Bakan Dönmez açıkladı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Türkiye Ulusal Enerji Planı & Türkiye Hidrojen Teknolojileri Stratejisi ve Yol Haritası" toplantısında açıklamalarda bulundu.
19.01.2023 Ekonomi
3.5 milyon yıllık keşif! Küçük kız sahilde gezerken buldu
3.5 milyon yıllık keşif! Küçük kız sahilde gezerken buldu ABD’nin Maryland kentinin sahilinde ailesiyle birlikte fosil avcılığı yapan 9 yaşındaki Molly Sampson, nesli yaklaşık 3.5 milyon yıl önce tükenen ve boyu 20 metreyi geçen Megalodon köpekbalığının dişini buldu. Uzmanlar keşfi ‘hayatta bir kez bulunabilecek türden bir keşif’ olarak nitelendirdi.
11.01.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Fosil ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki fosil haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.