Davetiye

Davetiye

Son dakika davetiye haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan davetiye ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını davetiye haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Davetiye

haberleri sayfasında son dakika yaşanan davetiye gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.209 davetiye haberi bulunmuştur. Tüm davetiye haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bahçeli: "Sokakları savaş alanına çevirenler demorasi celladıdır"
Bahçeli: "Sokakları savaş alanına çevirenler demorasi celladıdır" Ramazan bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Van’da hukuki bir meseleyi çarpıtıp sokakları savaş alanına çevirenler esasen demokrasi celladı, devlet ve millet muarızıdır. Hukuken seçime girmesi baştan yanlış olan ve bölücü terör örgütü PKK’ya övgüler düzdüğü bilinen bir şahsa belediye başkanlığı mazbatasının verilmesi de baştan ayağa skandaldır ve yanlıştır." dedi.
9.04.2024 Gündem
Oğlunun düğününü sosyal medyadan paylaştı hırsızlara davetiye çıkardı
Oğlunun düğününü sosyal medyadan paylaştı hırsızlara davetiye çıkardı İstanbul Ataşehir'de oğlunun düğün anlarını sosyal medya hesabından paylaşan Gülfer Ö., adeta hırsızlara davetiye çıkardı. Düğün gecesi eve giren hırsızlar boş takı kutularıyla karşılaştı ancak kadının telefonunu çaldı.
5.04.2024 Gündem
İşletim sistemlerinde yeni karar! Ürün kullanmak suçtur
İşletim sistemlerinde yeni karar! Ürün kullanmak suçtur Siber saldırıların önüne geçmek için lisanslı ürünler kullanılması gerektiğini söyleyen PintiPin'in kurucusu Bahadır Düzgün, "İşletim sistemlerinde lisanssız ürün kullanmak suçtur" ve şöyle devam etti, "İşletim sistemlerinde lisanssız ürün kullanmak suçtur. Biz de bilgisayarlarda kullanılan son sürüm Windows 10 Pro işletim sistemi" dedi.
22.03.2024 Gündem
Ramazanda beslenme tavsiyeleri! Hurmanın faydaları ve yararları
Ramazanda beslenme tavsiyeleri! Hurmanın faydaları ve yararları Ramazan ayında insanların yaygın şikâyetlerinden birinin sindirim sisteminin düzenli çalışmaması sebebiyle oluşan hazımsızlık problemleri olduğunu söyleyen Diyetisyen Cansu Özçelik, “Hurma, mide asidini dengeleyerek midede oluşabilecek sorunları önlemektedir. Aşırıya kaçmamakla birlikte tüketilen hurma, mide problemlerini olumlu yönde etkileyebilir” dedi.
13.03.2024 Sağlık
Kanser, obezite, tansiyon ve diyabetin en büyük nedeni! ilaçsız şekilde kurtulmak mümkün
Kanser, obezite, tansiyon ve diyabetin en büyük nedeni! ilaçsız şekilde kurtulmak mümkün İnsülin direnci, şekerli ve karbonhidratı bol gıdaların beslenme alışkanlığı haline dönüştürülmesiyle gelişen bir hastalıktır. İnsülin direncinin kanser, obezite, tansiyon, diyabet gibi pek çok ciddi hastalığa davetiye çıkarabileceğine dikkat çeken uzmanlar, önemli tavsiyelerde bulundu.
9.03.2024 Yaşam
Adana'nın gece yemek kültürü Adanalıları obez yaptı
Adana'nın gece yemek kültürü Adanalıları obez yaptı Gece yemek kültürünün yaygın olduğu Adana, Türkiye’nin en obez ili olurken, uzmanlar vatandaşları spor yapmaları konusunda uyardı. Vatandaşlar ise Adana’nın diyet yapmak için uygun bir şehir olmadığını söyledi.
4.03.2024 Adana
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'yi eleştirerek, "Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır. Kent uzlaşması dedikleri ülkemize karşı beşinci kol faaliyetidir. CHP düştüğü denizde yılana sarılmıştır" dedi.
29.02.2024 Gündem
Açılışa davet ettiler: TSYD Heyeti Vali Köşger'i ziyaret etti
Açılışa davet ettiler: TSYD Heyeti Vali Köşger'i ziyaret etti Türkiye Spor Yazarları Derneği, (TSYD) Başkan Engin Kanber ve yönetim kurulu üyeleri ile Adana Valisi Yavuz Selim Köşger'i ziyaret ederek yenilenen binanın açılışına davet etti.
27.02.2024 Adana
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir
Uzmanından uyarı: Obezite karaciğer yağlanmasına davetiye çıkarabilir Obezitenin tüm dünyada belirgin şekilde artarak önemli bir sağlık sorunu haline geldiğini belirten Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gül Bora Makal, "Obez bireylerde sıklıkla karaciğerde yağlanma ve eşlik eden safra kesesi taşları görülür. Bazen bu durum karaciğer fonksiyon testlerinde bozulmaya kadar gidebilir" dedi.
22.01.2024 Sağlık
Rize'de 'iklim krizi' etkisi; doğal afetlerde 2 kat artış
Rize'de 'iklim krizi' etkisi; doğal afetlerde 2 kat artış Küresel iklim değişikliğinin etkileriyle görülen ani, lokal ve şiddetli yağışların yoğunlaştığı Rize'de, 2022'te yaşanan 650 doğal afet vakası, 2023'te artarak bin 250'ye ulaştı. Recep Tayyip Erdoğan (RTEÜ) Heyelan Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayberk Kaya, "Önceki yıllarla karşılaştıracak olursak, bu rakamlar 2 kat arttı" dedi.
18.01.2024 Gündem
Uzmanından koronavirüse karşı ‘yılbaşı’ uyarısı
Uzmanından koronavirüse karşı ‘yılbaşı’ uyarısı Yeni yıla sayılı günler kala yılbaşı kutlamalarında hem koronavirüs hem de diğer enfeksiyon hastalıklarına karşı uyarılarda bulunan Prof. Dr. Vedat Turhan, “Özellikle kalabalık ve kapalı ortamlarda bulunmak bulaş riskini artırmaktadır. Bu nedenle yeni yıl gecesi tüm bu hastalıklar göz önünde bulundurularak davranılması, aşırı kalabalığa girilmeden mümkünse çekirdek aile ile yeni yıl gecesinin geçirilmesi uygun olacaktır” ifadelerini kullandı.
28.12.2023 Sağlık
Erken menopoz birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor
Erken menopoz birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor Erken menopozun kalp ve damar hastalıkları, kemik erimesi, üro-genital sistemde değişiklikler, uyku bozukluğu, duygu durum değişikliği, vajinal kuruluk, cinsel ilişki sırasında ağrı ve cinsel isteksizlik gibi sorunlara neden olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Burçin Karakuş, “40 yaşından önce görülen menopozu erken teşhis etmek ve vücutta azalan hormonlarla birlikte oluşabilecek sağlık problemlerinin önüne geçmek için erkenden hormon replasman tedavisine başlanması gerekiyor” dedi.
26.12.2023 Sağlık
Üsküdar ve Sancaktepe'de çocukların tehlikeli yolculuğu kamerada
Üsküdar ve Sancaktepe'de çocukların tehlikeli yolculuğu kamerada Üsküdar ve Sancaktepe’deki iki ayrı olayda çocuklar tehlikeye aldırış etmeden İETT otobüsü ve kamyonetin arkasına tutunarak yolculuk yaptı. Çocukların tehlikeli yolculuğu sürücülerin cep telefonu kamerasına yansıdı.
24.12.2023 Gündem
Lekeleri yok eden ev hanımlarının yöntemi! Cildi kar gibi beyaz yapıyor: Haftada 2 kez karıştırıp sürün
Lekeleri yok eden ev hanımlarının yöntemi! Cildi kar gibi beyaz yapıyor: Haftada 2 kez karıştırıp sürün Cilt lekeleri yüzün kimyasını bozar ve aynalara küstürür. Cilkt lekelerinin oluşma sebebi çoğunlukla güneşe fazla maruz kalmak olsa da genetik de olabilir. Özellikle kış aylarında cilt bakımına fazla önem vermek gerekir. Yenilen bazı yaplı besinler de cilt lekelerine davetiye çıkarır. Yüzünüzdeki bu istenmeyen akne, sivilce ve siyah nokta gibi lekelerden kurtulmak istiyorsanız ev hanımlarının yöntemine kulak verin. Yulaf ezmesi maskesiyle siyah noktalardan, aknelerden kurtulmanız mümkün.
19.11.2023 Sağlık
16 yaşındaki lise öğrencisine dehşeti yaşattı! Mide bulandıran anlar
16 yaşındaki lise öğrencisine dehşeti yaşattı! Mide bulandıran anlar Bursa’da, D.Ç.(16) isimli liseli kızı okul yolunda takip edip elle taciz eden Hüseyin Raci (25), güvenlik kamerası görüntülerinden tespit edilip, yakalandı. Sorgusunda, "Yolda giderken bir anda gözüm karardı. Kendimi tutamadım” dediği öğrenilen Raci, tutuklandı.
10.11.2023 Gündem
Çay değil zehir! Her gün bu hatayı yapıyorsanız kansere davetiye çıkarıyorsunuz
Çay değil zehir! Her gün bu hatayı yapıyorsanız kansere davetiye çıkarıyorsunuz Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti, kahvaltıların olmazsa olmaz çay, yanlış teknikle demlendiğinde zehre dönüşüyor. Vücutta onarılamaz hasarlara yol açıyor. Yapılan araştırmalar, yanlış demlenen çayın birçok kronik hastalığı beraberinde getirdiğini gösterdi. Buna göre, yapılan hatalar kansere dahi neden olabiliyor. Keyif çayı içmek isterken sağlığınızdan olmamak için bu uyarılara dikkat etmeniz gerekiyor. İşte yanlış teknikle demlenen çayın zararları ve neredeyse her gün yaptığımız hatalar...
10.11.2023 Sağlık
Geçmeyen öksürüğün şifası bu yöntemde! 15 dakikada etkisini gösteriyor
Geçmeyen öksürüğün şifası bu yöntemde! 15 dakikada etkisini gösteriyor Havalar soğudu. Yaşanan hava değişimleri beraberinde hastalıkları da getirdi. Faranjit, soğuk algınlığı, kuru öksürük sokaklarda kol geziyor. Hastalıklardan korunmak elbetteki elimizde ancak yakalandıktan sonra da şifayı aramak da görevimiz. Özellikle öksürük nasıl geçer diye merak ediyorsanız bu şifalı yöntemi mutlaka deneyin.
5.11.2023 Sağlık
Okullarda tehlikeli oyun! 'Kanlı Para' birçok hastalığa davet çıkarıyor
Okullarda tehlikeli oyun! 'Kanlı Para' birçok hastalığa davet çıkarıyor ‘Kanlı Para’ adlı oyun okullarda giderek yayılıyor. Şiddet içeren oyun yasaklansa da öğrenciler gizlice ellerinden kan akana kadar oynuyor. Uzmanlar oyunun bulaşıcı hastalıklara ve kalıcı hasarlara yol açabileceği uyarısında bulunuyor.
22.10.2023 Yaşam
Cilt gençleştirmenin en etkili yöntemi! Yüz ve boyundaki kırışıklıklarda çok başarılı
Cilt gençleştirmenin en etkili yöntemi! Yüz ve boyundaki kırışıklıklarda çok başarılı Yaş ilerledikçe vücudun kolajen ve elastin seviyeleri azalır, bu da cilt sıkılığının kaybolmasına ve doğrudan yaşlanma belirtileri olan kırışıklığa ve donukluğa neden olur. Önleyici tedbirlerle yaşlanma belirtilerini geciktirmek ise mümkün. Dermatolog Dr. Zahide Eriş de kişinin yaşı, cilt tipi ve ihtiyacı dikkate alınarak ciltteki sıkılık kaybını önleyebileceğini söyleyerek cilt sağlığı ve gençleşmesi ile ilgili merak edilenleri aktardı.
21.10.2023 Sağlık
Euroleague Süper Oranlar ve canlı yayınlarla Misli'de!
Euroleague Süper Oranlar ve canlı yayınlarla Misli'de! EuroLeague Süper Oranlar ve Canlı Yayınlarla Misli’de! Yeni format, takım kadroları, iddaa oranları, haftanın programı ve bilinmesi gerekenler…
5.10.2023 İddaa
Kış geliyor, bağışıklığı güçlü tutmak gerekiyor! Uzmanı sadece “2 kupa” içilmeli, diyerek uyardı!
Kış geliyor, bağışıklığı güçlü tutmak gerekiyor! Uzmanı sadece “2 kupa” içilmeli, diyerek uyardı! Mevsimsel geçişlere bağlı olarak grip, farenjit, tonsillit ve soğuk algınlığı hastalıkları kapıda! Virüslerden kaynaklı üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla mücadelede bağışıklığı güçlü tutmak ise en önemli silah. Bağışıklığı güçlü tutmanın yolu da sağlıklı beslenmeden geçiyor. Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen de çok yönlü beslenmenin önemine dikkat çekerek su, et, süt, sebze ve meyvenin yeterli ve dengeli tüketilmesinin vücut sağlığını koruduğunu ve güçlendirdiğini söylüyor.
1.10.2023 Magazin
Grip mevsimi geldi! Bilinçsiz vitamin kullanımında doz ve süre uyarısı
Grip mevsimi geldi! Bilinçsiz vitamin kullanımında doz ve süre uyarısı Havaların soğumasıyla birlikte, hasta olmamak, bağışıklığı güçlü ve zinde tutmak için alınan önlemlerden biri de vitamin takviyeleri oluyor. Uzmanlar kontrolsüz vitamin kullanımının birçok sağlık problemine neden olduğunu sık sık vurgularken özellikle internet ortamından birkaç yoruma ve eşin-dostun önerisiyle alınan ilaç benzeri takviyelere ayrıca dikkat edilmesini öneriyor. Halk Sağlığı Uzmanı Ali Polat da sonra yıllarda bağışıklığı güçlendirdiği iddiasıyla alınan ilaçlarda artış olduğuna dikkat çekerek bilinçsiz vitamin kullanımının yaratacağı sağlık problemlerine karşı vatandaşı uyardı ve "Vitamin veya mineral takviyeleri gerektiren kişiler, bir doktora başvurmalı ve uygun kan testlerinin yapılmasını sağlamalıdır. Hekimler, kan testi sonuçlarına göre eksik olan vitamin ve mineralleri belirleyerek uygun bir plan yapmalıdır." dedi.
24.09.2023 Sağlık
Bu karışımı evde hazırlayın, mikroplar ölsün! Temizlikte kimyasal kullanmaya son veriyor
Bu karışımı evde hazırlayın, mikroplar ölsün! Temizlikte kimyasal kullanmaya son veriyor Evde hazırlanan bu karışım bakterileri ve mikropları öldürmeye yetiyor. Temizlik için çamaşır suyu gibi sert kimyasallar kullanmak cilt hasarına yol açtığı gibi başka hastalıklara da davetiye çıkartıyor. Bu yüzden ev yapımı temizlik ürünleri kullanmak son günlerin tercih ediliyor. İşte kimyasallardan uzak tutacak evde hazırlanan karışımın marifetleri...
21.09.2023 Gündem
Vücutta zehir namına ne varsa söküp atıyor! Yedikçe iltihap kalmıyor
Vücutta zehir namına ne varsa söküp atıyor! Yedikçe iltihap kalmıyor İyi hissetmek ve vücut sağlığımızı korumak için yapabileceğimiz çok şey olsa da en önemlisi kronik iltihaplanmanın önüne geçmektir. Eklem ağrıları, ülseratif kolit ve lupus gibi hastalıklara neden olan bu durum istenmeyen sağlık sorunlarına da davetiye çıkarıyor. Hatta zihinsel sorunların bile altında bu yatıyor. Stres, çevre kirliliği ve uyku düzensizliği gibi nedenler de bunu tetikleyebiliyor. Antioksidan zengini besinlerin tüketimi ise bunun önüne geçebiliyor.
18.10.2023 Sağlık
Sivrisinek ısırığı deyip geçmeyin komaya ve ölüme götürebilir! Özellikle hamileler için büyük risk
Sivrisinek ısırığı deyip geçmeyin komaya ve ölüme götürebilir! Özellikle hamileler için büyük risk Sivrisinekler genellikle çiçek ve bitkilerin su ve özleriyle beslenmelerine rağmen özellikle de dişi sivrisinekler üremek için kana ihtiyaç duyar. Kan emmek için soktuklarında ise salgıladıkları bir madde o bölgede kaşıntıya, beraberinde de kızarıklığa neden olur. Bu ısırıklar başlangıçta basit görülse de sıtma, sarı humma, Batı Nil Ateşi gibi ciddi hastalıkların ortaya çıkmasına neden olabilir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Sertaç Sever de sivrisinek ısırığı nedeniyle bulaşan hastalıkların ciddi nörolojik komplikasyonlara, hamileyseniz doğum kusurlarına hatta ölüme davetiye çıkarabileceğine dikkat çekti ve korunmak için sivrisinek kovucu spreylerin kullanımına yönelik bilgi verdi.
27.08.2023 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Davetiye ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki davetiye haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.