D Vitamini

D Vitamini

Son dakika d vitamini haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan d vitamini ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını d vitamini haber sayfamızda bulabilirsiniz.

D Vitamini

haberleri sayfasında son dakika yaşanan d vitamini gelişmeleri de dahil olmak üzere 153 d vitamini haberi bulunmuştur. Tüm d vitamini haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Gülbanu Canbaloğlu “Sahur kahvaltının yerini almalıdır. Sahura kalkmamak ya da sahurda sadece su içmek açlık kan şekerinin erken saatlerde düşmesine, güne hazırlıksız başlanmasına, gün içinde halsizliğe yol açar. Mideyi rahatsız etmemek ve kalori fazlalığını önlemek için en doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Bu vitamin yüzde 87 daha güçlü: Kemikleri çelik gibi yapıyor! Uzmanlar günde 10 μg/400 IU kolekalsiferol tavsiye ediyor!
Bu vitamin yüzde 87 daha güçlü: Kemikleri çelik gibi yapıyor! Uzmanlar günde 10 μg/400 IU kolekalsiferol tavsiye ediyor! Vücut sağlığının optimum işlevleri için gerekli olan hayati D vitamini kemiklerin zırhlı bir çelik gibi olmasını sağlıyor. Ancak bu fosfat ve kalsiyum seviyelerini düzenlediği içindir. Güneşten elde ettiğimiz bu kritik vitamin kışın karlı ve yağışlı havalarda elde etmemiz zordur. Beslenme Uzmanı Becky Graham, D vitamini içerin en etkili besinlere yer verdi.
29.01.2024 Yaşam
D Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok D Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
D Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok D Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... D vitamini insan vücudu için vazgeçilmez olan vitaminlerden biridir ve sağlıklı bir yaşam için gerekir. D vitamini içeren besinler arasında ton balığı, somon, tatlı patates, uskumru, mantar, ayran, yoğurt ve peynir bulunur.
16.01.2024 Sağlık
Deprem bölgesinde D vitamini günü!
Deprem bölgesinde D vitamini günü!  Her yıl 2 Kasım’da D vitaminin önemi ve eksikliği ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan Dünya D Vitamini Günü kapsamında Kahramanmaraş konteyner kentteki depremzedelere yönelik etkinlik düzenlendi. Etkinlikte ailelere ve çocuklara D vitamini’nin önemi anlatılırken, diğer yandan çocuklara yönelik; yüz boyama,illüzyon gösterileri ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.
2.11.2023 Yaşam
Konteyner kentte Dünya D Vitamini Günü kutlaması
Konteyner kentte Dünya D Vitamini Günü kutlaması Her yıl 2 Kasım’da D vitaminin önemi ve eksikliği ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanan Dünya D Vitamini Günü kapsamında Kahramanmaraş konteyner kentteki depremzedelere yönelik etkinlik düzenlendi. Etkinlikte ailelere ve çocuklara D vitamini’nin önemi anlatılırken, diğer yandan çocuklara yönelik; yüz boyama, illüzyon gösterileri ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.
1.11.2023 Sağlık
D Vitamini Damlası Nasıl Kullanılır? D Vitamini Damlası Kullanırken Yapılması Gerekenler...
D Vitamini Damlası Nasıl Kullanılır? D Vitamini Damlası Kullanırken Yapılması Gerekenler... Sağlıklı bir vücuda sahip olmak için bazı vitaminlere ihtiyaç duyulmaktadır. D vitamini de en çok kullanılan vitaminler arasında yer alır. D vitaminini kullanırken bazı detaylara dikkat edilmelidir.
8.07.2023 Sağlık
Son 10 yılda 50 kat arttı! ‘Eskiden dosttu artık baş düşman’
Son 10 yılda 50 kat arttı! ‘Eskiden dosttu artık baş düşman’ 9 günlük bayram tatili vesilesi ile turizmcinin yüzü güldü, sahil şeritleri hıncahınç dolu. Bodrum’un nüfusu neredeyse bir milyona yaklaştı. Çeşme, Foça, Kuşadası, Antalya’da da durum aynı; adım atacak yer yok. Kimi de trafiğin azalmasını bekledi, bugün itibarı ile düşüyor yola, sonraki haftayı yıllık izne bağlayarak... Yazın bu ilk günlerinde, denizin kucağında ama en çok da güneşin altında sere serpe yatıp dinlenmek, bir tatlı huzur aramak hele de şehirlilerin şüphesiz ‘olmazsa olmazı’. Ancak eskiden dost olan güneş bugün artık baş düşman. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, son 10 yılda deri kanseri vakalarının 50 kat arttığını söylüyor. Bu da haftada en az 3-4 tanılı hasta demek. Peki hem D vitamini alıp hem kanserden korunmak nasıl mümkün olacak? İşte yanıtı...
30.06.2023 Sağlık
Uzman isim uyardı: Kahvaltılarınızı düzene sokun
Uzman isim uyardı: Kahvaltılarınızı düzene sokun Bahar yorgunluğu kış ayından bahar ayına geçilirken havaların birden ısınması sonrası görülüyor. Soğuk havaya alışan insanlar havanın bir anda ısınmasıyla kendini halsiz ve yorgun hissediyor. Yorgunluğun geçmemesi durumunda bir hekime başvurmamız gerekiyor. Peki bu yorgunluğu üstümüzden nasıl atabiliriz? Bu dönemde beslenmemiz nasıl olmalı? Hayatımızdan çıkarmamız gereken besinler neler? İşte yanıtları...
14.05.2023 Sağlık
Kanser riskini azaltıyor, şekeri dengeliyor! Yaşlanmayı yüzde 70 yavaşlatıyor
Kanser riskini azaltıyor, şekeri dengeliyor! Yaşlanmayı yüzde 70 yavaşlatıyor Kanser riskini azaltıyor, toksinleri karaciğer ve böbreklerden atmaya yardımcı oluyor. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı oluyor, cilt sağlığını koruyor. Uzun süre tok hissettiriyor, şekeri dengeliyor. Uzun yaşam süresine sahip bireyler sırlarını paylaştı. Yaşam süresinin etkilendiği faktörlerin yüzde 30'u genetik iken yüzde 70'i beslenme ve yaşamla alakalı. İşte uzun yaşamın sırrı 6 altın kural...
3.04.2023 Yaşam
"D vitamini eksikliği üreme sağlığını olumsuz etkiliyor"
"D vitamini eksikliği üreme sağlığını olumsuz etkiliyor" Bağışıklık sistemine olumlu etkileri olan D vitamini; hipertansiyon, kalp hastalıkları, bazı kanserler ve otoimmün hastalıklara karşı koruyucu özellikleri ile de biliniyor. Kapalı mekanlarda zaman geçirme ve düzensiz beslenme alışkanlıkları sonucunda ortaya çıkan D vitamini eksikliğinin gençlerin ve yetişme çağındakilerin üreme sağlığını tehdit ettiğini belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Çağcıl Yetim, konuya illişkin açıklamalarda bulundu.
20.03.2023 Sağlık
Cinsel hayatı olumsuz etkiliyor! Uzman isimden uyarı geldi
Cinsel hayatı olumsuz etkiliyor! Uzman isimden uyarı geldi Bağışıklık sistemine olumlu etkileri olan D vitamini; hipertansiyon, kalp hastalıkları, bazı kanserler ve otoimmün hastalıklara karşı koruyucu özellikleri ile de biliniyor. Kapalı mekanlarda zaman geçirme ve düzensiz beslenme alışkanlıkları sonucunda ortaya çıkan D vitamini eksikliğinin gençlerin ve yetişme çağındakilerin üreme sağlığını tehdit ettiğini belirten Kadın Hastalıkları Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Çağcıl Yetim, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.
20.03.2023 Sağlık
Hem kadınlarda hem de erkeklerde etkili! Eksikliği cinsel isteksizliği zirve yaptırıyor
Hem kadınlarda hem de erkeklerde etkili! Eksikliği cinsel isteksizliği zirve yaptırıyor Araştırmalar, D vitamininin hem erkeklerde hem de kadınlarda cinsel sorunlarla bağlantılı olduğunu ortaya koydu. Buna göre, eğer D vitamini seviyeniz yetersizse, takviye almak cinsel isteğinizi ve doyumunuzu artırabilir.
17.03.2023 Sağlık
D vitamini eksikliği halk sağlığı problemi haline geldi
D vitamini eksikliği halk sağlığı problemi haline geldi İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Kutlu, D vitamini eksikliğinin 'halk sağlığı problemi' haline geldiğini söyledi.
28.11.2022 Sağlık
Kış mevsiminde D vitamini eksikliğine dikkat
Kış mevsiminde D vitamini eksikliğine dikkat Kansere ve kemik erimesine karşı koruyuculuğunun yanı sıra bağışıklığı da arttıran D vitamininin vücut için önemini anlatan Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Burcu Çakmak Sancar, pek çok kişide özellikle kış mevsiminde D vitamini eksikliği görüldüğünü söyleyerek, vitaminin vücutta depolanmasıyla ilgili bilgiler paylaştı.
4.11.2022 Sağlık
Vitamin kullananlar dikkat! Sonuçları ağır olabilir
Vitamin kullananlar dikkat! Sonuçları ağır olabilir Mevsim geçişlerinde pek çok kişi doktor kontrolü olmadan vitamin takviyesi alıyor. 'Hasta' olmamak adına alınan destek ürünler, birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor. Uzmanlar kontrolsüz vitamin kullanımı konusunda uyarılarda bulunsa da test yapmadan takviye ürün kullanan kişi sayısı her geçen gün artıyor. Dr. Tuğçe Hürkal bilinçsiz vitamin kullanımının yan etkilerine dikkat çekerek, "Vitamin takviyesi ya da desteği kullanma ihtiyacı duyan kişilerin hekime başvurup, uygun kan tahlillerinin yapılması ve eksik kalan vitamin ve minerallerin tespit edilmesi gerekiyor. Hekimler tarafından tahlillerde çıkan değerlere göre planlama yapılması uygun görülüyor.” diye konuştu
29.09.2022 Sağlık
Mutsuzsanız dikkat!  Uzmanlar sebebini açıkladı
Mutsuzsanız dikkat! Uzmanlar sebebini açıkladı Havaların soğumasıyla birlikte güneşli günlere artık veda ediyoruz. En büyük D vitamini kaynağı olan güneş ışınlarının kişileri depresyondan korumaya yardımcı olduğunu ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Huri Özkarabulut, D vitamini eksikliğinin birçok hastalık riskini artırdığını belirtti.
26.09.2022 Sağlık
Kanser riskini yüzde 61 azaltıyor!
Kanser riskini yüzde 61 azaltıyor! Yayınlanan yeni araştırma, yeterli dozda D vitamini, omega-3 yağ asitleri ve basit bir şekilde evde yapılacak kuvvet egzersiz programının 70 yaş ve üstü sağlıklı kişilerde kanser riskini yüzde 61 oranında azalttığını buldu.
12.09.2022 Sağlık
Hem hazır melatonin kaynağı hem de kanserden koruyor! Sofradan eksik etmeyin!
Hem hazır melatonin kaynağı hem de kanserden koruyor! Sofradan eksik etmeyin! İleri yaştaki bireylerin beslenmelerinde dikkat etmesi gereken noktalara işaret eden Diyetisyen Özden Örkcü, kas kütlesinin kaybedilmesi, aktivite seviyesinin düşmesi eğilimi nedeniyle alınması gereken kalorilerin azalması gerektiğini söyledi. Özellikle 70 yaş üzerindeki bireylerin kemik sağlığını korumaları için daha fazla kalsiyum ve D vitaminine ihtiyaç duyduğunu belirten Örkcü, B12 vitamini kaynağı olan güçlendirilmiş tahıl, yağsız et, balık ve deniz ürünleri tüketilmesini tavsiye ediyor. Beyin tarafından salgılanan melatonin aynı zamanda çok kuvvetli bir antioksidan özelliği gösterdiğini kaydeden Örkcü, “Ceviz melatoninin insan vücudunun kullanıma hazır formunu içermektedir.” dedi.
24.05.2022 Sağlık
Hepsi demir deposu, vitamin ve mineral bakımından çok zengin! İşte sağlığa anında tavan yaptıracak besinler...
Hepsi demir deposu, vitamin ve mineral bakımından çok zengin! İşte sağlığa anında tavan yaptıracak besinler... Ispanaktan daha zengin besin değerlerine sahip, baş dönmesi, halsizlik ve yorgunluğu ortadan kaldırıyor. Kilo vermede ve sağlığı korumada çok etkili, düşük kalori barındıran bu besin, vitamin ve mineral bakımından da zengin. Tam bir enerji deposu, kansızlıktan şikayetçi kişilerin mutlaka tüketmesi öneriliyor. Diyetlerin vazgeçilmez besini, bağışıklığı güçlendirici etkisi bulunuyor. Kandaki oksijenin taşınmasını sağlıyor, insan vücudu için hayati önem taşıyor. Vücutta yeterli miktarına sahip olunmadığında dokularda hipoksi denilen oksijen azalması ortaya çıkar ve nefes daralması gibi negatif yan etkileri oluyor. İşte sağlığa anında tavan yaptıracak besinler...
18.05.2022 Sağlık
Cilt sorunlarını yok ediyor, vitamin ve mineral deposu! Günde bir avuç yemek yeterli, kırışıklık ve koyu lekeler...
Cilt sorunlarını yok ediyor, vitamin ve mineral deposu! Günde bir avuç yemek yeterli, kırışıklık ve koyu lekeler... Cilt sağlığını destekliyor. Tam bir vitamin ve mineral deposu. Günde sadece bir avuç beslenmenize dahil etmek yeterli oluyor. Aynı zamanda zararlı UV ışınlarından koruyor ve cilt dokusunu iyileştiriyor. Kış ayında cildin kuruması, ani hava değişimi ve fazla güneşe maruz kalma gibi çok sayıda etken nedeniyle ortaya çıkan cilt sorunları olumsuz etkiler yaratabiliyor. Cilt bakım rutini bu konuda büyük önem taşısa da bazen etkili olamayabiliyor ve değişiklik gözlemlenemiyor. Bu nedenle güneş kremi, nemlendirici gibi bakım ürünlerinin yanı sıra beslenme de sorunların çözümünde etkili olabilir. İşte cilt sorunlarını giderebilecek doğal mucize...
21.03.2022 Sağlık
Kansere neden oluyor, çocukları ölüme götürüyor! Hepsi çok zararlı, sakın bunu yapmayın...
Kansere neden oluyor, çocukları ölüme götürüyor! Hepsi çok zararlı, sakın bunu yapmayın... Kansere neden oluyor, ölüme götürüyor. Çocuklarınız tehlikede olabilir. Propolis, D vitamini, balık yağı ve çeşitli vitamin kompleksleri... Aileler bilmiyor ama böyle kullanılırsa hepsi çok zararlı oluyor. Pandemi nedeniyle popülaritesi daha da artan, ailelerin Kovid'e karşı çocuklarının bağışıklığını güçlendirmek adına hekime danışmadan kontrolsüzce kullandığı vitamin ve destek ürünleri tehlike saçıyor. Uzmanlar, kontrolsüzce verilen vitamin ve destek ürünlerinin erken ergenlikten börek taşına, erişkinlik çağında kanser riskinin yükselmesinden çocuğun Kovid'i daha da ağır geçirmesine neden olabileceğini kaydetti. Sancaktepe Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Dr. Mehmet Eltan, "Klinikte erken ergenlik şikayeti ile gelen hastalarda, beslenme ve vitamin desteklerini sorguladığımızda, propolis kullanımı ile sıkça karşılaşıyoruz" dedi.
22.02.2022 Sağlık
Prebiyotik deposu, B12 vitamini bakımından çok zengin! Suyu vücudu baştan aşağı temizliyor
Prebiyotik deposu, B12 vitamini bakımından çok zengin! Suyu vücudu baştan aşağı temizliyor Prebiyotik kaynağı, hazımsızlık sorununu gideriyor. Aç karnına suyunu içince yemek borusundan bağırsaklara kadar temizliyor, ishal ve kabızlığın önüne geçiyor. Potasyum, fosfor, riboflavin, iyot, çinko ve B12 vitamini bakımından çok zengin, A vitamini ve bağışıklık sistemini güçlendiren E vitamini içeriyor. Yüksek kan basıncı riskini azaltıyor, yüksek tokluk geliştirerek kilo vermeye yardımcı oluyor. Güçlü bir kalsiyumun kaynağı, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. İçerisinde bulunan Kalsiyum ve D vitamini sayesinde kemiklerin güçlenmesini sağlıyor.
20.02.2022 Sağlık
D vitamini eksikliğini gideriyor, kemik sağlığına şifa!
D vitamini eksikliğini gideriyor, kemik sağlığına şifa! D vitamini eksikliğini gideriyor, kalsiyumun ihtiyacını karşılıyor. Kemik sağlığına şifa oluyor, vücudun vitamini sentezlemesine yardımcı oluyor. ‘Osteoporoz ve İlgili Kemik Hastalıkları-Ulusal Kaynak Merkezi’ isimli yayına göre genel nüfus için önerilen alım miktarı günlük 600 – 800 uluslararası birim (IU) arasındadır. Kış mevsimi ve bahar mevsiminde D vitamini alımı düşebilir. Peki, D vitamini eksikliğini gidermek için hangi gıdaları tüketmemiz gerekir? İşte cevabı...
11.02.2022 Sağlık
Böbrek yetmezliğine neden oluyor! Aşırı durumlarda komaya kadar götürüyor
Böbrek yetmezliğine neden oluyor! Aşırı durumlarda komaya kadar götürüyor Böbrek yetmezliğine neden oluyor, kireçlenme yaparak su kaybı ile böbreklerde hasara yol açıyor. Yetersiz alınırsa enfeksiyon riskini artırıyor, kemiklerde güçsüzlüğe neden oluyor. Kusma, mide bulantısı, kabızlık ve mide ağrısı gibi sindirim rahatsızlıklarına yol açıyor, yanlış alınırsa yorgunluk, baş dönmesi, halüsinasyonlar ve kafa karışıklığı görülüyor. İştah kaybı, aşırı idrara çıkma, yüksek tansiyon, kalp anormallikler ve susuz kalma en büyük göstergeleri arasında. Yüksek miktarda alınınca ortaya çıkan hiperkalsemi nedeniyle koma gibi hayati bir risk ortaya çıkarabiliyor.
1.02.2022 Sağlık
D vitamini ile ilgili flaş uyarı! Engelliyor
D vitamini ile ilgili flaş uyarı! Engelliyor D vitaminiyle ilgili son dakika açıklaması! Çocuklarda D vitamini eksikliği birçok rahatsızlıkları da beraberinde getiriyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mesut Arslan, D vitamininin vücudumuzda kalsiyum ve fosfor metabolizmasında çok önemli rolü olduğunu söyledi.
31.01.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

D Vitamini ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki d vitamini haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.