Gazete Vatan Logo

Kanser riskini yüzde 61 azaltıyor!

Yayınlanan yeni araştırma, yeterli dozda D vitamini, omega-3 yağ asitleri ve basit bir şekilde evde yapılacak kuvvet egzersiz programının 70 yaş ve üstü sağlıklı kişilerde kanser riskini yüzde 61 oranında azalttığını buldu.

Kanser riskini yüzde 61 azaltıyor!

Kanser, Avrupa ve ABD'de yaşa bağlı önemli bir hastalık olarak kabul ediliyor. Frontiers in Aging dergisinde yayınlanan yeni araştırma yüksek dozda D vitamini, omega-3 yağ asitleri ve basit bir evde kuvvet egzersiz programının kanser riskini yüzde 61 oranında azalttığını buldu. İsviçre, Fransa, Almanya, Avusturya ve Portekiz’de 2 bin 157 katılımcıyla yapılan çalışmada amaç, kanser gelişimi ve önlemeye yönelik kombine tedavilerin faydası göstermekti.

Araştırma hakkında bilgi veren Dr. Yüksel Büküşoğlu, yeterli vitamin D, ve Omega -3 seviyeleri yanı sıra her gün düzenli fiziksel egzersiz yapmanın kanser riskini çok düşürdüğünü söyledi.

KANSER RİSKİNİ YÜZDE 61 AZALTIYOR

Dr. Büküşoğlu, "Bilimsel çalışmalar, vücutta yeterli vitamin D seviyelerinin kanser hücrelerinin büyümesini engellediğini göstermiştir. Benzer şekilde, vücutta yeterli Omega-3 seviyelerinin normal hücrelerin kanser hücrelerine dönüştürülmesi dönüşümü engelleyebildiği ve her gün yapılan düzenli egzersizin de vücutta bağışıklık sistemi fonksiyonlarını iyileştirdiğini ve iltihabı azalttığı gösterilmiştir. Son yapılan çok merkezli bir bilimsel çalışmada D vitamini, Omega -3 ve düzenli fiziksel egzersiz üçlüsünün kanser riskini yüzde 61 azaltabildiğini gösteriyor. " dedi.

Haberin Devamı

KANSER RİSKİNİ AZALTMAK İÇİN NE YAPMALI?

Dr. Büküşoğlu " Somon, sardalya, ton balığı gibi yağlı deniz balıkları yanı sıra yumurta, sut ürünleri, yoğurt, keten tohumu ve ceviz gibi gıdaların tüketilmesi ve günde 6.000 adim atılması uygun olabilir" dedi.