D Vitamini Eksikliği

D Vitamini Eksikliği

Son dakika D vitamini eksikliği haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan D vitamini eksikliği ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını D vitamini eksikliği haber sayfamızda bulabilirsiniz.

D Vitamini Eksikliği

haberleri sayfasında son dakika yaşanan d vitamini eksikliği gelişmeleri de dahil olmak üzere 43 d vitamini eksikliği haberi bulunmuştur. Tüm d vitamini eksikliği haberleri aşağıda listelenmiştir.
D Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok D Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
D Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok D Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... D vitamini insan vücudu için vazgeçilmez olan vitaminlerden biridir ve sağlıklı bir yaşam için gerekir. D vitamini içeren besinler arasında ton balığı, somon, tatlı patates, uskumru, mantar, ayran, yoğurt ve peynir bulunur.
16.01.2024 Sağlık
Mutsuzsanız dikkat!  Uzmanlar sebebini açıkladı
Mutsuzsanız dikkat! Uzmanlar sebebini açıkladı Havaların soğumasıyla birlikte güneşli günlere artık veda ediyoruz. En büyük D vitamini kaynağı olan güneş ışınlarının kişileri depresyondan korumaya yardımcı olduğunu ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Huri Özkarabulut, D vitamini eksikliğinin birçok hastalık riskini artırdığını belirtti.
26.09.2022 Sağlık
Depresyonunuzun sebebi D vitamini eksikliği olabilir!
Depresyonunuzun sebebi D vitamini eksikliği olabilir! D vitamini eksikliği, kas ve iskelet sistemi ağrıları, kalp rahatsızlıkları, uyku bozuklukları ve depresyon gibi birçok bedensel ve ruhsal rahatsızlık ile ilişkili olduğu düşünülen bir sorun. Psikiyatri uzmanı Dr. Alime Burçin Şimşek D vitamini eksikliği depresyonu tetiklediğini dikkat çekerek vitamin eksikliklerinin psikolojik hastalıklar üzerindeki etkisini anlattı.
19.03.2022 Sağlık
D Vitamini eksikliği hastalıklara karşı riski artırıyor!
D Vitamini eksikliği hastalıklara karşı riski artırıyor! Kış mevsiminin kendini göstermesiyle birlikte risk grubunda olan ileri yaştaki insanların bağışıklığını koruması için D vitamini, vazgeçilmez bir kalkan görevi görüyor. Ancak “Güneş ışığı vitamini” olarak da bilinen ve bağışıklığın korunmasında etkili bir rol oynayan D vitamini ihtiyacını karşılamak, güneş ışığından mahrum kaldığımız şu günlerde giderek zorlaşıyor. Beslenme Danışmanı Prof. Dr. Muazzez Garipağaoğlu güneş ışığından yeterince yararlanamadığımız bugünlerde “D Vitamini” ihtiyacının nasıl karşılanacağını anlattı.
2.10.2021 Sağlık
Zor kilo verenler için diyet listesi nasıl olmalı! İşte kiloya göre diyet listesi...
Zor kilo verenler için diyet listesi nasıl olmalı! İşte kiloya göre diyet listesi... Kilo vermek için dengeli beslenmek, spor yapmak ve sağlıklı yaşam sürecini devam ettirmek gerekiyor. Yaşam kalitesini arttırmak ve sağlıklı kalmak için kilo dengesini korumak önemlidir. Alınan kilolardan kurtulmak her zaman kolay olmaz. Her kişinin metabolizması farklı olduğu için kilo verme şekli de farklı olabiliyor. Peki, Kilo alma nedenleri nelerdir? Diyet sırasında kimden destek alınır? Nasıl kilo veririm diyenler için işte kiloya göre diyet listesi...
16.02.2022 Sağlık
D vitamini eksikliği için doğal öneriler
D vitamini eksikliği için doğal öneriler Prof. Dr. Emine Nur Tozan, "D vitamini eksikliği için reçeteniz oldukça basit; güneş ışığından faydalanın, düzenli uyumayı ihmal etmeyin, balık ve ton balığı başta olmak üzere D vitamini açısından zengin besinleri tercih edin." ifadelerini kullandı.
25.08.2021 Sağlık
Vitamin takviyeleri gerekli mi? Kime, hangi vitamin takviyeleri uygun?
Vitamin takviyeleri gerekli mi? Kime, hangi vitamin takviyeleri uygun? Vitamin eksikliği pek çok önemli sağlık sorununa neden olabilir. Vitaminlerin doğal yollardan alınmasının önemli olduğunu vurgulayan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, günlük tüketilmesi gereken elzem aminoasit, yağ asidi ve karbonhidrat bileşenleri ile yerine konması son derece önemli olduğunu vurguladı. Peki, Takviye vitaminlere gerçekten ihtiyacımız var mı? Hangi vitamin ne kadar kullanılmalı? İşte vitaminler ile ilgili bilmeniz gerekenler...
6.08.2021 Sağlık
D vitamini oranına dikkat! Ağrıya neden olabilir!
D vitamini oranına dikkat! Ağrıya neden olabilir! Vücuttaki D vitamininin fazlalığı ve azlığının kas-kemik ağrılarına neden olabildiğini kaydeden Dr. Betül Mercan, doğru güneşlenmeyle yeterli D vitaminini almanın mümkün olduğunu söyledi.
15.05.2021 Sağlık
D vitamini eksikliği Covid-19'un şiddetini artırabilir
D vitamini eksikliği Covid-19'un şiddetini artırabilir Sağlık Bakanlığı Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması (TBSA) 2019 raporuna göre, ülkemizde 15 yaş ve üzeri erkeklerin yalnızca %14.5’i, kadınların da %7.2’si normal D vitamini seviyesine (30-79 ng/mL) sahip. Ancak Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi (EFSA) tarafından bağışıklık sistemini destekleyici etkisi de onaylanan D vitamini eksikliği, COVID-19 hastalığının şiddetini artırabiliyor.
23.04.2021 Sağlık
Vitaminleri doğru kullanma rehberi!
Vitaminleri doğru kullanma rehberi! Koronavirüs ile birlikte pek çok kişi vitamin takviyelerine yöneldi. Ancak uzmanlar sağlıklı yaşamın olmazsa olmazı olan vitaminleri öncelikli olarak gıdalardan almak gerektiğini belirtiyor. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Y. Birol Saygı, “Çoğu yetişkinin, kalsiyum gibi belirli bir besleyici madde eksik olmadıkça takviye almasına gerek yok. Takviyelerden ziyade diyetinize güvenmelisiniz. Vitamin takviyesi alınması durumunda ise vitaminleri ne zaman kullanacağınızı bilmeniz gerekiyor” diyor.
17.03.2021 Sağlık
Hareketsizlik kemikleri güçsüzleştiriyor!
Hareketsizlik kemikleri güçsüzleştiriyor! 'Sessiz hastalık' olarak adlandırılan Osteoporoz yani halk arasında bilinen adıyla kemik erimesi değişen yaşam tarzı ve beslenme şekli ile her geçen gün daha ciddi bir halk sağlığı sorunu olarak karşımıza çıkıyor. Sadece ileri yaş hastalığı olarak bilinen bu durum genç yaşlı fark etmeksizin 7 ‘den 70’e herkesi tehdit altına alıyor. Pandemi döneminde evde kalınan sürede yaşanan hareketsizliğin canlı yapıda olan kemikleri güçsüzleştirdiğine dikkat çeken Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Esra Mustafa, “Bu nedenle risk daha çok arttı. Kemik erimesi önlenebilir bir hastalık o yüzden beslenme şeklimize ve günlük egzersiz rutinimize dikkat etmemiz gerekiyor. Yoksa ayakta durma veya yürüme gibi rutin aktiviteleri yaparken bile kemik kırılması ile karşı karşıya kalabiliriz” dedi
16.03.2021 Sağlık
“D vitamini eksikliği diyabeti tetikleyebilir”
“D vitamini eksikliği diyabeti tetikleyebilir” Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, D vitamini eksikliğinin diyabeti tetiklediğini belirterek, “D vitamininin bağışıklık sistemi hastalıklarından, kanserlere, kalp damar sağlığından şeker hastalığına kadar birçok hastalıkla ilişkili olduğu kanıtlandı. Astım hastaları açısından da D vitamini düzeyleri önemlidir. Bazı çalışmalarda D vitamini hem astım gelişiminde hem de tedavisinde önemli bir faktör olarak görülür” dedi.
27.11.2020 Sağlık
Bu vitamin eksikse dikkat! Cinselliği etkiliyor, erken doğuma neden oluyor!
Bu vitamin eksikse dikkat! Cinselliği etkiliyor, erken doğuma neden oluyor! D vitamini eksikliği her yaşta her dönemde raşitizm, kalp hastalığı ve diyabet gibi önemli sağlık sorunlarına neden oluyor. Uzmanlar, başta hamileler olmak üzere pek çok kişinin D vitamini düzenli kontrol ettirmesi konusunda uyarıyor. Peki, D vitamini eksikliği belirtileri nelerdir? D vitamini eksikliği hangi hastalıklara yol açar? Kadın Hastalıkları ve Doğum, Perinatoloji ve Yüksek Riskli Gebelikler Uzmanı Doç. Dr. Oktay Kaymak hamilelerde D vitamini eksikliğini ve yapılması gerekenleri anlattı
1.07.2020 Sağlık
D vitamini eksikliği MS’i kötüleştiriyor
D vitamini eksikliği MS’i kötüleştiriyor Genç yetişkinleri etkileyen en yaygın sinir sistemi sorunu olan Multiple Skleroz (MS) ve beslenmenin etkisi üzerine yoğun çalışmalar devam ediyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Ü. Hakan Şilek, özellikle D vitamini eksikliğin MS hastalığının kötüleşmesinde önemli etkisinin olduğunun saptandığını söyledi.
26.05.2020 Sağlık
D vitamini eksikliği enfeksiyona davetiye çıkarıyor
D vitamini eksikliği enfeksiyona davetiye çıkarıyor Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Feyzi Gökosmanoğlu, korona virüsü (Kovid-19) salgınında alınacak en iyi önlemin ‘bağışıklık sistemini korumak’ olduğunu söyledi.
8.05.2020 Sağlık
D vitamini eksikliği uyarısı!
D vitamini eksikliği uyarısı! Doç. Dr. Muharrem Kıskaç, "D vitamini yetersizliği olanlarda koroner kalp hastalığı ve hipertansiyon sıklığı daha yüksek bulunmuştur" ifadesini kullandı.
27.08.2017 Sağlık
Baş ağrısının nedeni D vitamini eksikliği olabilir
Baş ağrısının nedeni D vitamini eksikliği olabilir D vitamini eksikliği bulunan yetişkinlerde kronik gerilim tipi başağrısı görülme sıklığının araştırıldığı çalışma, D vitamini eksikliği olanlarda baş ağrısının 17 kat fazla görüldüğünü ortaya koydu.
20.06.2017 Sağlık
D vitamini eksikliği üreme fonksiyonunu bozuyor
D vitamini eksikliği üreme fonksiyonunu bozuyor Avusturyalı bilim insanlarının çalışması, D vitamini eksikliğinin üreme fonksiyonlarında etkili olduğunu ortaya koydu.
1.06.2017 Sağlık
Multivitamin ve mineralleri nasıl kullanmalıyız?
Multivitamin ve mineralleri nasıl kullanmalıyız? Beslenme alışkanlıklarında ve çalışma koşullarında ortaya çıkan olumsuz değişiklikler organizmayı da olumsuz etkiliyor. Bu noktada hazır multivitamin ve minareller devreye giriyor.
5.07.2015 Sağlık
Korkutan veri! 2 milyar insan...
Korkutan veri! 2 milyar insan... Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cengiz Şen, halk arasında ‘İnce hastalık’ olarak da bilinen veremin dünyada her yıl 2 milyon insanın hayatını kaybetmesine neden olduğunu belirterek, "Dünyada 2 milyar insan verem mikrobu taşıyor" dedi.
7.01.2015 Sağlık
Uzman isim uyardı: Kahvaltılarınızı düzene sokun
Uzman isim uyardı: Kahvaltılarınızı düzene sokun Bahar yorgunluğu kış ayından bahar ayına geçilirken havaların birden ısınması sonrası görülüyor. Soğuk havaya alışan insanlar havanın bir anda ısınmasıyla kendini halsiz ve yorgun hissediyor. Yorgunluğun geçmemesi durumunda bir hekime başvurmamız gerekiyor. Peki bu yorgunluğu üstümüzden nasıl atabiliriz? Bu dönemde beslenmemiz nasıl olmalı? Hayatımızdan çıkarmamız gereken besinler neler? İşte yanıtları...
14.05.2023 Sağlık
Kış mevsiminde D vitamini eksikliğine dikkat
Kış mevsiminde D vitamini eksikliğine dikkat Kansere ve kemik erimesine karşı koruyuculuğunun yanı sıra bağışıklığı da arttıran D vitamininin vücut için önemini anlatan Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Burcu Çakmak Sancar, pek çok kişide özellikle kış mevsiminde D vitamini eksikliği görüldüğünü söyleyerek, vitaminin vücutta depolanmasıyla ilgili bilgiler paylaştı.
4.11.2022 Sağlık
D vitamini ile ilgili flaş uyarı! Engelliyor
D vitamini ile ilgili flaş uyarı! Engelliyor D vitaminiyle ilgili son dakika açıklaması! Çocuklarda D vitamini eksikliği birçok rahatsızlıkları da beraberinde getiriyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mesut Arslan, D vitamininin vücudumuzda kalsiyum ve fosfor metabolizmasında çok önemli rolü olduğunu söyledi.
31.01.2022 Sağlık
D vitamininin katkısı pandemide ihmal edilmemeli
D vitamininin katkısı pandemide ihmal edilmemeli Kovid-19 pandemisinde sağlığı korumak için D vitamininin önemine dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İhsan Olur, kalp damar sağlığı açısından önemli olan D vitamininin insan vücuduna direnç kattığını; yapılan araştırmaların Kovid-19 enfeksiyonu sebebiyle yoğun bakımda yatan hastaların D vitamini sayesinde bu süreci daha kolay atlatabildiklerini ortaya koyduğunu söyledi.
29.09.2021 Sağlık
Yaban mersininin bilinmeyen faydaları! Yapraklarını ezip...
Yaban mersininin bilinmeyen faydaları! Yapraklarını ezip... Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uzmanı Uzm. Dr. Yegane Özcan, "Doğal antiseptik ve antibiyotik yaban mersini meyvesi özellikle öksürük ve boğaz enfeksiyonu için yaprakları ile birlikte kullanılıyor. Spazm, varis ve uyku bozukluğuna iyi gelen yaban mersini meyvesi menopoz döneminin daha rahat geçirilmesine yardımcı oluyor." ifadelerini kullandı.
20.08.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

D Vitamini Eksikliği ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki d vitamini eksikliği haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.