Çıraklık

Çıraklık

Son dakika çıraklık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çıraklık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çıraklık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çıraklık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çıraklık gelişmeleri de dahil olmak üzere 398 çıraklık haberi bulunmuştur. Tüm çıraklık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Beyoğlu’nda 40 yıldır sahaflık yapan İşli: İyi bir kitap okuru olmak gerekiyor
Beyoğlu’nda 40 yıldır sahaflık yapan İşli: İyi bir kitap okuru olmak gerekiyor Beyoğlu’nun kıdemli sahaflarından Emin Nedret İşli, sahaflık mesleğine olan ilgisinin 1970’li yıllarda başladığını ve kitaba olan sevgisinin hiç bitmediğini ifade ederek iyi bir sahaf olmanın kurallarını anlattı. Hiç kitap okumadan ve kitaba ilgi duymadan iyi bir sahaf olmanın mümkün olmadığını söyleyen İşli, “Dükkanı kapattıktan sonra kitapla ilgisini kesmek dükkanı açtığı zaman ise kitapla ilgili olmak çok yanlış ve sizi mesleki açıdan kötüye götüren bir durum. Sahafın sabrı, zamanı ve deposu olacak. Çünkü kitap daima çoğalan bir şey” dedi.
22.02.2024 Gündem
Staj ve çıraklık mağdurları için dikkat çeken açıklama: SGK'ya yazılı olarak başvurun
Staj ve çıraklık mağdurları için dikkat çeken açıklama: SGK'ya yazılı olarak başvurun Stajyer ve çıraklık mağduriyeti hakkında CNN Türk'te soruları yanıtlayan Sosyal Güvenlik uzmanı Murat Bal, staj ve çıraklık girişi olan kadınların doğum borçlanmasındaki istisnai durumu haakında açıklamalarda bulundu.
19.02.2024 Çalışma Hayatı
Bakan Bayraktar'tan petrol müjdesi verildi
Bakan Bayraktar'tan petrol müjdesi verildi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Şırnak Gabar’da keşfedilen petrol sahasına ilişkin “Astsubayımız Esma Çevik ve şehit öğretmenimiz Aybüke Yalçın’ın adını verdiğimiz iki sahada, 2024 yılı petrol üretimi hedefi 100 bin varil” dedi.
14.12.2023 Ekonomi
Staj ve çıraklık başlangıcına dikkat! EYT kaçırana erken emeklilik fırsatı sağlıyor
Staj ve çıraklık başlangıcına dikkat! EYT kaçırana erken emeklilik fırsatı sağlıyor Staj ve çıraklık mağdurlarının bir kısmına güzel haber gedil. Staj sigortası olan kadınların ilk sigorta girişleri doğum borçlanması yaptıkları süre kadar geriye çekiliyor. Bu kapsamda yapılacak 1 günlük borçlanma bile emeklilik tarihini bir yıl öne çekebilir. Çalışan kadınlar doğum, erkekler askerlik, doktora öğrenimi, tıpta uzmanlık, avukatlık stajını yapanların staj sürelerindeki borçlanmalar asgari ücrete endeksli bulunuyor. Borçlanma için ödenecek en düşük tutar asgari ücretin yüzde 32'si, en yüksek tutar da yüzde bu oranın 7.5 katı kadar. Asgari ücretin yüzde 50 artacağını varsayarak borçlanma tutarı bir o kadar artacak. Bugün itibarıyla bir günlük borçlanma tutarı en düşük 143 lira uygulanıyor. Asgari ücretin yüzde 50 artması durumunda günlük borçlanma için ödenecek tutar 214 lirayı geçecek. O yüzden geciktirmemekte fayda var.
14.12.2023 Emekli
Staj ve çıraklık mağdurları yasal düzenleme talep ediyor! ‘İlk sigorta girişi başlangıç olsun’
Staj ve çıraklık mağdurları yasal düzenleme talep ediyor! ‘İlk sigorta girişi başlangıç olsun’ Emeklilikte Yaşa Takılan binlerce kişi EYT düzenlemesi ile emekli oldu. Ancak düzenlemeden yararlanamayan pek çok kişi de EYT'nin kapsamının genişletilmesini talep ediyor. Sadece 1 gün ile erken emeklilik imkanından yararlanamayan pek çok kişi buluyor. Öte yandan kendilerini 'staj ve çıraklık mağdurları' olarak nitelendiren grup staj ve çıraklık sigortasının EYT'de başlangıç kapsamına dahil edilmesini talep ediyor. Staj ve çıraklık mağdurları taleplerini duyurmak amacı ile 'Büyük İstanbul Mitingi' düzenledi.
10.12.2023 Çalışma Hayatı
Erken emeklilik müjdesi! Tarih öne çekiliyor, Staj yapanlara emeklilik yolu açılıyor
Erken emeklilik müjdesi! Tarih öne çekiliyor, Staj yapanlara emeklilik yolu açılıyor Staj sonrası emeklilik için büyük fırsat yolu açılıyor. Staj sigortası olan kadınların ilk sigorta girişleri doğum borçlanması yaptıkları süre kadar geriye çekiliyor. Bu kapsamda yapılacak 1 günlük borçlanma bile emeklilik tarihini bir yıl öne çekebilir. Çalışan kadınlar doğum, erkekler askerlik, doktora öğrenimi, tıpta uzmanlık, avukatlık stajını yapanların staj sürelerindeki borçlanmalar asgari ücrete endeksli bulunuyor. Borçlanma için ödenecek en düşük tutar asgari ücretin yüzde 32'si, en yüksek tutar da yüzde bu oranın 7.5 katı kadar. Asgari ücretin yüzde 50 artacağını varsayarak borçlanma tutarı bir o kadar artacak. Bugün itibarıyla bir günlük borçlanma tutarı en düşük 143 lira uygulanıyor. Asgari ücretin yüzde 50 artması durumunda günlük borçlanma için ödenecek tutar 214 lirayı geçecek. O yüzden geciktirmemekte fayda var. Öte yandan 'Çıraklık ve Staj Sigortası Mağdurları' yarın İstanbul'da bir araya gelecek. İşte detaylar...
9.12.2023 Çalışma Hayatı
Liseli Beyzanur'un hayali olan iş hayatını kararttı! "Yeniden devam etmek istiyorum"
Liseli Beyzanur'un hayali olan iş hayatını kararttı! "Yeniden devam etmek istiyorum" Antalya'da çalıştığı araç servisinde ustası ile yakıt deposu şamandırasını değiştirdiği sırada, verilen elektriğin otomobildeki benzin buharını parlatması ile vücudunun büyük bölümü yanan lise öğrencisi Beyzanur Hatmorioğlu (17), tedavisinin ardından yine sanayiye dönüp, işini yapmak istiyor.
27.10.2023 Yaşam
İşe aldığı çırağın yaptıklarını görünce şok oldu Kediye 50 tekme attı
İşe aldığı çırağın yaptıklarını görünce şok oldu Kediye 50 tekme attı Antalya'da, kuaför çırağı M.A.'nın (14), kendisini tırmaladığı gerekçesiyle 2 yaşındaki kediyi tekmelediği anlar güvenlik kamerasından tespit edildi. 5 dakika 22 saniyelik görüntüde M.A.'nın kediye 50 tekme attığı, 10 defadan fazla duvara ve yere vurduğu görüldü. İş yeri sahibi Mehmet Yiğit (38), durumu polise bildirip, şikayetçi oldu.
6.10.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere müjde: Ek ders ücretlerinde yüzde 25 artış
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmenlere müjde: Ek ders ücretlerinde yüzde 25 artış Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Ücretli öğretmenlerin saatlik ek ders ücretlerinde yüzde 25'lik bir artışa gidilecek. öylece aylık ücretlerinde 2023 yılında yüzde 91 oranında artış yapmış olacağız" dedi.
15.09.2023 Gündem
Dilara Sergen'in çırağı olurmuş! MasterChef All Star'da bir takım huzurevi bir diğeri yangın yeri
Dilara Sergen'in çırağı olurmuş! MasterChef All Star'da bir takım huzurevi bir diğeri yangın yeri MasterChef All Star'da yeni takımlar belli oldu. Mavi takımın kaptanı Sefa, kırmızı takımın kaptanı olarak Dilara'yı seçti. Takım seçmlerinde MasterChef Sergen'in Kerem ile ilgili yaptığı hareket bir yana Dilara ile girdiği çıraklık tartışması stüdyoyu değil her yeri gerdi. Öte yandan Alican ve Barış arasında yaşanan komik diyalog herkesi güldürdü.
4.09.2023 Magazin
EYT staj sigortası sayılacak mı, çıraklık EYT kapsamında mı? EYT staj ve çıraklık sigortasında son durum!
EYT staj sigortası sayılacak mı, çıraklık EYT kapsamında mı? EYT staj ve çıraklık sigortasında son durum! EYT staj sigortası sayılacak mı, çıraklık sigortası EYT kapsamına dahil edilecek? EYT staj sigortasına yönelik aramalar arttı. 2 milyon 250 bin vatandaş EYT kapsamında, emeklilik hakkı elde etti. Emeklilikte yaşa takılanlar şartını taşıyıp, ancak 1999 Eylül ayı öncesi sigorta girişi olmayanlar ise sabırsızlıkla staj başlangıcının EYT kapsamına dahil edilmesini bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Staj bir çalışma olarak sayılmıyor, orada biz işçi işveren ilişkisi olmuyor." dedi. Peki, EYT staj ve çıraklık başlangıç sigortası sayılacak mı? Staj EYT kapsamında mı?
3.06.2023 Emekli
Staj ve çıraklık mağdurlarından Anayasa Mahkemesi adımı! Murat Bal'dan dikkat çeken açıklama
Staj ve çıraklık mağdurlarından Anayasa Mahkemesi adımı! Murat Bal'dan dikkat çeken açıklama Emeklilikte Yaşa Takılanlara ilişkin kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Prim günü ve sigorta süresi şartlarını taşıyanlar emekli olarak ilk maaşlarını aldı. Şimdi ise EYT'de başlangıç kapsamına alınmayan staj ve çıraklık sigortalısı için yeni bir düzenleme gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. İstanbul Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Kurucu Başkanı Murat Bal, konunun çözümü için önemli tespitlerde bulundu.
18.05.2023 Gündem
Staj SSK başlangıcı olacak mı 2023? Staj EYT kapsamına girecek mi, 1999 öncesi staj sigortası (EYT staj mağdurları) torba yasaya alınacak mı?
Staj SSK başlangıcı olacak mı 2023? Staj EYT kapsamına girecek mi, 1999 öncesi staj sigortası (EYT staj mağdurları) torba yasaya alınacak mı? EYT yasası kapsamında emeklilik başvurusu yapan vatandaşların ilk maaşları nisan ayında hesaplara yattı. EYT staj çıraklık konusu ise hala gündemdeki yerini koruyor. 1 milyonu aşkın EYT staj mağduru, 1999 öncesi staj sigortası haklarının verilmesini ve EYT yasası kapsamına dahil edilmesini talep ediyor. Peki, staj EYT başlangıcı olacak mı, staj EYT kapsamına girecek mi?
28.04.2023 Emekli
Bakan Özer: MESEM Kanunu’ndaki değişiklikle çırak ve kalfadaki kadın sayısı arttı
Bakan Özer: MESEM Kanunu’ndaki değişiklikle çırak ve kalfadaki kadın sayısı arttı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 2021 yılında Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) Kanunu’nda yapılan değişikle, kadın kalfa sayısında artış yaşandığını belirterek, “Bu kanun düzenlemesi olmadan önceki çırak ve kalfadaki kadın oranıyla şu andaki çırak ve kalfadaki kadın sayısında çok ciddi miktarda artış oldu. 10-20 kat civarında artışlar oldu” dedi.
26.04.2023 Gündem
14 yaşındaki kıza restoranda istismarda bulundu, 'saygın tutum' indirimi yapıldı
14 yaşındaki kıza restoranda istismarda bulundu, 'saygın tutum' indirimi yapıldı Bartın'da yaşayan Melek K., çalıştığı restoranın mutfağında 14 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulunduğu anlar güvenlik kamerasına yansıyan İsa Temür'ün (41), saygın tutum indirimi yapılarak 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılıp, tahliye edilmesine tepki gösterdi. Melek K., “Seni ve anneni öldüreceğiz. Ben bir şey yapmadım, 10 ay boşu boşuna cezaevinde yattım’ diye tehditte bulunuyor. Benim ve kızımın can güvenliği yok” dedi.
6.04.2023 Yaşam
Staj sigortası başlangıç sayılacak mı, staj mağdurları EYT kapsamında mı? Staj EYT sayılacak mı, staj ve çıraklık mağdurları kaç kişi, ne olacak?
Staj sigortası başlangıç sayılacak mı, staj mağdurları EYT kapsamında mı? Staj EYT sayılacak mı, staj ve çıraklık mağdurları kaç kişi, ne olacak? Torba yasada neler var, staj sigortası var mı, staj SGK başlangıcı sayılacak mı? En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılması ve geçici işçilere kadro verilmesini de içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, emeklilerin bayram ikramiyelerinin 2 bin TL'ye çıkarılmasıyla 18 maddeye ulaşan düzenlemenin ise haftaya biteceğini aktardı. Öte yandan EYT ile emeklilik hakkı kazanma önünde engel olan staj başlangıcına yönelik torba yasada bir madde olup olmadığı ise merak konusu oldu. Gözler kabine toplantısına çevrildi ve staj mağdurlarına yönelik müjde gelip gelmeyeceği sorgulanmaya başlandı.
31.03.2023 Emekli
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücrete ara zam müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan asgari ücrete ara zam müjdesi Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. TOGG ön siparişinin 177 bini geçtiğini duyuran Erdoğan, "Bu tablo milletimizin lisansı, tasarımı ve üretimiyle gerçek anlamda ilk yerli otomobile samimiyetle sahip çıktığını gösteriyor." ifadelerini kullandı. Erdoğan, elektrikte tüm abonelere yüzde 15, sanayide ise doğal gazda yüzde 20 indirime gidileceğini duyurdu. Öte yandan Erdoğan asgari ücretle ilgili açıklamalarda bulundu .Erdoğan, "Temmuz'da asgari ücrete ara zam var." dedi.
29.03.2023 Gündem
EYT'de borçlanma talebi! Uzman isimden 'staj' açıklaması
EYT'de borçlanma talebi! Uzman isimden 'staj' açıklaması EYT yasası 3 Mart 2023 tarihi itibarı ile yasalaştı. Ancak staj ve çıraklık mağdurlarının hak arayışlar devam ediyor. Farklı illerde bir araya gelen grup üyeleri borçlanma hakkı taleplerini yineliyor. EYT'de stajerlerin sorunu devam ederken İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Bal yurt dışında staj yapanların borçlanarak emekli olabileceğini duyurdu.
28.03.2023 Çalışma Hayatı
Gümrük vergi ve cezaları için yeniden yapılandırma kararı! Son tarih ve detaylar belli oldu
Gümrük vergi ve cezaları için yeniden yapılandırma kararı! Son tarih ve detaylar belli oldu Gümrük vergi ve cezalarının yeniden yapılandırılması ile ilgili detaylar açıklandı. Düzenleme kapsamında yapılandırılan borca, 48 taksitle ödeme imkanı getirildi. TÜKONFED Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, “Alınan kararla, adalet mekanizması üzerindeki iş yükünün hafifleyecektir” dedi.
27.03.2023 Ekonomi
TESK Genel Başkanı Palandöken: Bağ-Kur’lu esnaf ve staj mağdurları EYT’den faydalandırılmalı
TESK Genel Başkanı Palandöken: Bağ-Kur’lu esnaf ve staj mağdurları EYT’den faydalandırılmalı TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, EYT düzenlemesi kapsamında ek bir madde ile Bağ-Kur’lu esnafın ve staj mağdurlarının EYT’den faydalandırılması gerektiğini söyledi.
27.03.2023 Ekonomi
EYT staj çıraklık mağduriyetinde milyonların gözü torba yasada!
EYT staj çıraklık mağduriyetinde milyonların gözü torba yasada! EYT yasası 3 Mart 2023 tarihinde yasalaştıktan sonra geride EYT staj çıraklık mağduriyeti kaldı. 1999 öncesi staj sigortası başlangıç sayılacak mı? Sosyal Güvenlik Müşaviri Onur Ünal, “Mağdur değiliz kandırıldık. Çoğumuz emekli olmak için başvurduğumuzda öğrendik” dedi.
25.03.2023 Çalışan Hakları
Okula gelen annesini öldürdü, erkek arkadaşını yaraladı! 39 yıla kadar hapis istemi
Okula gelen annesini öldürdü, erkek arkadaşını yaraladı! 39 yıla kadar hapis istemi Samsun'da kendisini görmeye geldiği annesini okulda öldürüp, annesinin erkek arkadaşını da ağır yaralayan 17 yaşındaki çocuk hakkında 39 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.
23.03.2023 Yaşam
Diyabete neden oluyor! Bu belirtiler varsa hemen doktora başvurun
Diyabete neden oluyor! Bu belirtiler varsa hemen doktora başvurun Dünya genelinde obezite hızla artıyor. Sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam şekli kişinin kilo almasına neden olurken, fazla kilo da pek çok hastalığa zemin hazırlıyor. Diyabet de kilo artışı ile birlikte hızla yayılıyor. Prof. Dr. Sinan Çağlayan özellikle kilo problemi olanları uyararak hastalığın yavaş seyrettiğini ancak hızla tedavi edilmesi gerektiğini açıkladı.
19.03.2023 Sağlık
Staj mağdurları bu kez Sakarya'dan seslendi: Hakkımızı aramaya devam edeceğiz
Staj mağdurları bu kez Sakarya'dan seslendi: Hakkımızı aramaya devam edeceğiz Geçen hafta Ankara'da bir araya gelen staj sigortası mağdurları, seslerini duyurmak için bu kez de Sakarya'da toplanarak basın açıklaması yaptı. Mağdurlar, staj ve çıraklık sürelerinin sigorta başlangıcı sayılarak EYT'ye dahil edilmesini istedi.
19.03.2023 Çalışma Hayatı
Kredi çekecekler dikkat! Kritik 'faiz' uyarısı, üst sınır getirildi
Kredi çekecekler dikkat! Kritik 'faiz' uyarısı, üst sınır getirildi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ihtiyaç kredisine yönelik örtülü üst sınır uygulamasına tutar sınırı getirdi. Buna göre ihtiyaç kredilerinde 70 bin liraya kadar olan kısım menkul kıymet tesisinden muaf tutuldu. Yeni uygulama kredi kullanacak tüketiciyi nasıl etkileyecek? Ekonomist Murat Özsoy özellikle banka kredisi kullanarak yatırım yapmayı planlayan vatandaşları uyararak kararı değerlendirdi.
18.03.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Çıraklık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çıraklık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.