Yorgun mu yoksa aldatıyor mu? İşte ele veren sinyaller ve şüpheci çiftlere öneriler!
Yorgun mu yoksa aldatıyor mu? İşte ele veren sinyaller ve şüpheci çiftlere öneriler! Aldatma veya sadakatsizlik evli ya da duygusal bir ilişki içerisindeki taraflardan biri tarafından yapılan ve problemleri daha da çıkmaza sokan sorunlardan biri. Sadece duygusal düzeyde, cinsel ilişki düzeyinde veya hem duygusal hem cinsel ilişki şeklinde olabilen aldatma, eşinden yeterli tatmin duygusu sağlayamayan kişilerde sık karşılaşılıyor. Duygularını tamamlamak isteyenlerin bu davranışının altındaki bir sebeplerden biri çocukluktaki yoksunluk olabilir. Uzman Klinik Psikolog Esra Ezmeci şüpheci çiftlere kritik önerilerde bulundu ve sadakatsizlik hakkında merak edilenleri anlattı.
5.12.2021 Sağlık
Pandemi çiftleri vurdu: Evcil hayvan sahiplenin
Pandemi çiftleri vurdu: Evcil hayvan sahiplenin Dünyayı etkisi altına alan ve hala mücadele edilen koronavirüsün insan hayatında birçok alışkanlığı değiştirdiğini söyleyen Klinik Psikolog Berat Karaahmetoğlu, aynı evin içinde uzun saatler geçiren çiftlerin birbirinin kusurunu daha sık görmeye başladığını ve kavgaların arttığını söyledi. Çözüme kavuşmayan kavgaların boşanmayla sonuçlandığına dikkat çeken Karaahmetoğlu, “Unutmayın ki pandemi bitecek, sabırlı olun. Eşinize sevginizi sürekli dile getirin. Eğer sorumluluğunu alabilirseniz doğal psikolog olan evcil hayvan sahiplenin” önerisinde bulundu.
8.05.2021 Sağlık
Karantinada “mutlu evliliğin” sırları
Karantinada “mutlu evliliğin” sırları Koronavirüs nedeniyle evde geçirilen zaman arttıkça çiftler arasında çatışmalar da artıyor. Bu süreçte Çin’de ve Amerika’da boşanma oranlarının arttığı belirtiliyor. Beykoz Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Klinik Psikolog Sinem Cankardaş, “Evde uzun sürelerin birlikte geçirildiği bu stresli süreçte, çiftlerin birbirine sevgilerini ve takdirlerini ifade etmeleri gerekli. Özellikle çatışma anlarında, virüs salgını sürecinde yaşanan endişe, korku, stres ve suçluluk duygularının beklenen duygular olduğunu çiftler birbirlerine ifade etmeli ve birbirlerini suçlamamalı” diyor.
29.03.2020 Sağlık
El ele tutuşmak acıyı azaltıyor!
El ele tutuşmak acıyı azaltıyor! ABD’de yapılan yeni araştırma, çiftlerin el ele tutuşarak birbirlerinin fiziksel acılarını azaltabildiğini ortaya koydu.
28.02.2018 Sağlık