Cebrail

Cebrail

Son dakika Cebrail haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Cebrail ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Cebrail haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Cebrail

haberleri sayfasında son dakika yaşanan cebrail gelişmeleri de dahil olmak üzere 412 cebrail haberi bulunmuştur. Tüm cebrail haberleri aşağıda listelenmiştir.
İhsan Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? İhsan Etmek Ne Demek?
İhsan Nedir, Tdk Sözlük Anlamı Ne Demek? İhsan Etmek Ne Demek? Günlük dil içerisinde yer alan sözcükleri duydukça insanların merakı artar. Bu kelimeler içerisinde ihsan sözcüğünü duymakta mümkündür. Genellikle isim olarak bilinen bu sözcük sahip olduğu anlamla da dikkat çeker. Ayrıca bu sözcüğün tek bir anlamı olmadığını bilmekte önemlidir. Çünkü sözcüğün birden çok anlamını görmek mümkündür. İhsan sözcüğü için iyilik etme ve bağışlama anlamları sıkça ifade edilir. 
22.04.2024 Gündem
Kadir suresindeki ruh kimdir? Kadir suresinde ruh ismiyle kime işaret edilmiştir? Kadir suresi 4. ayet tefsiri
Kadir suresindeki ruh kimdir? Kadir suresinde ruh ismiyle kime işaret edilmiştir? Kadir suresi 4. ayet tefsiri Kadir Suresi, mübarek Ramazan ayı içerisinde en fazla araştırılan surelerde biri oldu. Kuran-ı Kerim'de 97. sure olarak yer alır ve içeriğinde Kadir Gecesi'nin önemi ile Kuran'ın bu gece indirilmeye başlandığı vurgulanır. Kadir Suresi, beş ayetten oluşur. İlk ayette, "Gerçekten biz, onu (Kuran'ı), Kadir Gecesi'nde indirdik." ifadesi yer alır. İşte Kadir Suresi'nin Türkçe mealini, Arapça okunuşunu, Diyanet Tefsiri'ni ve faziletini detaylarıyla haberimizde bulabilirsiniz. Pek, Kadir suresindeki ruh kimdir? Kadir suresinde ruh ismiyle kime işaret edilmiştir? Kadir suresi 4. ayet tefsiri
5.04.2024 Yaşam
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu, hangi partiden? 31 Mart Muğla yerel seçim sonuçları: İlçelerde hangi partiler kazandı? YSK Muğla aday listesi
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı kim oldu, hangi partiden? 31 Mart Muğla yerel seçim sonuçları: İlçelerde hangi partiler kazandı? YSK Muğla aday listesi Muğla yerel seçim sonuçları için geri sayım başladı. 31 Mart 2024 Pazar günü milyonlarca seçmen sandık başına gidecek. Hızlı ve güvenilir sonuçlar gazetevatan'da takip edilebilecek. Oy kullanma saatinin bitmesinin ardından belediye başkanları, meclis üyeleri, belediye meclis üyelerine ait veriler açıklanmaya başlanacak. İl il, ilçe ilçe seçim sonuçlarını haberimizden takip edin. Muğla iline ait seçim sonuçları da bu ekrandan aktarılacak. 11 ilçenin olduğu Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığının kazanan aday, partisi ve aldığı oy oranı haberimizde olacak. İşte Yüksek Seçim Kurulu Muğla aday listesi
24.03.2024 Gündem
Ramazanın 27. gecesi hangi gün 2024? Kadir gecesi Ramazanın 27. gecesidir doğru mu yanlış mı, kadir gecesi hangi gün 2024?
Ramazanın 27. gecesi hangi gün 2024? Kadir gecesi Ramazanın 27. gecesidir doğru mu yanlış mı, kadir gecesi hangi gün 2024? Regaip Kandili, 11 Ocak'ta, Miraç Kandili ise 6 Şubat'ta idrak edildi. Berat Kandili'nin 24 Şubat'ta idrak edilmesiyle birlikte, Ramazan ayının kapıları 11 Mart'ta açıldı. Müslümanlar, bu kutsal zaman dilimlerinde ibadetlerine devam ederken Kadir Gecesi’nin hangi güne denk geliyor, sorusuna da yanıt arıyor.  Peki, Kadir gecesi hangi gün 2024, Ramazanın 27. gecesi hangi gün 2024? Kadir gecesi Ramazanın kaçıncı günü, kadir gecesi 2024 kaç gün kaldı?
13.03.2024 Ramazan
Beşiktaş, Konyaspor'u yenerek kupada yarı finale çıktı
Beşiktaş, Konyaspor'u yenerek kupada yarı finale çıktı Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Beşiktaş sahasında Konyaspor'u 2-0 mağlup etti ve adını yarı finale yazdırdı. Beşiktaş'ın yarı finaldeki rakibi Fenerbahçe'yi eleyen MKE Ankaragücü oldu.
28.02.2024 Futbol
DHA muhabiri İzzet Nazlı'nın annesi: Yaşarken de öldükten sonra da bizi gururlandırdı
DHA muhabiri İzzet Nazlı'nın annesi: Yaşarken de öldükten sonra da bizi gururlandırdı Hatay'da 6 Şubat depremlerinde enkaz altında kalarak hayatını kaybeden Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabiri İzzet Nazlı ile ailesi, mezarı başında anıldı. Nazlı'nın annesi Fatma Nazlı, oğlunun mezarı başında gözyaşı dökerek, "Diyecek söz yok, onları özledik. Herkes İzzet'i severdi. Yaşarken de öldükten sonra da bizi gururlandırdı" dedi.
6.02.2024 Gündem
Türkiye'nin kalbine şehit ateşi düştü! Şehitlerimizin kimlikleri belli oldu
Türkiye'nin kalbine şehit ateşi düştü! Şehitlerimizin kimlikleri belli oldu Türkiye’nin kalbine şehit ateşi düştü. Pençe- Kilit Harekatı bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 6 asker şehit oldu. Şehitlerimizin kimlikleri belli olurken, ortaya çıkan bir video da yürekleri yaktı.
24.12.2023 Gündem
Pençe-Kilit şehitleri, Şırnak’taki törenin ardından memleketlerine uğurlandı
Pençe-Kilit şehitleri, Şırnak’taki törenin ardından memleketlerine uğurlandı  Pençe-Kilit bölgesinde dün üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 6 askerin cenazeleri, Şırnak’ta Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in de katıldığı törenle memleketlerine uğurlandı. 
24.12.2023 Gündem
Türkiye'nin yüreğine ateş düştü! Altı kahraman Mehmetçik şehit oldu
Türkiye'nin yüreğine ateş düştü! Altı kahraman Mehmetçik şehit oldu Türkiye, Irak’ın kuzeyinde şehit olan askerlerine ağlarken bir acı haber daha geldi. Türkiye, Irak’ın kuzeyinde şehit olan askerlerine ağlarken bir acı haber daha geldi.
24.12.2023 Gündem
Tekmeleyerek oğlunu surdan aşağı attı, aldığı ceza belli oldu
Tekmeleyerek oğlunu surdan aşağı attı, aldığı ceza belli oldu Çorum'un İskilip ilçesinde oğlunu surdan itekleyerek öldürdüğü suçlamasıyla tutuklu yargılanan Menşure Arık (45) ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Sanığın duruşmalardaki saygılı tutumunu göz önünde bulunduran mahkeme, bu cezayı müebbede çevirdi. Tutuksuz yargılanan eşi Cebrail Arık (47) ise beraat etti.
14.12.2023 Gündem
Telefonuna gelen bildirimi görünce şok oldu! Hesabına yanlışlıkla yatan para şaşkınlık yarattı
Telefonuna gelen bildirimi görünce şok oldu! Hesabına yanlışlıkla yatan para şaşkınlık yarattı Diyarbakır’da banka hesabına yanlışlıkla 450 bin TL gönderildiğini fark eden Cebrail Çelebi, gizlilik politikası nedeniyle bankadan ulaşamadığı şahsı sosyal medyadan bularak parayı iade etti. Nefsine yenik düşmediğini belirten Çelebi, “Helal rızık işin malına bereket de koyar” dedi.
7.12.2023 Gündem
370 kişinin öldüğü binanın müteahhidini depremzede kadınlar yakaladı
370 kişinin öldüğü binanın müteahhidini depremzede kadınlar yakaladı Hatay depreminde 370 kişinin hayatını kaybettiği Emlak Bank Konutları'nın 1'inci kısım müteahhidi Mehmet Özat (72), Ankara'da bir alışveriş merkezinde yakınlarını kaybeden kadınlar tarafından yakalanıp polise teslim edildi.
10.11.2023 Gündem
İsrail yok mu olacak? Kuran'da geçen 41 İsrail ayeti...
İsrail yok mu olacak? Kuran'da geçen 41 İsrail ayeti... Bugün İsrail olarak bilinen İsrailoğulları ile ilgili Kuran-ı Kerim'de pek çok ayet bulunmaktadır. Yahudiler ile ilgili bu ayetlerde İsrailoğulları ile ilgili mesajlar vardır. İşte Kuran'da geçen 41 İsrail ayeti...
13.10.2023 Gündem
Tekvir Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Tekvir Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Tekvir Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Tekvir Suresi okumanın yararları ve faziletleri Mekke döneminde inen Tekvir Suresi 29 âyettir. Sûre, adını birinci âyette geçen “küvviret”fiilinin mastarından almıştır. Tekvîr, dürmek demektir. Sûrede başlıca, kıyamet, vahiy ve peygamberlik konuları ele alınmaktadır. Sûrede kıyametin dehşet verici bazı ayrıntıları ile vahiy ve peygamberlik gerçeği üzerinde durulmaktadır. Peki, Tekvir Suresi okumanın yararları ve faziletleri neler? İşte Tekvir Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Meryem Suresi Türkçe Arapça okunuşu, meali ve tefsiri!
Meryem Suresi Türkçe Arapça okunuşu, meali ve tefsiri! Meryem Suresi, konusunu Hz. Meryem’den alması sebebi ile surenin ismi bu olmuştur. Müslümanların Mekke’den, Habeşistan’a hicret etmeden öncesinde ve Fatır Suresinden de sonra inen suredir. Sure doksan sekiz ayetten oluşuyor ve Kuran-ı Kerim’de 19. Sırada yer alırken, 44. Sırada indirilmiştir. İçerisinde tilavet secdesi bulundurur. Peki, Ramazan ayında Meryem Suresi okumanın yararları ve faziletleri nelerdir? İşte Meryem Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
4.05.2023 Sureler
Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne?
Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Medine döneminde inen Maide Suresi, 120 âyettir. Sûre, adını 112. ve 114. âyetlerde yer alan “mâide” (sofra) kelimesinden almıştır. Sûrede başlıca; verilen sözlerin yerine getirilmesi, İsrailoğullarının sözlerinde durmamaları, Hıristiyanların yanlış inançları, dünyaya düşkünlükleri ve yolsuzlukları, müslümanlar için bazı talimat, uyarı ve dinî hükümler konu edilmektedir. Peki, Maide Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Maide suresi ne anlatıyor? Maide ne demek? Maide Sûresi kaç âyet? İşte Maide Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Duha Suresi okumanın yararları ve faziletleri nelerdir? Duha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri
Duha Suresi okumanın yararları ve faziletleri nelerdir? Duha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri Ramazan ayı nimetler için dua edeceğimiz mübarek aylardan biri. Dua kapılarının açık olduğu 11 Ayın Sultanı Ramazan ayında dualar ve sureler ile ilgili aramalar da arttı. Bunlardan biri de Duha Suresi. Duha Suresi Mekke’de nazil olan surelerden biridir. Duha Suresi 11 ayetten oluşur. Kuşluk vakti anlamına gelmektedir. Duha Suresi önemli surelerden biridir. Tüm surelerin okunmasında fayda ve faziletler olduğu gibi Duha Suresinin de okunmasının birçok faydası ve fazileti bulunuyor. Tüm aylar arasında en özlenen ay olan Ramazan ayında yapılan her türlü hayırlı iş normalden daha fazla faziletli olmaktadır. Bu sebeple Duha Suresinin faziletleri Ramazan ayında Duha Suresinin okunmasıyla kat be kat artmaktadır. Peki, Ramazan'da Duha Suresi okumanın yararları ve faziletleri nelerdir? İşte Duha Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri...
9.05.2023 Sureler
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali
Bakara suresi oruç ile ilgili ayetler nelerdir? Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri - Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali Kuran-ı Kerimde yer alan oruç ayetleri farklı farklı sureler içinde geçer. Oruç ayetlerinden bazıları da Bakara Suresinde bulunur. Kuran-ı Kerimde yer alan en uzun sure olan Bakara Suresinin bazı ayetlerini okumak çok faziletlidir. Bakara Suresi okumanın yararları ve faziletleri ile Bakara Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali…
4.05.2023 Sureler
Alak Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Alak Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Alak Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Alak Suresi okumanın yararları ve faziletleri Alak Suresi Kur-an'ı Kerim'in 96. sıradaki suresidir. Alak Suresi toplam 19 ayetten oluşmaktadır. Kur'an’ın 597. sayfasına bakıldığında Alak Suresi görülür. Bu sure Kur'an-ı Kerim'in 30. cüzü içerisinde bulunur.
4.05.2023 Sureler
Kadir Suresi meali, okunuşu, Arapçası ve anlamı! Kadir Gecesi’nde okunacak Kadir Suresi kaç ayet, fazileti, tefsiri!
Kadir Suresi meali, okunuşu, Arapçası ve anlamı! Kadir Gecesi’nde okunacak Kadir Suresi kaç ayet, fazileti, tefsiri! Kuran-ı Kerim’de yer alan surelerden biri olan Kadir Suresi, 5 ayetten oluşmasıyla Kuran’daki en kısa suredir. Kuran-ı Kerimde yer alma sırasına göre 97. Sure olan Kadir Suresi, Abese Suresinin ardından Mekke’de inmiştir. Mekke döneminde indirilen, derin manalar içeren Kadir Suresinde çok kıymetli gece olan Kadir Gecesi’nden de bahsedilir. Kelime anlamı olarak Kadr şeref ve azamet anlamlarına gelir. İşte Kadir Suresi’nin Arapça Türkçe okunuşu, anlamı, tefsiri ve faziletleri…
3.05.2023 Sureler
İsra Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! İsra Suresi okumanın yararları ve faziletleri
İsra Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! İsra Suresi okumanın yararları ve faziletleri Birinci ayette geçen ‘isra’ kelimesinden adını alan sure 111 ayetten oluşuyor. Kuran-ı Kerim’in 17’inci suresidir. İsra’nın anlamı ‘göğe yükseliş’ veya ‘gece yürüyüşü’ olarak tabir edilmektedir. Bu olay Hicret’ten önce meydana gelmiştir. Mekke döneminde indirilen son sure ‘İsra’ suresidir.
3.05.2023 Sureler
Trabzonspor başladı Konyaspor bitirdi!
Trabzonspor başladı Konyaspor bitirdi! Spor Toto Süper Lig'in 32'nci haftasında Konyaspor, sahasında konuk ettiği Trabzonspor’u Pozuelo ve Soner'in golleriyle 2-1 mağlup etti.
29.04.2023 Konya Spor
Kadir Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali... Kadir Suresi'nin anlamı ve faziletleri
Kadir Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve meali... Kadir Suresi'nin anlamı ve faziletleri Kuran-ı Kerim’de yer alan surelerden biri de Kadir Suresidir. Kuranı-ı Kerimde yer alan surelerden en kısa sure olan Kadir Suresi yalnızca 5 adet ayetten oluşur. Kuran-ı Kerimde yer alma sırasına göre 97. Suredir ve Abese Suresinin ardından Mekke’de inmiş olan bir suredir. Mekke döneminde indirilen, derin manalar içeren Kadir Suresinde çok kıymetli gece olan Kadir Gecesi’nden de bahsedilir. Kelime anlamı olarak Kadr şeref ve azamet anlamlarına gelir.
17.04.2023 Ramazan
Kadir gecesi kandil mi? Kadir gecesi kandil olarak mı geçiyor, kandil mi sayılıyor?
Kadir gecesi kandil mi? Kadir gecesi kandil olarak mı geçiyor, kandil mi sayılıyor? Kur'an'ın, Allah tarafından Cebrail adlı melek aracılığıyla İslam peygamberi Hazreti Muhammed'e vahyedildiği kandil gecesi ibadetlerini yerine getiren vatandaşlar aynı zamanda kadir gecesinin kandil olup olmadığını sorguluyor. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2023 dini günler takvimine göre bugün kadir gecesi olarak idrak edilecek. Peki, Kadir gecesi kandil mi? Kadir gecesi kandil olarak mı geçiyor, kandil mi sayılıyor?
17.04.2023 Gündem
Dualı resimli ve yeni Kadir gecesi mesajları ve en güzel en anlamlı uzun kısa Kadir gecesi sözleri (Whatsapp Facebook Instagram için Hayırlı Kandiller mesajları)
Dualı resimli ve yeni Kadir gecesi mesajları ve en güzel en anlamlı uzun kısa Kadir gecesi sözleri (Whatsapp Facebook Instagram için Hayırlı Kandiller mesajları) Ramazanın 27. gecesine denk gelen ve Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi pazartesi günü idrak edilecek. Kadir Gecesi, "Sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği kutlu gece" olarak kabul ediliyor. Kur'an-ı Kerim'de da Kadir Suresi'nde "Şüphesiz, biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen ne bileceksin. Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir." kelimeleriyle anlatıyor. Biz de günün anlam ve önemine istinaden Kadir gecesi mesajları derledik. İşte Resimli Hadisli, kısa, ayetli bin aydan daha hayırlı en güzel kısa uzun seçenekli 2023 kadir gecesi mesajları ve sözleri….
17.04.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Cebrail ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki cebrail haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.