Çayın Faydaları

Çayın Faydaları

Son dakika çayın faydaları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çayın faydaları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çayın faydaları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çayın Faydaları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çayın faydaları gelişmeleri de dahil olmak üzere 40 çayın faydaları haberi bulunmuştur. Tüm çayın faydaları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Tip 2 diyabet için şifa! Günde iki fincan tüketmek yeterli
Tip 2 diyabet için şifa! Günde iki fincan tüketmek yeterli Çay dünyada sudan sonra en fazla tüketilen içecek olmasıyla beraber, dünya ülkeleri arasında da, kişi başına düşen miktar açısından en fazla olduğu ülkelerden biri Türkiye. Bu nedenle özellikle çayın faydaları merak ediliyor. Yapılan araştırma çayın tip 2 diyabet üzerindeki etkilerini ortaya koydu. Avustralyalı ve Çinli uzmanların araştırmasına göre, “demli çay” sağlıklı bir şekilde kan şekeri kontrolünü sağlayarak yetişkinlerde “tip 2 diyabet” riskini azaltıyor.
8.10.2023 Sağlık
Güneş yanıklarına iyi geliyor, diş eti ve cilt sağlığı için çok faydalı! Herkes çöpe atıyor ama...
Güneş yanıklarına iyi geliyor, diş eti ve cilt sağlığı için çok faydalı! Herkes çöpe atıyor ama... Güneş yanıklarına iyi geliyor, saç sağlığı için çok yararlı. Saksıda yetiştirdiğimiz bitkilerin daha çabuk büyümesine yardımcı oluyor, diş eti problemlerine çare oluyor. Ayak kokularını gideriyor, göz altı halkalarını bitiriyor. Herkes çöpe atıyor ama bu faydalarını kimse bilmiyor. İşte bilinmeyen yararları...
10.05.2022 Sağlık
Kanser, diyabet ve kolesterole şifa! İnme ve kalp krizi riskini azaltıyor, herkes çöpe atıyor ama...
Kanser, diyabet ve kolesterole şifa! İnme ve kalp krizi riskini azaltıyor, herkes çöpe atıyor ama... İnme ve kalp krizi riskini azaltıyor, kötü kolesterol denilen LDL kolesterol seviyesini düşürüyor. Kansere karşı koruyucu, özellikle meme ve over (yumurtalık) kanseri ve akciğer kanseri gelişimini de azaltıyor. İçerisindeki fitokimyasallar ile düzenli tüketim sağlandığında güçlü kemikleri destekliyor, kemik yoğunluğuna katkıda bulunuyor, osteoporoz ve artrit riskini azaltıyor, diyabet riskini azaltıyor. Plak oluşumunu azaltıyor, çürük oluşumuna neden olan bakteri gelişimini kısıtlıyor. Antioksidan alım kapasitenizi arttırıyor, stresi azaltıyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, düşük kafein oranı kan akışına yardımcı oluyor ve halsizliği ortadan kaldırıyor. Pek çok kişi çöpe atıyor ama kırmızı eti lokum gibi yapıyor, ayak kokularını gideriyor, göz altı halkalarını azaltıyor. Saç beyazlamasının önüne geçiyor, saksı bitkiler için de çok yararlıdır....
7.04.2022 Sağlık
Mucizevi bitki yeşil çayın saç sağlığına faydaları!
Mucizevi bitki yeşil çayın saç sağlığına faydaları! Antioksidanlar, vitaminler, enzimler, amino asitler bakımından oldukça zengin olan yeşil çayın mucizevi etkisi sadece vücut sağlığına değil saç sağlığı üzerinde de etkileyici bir rol oynuyor. Bu kapsamda Saç uzmanı Berkant Dural, yeşil çayın saç üzerindeki etkisi hakkında bilgi verdi ve saç ekimi operasyonu geçirecek olanlar için de uyarılarda bulundu.
4.03.2022 Sağlık
Kanser riski var, yanlış demlenirse zehir oluyor! Çayı sakın böyle içmeyin
Kanser riski var, yanlış demlenirse zehir oluyor! Çayı sakın böyle içmeyin Kanser riski var, yanlış demlendiği zaman birçok hastalığa neden oluyor, gastrit ve ülser olmak üzere midede birçok hasara yol açıyor. Kültürümüzdeki en önemli içeceklerden birisi. Tüm evlerde hemen her gün tüketilen çay, yanlış demlendiği zaman birçok hastalığa neden olabiliyor. Uzmanlar çay demlenmesi ile ilgili, hepimizin yaptığı bir hataya dikkat çekiyor ve yapılmaması konusunda uyarılarda bulunuyor. Peki, çay demlerken nelere dikkat etmemiz gerekir? Çay demlemenin ne gibi kuralları vardır? İşte, çay demlerken dikkat edilmesi gerekenler...
16.02.2022 Sağlık
Çayın yanlış tüketimiyle gelen risklere dikkat
Çayın yanlış tüketimiyle gelen risklere dikkat Diyetisyen Bengü Ünal'dan çayla ilgili dikkat edilmesi gereken detaylar... Çay doğru tüketilirse faydalı yanlış tüketilmesinde zararlı...
21.04.2019 Sağlık
Çay içmek kalbe iyi geliyor!
Çay içmek kalbe iyi geliyor! Çin’de 7 yıl süren araştırmalar sonucunda düzenli çay içenlerde kalp rahatsızlıklarının yüzde 10 dolayında daha az görüldüğünün tespit edildiğini açıklayan Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Hakan Duman, “Dünyada yapılan tüm araştırmalar gösteriyor ki çay içmek kalp ve vücut sağlığını koruyor“ dedi.
8.02.2018 Sağlık
Fazla çay kimler için zararlı! İşte detaylar...
Fazla çay kimler için zararlı! İşte detaylar... Çay, özellikle de siyah çay, Türkiye’de tüketilen içeceklerin başında geliyor. Ancak bazı uzmanlar fazla çay tüketiminin demir emilimini azalttığını, bunun da kansızlığa neden olduğunu belirtiyor. Peki gerçekten çay demir emilimini etkiler mi? Fazla çay kimler için sakıncalı? Hayvansal ve bitkisel kaynaklı demirin emilimi farklı mı? İşte son çalışmalara göre demirin vücuttaki seyri ve çayla ilişkisi...
24.01.2018 Sağlık
Akşam çayı uykunuzu kaçırıyorsa dikkat!
Akşam çayı uykunuzu kaçırıyorsa dikkat! Endokrinolog Doç. Taşçılar, “Akşam çay içersem gece uyuyamıyorum" cümlesinin aslında tıpta önemli bir testin yerine geçtiğini söyledi.
22.03.2017 Sağlık
Yatmadan önce içmemeniz gereken içecekler
Yatmadan önce içmemeniz gereken içecekler Uykusuzluk problemi yaşıyorsanız sebebi yatmadan önce yiyip içtikleriniz olabilir. Peki, iyi bir uyku için uyumadan önce hangi içecekler tüketilmeli, hangileri tüketilmemeli?
9.02.2015 Sağlık
Yeşil çay mucizesi kanıtlandı
Yeşil çay mucizesi kanıtlandı Yeşil çayın faydaları yıllardır bilinse de son yapılan araştırmalarda bir faydası daha ortaya çıktı
6.10.2011 Sağlık
Çayın bilmediğimiz faydaları
Çayın bilmediğimiz faydaları Ağrıyı da kesiyor, kalp krizini de önlüyor, işte çayın hiç bilmediğiniz faydaları...
31.01.2011 Sağlık
Çayın hiç bilmediğimiz yararları
Çayın hiç bilmediğimiz yararları ABD’li diyetisyen Mark Ukra, sudan sonra en çok tüketilen içecek olan çayın yararlarını ortaya çıkardı
29.11.2008 Sağlık
Geven Otu Nedir? Geven Otu Faydaları Nelerdir?
Geven Otu Nedir? Geven Otu Faydaları Nelerdir? Geven otu uzmanların önerdiği faydalı ve şifalı bir otur. Kökünün ve çiçeğinin ayrı ayrı etkileri vardır. İnsanlara oldukça faydalı olan bu bitki sağlık açısından önemlidir. Geven otu farklı şekillerde tüketilebilir ve bu sayede insan vücudunu zararlı etkilerden arındırır.
14.07.2023 Sağlık
Karahindiba Otu Nedir? Karahindiba Otu Faydaları Nelerdir?
Karahindiba Otu Nedir? Karahindiba Otu Faydaları Nelerdir? Karahindiba otu yaprakları yeşil bir bitkidir. Nisan ve Mayıs aylarında yetişen bu bitki çoğunlukla acıgünek, radika, güneyik isimleri ile de bilinir. Papatyaya benzeyen bitki şifa kaynağı olması nedeniyle pek çok hastalığa iyi gelir. Karahindiba bitkisi tüm dünyada yetiştirilebilme özelliğine sahiptir.
11.07.2023 Sağlık
Kedi Otu Nedir? Kedi Otu Faydaları Nelerdir?
Kedi Otu Nedir? Kedi Otu Faydaları Nelerdir? Kedi otu, sakinleştirici olarak kullanılan bir bitkidir. Uykusuzluğa ve strese de iyi gelir.
10.07.2023 Sağlık
Oğul Otu Nedir? Oğul Otu Faydaları Nelerdir?
Oğul Otu Nedir? Oğul Otu Faydaları Nelerdir? Oğul otu genellikle Akdeniz ve Asya'da yetişen bir bitkidir. Daha çok sakinleştirme özelliği ile bilinen oğul otu 30 cm ile 90 cm arası olur.
4.07.2023 Sağlık
Bağışıklığı güçlendiriyor, bakterileri öldürüyor! Grip ve soğuk algınlığına karşı doğal savaşçı
Bağışıklığı güçlendiriyor, bakterileri öldürüyor! Grip ve soğuk algınlığına karşı doğal savaşçı Daha önce yararlarını hiç duymadığınız, hastalıklara karşı etkisi azımsanamayacak kadar güçlü besinler bulunuyor. Kış aylarında bunları tüketerek hastalıklardan ilaçla değil doğal yollarla korunmanız mümkün. Grip ve soğuk algınlığına karşı savaşıyor, bağışıklığı güçlendirip bakterileri öldürüyor. Aynı zamanda doğrudan antiviral etkiye sahip olup doğal ağrı kesici görevi görüyor. Detaylarıyla uzman isim tek tek açıkladı…
23.10.2022 Sağlık
Emziren anneler ne kadar rezene çayı tüketmeli?
Emziren anneler ne kadar rezene çayı tüketmeli? Emziren anneler gün içerisinde 4-5 bardağa kadar rezene çayı tüketebilirler. Bu çay anne sütünün artmasına yardımcı olmaktadır. Bunun yanında rezene çayı bebeklerin gaz problemlerinin hafiflemesine de yardımcı olmaktadır.
16.02.2022 Sağlık
Şekerli çay birçok hastalığa davetiye çıkarıyor
Şekerli çay birçok hastalığa davetiye çıkarıyor Sofraların ve sohbetin vazgeçilmezi arasında yer alan çay, kimileri tarafından şekerli, kimileri tarafından da şekersiz tüketiliyor. Türkiye’de yıllık kişi başı yaklaşık 4 kilogram çay tüketildiğini dile getiren İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sübet Özerdem, “Şekerli çay metabolizma hastalıklarına meyili artırıyor. Ayrıca diyabet riskiyle beraber kalp damar hastalıkları gelişmesine neden oluyor. İyi bir antioksidan olan çayın şekersiz tüketimi vücudumuz için oldukça faydalı” dedi.
16.01.2021 Sağlık
Kınanın saça faydaları nelerdir? Saç çıkartır mı?
Kınanın saça faydaları nelerdir? Saç çıkartır mı? Saçlar için kınanın en önemli faydası dökülen saçlar için doğal bir şifa kaynağı olmasıdır. Genel saç sağlığı için kına oldukça faydalıdır. Kına, yara üzerine ya da diken batan yere sürüldüğünde ise iyileşmeyi kolaylaştırmaktadır.
16.02.2022 Sağlık
Yorgunluğa iyi gelen 10 besin
Yorgunluğa iyi gelen 10 besin Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Tuğba Küçük yorgunluğa iyi gelen 10 besin hakkında bilgi verdi. Besinlerin içinde kividen kırmızı ete, armuttan yoğurda yiyecekler bulunuyor.
16.02.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Çayın Faydaları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çayın faydaları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.