Çayın Zararları

Çayın Zararları

Son dakika çayın zararları haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çayın zararları ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çayın zararları haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çayın Zararları

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çayın zararları gelişmeleri de dahil olmak üzere 13 çayın zararları haberi bulunmuştur. Tüm çayın zararları haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çay değil zehir! Her gün bu hatayı yapıyorsanız kansere davetiye çıkarıyorsunuz
Çay değil zehir! Her gün bu hatayı yapıyorsanız kansere davetiye çıkarıyorsunuz Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti, kahvaltıların olmazsa olmaz çay, yanlış teknikle demlendiğinde zehre dönüşüyor. Vücutta onarılamaz hasarlara yol açıyor. Yapılan araştırmalar, yanlış demlenen çayın birçok kronik hastalığı beraberinde getirdiğini gösterdi. Buna göre, yapılan hatalar kansere dahi neden olabiliyor. Keyif çayı içmek isterken sağlığınızdan olmamak için bu uyarılara dikkat etmeniz gerekiyor. İşte yanlış teknikle demlenen çayın zararları ve neredeyse her gün yaptığımız hatalar...
10.11.2023 Sağlık
Türk halkının gözdesi ama böbrekleri bitiyor, mide kanserine neden oluyor
Türk halkının gözdesi ama böbrekleri bitiyor, mide kanserine neden oluyor Siyah çay ülkemizde severek tüketiliyor ama yanlış şekilde tüketildiğinde büyük sağlık problemlerine neden oluyor. Çayın bilinçsiz kullanımı böbrek hastalıklarından uyku sorunlarına kadar pek çok olumsuz sonuç doğuruyor. İşte siyah çayın zararları...
8.07.2023 Sağlık
Kanser riski var, yanlış demlenirse zehir oluyor! Çayı sakın böyle içmeyin
Kanser riski var, yanlış demlenirse zehir oluyor! Çayı sakın böyle içmeyin Kanser riski var, yanlış demlendiği zaman birçok hastalığa neden oluyor, gastrit ve ülser olmak üzere midede birçok hasara yol açıyor. Kültürümüzdeki en önemli içeceklerden birisi. Tüm evlerde hemen her gün tüketilen çay, yanlış demlendiği zaman birçok hastalığa neden olabiliyor. Uzmanlar çay demlenmesi ile ilgili, hepimizin yaptığı bir hataya dikkat çekiyor ve yapılmaması konusunda uyarılarda bulunuyor. Peki, çay demlerken nelere dikkat etmemiz gerekir? Çay demlemenin ne gibi kuralları vardır? İşte, çay demlerken dikkat edilmesi gerekenler...
16.02.2022 Sağlık
Çayın yanlış tüketimiyle gelen risklere dikkat
Çayın yanlış tüketimiyle gelen risklere dikkat Diyetisyen Bengü Ünal'dan çayla ilgili dikkat edilmesi gereken detaylar... Çay doğru tüketilirse faydalı yanlış tüketilmesinde zararlı...
21.04.2019 Sağlık
Fazla çay kimler için zararlı! İşte detaylar...
Fazla çay kimler için zararlı! İşte detaylar... Çay, özellikle de siyah çay, Türkiye’de tüketilen içeceklerin başında geliyor. Ancak bazı uzmanlar fazla çay tüketiminin demir emilimini azalttığını, bunun da kansızlığa neden olduğunu belirtiyor. Peki gerçekten çay demir emilimini etkiler mi? Fazla çay kimler için sakıncalı? Hayvansal ve bitkisel kaynaklı demirin emilimi farklı mı? İşte son çalışmalara göre demirin vücuttaki seyri ve çayla ilişkisi...
24.01.2018 Sağlık
Akşam çayı uykunuzu kaçırıyorsa dikkat!
Akşam çayı uykunuzu kaçırıyorsa dikkat! Endokrinolog Doç. Taşçılar, “Akşam çay içersem gece uyuyamıyorum" cümlesinin aslında tıpta önemli bir testin yerine geçtiğini söyledi.
22.03.2017 Sağlık
Kedi Otu Nedir? Kedi Otu Faydaları Nelerdir?
Kedi Otu Nedir? Kedi Otu Faydaları Nelerdir? Kedi otu, sakinleştirici olarak kullanılan bir bitkidir. Uykusuzluğa ve strese de iyi gelir.
10.07.2023 Sağlık
“Kararında içilen çay kalbi koruyor”
“Kararında içilen çay kalbi koruyor” Dünyanın çoğu ülkesinde kahve en çok tüketilen içecek olmasına rağmen Türkiye’de ise çay öne çıkıyor. Türkiye’de her eve giren, sohbetleri demleyen çayın pek çok faydası olduğu kadar aşırı tüketildiğinde zararları da olabileceğini söyleyen Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğr. Gör. Merve İşeri Uzunoğlu, “Türkiye’de yaklaşık 100 yıldır çay tüketimi kahvenin önüne geçti. Yıllık kişi başı 3,5 kilogramlık çay tüketimimizle dünyada en çok çay tüketen millet olarak anılıyoruz. Kararında içilen çay kalbi koruyor” dedi.
25.01.2021 Sağlık
Şekerli çay birçok hastalığa davetiye çıkarıyor
Şekerli çay birçok hastalığa davetiye çıkarıyor Sofraların ve sohbetin vazgeçilmezi arasında yer alan çay, kimileri tarafından şekerli, kimileri tarafından da şekersiz tüketiliyor. Türkiye’de yıllık kişi başı yaklaşık 4 kilogram çay tüketildiğini dile getiren İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sübet Özerdem, “Şekerli çay metabolizma hastalıklarına meyili artırıyor. Ayrıca diyabet riskiyle beraber kalp damar hastalıkları gelişmesine neden oluyor. İyi bir antioksidan olan çayın şekersiz tüketimi vücudumuz için oldukça faydalı” dedi.
16.01.2021 Sağlık
Bitki çaylarını tüketirken dikkat!
Bitki çaylarını tüketirken dikkat! Diyetisyen Merve Kaplan, bitki çaylarının tüketilmesi hakkında bilgiler verdi. Kaplan, “Bitki çaylarını tüketirken doğru bildiğimiz yanlışlar var” dedi.
16.12.2019 Sağlık
Hangi hastalığa, hangi kış içeceği iyi gelir?
Hangi hastalığa, hangi kış içeceği iyi gelir? Soğuk havaların vazgeçilmezleri arasında bulunan boza, salep, ıhlamur, kahve, siyah ve yeşil çay, aynı zamanda bazı hastalıklardan korunmada da etkili. Örneğin salep öksürüğe iyi geliyor, kahve ve çay ise doğru tüketildiğinde Alzheimer ve kalp krizi riskini azaltıyor.
17.01.2017 Sağlık
Demli çay dikkat!
Demli çay dikkat! Nefroloji Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Sedat Üstündağ sıcak ve demli çay içenleri uyardı
6.03.2012 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Çayın Zararları ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çayın zararları haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.