Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı

Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı

Son dakika Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çalışma ve sosyal hizmetler bakanı gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.518 çalışma ve sosyal hizmetler bakanı haberi bulunmuştur. Tüm çalışma ve sosyal hizmetler bakanı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Deprem felaketinde 4. gün! Son durum açıklandı
Deprem felaketinde 4. gün! Son durum açıklandı Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 12 bin 391'e yükseldi.
9.02.2023 Gündem
Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 2 deprem! Son durum açıklandı
Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 2 deprem! Son durum açıklandı Kahramanmaraş'ta dün sabah saat 04.17'de 7,7; saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı. 10 ilde toplam can kaybı 5 bin 894'e yükseldi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay yaptığı açıklamada, Hatay, Maraş ve Adıyaman'da 48 saat itibariyle görevli araçların dışındaki diğer her türlü aracın girişinin yasaklandığını duyurdu.
8.02.2023 Gündem
Şehit Uzman Çavuş Sercan Baş son yolculuğuna uğurlandı
Şehit Uzman Çavuş Sercan Baş son yolculuğuna uğurlandı Pençe-Kilit Operasyonunda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Sercan Baş, Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camii'ndeki törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.
23.06.2022 Gündem
Şehit Uzman Çavuş Sercan Baş son yolculuğuna uğurlandı
Şehit Uzman Çavuş Sercan Baş son yolculuğuna uğurlandı Pençe-Kilit Operasyonunda şehit olan Piyade Uzman Çavuş Sercan Baş, Ataköy 5. Kısım Ömer Duruk Camii'ndeki törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. 
23.06.2022 Gündem
Bakan Yanık: Engellilerin evlerinde bağımlı bir hayat yaşadıkları dönemler eskide kaldı
Bakan Yanık: Engellilerin evlerinde bağımlı bir hayat yaşadıkları dönemler eskide kaldı Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) düzenlediği ‘Engelsiz Fark Et Engelsiz Keşfet’ etkinliğinde konuşan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Artık engelli vatandaşlarımızın her türlü eğitim ve sosyal imkândan yoksun olarak evlerinde, bağımlı bir hayat yaşadıkları dönemler eskide kaldı. AK Parti Hükümetleri olarak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde birçok toplumsal kesimin hayatını kolaylaştıracak hizmetleri hayata geçirdik.  Engelli bireyler artık her alanda var, görünüyorlar, kapalı kapılar ardında değiller. Yetenekleri, bilgi ve enerjileriyle hayata katılıyor, engellere hapsolmadıklarını rahatlıkla gösterebiliyorlar” dedi.
13.05.2022 Siyaset
Bakan Yanık'tan öldürülen Şeyma'nın ailesine ziyaret
Bakan Yanık'tan öldürülen Şeyma'nın ailesine ziyaret Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kırşehir'de kayıp başvurusu yapıldıktan 3 gün sonra cesedi kıyıya vuran ve Kırşehir Belediyesinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Şefik Ekici ve Sami Aydoğan tarafından öldürüldüğü belirlenen Şeyma Demir'in (18) ailesini ziyaret etti. Bakan Yanık, "Faillerin yakalanmış olması bizim için bir nebze teselli edici bir unsur. En ağır cezayı alacaklarından hiç kuşkum yok. Bakanlık olarak hem davanın tarafı olarak takip edeceğiz hem de ailemizin maddi manevi yanında olacağız" dedi.
28.04.2022 Siyaset
1.986 TL alt sınır! Her ay ödeniyor, paralar PTT'ye yatırılıyor, başvuranlar 5 Nisan'da alacak
1.986 TL alt sınır! Her ay ödeniyor, paralar PTT'ye yatırılıyor, başvuranlar 5 Nisan'da alacak Çalışan milyonlarca kişi için geçerli. Ödemeler aylık olarak yapılıyor. Bizzat başvuru yapanlar alıyor. Ödeme miktarı 1.986 TL ile 3.972,82 TL arasında değişiyor. Vatandaşlar en az 6 ay bu ödemelerden yararlanabiliyor. Gerekli şartları taşıyan ve belirlenen süre içerisinde müracaatta bulunan tüm vatandaşlar ayrım gözetmeksizin alıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışanlar işsiz kalmaları durumunda yeni bir iş bulana kadar işsizlik ödeneğinden yararlanıyor. 6 aydan 10 aya kadar işsizlik maaşı almak mümkün. Bu süre içerisinde yeni bir iş bulanların ödemeleri kesiliyor. Ancak yeniden işsiz kaldıklarında ödenmeyen işsizlik aylığını yeniden alabiliyorlar.
30.03.2022 Çalışan Hakları
SGK harekete geçti ve değişti! Çalışanları kapsayan kod detayına dikkat! Para alamıyorlar...
SGK harekete geçti ve değişti! Çalışanları kapsayan kod detayına dikkat! Para alamıyorlar... Çalışan milyonlarca kişiyi kapsayan kod detayına dikkat edilmesi gerekiyor. SGK harekete geçti ve adı değişti. Bu kodlara göre iş akdi feshedilenler para alamıyor. Çalışanlar, işten çıktıkları zaman şartları taşıdığı takdirde işsizlik ödeneği alabiliyor. Prim günü ve çalışma süresi dışında kritik bir koşul da çalışanın kendi istek ve kusurunun bulunmaması. Burada da SGK'nın belirlemiş olduğu kodlar devreye giriyor ve işçinin ödeneği alıp alamayacağı tespit ediliyor. Kod 29 iptal edildi ve 11 ayrı kod belirlendi. İşveren bu kodlarla bildirim yaparsa çalışanlar para alamıyor. Ancak çalışanların çoğunun bilmediği bir konu var. İşveren tazminat ödememek için çıkış kodunu yanlış seçerek işçiyi mağdur edebiliyor. Haksız yere iş akdi feshedilen işçi dava açıp kazanırsa ödeneği alabiliyor. İşte SGK'nın belirlediği işten çıkış kodları ve işsizlik ödeneğine etkisi...
28.03.2022 Çalışan Hakları
3.973 TL en az 6 ay ödeniyor! Paralar PTT'ye yatırılıyor, 30 gün içerisinde...
3.973 TL en az 6 ay ödeniyor! Paralar PTT'ye yatırılıyor, 30 gün içerisinde... Çalışan yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Ödemeler aylık olarak yapılıyor. 3 bin 973 lira TC. kimlik numaralı nüfus cüzdanı ile PTT'den alınabiliyor. Para ödemesi öncesinde başvuru yapılması gerekiyor. Başvuruda 30 gün sınırı bulunuyor. Ödemeler 6 ay ile 10 ay arasında değişen sürelerde yapılıyor. Çalışma süresi uzadıkça ödeme alınan zaman da artıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'na tabi olarak çalışan herkes belli şartların taşınması koşulu ile işsizlik maaşından yararlanabiliyor. Peki tüm işsizler işsizlik maaşı alabiliyor mu? Türkiye İstatistik Kurumu’na göre ocak ayında resmi işsiz sayısı 3 milyon 859 bin kişi oldu. Aynı ay işsizlik maaşı alan kişi sayısı ise 483 bin kişide kaldı. Her 8 işçiden 1’i işsizlik maaşı alabildi. İşsizlik aylığı alabilmesi için kişinin kendi isteği ile işten çıkmış olması gerekiyor. Ancak bazı işverenler çıkardıkları işçi ile ilgili SGK'ya Kod 29 bildiriminde bulunuyor. Kod 29 işten çıkarma sebebi olarak gösterildiğinde “İşçinin ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan davranışları nedeniyle iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı nedenle feshi’ne olanak sağlıyor. Kod 29 ile bildirim yapılan işçi, işverence işten çıkartılmasına rağmen işsizlik ödeneği alamıyor. İşsizlik ödeneği alabilmek için son 3 yılda en az 600 gün prim ödemenin yanı sıra son 120 gün hizmet akdi ile çalışmak gerekiyor. Gerekli şartları taşıyanlar ise iş akdinin feshinden itibaren 30 gün içerisinde başvurmaları durumunda işsizlik maaşı alıyor. İşsizlik ödeneği, son dört aylık dönemdeki ortalama brüt ücretin yüzde 40’ı oranında bağlanıyor
18.11.2022 Çalışan Hakları
SGK tarafından belirleniyor! Talep olmadan ödenmiyor, süre sınırı var, tek sefere mahsus 4.473,62 TL ...
SGK tarafından belirleniyor! Talep olmadan ödenmiyor, süre sınırı var, tek sefere mahsus 4.473,62 TL ... Tek sefere mahsus 4.473,62 TL olarak ödeniyor. Müracaat etmeyen alamıyor. Başvuru için süre sınırı var. Memur ve işçi için farklı ödeme miktarı söz konusu. Memurlar için 4.473,62 TL ödeme yapılıyor. SGK'lı olanlar için bu tutar 2022'de 1.250 TL olarak belirlendi. Emekliler için ise durum biraz farklı. Ödeme 5434 sayılı Kanun’un ek 4’üncü maddesi gereğince emeklinin bir aylık maaşı kadar yapılıyor. Bu tutar her emekli için farklı bir rakama tekabül ediyor. Ölüm ve cenaze yardımı alabilmek için ölen kişi adına 360 günlük sigorta primi (Bağkur, SSK) yaptırılması yeterli. Ölümün gerçekleştiği tarihte kişinin sigortalı olası gerekmiyor. Bu ödemede 5 yıllık zamanaşımı bulunuyor. Ödenek 1 Ocak itibarıyla 1.250 lira olarak uygulanıyor. Aynı şekilde memurlar için de 1.250 liralık cenaze ödeneği uygulanıyor. Memurlar için ayrıca en az (son açıklanan maaş katsayısına göre) 4.473,62 liralık ölüm yardımı veriliyor.
16.01.2022 Çalışan Hakları
Hesaplara 1.420 TL yatırılıyor! Zam gelecek, ödeme miktarı artacak, 30 gün içerisinde...
Hesaplara 1.420 TL yatırılıyor! Zam gelecek, ödeme miktarı artacak, 30 gün içerisinde... 1.420 TL vatandaşların hesaplarına yatırılıyor. Ödemler 15 Aralık'ta yapılıyor. Yazılı olarak müracaatta bulunanlar alıyor. 30 gün detayı dikkat çekiyor. Tüm çalışanları çok yakından ilgilendiriyor. Ocak ayında artacak. Ödemeler İŞKUR tarafından yapılıyor. İşsizlik maaşı, 2022 asgari ücret zam görüşmeleri devam ederken çalışanlar tarafından en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Yeni yılda asgari ücrette yapılan artış baz alınarak işsizlik maaşı yeniden düzenlenecek. Alınan maaş miktarına göre değişkenlik gösteren işsizlik maaşı zam oranı ile artacak. Kendi istek ve kusuru dışında işvereni tarafından işten çıkartılanlara verilen işsizlik maaşı, her ay İŞKUR tarafından hesaplara yatırılıyor. İşsizlik maaşından yararlanabilmek için de çalışanın, iş sözleşmesinin iptalinden sonra 30 gün içinde İŞKUR’a başvuruda bulunması gerekiyor. Peki, İşsizlik maaşı ne kadar olacak ve ne zaman açıklanacak? İşte, işsizlik maaşı alma şartları ve konuyla ilgili ayrıntılar.
10.12.2021 Çalışma Hayatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'artık işe yaramıyor' dedi ve duyurdu!
Cumhurbaşkanı Erdoğan 'artık işe yaramıyor' dedi ve duyurdu! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen "6. Anadolu Medya Ödülleri" programında konuştu. Erdoğan, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş gibi önemi ve anlamı ileride çok daha iyi anlaşılacak olan tarihi bir yönetim reformunu hayata geçirdiklerini ifade ederek, 'demokrasinin, hukuk devletinin, özgürlüklerin kurallarını kendi çıkarları doğrultusunda eğip bükenlerin, buram buram riyakarlık kokan sözleri ve tavırları artık işe yaramıyor' dedi.
15.09.2021 Gündem
Memur ve memur emeklisi yüzde kaç zam olacak, memur zam oranı açıklandı mı? Memur ve memur emeklisi ne kadar zam alacak?
Memur ve memur emeklisi yüzde kaç zam olacak, memur zam oranı açıklandı mı? Memur ve memur emeklisi ne kadar zam alacak? Memur ve memur emeklisi ne kadar zam alacak, memur zam oranı açıklandı mı? Memur ve memur emeklilerinin yakından takip ettiği zam oranı açıklanıyor. Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Vedat Bilgin, 2022 ve 2023'teki memur zam oranlarını açıklayacak.
23.08.2021 Gündem
Vedat Bilgin kimdir? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin kaç yaşında ve nereli? İşte biyografisi
Vedat Bilgin kimdir? Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin kaç yaşında ve nereli? İşte biyografisi Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına getirilen Prof. Dr. Vedat Bilgin kimdir? 22 Eylül 1954'te Bayburt'ta doğdu. Baba adı Ahmet, anne adı Gülpaşa. Prof. Dr. Vedat Bilgin Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı da yaptı.
21.04.2021 Siyaset
CHP'li Kaftancıoğlu'nun Aylan bebek paylaşımına tepki yağdı!
CHP'li Kaftancıoğlu'nun Aylan bebek paylaşımına tepki yağdı! CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun döviz rezervi tartışmalarıyla ilgili Twitter'daki hesabından Aylan bebeğin fotoğrafıyla yaptığı paylaşım tepki çekti. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Aylan bebeğin cansız bedenini siyasete alet edenlere tepki gösterdi.
20.04.2021 Gündem
Engelli raporu ne zamana kadar uzatıldı 2021? Süreli engelli raporları ne zamana kadar geçerli?
Engelli raporu ne zamana kadar uzatıldı 2021? Süreli engelli raporları ne zamana kadar geçerli? Engelli raporu süresi uzatıldı mı 2021? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, süreli engelli raporlarının bitiş tarihi ile ilgili açıklama yaptı. Selçuk, yaklaşık 535 bin evde bakım yardımı alan ile yaklaşık 800 bin engelli aylığı alanların mağduriyet yaşamamaları için süreli engelli raporlarının bitiş tarihinin uzatıldığını duyurdu. Engelli raporu ne zamana kadar uzatıldı 2021? Süreli engelli raporları ne zamana kadar geçerli?
20.04.2021 Gündem
Paralar hesaplara yatırılıyor! Süre uzatıldı, o tarihe kadar...
Paralar hesaplara yatırılıyor! Süre uzatıldı, o tarihe kadar... Güzel haberi Bakan Selçuk duyurdu. Süre uzatıldı. Aylık olarak ödeme alan vatandaşlar 1 Eylül'e kadar bu haktan faydalanmaya devam edecek. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, süreli engelli raporları olan vatandaşların evde bakım yardımı ile engelli aylıklarından faydalanma süresinin KOVID-19 tedbirleri kapsamında uzatıldığını açıkladı. Bakan Selçuk, "Süreli engelli raporları 1 Eylül 2021 tarihine kadar geçerli sayılacak" dedi.
20.04.2021 Gündem
Kadın girişimciler için düğmeye basıldı
Kadın girişimciler için düğmeye basıldı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bu yıl yeni bir projeyi hayata geçireceklerini belirterek, “Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi kapsamında kadın istihdamının arttırılması ve kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi amacıyla 8 bin kişiye farkındalık eğitimi vermeyi hedefliyoruz” dedi.
19.04.2021 Ekonomi
Hesaba yattı! Bakan duyurdu geri ödeme yok...
Hesaba yattı! Bakan duyurdu geri ödeme yok... Paraların hepsi hesaba yattı. Geri ödeme yok. Bakan sosyal medya hesabından tek tek duyurdu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk salgın sürecinde vatandaşlara 60 milyar liranın üzerinde doğrudan destek ve yardım sağlandığını açıkladı. Öte yandan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlarımızın 65 bin TL tutarındaki Engelli Hibe Desteği başvurularının bugün sona ereceğini duyurdu.
15.04.2021 Çalışan Hakları
Bakan Selçuk: 60 milyar TL doğrudan destek verdik
Bakan Selçuk: 60 milyar TL doğrudan destek verdik Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "Salgın sürecinde vatandaşlarımıza 60 milyar TL’nin üzerinde doğrudan destek ve yardım sağladık." dedi.
15.04.2021 Ekonomi
Hibe desteği! Başvuru e- Devlet'ten, 65 bin lira...
Hibe desteği! Başvuru e- Devlet'ten, 65 bin lira... Devletten karşılıksız para desteği! 65 bin TL ödeme yapılıyor. Başvuru süreci yarın sona eriyor. Hibe desteğinden yararlanma isteyenler e- Devlet üzerinden başvuru yapabiliyor. Bakan Selçuk, 'Yeni bir dönem başlattık.' diyerek güzel haberi duyurdu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, kendi işini kurmak isteyen engelli vatandaşlarımızın 65 bin TL tutarındaki Engelli Hibe Desteği başvurularının yarın sona ereceğini açıkladı.
15.04.2021 Ekonomi
Destek müjdesi! Nisan ve mayıs aylarında ödenecek
Destek müjdesi! Nisan ve mayıs aylarında ödenecek Yüz binlerce kişiyi ilgilendiriyor. Güzel haberi Bakan Selçuk duyurdu. Nisan ve mayıs aylarında ödeme yapılacak. Başvurular sürüyor. İşverenlerin bu destekten yararlanabilmesi için çalışanlarını e-SGK sistemi üzerinden sigortalılıklarını tanımlaması gerekiyor. Bakan Selçuk yaptığı açıklamada, “Nisan ve Mayıs aylarında yiyecek ve içecek sektöründeki çalışanlarımıza destek sağlayacağız” dedi.
14.04.2021 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit aileleriyle iftarda bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan şehit aileleriyle iftarda bir araya geldi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen programda ilk iftarını şehit aileleriyle açtı.
13.04.2021 Siyaset
1500 lira hesaplara yatırıldı! Hemen kontrol edin
1500 lira hesaplara yatırıldı! Hemen kontrol edin Binlerce kişi bekliyordu. Paralar banka hesaplarına yatırıldı. 1000 lira olarak yapılan ödemelere zam yapıldı. Bugün itibarı ile 1500 lira olarak ödenecek. Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Vakfı tarafından 15 Temmuz şehit yakınları ve gazilerine yapılan 1000 liradan 1500 liraya çıkarılan ödeme, hesaplara yatırıldı.
13.04.2021 Ekonomi
Bakan Selçuk duyurdu! 333 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması yapıldı
Bakan Selçuk duyurdu! 333 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması yapıldı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un katıldığı törenle 333 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının ataması gerçekleştirildi.
12.04.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çalışma ve sosyal hizmetler bakanı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.