Çalışma İzni

Çalışma İzni

Son dakika çalışma izni haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan çalışma izni ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını çalışma izni haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Çalışma İzni

haberleri sayfasında son dakika yaşanan çalışma izni gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.870 çalışma izni haberi bulunmuştur. Tüm çalışma izni haberleri aşağıda listelenmiştir.
Uzaktan çalışma için yeni yasa yolda! Kolaylık sağlanacak, işte yeni planın detayları...
Uzaktan çalışma için yeni yasa yolda! Kolaylık sağlanacak, işte yeni planın detayları... Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor. Yatırım ortamının iyileştirilmesi için önümüzdeki 2 yıl boyunca uygulanacak 57 maddelik eylem planı açıklandı. Buna göre esnek çalışmada yeni mevzuat hazırlanacak. Yabancı teknoloji uzmanına kolay çalışma izni sağlanacak. KDV istisnaları azaltılacak ve maden yatırımına tek noktadan izin verilecek. İşte yeni çalışmanın detayları...
2.03.2024 Çalışma Hayatı
Bakan Koca'dan 'Mossad ajanı' doktor iddiasına yanıt
Bakan Koca'dan 'Mossad ajanı' doktor iddiasına yanıt Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "MOSSAD ajanlarına karşı gerçekleştirilen operasyon çerçevesinde şahıslar arasında iddia edildiği gibi yabancı uyruklu doktor yoktur. Doktor olduğu iddia edilen yabancı uyruklu şahıs temizlik görevlisidir" dedi.
8.01.2024 Gündem
Yeni kimlik, pasaport, ehliyet ücretlerine zam geliyor! Tek tek açıklandı
Yeni kimlik, pasaport, ehliyet ücretlerine zam geliyor! Tek tek açıklandı Tüm vatandaşları doğrudan ilgilendiriyor. Sayılı günler kaldı. Resmi Gazete'de yayımlandı, ödeme miktarı değişiyor. Kuruşu kuruşuna; tek tek hesaplandı. yeni kimlik, pasaport, ehliyet fiyatları belli oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği ile değerli kağıtlardaki fiyatlar yeniden belirlendi. Kimlik kartları 130 lira, sürücü belgeleri 990 lira, pasaport defteri 790 liraya yükseldi.
28.12.2023 Ekonomi
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! Yarı zamanlı çalışma hakkı ile ilgili yeni gelişme
Çalışan milyonları ilgilendiriyor! Yarı zamanlı çalışma hakkı ile ilgili yeni gelişme Milyonlarca çalışana güzel haber! Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK), doğum sonrası çocuğu ilköğretime başlayana kadar yarı zamanlı çalışma talebi kabul edilmeyen zabıt katibini haklı bularak, Adalet Bakanlığı'na tavsiye kararı verdi. Bakanlık tarafından, başvurucuya yarı zamanlı çalışma izni verildi.
25.11.2023 Çalışma Hayatı
Sahte site ile vize dolandırıcılığı yaptılar! Her milletten mağdur var
Sahte site ile vize dolandırıcılığı yaptılar! Her milletten mağdur var Bir vize danışmanlık şirketinin sahibi ve eşi, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nün internet sitesini taklit ederek yabancı uyruklu kişileri dolandırdı. Mahkeme, şirket sahibi ve eşine ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan 90 yıl hapis cezası verdi.
8.08.2023 Yaşam
Asgari ücret tutarı yabancı çalışanlar için değişti
Asgari ücret tutarı yabancı çalışanlar için değişti Asgari ücret ile ilgili flaş açıklama geldi. İşyerinde yabancı uyruklu kişilerin istihdam edilebilmesi için çalışma izni gerekiyor. Ayrıca, bu kişilere ödenecek ücretler de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından işin niteliği dikkate alınarak ve asgari ücret tutarına oranlanarak belirleniyor. Yabancı çalışanlar için yeni tarife belli oldu.
21.07.2023 Ekonomi
Noter, pasaport ve vize harçlarında yüzde 50 artış
Noter, pasaport ve vize harçlarında yüzde 50 artış Resmi Gazete yayımlanan karara göre; 492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı tarifelerde yer alan maktu harç tutarlarında artış yaşandı.
7.07.2023 Gündem
Çiftlik Bank davası: Tosuncuk'un kara kutusu ilk kez konuştu
Çiftlik Bank davası: Tosuncuk'un kara kutusu ilk kez konuştu Çiftlik Bank ana davasında 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın ve ağabeyi Fatih Aydın'ın da aralarında bulunduğu 20 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada Uruguay'dan getirilen ve Aydın'ın 'kara kutusu' olarak gösterilen Osman Naim Kaya ilk kez konuştu. Mehmet Aydın, Osman Naim Kaya ile sosyal medyada Uruguay ile ilgili bir videonun yorumlarından ulaştığını ve Facebook'da tanıştığını ifade ederken, duruşmada savunma yapan Osman Naim Kaya, "Fatih Aydın alınan taşınır taşınmaz mallarda herhangi bir şekilde söz sahibi değildi. Bana ihtiyaç olan şeyleri söyleyen ve aldıran kişi Mehmet Aydın'dı" dedi.
22.06.2023 Gündem
En az 43 milyon euro! Galatasaray'ın 2 yıldızı Premier Lig'e gidiyor
En az 43 milyon euro! Galatasaray'ın 2 yıldızı Premier Lig'e gidiyor Galatasaray'da oynadıkları istikrarlı ve başarılı futbolla Premier Lig ekiplerinin dikkatini çeken Sacha Boey ve Nelsson için 43 milyon euro'luk bonservis geliri elde edilecek.
26.05.2023 Galatasaray
SGK'dan 'kayıt dışı yabancı istihdamı' uyarısı
SGK'dan 'kayıt dışı yabancı istihdamı' uyarısı Antalya Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Beyazıt Ablay, kayıt dışı istihdamı engellemek için kentte 96 denetmenle incelemelerin sürdüğünü belirterek, "Yabancıların çalışma izni olmadan çalıştırıldığı tespit edilirse SGK olarak para cezası uygulanıyor, işverenin prim teşvikleri blokaja uğruyor. Yabancı çalışanın kayıt altına alınması ve prim sistemine dahil edilmesi kaçınılmaz" dedi.
15.04.2023 Ekonomi
5 OHAL kararnamesi Meclis'e sunuldu
5 OHAL kararnamesi Meclis'e sunuldu Olağanüstü hal (OHAL) kapsamında çıkarılan 5 Cumhurbaşkanlığı kararnamesi daha Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunuldu.
7.03.2023 Gündem
Chelsea'nin genç yıldızı için Beşiktaş devrede! Görüşmeler başladı
Chelsea'nin genç yıldızı için Beşiktaş devrede! Görüşmeler başladı Onur Bulut, Omar Colley ve Alexandru Maxim'i transfer eden Beşiktaş'ta kurmaylar çalışmalarına hız verdi. Siyah-beyazlılar, Chelsea'nin kısa süre önce kadrosuna kattığı ancak çalışma izni alamadığı genç yıldızı kadrosuna katmak için görüşmelerine başladı.
18.02.2023 Beşiktaş
Green Card başvuruları ne zaman bitiyor? Green Card başvuru nereden yapılır? Green Card fotoğraf ölçüsü ne?
Green Card başvuruları ne zaman bitiyor? Green Card başvuru nereden yapılır? Green Card fotoğraf ölçüsü ne? Amerika Birleşik Devletleri'nde kalıcı olarak yaşama ve çalışma izni imlanı sunan Green Cart için başvurular devam ediyor. Green Card başvurusunda bulunanlar veya başvurusunu henüz tamamlamayanlar genel süreç ve prosedürler le ilgili detayları da sıklıkla araştırıyor. Peki, Green Card başvuruları ne zaman bitiyor? Green Card başvuru nereden yapılır? Green Card fotoğraf ölçüsü ne? İşte detaylar…
6.11.2022 Dünya
'Çırak krizi' bu meslekleri bitirme noktasına getirdi! '20 bin lira veriyoruz ama gelen giden yok'
'Çırak krizi' bu meslekleri bitirme noktasına getirdi! '20 bin lira veriyoruz ama gelen giden yok' Teknolojinin gelişmesi ve ekonomik şartlar pek çok insanın hayatında değişikliği de beraberinde getirdi. Bu özellikle meslek seçiminde çok derin bir şekilde hissedilmeye başlandı. Günümüzde hala ihtiyaç olan bazı meslekler ise tercih edilmediği için büyük bir ‘çırak krizi' içine girdi. Çalışanların yaş ortalamasının çok yükseldiğini ve bu gidişle birçok sektörün durma aşamasına geldiğini ifade eden esnaflar, ailelere ve gençlere önemli uyarılarda bulundu.
23.10.2022 Ekonomi
Taksicinin ‘kısa mesafe’ bahanesine şikayet uyarısı! Çalışma izni bile iptal ediliyor
Taksicinin ‘kısa mesafe’ bahanesine şikayet uyarısı! Çalışma izni bile iptal ediliyor İstanbul ve Ankara başta olmak üzere taksiler konusunda pek çok şikayet haber konusu olurken, kısa mesafeler ile ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, yaptırım yetkisine sahip olmadıklarını ifade ederek, “Biz istiyoruz ki bize yetki verilsin ve artık hiç kimse taksiciden şikayetçi olmasın” dedi. Ticari taksi şoförleri ile ilgili yapılan ihbarların Kabahatler Kanunu ve Karayolları Trafik Kanunu kapsamında değerlendirildiğini belirten Avukat Ali Coşgun ise konunun hukuki boyutu ile ilgili bilinmeyenleri anlattı.
22.10.2022 Gündem
Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? Sosyal medya düzenlemesi yürürlüğe girdi!
Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? Sosyal medya düzenlemesi yürürlüğe girdi! Sosyal medya düzenlemesi olarak bilinen Basın Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun Resmi Gazete’de yayımlanarak yürülüğe girdi. Düzenlemenin detayları merak edilirken Sosyal medyada gerçeğe aykırı bilgi yayanlarla ilgili uygulanacak hükümler de yer aldı. Peki, Sosyal medya yasası nedir? Sosyal medya düzenlemesi neleri kapsıyor? Sosyal medyada gerçeğe aykırı bilgi yayanlara hapis cezası var mı? İşte detaylar…
18.10.2022 Gündem
Asgari ücretin 1,5 katı ödeniyor! SGK açıkladı, yüz binleri ilgilendiriyor
Asgari ücretin 1,5 katı ödeniyor! SGK açıkladı, yüz binleri ilgilendiriyor İş veren yüz binleri ilgilendiriyor. SGK ücretleri açıkladı. Asgari ücretin 1,5 katı ödeniyor. Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen ‘Yabancı Çalışma İzni Değerlendirme Kriterleri’ kapsamında işveren tarafından yabancıya ödeneceği beyan edilen aylık ücretin, en az tutarları şöyle hesaplanıyor: Ev hizmetlerinde çalıştırılacak yabancılar için en az asgari ücret, diğer mesleklerde çalışacak yabancılar için asgari ücretin 1.5 katı; 9.706,50 TL. Turizm - animasyon organizasyon firmalarında akrobat ve benzeri unvanlarda çalışacak yabancılar ile masör, masöz ve SPA terapisti gibi işlerde çalışacak yabancılar için asgari ücretin 2 katı; 12.942,00 TL. Uzmanlık ve ustalık gerektiren işlerde çalışacaklar ile öğretmenler için asgari ücretin 3 katı; 19.413,00 TL. Birim veya şube müdürleri ile mühendis ve mimarlar için asgari ücretin 4 katı; 25.884,00 TL.Üst düzey yöneticiler ve pilotlar için asgari ücretin 6.5 katı; 42.061,50 TL. İşte yabancı uyruklu çalışan çalışan işletmeleri kapsayan detaylar...
29.08.2022 Çalışma Hayatı
Ölen işçi yüksekten düşmeden önce fotoğraflanarak uyarılmış
Ölen işçi yüksekten düşmeden önce fotoğraflanarak uyarılmış Yalova’da yüksekten düşerek hayatını kaybeden tersane işçisinin iş güvenliği uzmanları tarafından ölümden önce fotoğraflanarak uyarıldığı ortaya çıktı.
22.08.2022 Yaşam
Çalışanlara yurt dışı fırsatı! Almanya Türk işçi alıyor! Şartlar belli oldu! Yüksek maaş...
Çalışanlara yurt dışı fırsatı! Almanya Türk işçi alıyor! Şartlar belli oldu! Yüksek maaş... Almanya Türk işçi arıyor. Çalışanlar için yurt dışı fırsatı geldi. Yurt dışında çalışman isteyenler için şartlar ve maaş belli oldu. Alman Federal İş ve İşçi Bulma Kurumu, Türk işçilere yeşil ışık yaktı. Türklere kapılarını açması beklenen Almanya, net olarak aylık 45 bin TL maaş verecek ve kalacak yer de ayarlanacak. İşte Almanya'ya gidecek Türk işçilerde aranan şartlar ve iş karşılığında verilecek imkanlar...
8.07.2022 Çalışma Hayatı
Vitrinde kedi- köpek satışında son günler
Vitrinde kedi- köpek satışında son günler Hayvanları Koruma Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle pet shoplarda sergilenerek hayvan satışı yapılması 14 Temmuz 2022'den itibaren yasaklanacak. Bu tarihten sonra evcil hayvan satışları internet üzerinden ve katalog ile yapılacak. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Yaban Hayatı Dairesi Başkanı Hüseyin Gökçe Meşe, 14 Temmuz'dan sonra denetimlerin sıklaştırılacağını, yasağa uymayanlara hayvan başına 2 bin 43 lira cezai işlem uygulanacağını söyledi.
30.06.2022 Yaşam
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Sosyal buhranla karşı karşıyayız
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Sosyal buhranla karşı karşıyayız CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye ilk kez bir ekonomik krizle karşılaşmıyor; ama bu krizler atlatıldı, sürekli bir hal almadı. Bir sosyal buhranla karşı karşıyayız" dedi.
24.05.2022 Siyaset
O memurlar yakalandı! 'Sahte oturum izni' operasyonu... Aralarında bakın kimler var
O memurlar yakalandı! 'Sahte oturum izni' operasyonu... Aralarında bakın kimler var Şanlıurfa'da yabancı uyruklu kişilere sahte belgelerle oturum veya çalışma izni aldığı öne sürülen kişilere yönelik düzenlenen operasyonda, aralarında kamu görevlilerinin de olduğu 28 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 2si kamu görevlisi 6 kişi tutuklandı.
28.04.2022 Gündem
Kimlik veya pasaport yeterli olacak! Resmi Gazete'de yayımlandı, yeni düzenleme...
Kimlik veya pasaport yeterli olacak! Resmi Gazete'de yayımlandı, yeni düzenleme... Nüfus cüzdanı, Mavi Kart ya da pasaport yeterli olacak. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenleme yürürlüğe girdi. Yuvam hesabı ile ilgili açıklama geldi. Artık elektronik ortamda uzaktan kimlik tespiti yoluyla Yuvam hesabı açılabilecek. Açılan hesaba, kişinin sadece yurt dışı bankalarda kendi adına açılmış hesaplarından para gönderimi gerçekleştirilecek. Açılan bu hesaptan para çıkışının da sadece kişinin kendi banka hesaplarına yapılabilmesi sağlanacak.
6.04.2022 Ekonomi
Alzehimer hastası yaşlı kadına akılalmaz işkence! Her şey gizli kamera ile ortaya çıktı
Alzehimer hastası yaşlı kadına akılalmaz işkence! Her şey gizli kamera ile ortaya çıktı Kadıköy'de 80 yaşındaki Alzheimer hastası kadının vücudundaki morluk ve şişlikleri fark eden ailesi eve gizli kamera yerleştirdi. Kameralar dehşeti görüntüledi. Görüntülerle, yaşlı kadının Türkmenistan uyruklu bakıcısından işkence gördüğü ortaya çıktı. Ailenin şikayeti üzerine tutuklanan bakıcı, 25 gün sonra sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresine gönderildi. Aile avukatı ise yaptığı açıklamada bakıcının hala Türkiye'de olduğunu söyleyerek duruma tepki gösterdi.
22.03.2022 Gündem
Ukrayna - Rusya savaşında son dakika haberleri... İngiltere Savunma Bakanlığı duyurdu: Rus ordusunun ilerleyişi durdu...
Ukrayna - Rusya savaşında son dakika haberleri... İngiltere Savunma Bakanlığı duyurdu: Rus ordusunun ilerleyişi durdu... Ukrayna ile Rusya arasındaki kanlı savaşta 23. güne girildi. Rusya'nın Harkiv kentindeki Barabashovo pazarın saatler sonra bir kez daha hedef aldığı açıklandı.İngiltere Savunma Bakanlığı, Rus güçlerinin Ukrayna’daki saldırı gücünü korumakta zorlandığını açıkladı. Rusya'ya karşı bir dizi yaptırım kararı alan ABD Başkanı Biden bugün Çinli mevkidaşı ile kritik bir görüşme gerçekleştirecek. ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Biden'ın yarınki görüşmede Çin Devlet Başkanı Şi'ye "Rusya'ya askeri destek vermesi durumunda bunun karşılığı olacağı" uyarısında bulunacağını söyledi.
19.03.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Çalışma İzni ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki çalışma izni haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.