Bulaşma

Bulaşma

Son dakika bulaşma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bulaşma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bulaşma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bulaşma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bulaşma gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.241 bulaşma haberi bulunmuştur. Tüm bulaşma haberleri aşağıda listelenmiştir.
17 yaşındaki gençten pompalı tüfekli dehşet! O anları kaydetti
17 yaşındaki gençten pompalı tüfekli dehşet! O anları kaydettiBartın'da tartıştığı husumetlisi F.A.’yı (26) pompalı tüfekle vuran K.A. (17), o anları cep telefonuyla kaydetti. Yaralanan F.A. hastaneye kaldırılırken, gözaltına alınan K.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
23.09.2023Yaşam
Uzmanlar uyarıyor! Bulaşma riski yüksek, belirtilerini tek tek açıkladı
Uzmanlar uyarıyor! Bulaşma riski yüksek, belirtilerini tek tek açıkladıUzmanlar, son zamanlarda Türkiye’de de ortaya çıkan ve kişiden kişiye öksürme, hapşırma ve konuşma ile kolayca bulaşabilen koronavirüs eris varyantı hakkında uyarıda bulunarak bağışıklığın güçlü tutulması gerektiği ve kalabalık ortamlarda maske takılmasına vurgu yaptı.
23.09.2023Sağlık
Somondaki tehlike Türkiye'ye sıçrayabilir! Hem kan emiyor hem de toplu ölüme neden oluyor
Somondaki tehlike Türkiye'ye sıçrayabilir! Hem kan emiyor hem de toplu ölüme neden oluyorNorveç somonları üzerinde 'Lepeophtheirus salmonis' cinsi parazite rastladı. Türk somonlarında bu parazite rastlanmadığını ancak taşınarak bulaşma riski olduğunu belirten Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Balık Hastalıkları Ana Bilim Dalı Üyesi Doç. Dr. Argun Akif Özak, "Bu tarz problemlerin önüne geçebilmek için canlı balık ithalinin son derece kontrollü bir şekilde yapılması lazım" dedi.
23.07.2023Yaşam
Çocuklarda kene ısırığına dikkat! Belirtiler hafif, komplikasyonlar ciddi, kanama eğilimi yüksek!
Çocuklarda kene ısırığına dikkat! Belirtiler hafif, komplikasyonlar ciddi, kanama eğilimi yüksek!Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kurban Bayramı ve sonrasında kene yapışmasına bağlı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında artış olduğunu, temmuz sonuna kadar artması muhtemel kene yapışmasına karşı dikkatli olunması gerektiğini ve hastalığın ağır seyredebileceğini bildirdi. Acil Servis Uzmanı Yavuz Özmen de çocuklarda KKKA hastalığının daha ciddi komplikasyonlara neden olabileceğine dikkat çekerek ebeveynleri piknik yerlerinde ve açık yeşillik alanlarda çocukları çıplak ayakla dolaşmasına izin vermemesi konusunda uyardı.
9.07.2023Sağlık
Prof. Dr. Tevfik Özlü: Artık bu bayrama korkusuzca giriyoruz
Prof. Dr. Tevfik Özlü: Artık bu bayrama korkusuzca giriyoruzKaradeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Covid-19 salgınının artık tamamen geride kaldığını belirterek, “Artık genel olarak bu bayrama korkusuzca giriyoruz. Çok şükür eşimizle dostumuzla sevdiklerimizle hasret giderebiliriz” dedi.
26.06.2023Sağlık
Ölümcül hastalık yeniden hortladı! Her mevsimde yaşıyor, en çok bu illerde görülüyor
Ölümcül hastalık yeniden hortladı! Her mevsimde yaşıyor, en çok bu illerde görülüyorYılın her zamanında yaşayabiliyor, en fazla görülen iller açıklandı. Havaların ısınmasıyla kabus geri döndü, vakalar yeniden hortladı. Uzmanlar, virüsünü en çok taşıyan türün ‘Hyalomma arginatum’ olduğunu duyurdu.
1.06.2023Yaşam
İstanbul'daki et halinde hijyen tartışması
İstanbul'daki et halinde hijyen tartışmasıBayrampaşa'da, 2 bini aşkın işletmenin yer aldığı Mega Center kuru gıda halinde toptan et satışı yapılan işletmelerin bulunduğu bölümünde, et ve sakatat ürünlerinin özensizce muhafaza edildiği, işletmelerin hijyen koşullarına uymadığı görüldü. İstanbul'daki birçok işletme ve kasabın et ürünü temin ettiği toptancılarda, çalışanların büyük bir kısmının ise bone, eldiven, önlük ya da çizme kullanmaması dikkat çekti.
2.05.2023Gündem
Prof. Dr. Özlü'den 'gizli tüberküloz' açıklaması! Sayı giderek artıyor
Prof. Dr. Özlü'den 'gizli tüberküloz' açıklaması! Sayı giderek artıyorSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, 24 Mart Dünya Tüberküloz Günü dolayısıyla 'gizli tüberküloz' vakalarına dikkat çekti. Son yıllarda pek çok tıp branşı tarafından romatizma gibi toplumda yaygın hastalıklar da dahil sıkça kullanılmaya başlanan bağışıklık baskılayıcı tedaviler nedeniyle de gizli tüberküloz vakaları arasından çıkan aktif 'hasta' sayısının artmaya başladığını söyledi.
24.03.2023Sağlık
'Serotipi' şap hastalığı uyarısı: İnsanlara da bulaşıyor
'Serotipi' şap hastalığı uyarısı: İnsanlara da bulaşıyorAnkara Üniversitesi Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Osman Safa Terzi, Irak'ta ortaya çıkan ve Türkiye'de de görülen besi hayvanlarına özgü SAT-2 serotipi şap hastalığının insanlara da bulaşabildiğini vurgulayarak, "Enfekte hayvanlarla temas söz konusu olduğunda bulaşma görüyoruz. Bir hayvanın iç organı ya da sakatatı bir yere bırakıldığında insan bununla temas ettiğinde bulaş söz konusu oluyor. Fakat insanlarda çok ciddi bir hastalık tablosu oluşturmuyor. Ağız boşluğunda aft benzeri yaralar olduğunu biliyoruz" dedi. Dr. Terzi, şap hastalığının, ekonomik olarak çok ciddi kayıplara sebep verebilecek potansiyeli bulunduğunu söyledi.
10.03.2023Gündem
Yeni koronavirüs tehlikesi! On binlerce fare birden fazla virüs taşıyor
Yeni koronavirüs tehlikesi! On binlerce fare birden fazla virüs taşıyorMissouri Üniversitesi'nden araştırmacılar, New York şehrini istila eden farelerin, COVID-19'a neden olan virüs SARS-CoV-2'nin birden fazla varyantını taşıyor olabileceğini açıkladı.
10.03.2023Dünya
Deprem bölgesindeki hastalık durumuyla ilgili açıklama geldi
Deprem bölgesindeki hastalık durumuyla ilgili açıklama geldiAnkara Bilkent Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Rahmet Güner, deprem bölgelerindeki enfeksiyon hastalıkları uyarılarına ilişkin, “Şu anda bildirilen kolera ve tifo vakası yok. Bu kolera ile ilgili analizler, bazı alanlarda böyle bir soru işareti olması üzerine yapıldı ve doğrulanmadı. Ama, ihtimal dahilinde mi? Bütün gastrointestinal sistem hastalıkları ihtimal dahilinde” dedi.
17.02.2023Gündem
Kızamık belirtileri nelerdir, kaç gün sürer? Neler yapılmalıdır? Kızamık aşısı ne zaman yapılır?
Kızamık belirtileri nelerdir, kaç gün sürer? Neler yapılmalıdır? Kızamık aşısı ne zaman yapılır?Kızamık, solunum yoluyla bulaşan bir çocuk hastalığıdır. Zatürre ve menenjit gibi hastalıkllara neden olabilen kızamık, çocukluk döneminde aşısı yapılmadığı takdirde yetişkinlikte de görülebilir. Son dönemde yaşanan kızamık vakalarındaki artış sonrası vatandaşlar da "kızamık belirtileri nelerdir, kızamık aşısı ne zaman yapılmalıdır" sorularına yanıt aramaya başladı. Diğer adı Rubeola olan kızamık ne zaman ortaya çıkmıştır? İşte detaylar...
1.02.2023Sağlık
İstek şarkı yüzünden müzisyen Onur Şener'i öldüren zanlılar kendilerini mahkemede böyle savundu
İstek şarkı yüzünden müzisyen Onur Şener'i öldüren zanlılar kendilerini mahkemede böyle savunduAnkara'da müzisyen Onur Şener'in (45) sahne aldığı eğlence mekanında 'istek parça' çalmayı kabul etmediği için çıkan kavgada öldürülmesiyle ilgili 3'ü tutuklu, 5 sanığın yargılanmasına başlandı. Tutuklu sanık İlker Karakaş, sahneye çıkıp şarkı söylemeye başladığı sırada uzatılan mikrofonu reddettiğini, bunun üzerine Onur Şener'in kendisine küfür ettiğini iddia ederek, "Biz mekandan çıktıktan sonra bizi görünce parmağını sallayarak üstümüze geldi. Ben 'bulaşma bize' dedim. Önce Jale'yi sonra Gözde'yi hedef aldı. Elimde bulunan bardağı Onur Şener'e fırlattım. Bunun üzerine Onur Şener'in kız arkadaşı olduğunu sonradan öğrendiğim Pelin hanım üstüme atladı, ona vurmak istemediğimi söyledim. Diğer arkadaşlarım da gelince iyice olay karıştı. Sonra baktım Onur Şener, yerde yatıyordu. 2-3 defa ambulansı aradım, o sırada tampon yapmaya başladım. Kadınlara fiziksel müdahalede bulunan kişi Onur Şener'dir. Şener'in psikolojisinin bozuk olduğunu düşünmüştüm" dedi. Onur Şener'in annesi Leyla Şener "Oğlumu benden koparan bu canilere 'insan' diyemiyorum. 'Bir insanı yok ettiniz, kopardınız yavrusundan.' Size 'gidin program bitti' denmiş, neden zorladınız?" dedi.
25.01.2023Gündem
Uzmandan flaş salgın açıklaması geldi
Uzmandan flaş salgın açıklaması geldiSivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Bakır, "Şu anda toplumda sıklıkla üçlü virüs diye adlandırılan virüs enfeksiyonları ile baş başayız. Bunlar tamamen mevsimsel salgınlar şeklindedir. Özellikle riskli gruplarda mutlaka mevsimsel aşılanma gerekli" dedi.
16.12.2022Yaşam
Çin’de yeni virüs alarmı! BtSY2 virüsü nedir, belirtileri ne? Yeni çıkan virüs BtSY2 bulaşıcı mı?
Çin’de yeni virüs alarmı! BtSY2 virüsü nedir, belirtileri ne? Yeni çıkan virüs BtSY2 bulaşıcı mı? Çin'in Yunnan eyalatinde virüs alarmı! Bilim insanları, yarasalarda ve insanlarda hastalığa neden olabilecek yeni bir virüs türü buldu. BtSY2 adlı virüsün Covid-19'a neden olan SARS-CoV-2 ile aynı aileden olduğu belirtiliyor. Araştırmacılar, yeni çıkan vürüs için yeni bir pandemi olasılığına dikkat çekiyor. Peki, Yeni virüs mü çıktı? Yeni çıkan virüs nedir? BtSY2 virüsü nedir, belirtileri ne? Yeni çıkan virüs BtSY2 bulaşıcı mı? Yeni çıkan virüs belirtileri ne? Pandemi yeniden başlar mı? İşte detaylar…
28.11.2022Sağlık
Yine Çin yine pandemi tehlikesi! Hayvanlardan insanlara bulaşabilen BtSY2 virüsü tespit edildi
Yine Çin yine pandemi tehlikesi! Hayvanlardan insanlara bulaşabilen BtSY2 virüsü tespit edildiDünyayı iki yıl boyunca kasıp kavuran koronavirüs salgınından sonra Çin'de hayvanlardan insanlara bulaşabilen yeni bir virüs türü tespit edildi. Bilim insanları, Çin'in güneyindeki yarasalarda gizlendiği keşfedilen bir virüsün, insanlara bulaşma potansiyeli olan beş tehlikeli virüsten biri olduğunu söyledi. Araştırmacılar, BtSY2 adlı virüsün Covid-19'a neden olan SARS-CoV-2 ile aynı aileden olduğu belirtilerek, yeni bir pandemi olasılığına karşı uyarıda bulundu.
28.11.2022Dünya
Koronavirüs ve grip ile ilgili kritik uyarı geldi
Koronavirüs ve grip ile ilgili kritik uyarı geldiSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Virüs mutasyon geçirerek kendini değiştirdi ve daha hafif bir hastalığa yol açıyor. Şu anda Covid'in ölümcüllük oranı griple aynı, belki gripten daha düşük. O açıdan rahat olabilirsiniz ama risk grubundaysanız dikkatli olmanız lazım" dedi.
18.10.2022Yaşam
Prof. Dr. Yorulmaz: Uyuz vakalarında artış var
Prof. Dr. Yorulmaz: Uyuz vakalarında artış varTrakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Faruk Yorulmaz, "Uyuz hiç bitmedi, ancak son 3 yılda bir artış oldu. Artışın temel nedenlerinden biri Covid-19 pandemisi nedeniyle insanları kapalı ortamlarda yaşamaya bir anlamda zorunlu halde tutmamız oldu. Tekrar açılımla birlikte insanlar dış ortama çıktıklarında daha geniş gruplara yayma söz konusu oldu. Dünyada da benzer eğilimler var. Dolayısıyla durumu bir genel artış olarak değerlendirmek, önlemlerimizi almak gerekecek" dedi.
2.10.2022Gündem
Taslak hazır! Yeni standart geliyor
Taslak hazır! Yeni standart geliyorSimit satışında yeni dönem başlıyor. Taslak hazır, yeni standart geliyor. Taslak halindeki standarta göre simit; sokak simidi, pastane simidi, dolgulu simit ve hamuru haşlanmış simit olarak dörde ayrılacak.
27.09.2022Ekonomi
Viral gastroenterit nedir, nasıl bulaşır, nedenleri nelerdir? Viral gastroenterit tedavisi nasıl yapılır?
Viral gastroenterit nedir, nasıl bulaşır, nedenleri nelerdir? Viral gastroenterit tedavisi nasıl yapılır?Gürcistan ile yarın İstanbul'da hazırlık maçında karşılaşacak olan Ümit Milli Takım'da Arda Güler, viral gastroenterit tanısı nedeniyle aday kadrodan çıkarıldı. Peki, Viral gastroenterit nedir, nasıl bulaşır, nedenleri nelerdir? Viral gastroenterit tedavisi nasıl yapılır?
26.09.2022Sağlık
Çocuk felci aşısı ne zaman yapılır? Çocuk felci virüsü vakaları Türkiye’de var mı?
Çocuk felci aşısı ne zaman yapılır? Çocuk felci virüsü vakaları Türkiye’de var mı? ABD’de çocuk felci alarmı verildi. Atık sularda 'çocuk felci virüsü' tespit edilmesinin ardından ABD'nin New York eyaletinde Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildi. Hastalığın yayılarak salgına dönüşmesinden endişe edilirken aşı yönetimi ile ilgili çalışma yapılıyor. Pek çok kişi Türkiye’de de vakaların görülüp görülmediğini araştırıken çocuk felci aşısı ile ilgili detayları da araştırıyor. Peki, Çocuk felci aşısı ne zaman yapılır? Çocuk felci nedir, belirtileri ne? Çocuk felci aşısı kaç aylıkken yapılır? Çocuk felci virüsü hangi ülkelerde var, Türkiye’de görüldü mü? İşte detaylar…
11.09.2022Sağlık
Yeni virüs yayılıyor! Gizemli zatürre vakaları arttı! Yeni ölümcül virüsün adı ne?
Yeni virüs yayılıyor! Gizemli zatürre vakaları arttı! Yeni ölümcül virüsün adı ne? Dünya art arda gelen yeni virüs vakaları ile panikte! Endişeler artıyor. Henüz Coivd 19 ve mutasyonları ile maymun çiçeği virüsünün etkileri atlatılamamışken Arjantin’den gelen yeni virüs haberi paniğe neden oldu. Arjantin’de gizemli bir zatürre hastalığı nedeniyle 3 kişinin öldüğü ve 6 kişinin enfekte olduğu açıklandı. Hastalığın kaynağının bilinmediği belirtildi. Bilim insanları yeni virüsü “kökeni bilinmeyen pnömoni” olarak tanımlıyor. Peki, Yeni virüs mü çıktı? Yeni ölümcül virüsün adı ne? Yeni virüs belirtileri ne, bulaşıcı mı? Yeni virüs ölümcül mü? İşte detaylar…
2.09.2022Sağlık
Koronavirüs, maymun çiçeği ve HIV ile ilgili korkutan açıklama! Bu ilk kez oldu
Koronavirüs, maymun çiçeği ve HIV ile ilgili korkutan açıklama! Bu ilk kez olduKoronavirüs, maymun çiçeği ve HIV virüsleri ile ilgili son dakika uyarısı! İtalyan bilim insanları, 36 yaşındaki bir İtalyan erkek hastaya uygulanan Kovid-19, maymun çiçeği ve HIV testlerinin aynı gün pozitif çıktığını duyurdu. Bilim insanları vakanın ilk ve 3 virüsünde aynı anda bulunduğu bir ‘eş bulaşma’ vakası olabileceğini vurguladı.
24.08.2022Dünya
Maymun çiçeği virüsü 92 ülkede görüldü: Dünya genelindeki vaka sayısı 35 bini aştı
Maymun çiçeği virüsü 92 ülkede görüldü: Dünya genelindeki vaka sayısı 35 bini aştıDünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamada, maymun çiçeği virüsünün 92 ülkede görüldüğü ve dünya genelindeki vaka sayısının 35 bini aştığını belirterek, 12 kişinin virüs nedeniyle hayatını kaybettiğini aktardı.
17.08.2022Gündem
Maymun çiçeği ilk kez insanlardan köpeklere bulaştı
Maymun çiçeği ilk kez insanlardan köpeklere bulaştıDünya genelinde aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 89 ülkede görülen maymun çiçeği hastalığı endişelendirmeye devam ediyor. Fransa'da ilk kez insanlardan köpeklere maymun çiçeği hastalığı bulaştığı duyuruldu. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) veABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nden (CDC) yapılan açıklamalarda konuyla ilgli yeni tavsiyeler verildi.
16.08.2022Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Bulaşma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bulaşma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.