Borçlanma

Borçlanma

Son dakika borçlanma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan borçlanma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını borçlanma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Borçlanma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan borçlanma gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.897 borçlanma haberi bulunmuştur. Tüm borçlanma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Merkez Bankası faiz kararı ne oldu?  Faiz artarsa dolar, borsa ne olur? (2024 TCMB mart ayı PPK kararı)
Merkez Bankası faiz kararı ne oldu? Faiz artarsa dolar, borsa ne olur? (2024 TCMB mart ayı PPK kararı) Dolar, altın, borsa ve banka mevduat faizi yatırımcıları tarafından merakla beklenen mart ayı Merkez Bankası faiz kararı öncesinde ekonomistler, politika faiziyle ilgili beklentilerini açıklamıştı. Mart ayı Merkez Bankası faiz kararı açıklandı. Türkiye ekonomisini yakından takip eden yatırımcılar tarafından beklenen kritik faiz kararıyla birlikte güncel piyasa verileri takip ediliyor
21.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı Piyasalarda gözler Merkez Bankası'nın şubat ayı faiz kararındaydı. Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası'nın yeni başkanı Fatih Karahan öncülüğünde ikinci kez toplandı. Kritik toplantı sonrası faiz kararı belli oldu. Merkez Bankası, sürpriz bir kararla politika faizinde 500 baz puan artırıma giderek, faizi yüzde 50 seviyesine çekti.
21.03.2024 Ekonomi
Bankalardan faizsiz kredi kampanyası! Tek tek açıklandı, işte aylık ödeme tutarı
Bankalardan faizsiz kredi kampanyası! Tek tek açıklandı, işte aylık ödeme tutarı Faizsiz kredi için son fırsat. Kredi ve kredi kartlarıyla ilgili düzenlemeler vatandaşlar tarafından yakından takip edilmeye başlandı. Yapılan son düzenlemelerle birlikte kredi kartı nakit avansta taksit sayısı azaltılırken, bankalarda kredi faiz oranları yükselmeye başladı. Ancak hala düşük tutarlarda uygun borçlanma imkanı mümkün. Bankalarda halihazırda ‘hoş geldin’ adı altında verilen faizsiz kredi kampanyaları dikkat çekiyor.
15.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası verileri açıkladı! Cari açıkta hızlı düşüş
Merkez Bankası verileri açıkladı! Cari açıkta hızlı düşüş Merkez Bankası'nın açıkladığı verilere göre Türkiye'nin cari açığı Ocak ayında 10,4 milyar dolardan 2,5 milyar dolara geriledi.
12.03.2024 Ekonomi
Ne altın ne de dolar! İşe Şubatta en yüksek getiri sağlayan yatırım
Ne altın ne de dolar! İşe Şubatta en yüksek getiri sağlayan yatırım Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayında yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sağlayan finansal yatırım aracının BIST 100 endeksi olduğunu açıkladı.
8.03.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Irak sınırındaki terör bu yaz çözülecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Irak sınırındaki terör bu yaz çözülecek Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Terörle mücadele sınırlarımızın içinde ve dışında engellere aldırmadan kararlıkla devam ettiriyoruz. Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi bu yaz çözüme kavuşturmuş olacağız" dedi.
4.03.2024 Gündem
Yabancılar 62,5 milyon dolar net hisse alışı yaptı
Yabancılar 62,5 milyon dolar net hisse alışı yaptı Yurt dışında yerleşik kişiler piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilerle 2 Şubat haftasında 62,5 milyon dolar net hisse alışı yaptı.
8.02.2024 Ekonomi
Altına yatıran kazandı! Külçe altın  rekor kırdı
Altına yatıran kazandı! Külçe altın rekor kırdı Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayında yatırımcısına en yüksek reel getiriyi sağlayan finansal yatırım aracının, külçe altın olduğunu açıkladı.
8.02.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Yunus Emre Kongre Merkezi'nde Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'ne katıldı.. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Asrın felaketinin altından asrın dayanışması ile kalkmayı başardık. Deprem bölgesine 107 milyar lira kaynak aktardık" dedi. Yıl sonuna kadar 200 bin konutun teslim edileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından bu sayının 390 bine tamamlanacağını söyledi.
6.02.2024 Gündem
Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması
Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Kredi arzında ve mevduat faizinde gözlenebilecek oynaklıklara karşın makroihtiyati kararlarla parasal aktarım mekanizması desteklenmeye devam edilecek" denildi.
1.02.2024 Ekonomi
Sermaye Piyasası Kurulu'ndan 2 şirketin halka arzına onay!
Sermaye Piyasası Kurulu'ndan 2 şirketin halka arzına onay! SPK, Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri AŞ ve Bor Şeker AŞ'nin halka arzına onay verdi.
1.02.2024 Ekonomi
Mukataa Nedir? Mukataa Düzeni İltizamı Nedir, Osmanlı'da Nasıl Uygulanmıştır?
Mukataa Nedir? Mukataa Düzeni İltizamı Nedir, Osmanlı'da Nasıl Uygulanmıştır? Kamu mali idareleri söz konusu olduğunda en önemli hususlardan birisi devlet harcamalarında sürekliliği sağlayabilmek amacıyla finansal kaynak temin edilmesidir. Devletin yapacağı güvenlik, adalet, alt yapı veya sosyal harcamalar için nakdi kaynak gereklidir. Bu kaynak, ihtiyaç olduğu dönemlerde mevcut değilse vergilendirme veya borçlanma yöntemlerine başvurulur.
31.01.2024 Gündem
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, ekonomi ve bankacılık sektörüne dair önemli açıklamalarda bulundu. Çakar OVP’deki hedefleri gerçekçi bulduklarını belirterek, “Sadece 2024 sonu enflasyonunun yüzde 40-45 bandında olacağını öngörüyorum. Bunun da yapışkan bir enflasyon olmaması için çaba gösterilmeli” dedi. Çakar, 2025’te istenilen çıkışın sağlanması için 2024’ün restorasyonla geçmesi gerektiğini vurguladı.
25.01.2024 Ekonomi
Turizmde sevindiren 2024 beklentisi
Turizmde sevindiren 2024 beklentisi Küresel ekonomiye dair 2024 yılı öngörülerini hazırladığı bir raporla paylaşan Mastercard Ekonomi Enstitüsü (MEI), 2024 yılında Avrupalı turistin Türkiye’ye olan ilgisinin devam etmesinin beklendiğini duyurdu.
9.01.2024 Ekonomi
Erken emeklilikte yeni düzenleme! 1999 sonrası SGK girişi olanlar dikkat, işte yaş ve prim gün şartları
Erken emeklilikte yeni düzenleme! 1999 sonrası SGK girişi olanlar dikkat, işte yaş ve prim gün şartları Erken emeklilikte yeni düzenleme için düğmeye basıldı. 2000- 2008 arası SGK girişi olanlar torba yasa maddelerinde erken emeklilik teklifi olup olmadığını merak ediyor. Erken emeklilik için yeni formüller masada. Peki kademeli erken emeklilik ne zaman yürürlüğe girecek, erken emeklilikten kimler faydalanacak? İşte son dakika haberin detayları...
8.01.2024 Çalışma Hayatı
SSK'lı, işsiz, yaşlı, engelli milyonları ilgilendiriyor! Tamamı değişti, işte yeni rakamlar
SSK'lı, işsiz, yaşlı, engelli milyonları ilgilendiriyor! Tamamı değişti, işte yeni rakamlar Türkiye 2024’e yüzde 49 oranında artan yeni asgari ücretle girdi. Bu, 1 Ocak’tan itibaren sosyal güvenlik sisteminde de değişiklik demek. İşsizlik maaşından isteğe bağlı sigorta primine, borçlanma oranından yaşlılık aylığına birçok kalemde ödeme miktarı değişti.
3.01.2024 Ekonomi
Emekli olmak isteyenlere yeni yıl uyarısı! Yüzde 49.11 oranında zam gelecek
Emekli olmak isteyenlere yeni yıl uyarısı! Yüzde 49.11 oranında zam gelecek Emekli olmak isteyenlere yeni yıl uyarısı geldi. Asgari ücrete gelen yüzde 49.11 oranındaki zamla birlikte doğum, askerlik, avukatlık stajı, doktora veya tıpta geçen uzmanlık borçlanması gibi ücretlerde de artışlar yaşandı. Artıştan etkilenememek için 1 Ocak 2024 tarihinden önce borçlanma işlemlerinin gerçekleştirilmesi gerekiyor.
28.12.2023 Emekli
2024 askerlik ve doğum borçlanması ne kadar oldu? Asgari ücret belli oldu, yeni yılda askerlik ve doğum borçlanması netleşti!
2024 askerlik ve doğum borçlanması ne kadar oldu? Asgari ücret belli oldu, yeni yılda askerlik ve doğum borçlanması netleşti! Asgari ücret yüzde 49 oranında artarak yeni yılda 17 bin 2 lira oldu. Tüm kalemlerde değişikliğe neden olan 2024 asgari ücret askerlik ve doğum borçlanmasını da etkiledi. Temmuz ayında 11 bin 402 lira olan asgari ücret borçlanma miktarlarını da değiştirmişti. Emekli olmak isteyen vatandaşların tercih ettiği SGK borçlanmaları doğum ve askerlik borçlanması olmak üzere iki ayrı adımda araştırılıyor. Peki 2024 askerlik ve doğum borçlanması ne kadar oldu?
27.12.2023 Ekonomi
Emekli olmak isteyenler için son fırsat! e-Devlet üzerinden yapılıyor
Emekli olmak isteyenler için son fırsat! e-Devlet üzerinden yapılıyor Emekli olmak isteyen vatandaşlara son fırsat uyarısı yapıldı. Yeni asgari ücretle birlikte 1 Ocak 2024 itibarıyla doğum, yurtdışı ve askerlik borçlanmalarının maliyeti de artacak. Sosyal Güvenlik Kurumu'na gelecek yıl borçlanma yapmayı planlayanlar 31 Aralık 2023 tarihine kadar başvuruda bulunursa maliyet artışından etkilenmeyecek. Borçlanma başvuruları doğrudan sosyal güvenlik müdürlüklerine yapılabildiği gibi e-Devlet üzerinden de yapılabiliyor.
27.12.2023 Emekli
Bankalar Fed'in yeni destek fonundan borçlandı! Son f haftada rekor kırıldı
Bankalar Fed'in yeni destek fonundan borçlandı! Son f haftada rekor kırıldı Bankalar faiz indirimlerine yönelik bahislerin artmasıyla birlikte son bir hafta içinde ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yeni destek fonundan rekor miktarda borçlandı.
22.12.2023 Ekonomi
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Kalıcı olarak düşüreceğiz
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Kalıcı olarak düşüreceğiz Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yurt dışı seyahatlerinin neredeyse hepsinde ana gündem maddelerinden birinin yeşil ve dijital dönüşüm olduğunu belirterek, “Biz hiç kimseden kaynak istemedik. Hiç kimseden para istemedik. Türkiye’nin paraya ihtiyacı yok” dedi.
20.12.2023 Ekonomi
Goldman Sachs'tan büyük dezenflasyon öngörüsü
Goldman Sachs'tan büyük dezenflasyon öngörüsü Goldman Sachs'a göre, büyük dezenflasyon süreci başlayacak ve Fed'in 2024'te faiz oranlarını 5 kez düşürmesine imkan verecek.
19.12.2023 Ekonomi
Yatırımcı sayısı rekor kırdı! Hisse senetlerinde ne kadar para var?
Yatırımcı sayısı rekor kırdı! Hisse senetlerinde ne kadar para var? Merkezi Kayıt Kuruluşu yatırımcı sayısı, saklanan menkul kıymet piyasa değerine ilişkin verileri paylaştı.
16.12.2023 Ekonomi
Staj ve çıraklık başlangıcına dikkat! EYT kaçırana erken emeklilik fırsatı sağlıyor
Staj ve çıraklık başlangıcına dikkat! EYT kaçırana erken emeklilik fırsatı sağlıyor Staj ve çıraklık mağdurlarının bir kısmına güzel haber gedil. Staj sigortası olan kadınların ilk sigorta girişleri doğum borçlanması yaptıkları süre kadar geriye çekiliyor. Bu kapsamda yapılacak 1 günlük borçlanma bile emeklilik tarihini bir yıl öne çekebilir. Çalışan kadınlar doğum, erkekler askerlik, doktora öğrenimi, tıpta uzmanlık, avukatlık stajını yapanların staj sürelerindeki borçlanmalar asgari ücrete endeksli bulunuyor. Borçlanma için ödenecek en düşük tutar asgari ücretin yüzde 32'si, en yüksek tutar da yüzde bu oranın 7.5 katı kadar. Asgari ücretin yüzde 50 artacağını varsayarak borçlanma tutarı bir o kadar artacak. Bugün itibarıyla bir günlük borçlanma tutarı en düşük 143 lira uygulanıyor. Asgari ücretin yüzde 50 artması durumunda günlük borçlanma için ödenecek tutar 214 lirayı geçecek. O yüzden geciktirmemekte fayda var.
14.12.2023 Emekli
Staj yapan milyonlara emeklilik yolu açılıyor! Erken emeklilik müjdesi
Staj yapan milyonlara emeklilik yolu açılıyor! Erken emeklilik müjdesi Staj sonrası emeklilik için büyük fırsat. Staj sigortası olan kadınların ilk sigorta girişleri doğum borçlanması yaptıkları süre kadar geriye çekiliyor. Bu kapsamda yapılacak 1 günlük borçlanma bile emeklilik tarihini bir yıl öne çekebilir. Çalışan kadınlar doğum, erkekler askerlik, doktora öğrenimi, tıpta uzmanlık, avukatlık stajını yapanların staj sürelerindeki borçlanmalar asgari ücrete endeksli bulunuyor. Borçlanma için ödenecek en düşük tutar asgari ücretin yüzde 32'si, en yüksek tutar da yüzde bu oranın 7.5 katı kadar. Asgari ücretin yüzde 50 artacağını varsayarak borçlanma tutarı bir o kadar artacak. Bugün itibarıyla bir günlük borçlanma tutarı en düşük 143 lira uygulanıyor. Asgari ücretin yüzde 50 artması durumunda günlük borçlanma için ödenecek tutar 214 lirayı geçecek. O yüzden geciktirmemekte fayda var.
10.12.2023 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Borçlanma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki borçlanma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.