Tahvil

Tahvil

Son dakika tahvil haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan tahvil ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını tahvil haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Tahvil

haberleri sayfasında son dakika yaşanan tahvil gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.378 tahvil haberi bulunmuştur. Tüm tahvil haberleri aşağıda listelenmiştir.
Borsa ile ilgili çarpıcı uyarı geldi! Kâr satışları ve tepki alımları sürüyor
Borsa ile ilgili çarpıcı uyarı geldi! Kâr satışları ve tepki alımları sürüyor Doğrudan yatırımlarda olmasa da sıcak para yönünden yabancı ilgisi devam ediyor. TCMB verilerine göre, 12 Nisan ile biten haftada yabancı yatırımcılar; hisse senetlerinde 160 milyon dolar, tahvil bonoda 38.2 milyon dolar alım yaptı. Hisse senetlerinde dört haftadır devam eden alımların toplamı 1.2 milyar doları buldu. Yerli yatırımcıların ise yüksek faiz nedeniyle borsaya ilgisinin fazla olduğunu söylemek bu aşamada zor.
21.04.2024 Ekonomi
Fed'in faiz kararından sonra altın piyasasında yeni gelişme!
Fed'in faiz kararından sonra altın piyasasında yeni gelişme! ABD Merkez Bankası (Fed) piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Peki karar sonrasında altın, dolara ilişkin beklentiler neler? Ekonomist Belgin Maviş, milliyet.com.tr’ye piyasalara ilişkin beklentilerini açıkladı. İşte detaylar...
20.03.2024 Ekonomi
Merkez Bankası verileri açıkladı! Cari açıkta hızlı düşüş
Merkez Bankası verileri açıkladı! Cari açıkta hızlı düşüş Merkez Bankası'nın açıkladığı verilere göre Türkiye'nin cari açığı Ocak ayında 10,4 milyar dolardan 2,5 milyar dolara geriledi.
12.03.2024 Ekonomi
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır
MHP Genel Başkanı Bahçeli: Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'yi eleştirerek, "Kent uzlaşması dedikleri PKK ittifakıdır. Kent uzlaşması dedikleri ülkemize karşı beşinci kol faaliyetidir. CHP düştüğü denizde yılana sarılmıştır" dedi.
29.02.2024 Gündem
Kısa vadeli dış borç stoku belli oldu! Artış gerçekleşti
Kısa vadeli dış borç stoku belli oldu! Artış gerçekleşti Kısa vadeli dış borç stoku, Aralık sonu itibarıyla, 2022 yıl sonuna göre yüzde 17,2 oranında artışla 174,4 milyar dolar olarak gerçekleşti.
19.02.2024 Ekonomi
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini
TBB Başkanı Çakar'dan dolar ve enflasyon tahmini Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, ekonomi ve bankacılık sektörüne dair önemli açıklamalarda bulundu. Çakar OVP’deki hedefleri gerçekçi bulduklarını belirterek, “Sadece 2024 sonu enflasyonunun yüzde 40-45 bandında olacağını öngörüyorum. Bunun da yapışkan bir enflasyon olmaması için çaba gösterilmeli” dedi. Çakar, 2025’te istenilen çıkışın sağlanması için 2024’ün restorasyonla geçmesi gerektiğini vurguladı.
25.01.2024 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı İran'ın desteği önemli
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Teröre karşı İran'ın desteği önemli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında terörle mücadele vurgusu yaparak, "Türkiye'nin terörle mücadelede İran'ın yanında olduğunu ifade etmek istiyorum. PKK/YPG/PYD'ye karşı mücadele güçlenmeli. Terörle mücadelemizde komşumuz İran'ın desteğinin önemini bir kez daha vurguladık" ifadelerini kullandı.
24.01.2024 Gündem
Moody's'ten Türk bankaları kararı
Moody's'ten Türk bankaları kararı Dev tahvil fonu şirketlerinden Pimco, Türkiye'nin yatırım yapılabilir seviyede kredi notunu geri kazanacağına yönelik değerlendirmede bulundu.
18.01.2024 Ekonomi
Net UYP açığı geriledi! Kritik seviye verildi
Net UYP açığı geriledi! Kritik seviye verildi Net uluslararası yatırım pozisyonu (UYP) 2022 yıl sonunda eksi 317,1 milyar ABD doları iken 2023 Ekim sonunda eksi 295 milyar ABD doları seviyesinde gerçekleşti.
18.12.2023 Ekonomi
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Kestirme, kolaycı bir çözüm yok, doğru yoldayız
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Kestirme, kolaycı bir çözüm yok, doğru yoldayız Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. OVP’nin çalıştığını belirten Şimşek, “Attığımız adımlar sonuç vermeye başladı. Sabır ve kararlılıkla programı uygulayacağız, zamana ihtiyacımız var. Kestirme, kolaycı bir çözüm yok ama son birkaç ayda birçok alandaki gelişmeye baktığımızda programın çalıştığını, doğru yolda olduğumuzu göreceksiniz” ifadelerini kullandı.
14.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere ikramiye müjdesi: Hesaplara yatıracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emeklilere ikramiye müjdesi: Hesaplara yatıracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM grup toplantısında konuştu. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki gösteren Erdoğan, "Netanyahu adını tarihe şimdiden Gazze kasabı olarak yazdırdı." dedi. Öte yandan Erdoğan 'Çalışan tüm emeklilerimize tek seferlik ödemelerini yapacağız. Kararın yasalaşmasının ardından 4 milyon 689 bin emeklimizin hesabına yatıracağız' ifadelerini kullandı.
29.11.2023 Gündem
Türkiye'ye dolar yağdı! 1 ayda 10 milyar dolar giriş oldu
Türkiye'ye dolar yağdı! 1 ayda 10 milyar dolar giriş oldu Para politikasındaki normalleşme ve enflasyonla mücadeledeki kararlılık, yabancıların Türkiye'ye güvenini artırdı. Risk primi 3 yılın dibine inerken, Hazine ile bankalar ve şirketler 8.7 milyar dolar kaynak sağladı. Tahvil-hisseye 1.4 milyar dolar giriş oldu.
27.11.2023 Ekonomi
Borsanın rakibi güçleniyor! Tüm sektörler etkilenecek
Borsanın rakibi güçleniyor! Tüm sektörler etkilenecek Merkez Bankası’nın sürpriz faiz kararı piyasada küçük çaplı bir dalgalanmaya neden oldu. “Parasal sıkılaştırma hızı yavaşlatılacak ve sıkılaştırma adımları kısa bir zaman diliminde tamamlanacaktır” ifadesi faiz artışının gelecek ayki toplantıda son kez olacağı ve miktarsal parasal sıkılaşmanın süreceği şeklinde değerlendirildi. TCMB’nin bu kararıyla mevduat, kredi, tahvil faiz oranlarının daha da artması muhtemel bir gelişme olacak. Bu durum faizin hisse senetleri ve Borsa İstanbul için daha ciddi bir alternatif ve rakip olarak güç kazanması demek.
26.11.2023 Gündem
Borsa'da dengeler oturuyor! En yüksek yabancı alımı geldi
Borsa'da dengeler oturuyor! En yüksek yabancı alımı geldi Ekonomi yönetiminin uyguladığı politikalar etkilerini göstermeye başladı. TCMB verilerine göre 10 Kasım ile biten haftada yabancı yatırımcılar; hisse senetlerinde 7.3 milyon dolar, tahvil bonoda 131 milyon dolarlık alım yaptı. Son dönemde tahvil bonodaki en yüksek alımı gerçekleştirdiler. Öte yandan üçüncü çeyrek bilançoları beklenenden de iyi geldi. Ortadoğu’da devam eden savaşın yayılma olasılığının zayıflaması da önemli. Bu çerçevede Borsa İstanbul’da toparlanma çabalarının devamı beklenebilir.
19.11.2023 Ekonomi
Dolar, altın, Borsa fiyatlarında çarpıcı gelişme! 20 yıl sonra bir ilk yaşandı
Dolar, altın, Borsa fiyatlarında çarpıcı gelişme! 20 yıl sonra bir ilk yaşandı Piyasalarla ilgili dikkat çeken veriler açıklandı. İsrail-Filistin savaşının yayılma riskinin zayıflaması piyasalardaki baskıyı biraz da olsa hafifletti. Ancak yine de tedirginlik korunuyor. İç ve dış piyasaların gündemleri farklı. İçeride Merkez’in kararlarına bağlı olarak tahvil faiz oranlarındaki yükseliş odukça dikkat çekici. Zira bugünlerde son 20 yılın en yüksek seviyeleri test ediliyor. İşte dolar altın ve borsa fiyatlarıyla ilgili tüm detaylar...
12.11.2023 Ekonomi
Altın ve döviz FED'in faiz kararını bekliyor!
Altın ve döviz FED'in faiz kararını bekliyor! ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarını tüm dünya merakla bekliyor. Powell'ın Fed'in faiz politikasına ilişkin ipuçları vermesi bekleniyor.
8.11.2023 Ekonomi
Dolar TL kuru (18 Ekim 2023) Dolar kuru bugün ne kadar, dolar kaç TL 18 Ekim 2023?
Dolar TL kuru (18 Ekim 2023) Dolar kuru bugün ne kadar, dolar kaç TL 18 Ekim 2023? İsrail ile ABD arasında yaşanabilecek diplomasi umudu yerini İsrail’in saldırılarını şiddetlendirmesine bıraktı. Saldırılarda tansiyon yükselince gözler dolar kuruna çevrildi. Peki, Dolar kuru bugün ne kadar, dolar kaç TL 18 Ekim 2023? Dolar TL kuru 18 Ekim 2023…
18.10.2023 Ekonomi
Gram altın için yeni rekor tahmini yapıldı! Sürprizlere hazırlıklı olun
Gram altın için yeni rekor tahmini yapıldı! Sürprizlere hazırlıklı olun Altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken açıklama geldi. Faiz kararlarımı sonrası bir süredir düşüşte seyreden altın fiyatları yeniden yükselişe geçti. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Altın ve Piyasa Uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk önümüzdeki süreçte altın fiyatlarının hangi seviyede olacağına vurgu yaptı.
26.09.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz tarih verdi! Emekli maaşlarıyla ilgili önemli açıklama
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz tarih verdi! Emekli maaşlarıyla ilgili önemli açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz katıldığı bir TV programında Orta Vadeli Program ve enflasyon gelişmeleri, memur ve emekli maaşları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, emekli maaşlarına yapılacak olan düzenlemeye ilişkin de tarih verdi. Yılmaz ayrıca son günlerde çok konuşulan kıdem tazminatı ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte detaylar...
24.09.2023 Ekonomi
Gözler Merkez Bankası ve Fed'in kararında! Piyasalarda sert hareket mi olacak?
Gözler Merkez Bankası ve Fed'in kararında! Piyasalarda sert hareket mi olacak? Altın, dolar ve borsa yatırımcılarının gözü kulağı önümüzdeki iki günde olacak. Bugün Fed faiz kararını açıklayacak, yarın ise TCMB’nin faiz kararı belli olacak. Peki iki kritik gelişme sonrası piyasalarda yön ne olacak? Uzmanlar tek tek değerlendirdi. İşte detaylar...
20.09.2023 Ekonomi
Yatırımcılardan Türkiye'ye büyük ilgi! Orta Vadeli Program değiştirdi
Yatırımcılardan Türkiye'ye büyük ilgi! Orta Vadeli Program değiştirdi Yabancı yatırımcıda Türkiye rekabeti başladı. Yabancı yatırımcı kur riski az olan alanlara yoğunlaşabilir. Orta Vadeli Program’ın açıklanmasının ardından doğrudan yatırımlarda ve portföy yatırımlarında beklenen yabancı ilgisine ilişkin açıklamalarda bulunan uzmanlar “Altı ay önce Türkiye’ye bakmadıklarını söyleyen yatırımcılar şimdi geri dönüyor. ‘Yeni rakipler gelmeden işimi bitireyim’ diye düşünüyorlar” açıklamasında bulundu.
16.09.2023 Ekonomi
Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan'dan enflasyon açıklaması
Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan'dan enflasyon açıklaması Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'dan dikkat çeken enflasyon açıklaması geldi. Erkan, "Sıkılaştırıcı para politikasının 2024 yılında meyvelerini vermesiyle enflasyon beklentilerinin kontrol altına alınacağını öngörüyoruz" diye konuştu.
7.09.2023 Ekonomi
Altın fiyatları için çarpıcı açıklama! Yeni rekor için eylül ayı işaret edildi
Altın fiyatları için çarpıcı açıklama! Yeni rekor için eylül ayı işaret edildi Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması geldi. Yeni haftaya bir miktar yükselişle başlayan altın fiyatlarında dalgalı seyir sürüyor. Bu hafta itibarıyla altın fiyatlarında aşağı yönlü seyir dikkat çekti. Özellikle ABD 10 yıllık tahvil faizi ve dolar endeksinin güçlenmesi ons altın fiyatı üzerinde baskı oluştururken, bu durum gram altın fiyatını da etkiliyor. Öte yandan uzmanlardan fiyatlarla ilgili dikkat çeken tahminler geldi. Uzman isim yeni rekorların ne zaman geleceğiyle ilgili tarih verdi. İşte altın fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm detaylar...
7.09.2023 Ekonomi
Merkez Bankası piyasaların beklediği kararı bugün açıklıyor! Faiz oranı için dikkat çeken tahmin
Merkez Bankası piyasaların beklediği kararı bugün açıklıyor! Faiz oranı için dikkat çeken tahmin Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararına çevrildi. Para Politikası Kurulu bugün saat 14.00'te faiz kararını açıklayacak. Peki piyasanın beklentisi ne yönde?
24.08.2023 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan sürpriz hamle! Faiz yükselecek
Merkez Bankası'ndan sürpriz hamle! Faiz yükselecek Merkez Bankası harekete geçti. Yeni karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bankalardaki Kur Korumalı Mevduatın (KKM) 3.4 trilyon liraya dayanması ve devlete faturanın her geçen gün artması Merkez Bankası’nı harekete geçirdi. Yeni bir tebliğ yayınlayan Merkez Bankası bankalara vadesi dolan KKM hesaplarını TL mevduata dönüştürme için hedef getirdi, cazibe yaratmak için de TL mevduat faizini yükseltmelerinin önünü açtı. Hedefi tutturamayan banka düşük faizli tahvil alıp fatura ödemek zorunda kalacak.
21.08.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Tahvil ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki tahvil haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.