Bakan Şimşek

Bakan Şimşek

Son dakika bakan şimşek haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bakan şimşek ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bakan şimşek haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bakan Şimşek

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bakan şimşek gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.561 bakan şimşek haberi bulunmuştur. Tüm bakan şimşek haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Şimşek: Büyüme potansiyelimizi artıracağız
Bakan Şimşek: Büyüme potansiyelimizi artıracağızHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Brezilya'daki G20 zirvesini değerlendirdi.
26.07.2024Ekonomi
Bakan Şimşek: Dış yükümlülükleri azaltıyoruz
Bakan Şimşek: Dış yükümlülükleri azaltıyoruzHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uyguladıkları ekonomi programıyla artan dış kaynak girişi, ters dolarizasyon ve azalan dış finansman ihtiyacı sonucunda rezervlerin güçlendiğini açıkladı.
24.07.2024Ekonomi
Bakan Şimşek açıkladı: TCMB'nin swap stoku 144 milyon dolara geriledi
Bakan Şimşek açıkladı: TCMB'nin swap stoku 144 milyon dolara gerilediHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, finansal piyasalarda normalleşmenin sürdüğünü belirterek TCMB'nin yurt içi bankalarla yaptığı swap stokunun 144 milyon dolara gerilediğini duyurdu.
23.07.2024Ekonomi
Bakan Şimşek: Dezenflasyon süreci daha da belirginleşecek
Bakan Şimşek: Dezenflasyon süreci daha da belirginleşecekHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Enflasyon beklentileri hedefimize yakınsıyor. Dezenflasyon süreci önümüzdeki aylarda daha da belirginleşecek" ifadelerini kullandı.
22.07.2024Ekonomi
Moody's Türkiye'nin kredi notunu açıkladı! Bakan Şimşek: Programımıza duyulan güveni yansıtıyor
Moody's Türkiye'nin kredi notunu açıkladı! Bakan Şimşek: Programımıza duyulan güveni yansıtıyorMoody's, Türkiye'nin kredi notunu "B3"ten "B1"e yükseltirken, kredi notu görünümünü "pozitif" olarak korudu. Bakan Şimşek 'Görünümün pozitif olarak korunması programımıza duyulan güveni yansıtırken potansiyel not artışlarına işaret ediyor.' ifadelerini kullandı.
19.07.2024Ekonomi
Bakan Şimşek: KKM stoku TL bazında 1,5 trilyon lira azaldı
Bakan Şimşek: KKM stoku TL bazında 1,5 trilyon lira azaldıHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kur korumalı mevduat hesaplarıyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şimşek, "KKM stoku TL bazında zirvesi olan geçen yıl ağustos ayına kıyasla 47 haftadır kesintisiz gerileyerek 1,5 trilyon TL azaldı." ifadelerini kullandı.
19.07.2024Ekonomi
Bakan Şimşek duyurdu: Net rezervler son 4,5 yılın zirvesinde
Bakan Şimşek duyurdu: Net rezervler son 4,5 yılın zirvesindeHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Swap hariç net rezervler son 4,5 yılın zirvesinde." diyerek verileri paylaştı.
18.07.2024Ekonomi
Bakan Şimşek'ten vergi paketi açıklaması: Dar gelirli vatandaşa yönelik hükümler içermiyor
Bakan Şimşek'ten vergi paketi açıklaması: Dar gelirli vatandaşa yönelik hükümler içermiyorHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yeni vergi paketini 'çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması' ilkesiyle hazırladık. Dar gelirli vatandaşa yönelik hükümler içermiyor" dedi.
16.07.2024Ekonomi
Bakan Şimşek'ten IBAN, 'mail order' ödeme açıklaması
Bakan Şimşek'ten IBAN, 'mail order' ödeme açıklamasıHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek vergide kayıt dışılığı azaltmaya yönelik çalışmaların sürdüğünü belirtti. Şimşek ayrıca IBAN veya 'mail order' ödeme yönetimi ile tahsilat yaparak vergisini ödemeyen işletmeler de inceleniyor." açıklamasında bulundu.
13.07.2024Ekonomi
Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı: Sorun olmaktan çıkıyor
Bakan Şimşek'ten cari açık mesajı: Sorun olmaktan çıkıyorHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "İstikrar, güven ve dayanıklılık artıyor, cari açık önemli bir sorun olmaktan çıkıyor. Dış borcun milli gelire oranı düşüyor ve rezerv birikimi hızlanıyor" açıklamasında bulundu.
12.07.2024Ekonomi
Mehmet Şimşek'ten yıl sonu enflasyon tahmini: Programın en önemli hedefi sürdürülebilir büyüme
Mehmet Şimşek'ten yıl sonu enflasyon tahmini: Programın en önemli hedefi sürdürülebilir büyümeHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Kur korumalı mevduat, 60 milyar doların altına indi. Temmuzda KKM'den çıkış çok daha hızlanacak" dedi.
11.07.2024Ekonomi
Bakan Şimşek'ten kur, enflasyon ve KKM açıklaması
Bakan Şimşek'ten kur, enflasyon ve KKM açıklamasıHazine ve Maliye Bakanı Şimşek, TÜSİAD YİK toplantısında önemli açıklamalarda bulunarak, "Enflasyonda en zoru geride kaldı. Kolay bir süreç değil. Dezenflasyonda Türkiye tecrübeli ama hiç de başarılı değil. 1970'lerde hükümetler geldi, enflasyon yukarı çıktı, 80'de muazzam çaba sonuç zayıf. 90'larda denenmedik hükümet kalmadı, her seçimde yeni bir siyasi kompozisyon ve ortalama enflasyonun yüzde 70'li civarlarda olduğu enflasyondan bahsediyoruz" ifadelerini kullandı.
11.07.2024Ekonomi
Bakan Şimşek açıkladı: Enflasyonu düşüreceğiz, gelir dağılımını iyileştireceğiz
Bakan Şimşek açıkladı: Enflasyonu düşüreceğiz, gelir dağılımını iyileştireceğizHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Kararlılıkla uyguladığımız programla enflasyonu düşüreceğiz ve gelir dağılımını iyileştireceğiz" dedi.
10.07.2024Ekonomi
Bakan şimşek duyurdu: Depremin yaralarını sarmak için uluslararası kaynaklardan 3,8 milyar dolarlık yardım
Bakan şimşek duyurdu: Depremin yaralarını sarmak için uluslararası kaynaklardan 3,8 milyar dolarlık yardımHazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında bölgenin yaralarını sarmak için uluslararası kuruluşlardan bugüne kadar 3,8 milyar dolarlık finansman sağlandığını söyledi.
10.07.2024Ekonomi
Çalışanlar dikkat! Bakan Şimşek imzaladı, işte yeni zam ve ücretler
Çalışanlar dikkat! Bakan Şimşek imzaladı, işte yeni zam ve ücretlerHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sözleşmeli personel, memur ve memur emeklilerine yapılacak olan zammı, kıdem tazminatı tavanını ve maaş farklarının hesaplanmasına ilişkin kararı imzaladı.
Bakan Mehmet Şimşek: Borçlanma faiz oranlarımız düşüyor
Bakan Mehmet Şimşek: Borçlanma faiz oranlarımız düşüyorHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, borçlanma faiz oranlarının düştüğüne vurgu yaptı.
5.07.2024Ekonomi
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Dezenflasyon süreci başladı
Bakan Şimşek'ten enflasyon açıklaması: Dezenflasyon süreci başladıHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından sosyal medya hesabı X'ten açıklamalarda bulundu.
3.07.2024Ekonomi
Kula Belediyesi'nde darp skandalı! Belediye Başkanı Hikmet Dönmez tutuklandı
Kula Belediyesi'nde darp skandalı! Belediye Başkanı Hikmet Dönmez tutuklandıKula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez, makam odasında 2 kişinin darbedilmesine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklandı. CHP Manisa İl Başkanlığı konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kamuoyuna yansıyan vahim iddiaları üzülerek takip etmekteyiz. Yargı sürecinin tamamlanmasının ardından kamuoyuna geniş kapsamlı bir açıklama daha yapacağız." ifadelerine yer verildi. Öte yandan MHP Grup Başkanvekili Erkan Akşay, sosyal medyadan sert tepki gösterdi. Belediye Başkanı Hikmez Dönmez'in ifadesi de ortaya çıktı. Dönmez'in "İddialar tamamen asılsızdır. Benim bir dövün emrim yoktur. M.U. ve H.D. yaralanmalarının çıkan arbede sırasında yaşanıp yaşanmadığını bilemiyorum." dediği öğrenildi.
1.07.2024Gündem
Bakan Şimşek'ten asgari ücret açıklaması: Enflasyona ezdirmeyeceğiz
Bakan Şimşek'ten asgari ücret açıklaması: Enflasyona ezdirmeyeceğizHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye ilişkin olarak önemli açıklamalarda bulundu.. Bakan Şimşek "Ekip çalışması bu noktada daha önceden mevzuat çalışması yapılmış, uygulamada etkinlikti. Gri listeye girmek kolay, çıkması zor. Monaca gri listeye alındı. AB üyesi olup da listede olan ülkeler var" dedi. Şimşek asgari ücrete ilişkin olarak "Bize benzer ülkelerde en yüksek asgari ücret bizde. Türkiye'de asgari ücret düşük değildir" dedi. Şimşek vergi konusuna ilişkin olarak "Biz az kazanandan mümkün olduğunca en az vergiyi almak için sistem uygulayacağız. Çok kazananları uyarıyorum, vergiden kaçınma cezalarını artıracağız" dedi.
1.07.2024Ekonomi
Bakan Şimşek, Singapur Devlet Başkanı Shanmugaratnam ile görüştü
Bakan Şimşek, Singapur Devlet Başkanı Shanmugaratnam ile görüştüHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Mali Görev Gücü toplantısı için gittiği Singapur'da Devlet Başkanı Tharman Shanmugaratnam ve Başbakan ve Maliye Bakanı Lawrence Wong ile bir dizi görüşmelerde bulunduğunu açıkladı.
29.06.2024Ekonomi
Moody's: Türkiye'nin gri listeden çıkarılması yabancı yatırımları artıracak
Moody's: Türkiye'nin gri listeden çıkarılması yabancı yatırımları artıracakMoody's Sektör Uygulama Lideri Mohamed Daoud, Türkiye'nin Mali Eylem Görev Gücü (FATF) gri listesinden çıkarılmasına ilişkin, "Bu gelişmenin Türkiye'nin itibarını uluslararası alanda artırması, yabancı yatırımları ve Avrupa ve ABD kurumlarıyla ilişkileri potansiyel olarak güçlendirmesi bekleniyor." açıklamasını yaptı.
28.06.2024Ekonomi
Uzmanlardan gri listeden çıkış için önemli değerlendirme!
Uzmanlardan gri listeden çıkış için önemli değerlendirme!Türkiye, Mali Eylem Görev Gücü tarafından gri listeden çıkarıldı. Uzmanlar ekonomiye olan güvenin daha da artacağını, fon girişlerinin olacağını, yabancı yatırımcının kalıcı yatırım yapacağını belirtti. Kısa vadede sonuçlarının net olarak görülmese de orta ve uzun vadede ülke ekonomisi için algısal anlamda gri listeden çıkmanın başarı olduğunu uzmanlar açıkladı.
28.06.2024Ekonomi
FATF, Türkiye'yi gri listeden çıkardı! Bakan Şimşek: Başardık
FATF, Türkiye'yi gri listeden çıkardı! Bakan Şimşek: BaşardıkHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, X hesabından "Başardık" mesajı paylaştı. Şimşek Türkiye'nin FATF'nin Gri Liste'deki durumunun ele alınacağı toplantıda bir sunum yapmak için Singapur'da bulunuyordu. Mali Eylem Görev Gücü (FATF) Türkiye'yi gri listeden çıkardı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz "Türkiye’nin gri listeden çıkmış olması, uluslararası kaynak girişini hızlandıracak ve borçlanma maliyetleri üzerinde pozitif etki yaratacaktır" mesajını paylaştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da "Türkiye terörizmin finansmanı ve kara paranın aklanmasıyla mücadelesini bundan sonra da uluslararası standartlarla tam uyum içinde kararlılıkla yürütecektir" denildi.
28.06.2024Ekonomi
Türkiye gri listeden çıktı mı? Bakan Şimşek'ten "Başardık" mesajı
Türkiye gri listeden çıktı mı? Bakan Şimşek'ten "Başardık" mesajıHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, X hesabından "Başardık" mesajı paylaştı. Şimşek Türkiye'nin FATF'nin Gri Liste'deki durumunun ele alınacağı toplantıda bir sunum yapmak için Singapur'da bulunuyordu.
28.06.2024Ekonomi
Bakan Şimşek'ten ihracat mesajı: Hedeflerimizde önemli rol oynayacak
Bakan Şimşek'ten ihracat mesajı: Hedeflerimizde önemli rol oynayacakHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Gerileyen cari açık dış finansman ihtiyacını azaltacak, daha kalıcı rezerv birikimi sağlayacak, ⁠dış borcun milli gelire oranını düşürecek, finansal istikrarı daha da güçlendirecek, kredi notu artışlarının devamına zemin hazırlayacak ve hedeflerimize ulaşmamızda önemli rol oynayacaktır." dedi.
28.06.2024Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Bakan Şimşek ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bakan şimşek haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.