Bizans

Bizans

Son dakika bizans haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bizans ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bizans haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bizans

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bizans gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.110 bizans haberi bulunmuştur. Tüm bizans haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fossati’nin kaleminden Ayasofya
Fossati’nin kaleminden Ayasofya Demirören Yayınları tarafından yayımlanan Chevalier Caspard Fossati imzalı “Ayasofya” adlı kitap özel koleksiyon eseri olarak basıldı. Arşivlik kitap Ayasofya’nın görkemli tarihine ışık tutuyor.
9.04.2024 Yaşam
Adana’da 250 Bizans sikkesi ele geçirildi! Bir kişi yakalandı
Adana’da 250 Bizans sikkesi ele geçirildi! Bir kişi yakalandı Adana’nın Ceyhan ilçesinde satılmak üzere olan Bizans Dönemi’ne ait 250 sikke jandarmanın operasyonu ile ele geçirildi.
25.03.2024 Adana
MHP Lideri Devlet Bahçeli: DEM'lenmiş CHP Türkiye'den kopmuştur
MHP Lideri Devlet Bahçeli: DEM'lenmiş CHP Türkiye'den kopmuştur Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, 'Aramızdan devşirdikleri ile karşımıza geçtiler başarılı olmadılar. İhanetle yolumuzu kesmeye çalıştılar.' dedi.
13.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muhalefet her gün yeni bir skandal üretiyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Muhalefet her gün yeni bir skandal üretiyor Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Adıyaman İlçe Belediye Başkan Adaylarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, programda yaptığı açıklamada, "Adıyaman, 6'lı masa denen proje yapının ve Cumhurbaşkanı adaylarının yalan ve bühtan siyasetine fırsat vermedi" dedi. Erdoğan, "14-28 Mayıs seçimlerinin üzerinden 8 ay geçti ama CHP ve eski ortakları arasındaki kavganın, gürültünün arkası hiç kesilmedi. Her gün yeni bir skandala uyanıyor, özellikle CHP'li vatandaşlarımızın umutlarını kıran bir Bizans oyununa şahit oluyoruz" diye konuştu.
8.02.2024 Gündem
Rotahane kültür ve tarih şehri Erzurum’da! Pervin Ersoy: 66’ncı şehre ulaştık
Rotahane kültür ve tarih şehri Erzurum’da! Pervin Ersoy: 66’ncı şehre ulaştık Türkiye’nin zengin kültürel varlıklarını tanıtmak ve bu varlıkların iç turizm bağlamında farkındalığını arttırmak amacıyla hayata geçirilen Rotahane, Erzurum’da kültür ve tarih dolu bir yolculuk yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy’un kurucusu olduğu Rotahane’nin 66’ncı durağı olan Erzurum’da Urartulardan Osmanlılara, Selçuklulardan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş dönemine kadar birçok eser, katılımcıların büyük beğenisini kazandı.
21.01.2024 Gündem
Amasya Nerede, Hangi Bölgede? Amasya İlçeleri Nelerdir, Neleri Meşhur?
Amasya Nerede, Hangi Bölgede? Amasya İlçeleri Nelerdir, Neleri Meşhur? Özellikle yaz mevsimi geldiğinde ya da insanlar yıllık izinlerini kullanmak için tatile gitmek istediklerinde Türkiye'de gezip görebilecekleri şehirler hakkında araştırmalar yapmaktadır. Amasya da gezip görülebilecek güzel illerimiz arasında yer almaktadır. Amasya'ya giden kişiler genellikle yaşadıkları yere memnun bir biçimde dönmektedirler.
18.01.2024 Eğitim
Ayasofya müze mi oldu 2024? Ayasofya cami girişi ücretli mi, 25 euro kaç TL?
Ayasofya müze mi oldu 2024? Ayasofya cami girişi ücretli mi, 25 euro kaç TL? Ayasofya-İ Kebir Cami-i Şerifi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından duyurulan yeni düzenleme 15 Ocak itibarıyla başladı. Tarihi camiyi kültürel amaçla ziyaret etmek isteyen yabancı turist için giriş ücreti 25 Euro oldu. Sabah saatlerinden itibaren yabancı turistler bilet gişeleri önünde yoğunluk oluştururken, düzenleme camiyi ibadet amacıyla ziyaret eden Türk vatandaşlarını ise kapsamayacak. Söz konusu düzenlemenin ardından Ayasofya müze mi oldu, sorularına yanıt aranmaya başlandı.
16.01.2024 Gündem
Naci Görür'den olası Marmara depremi uyarısı: Bu işin şakası yok, tehdit altında
Naci Görür'den olası Marmara depremi uyarısı: Bu işin şakası yok, tehdit altında Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür,  katıldığı 'Marmara Depremi ve Sanayide Deprem Etkisi' konulu panelde  “Bu işin şakası yok. Çocuk olmayın. Size ne hangi fay kırıldı, hangisi kırılacak, kaç sene geçti ne olacak? Siz yer bilimci misiniz? Vazgeçin bundan. Sizin bilmeniz gereken Marmara bir deprem tehdidi altında. Bilim dünyası bunu söylüyor. Bizim yapacağımız iş depreme hazırlanmak, bizi yönetenleri depreme hazırlamak için kentimizi, bulunduğumuz yeri onlardan talep etmek, zorlamak. Bize düşen görev bu" dedi.
19.12.2023 Gündem
Bozcaada Kalesi’ndeki kazılar, Geç Tunç Çağı'nda yerleşim bulgusunu ortaya çıkardı
Bozcaada Kalesi’ndeki kazılar, Geç Tunç Çağı'nda yerleşim bulgusunu ortaya çıkardı Çanakkale’nin Bozcaada ilçesi Bozcaada Kalesi’ndeki arkeolojik kazılarda, kültürel katmanlaşmayla ilgili önemli bilgilere ulaşıldı. Kalenin ilk yapımı öncesi Bizans ve Roma dönemlerinde de iskan gördüğü ve hatta Geç Tunç Çağı sırasında da yerleşildiğine dair bulgular ortaya çıktığı bildirildi.
25.11.2023 Gündem
Kayseri'de 773 adet tarihi sikke ele geçirildi! Gözaltına alındı
Kayseri'de 773 adet tarihi sikke ele geçirildi! Gözaltına alındı Kayseri'de, polisin düzenlediği tarihi eser operasyonunda Roma ve Bizans dönemine ait 773 adet tarihi sikke ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı.
8.10.2023 Yaşam
Cumhuriyet'in 100. yılında 4 müze 100 gün boyunca ücretsiz
Cumhuriyet'in 100. yılında 4 müze 100 gün boyunca ücretsiz Cumhuriyet'in 100. yılına özel olarak yerli ziyaretçiler bugünden itibaren 100 gün boyunca Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Miniatürk ve Panorama 1453 Tarih Müzesi'ni sabah 11.00'e kadar ücretsiz ziyaret edebilecekler.
2.10.2023 Kültür Sanat
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa Birliği ile gerekirse yolları ayırabiliriz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa Birliği ile gerekirse yolları ayırabiliriz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ziyareti öncesi açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Avrupa Parlamentosu'nun raporuyla ilgili soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim değerlendirmemi çok açık net öğrenmek istiyorsanız Avrupa Birliği, Türkiye'den kopmanın gayreti içerisinde. Avrupa Birliği'nin Türkiye'den kopuş hamlelerini yaptığı bu dönem içerisinde biz de bu gelişmeler karşısında değerlendirmelerimizi yaparız. Bu değerlendirilmelerden sonra Avrupa Birliği'yle gerekirse yolları ayırabiliriz" dedi.  
16.09.2023 Gündem
Lozan Antlaşması Özeti Ve Önemi... Lozan Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Lozan Antlaşması Özeti Ve Önemi... Lozan Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... 24 Temmuz 1923'te Türkiye ile İtilaf devletleri arasında İsviçre'nin aynı adlı kasabasında Lozan Antlaşması imzalandı. Bu anlaşma Yunan-Türk ihtilafını sona erdirir ve Türkiye için bugün hala sahip olduğu sınırları oluşturur. 
11.09.2023 Eğitim
Bakan Ersoy Phaselis Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu
Bakan Ersoy Phaselis Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Phaselis Antik Kenti’nde geçtiğimiz haziran ayında başlatılan ve 4 bölgede devam eden kazı ve onarım çalışmalarını yerinde inceledi.
11.09.2023 Gündem
Cezayir Bayrağı Anlamı Nedir? Cezayir Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Cezayir Bayrağı Anlamı Nedir? Cezayir Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Cezayir, Afrika'nın kuzey bölümünde yer alan bir ülkedir. Ülkenin sınır komşuları arasında Mali, Fas, Nijer, Libya ve Tunus yer almaktadır.
4.09.2023 Eğitim
İstanbul'da akılalmaz olay! Çantadan timsah çıktı
İstanbul'da akılalmaz olay! Çantadan timsah çıktı İstanbul'da tarihi eser kaçakçılarına yönelik 6 ayrı operasyon düzenleyen İstanbul İl Jandarma Ekipleri, eski dönemlere ait sikke, altın ve bronz takılar ele geçirdi. Ekipler operasyonda ayrıca, bir araçta timsah başı ve derisi de yakalandı.
17.08.2023 Yaşam
Trabzon’un Fethi hangi padişah döneminde yapıldı, Trabzon'un fethi ne zaman? Fethin tarihi önemi nedir? Trabzon'un fethi nedenleri ve sonuçları
Trabzon’un Fethi hangi padişah döneminde yapıldı, Trabzon'un fethi ne zaman? Fethin tarihi önemi nedir? Trabzon'un fethi nedenleri ve sonuçları 4000 yıllık tarihi geçmişiyle, Roma ve Bizans dönemlerini yaşayan, Fatih Sultan Mehmet’in Fethettiği,  Yavuz Sultan Selim’in Valilik yaptığı, Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün üç kez ziyaret ettiği şehir Trabzon tarihi ve doğa güzellikleriyle dillere destan olmayı sürdürüyor. Peki, Trabzon’un Fethi hangi padişah döneminde yapıldı, Trabzon'un fethi ne zaman? Fethin tarihi önemi nedir? Trabzon'un fethi nedenleri ve sonuçları
14.08.2023 Gündem
Milli parkta gizemli kayboluş! Mağarayı görmek için geldi, bir daha haber alınamadı
Milli parkta gizemli kayboluş! Mağarayı görmek için geldi, bir daha haber alınamadı Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesi sınırlarındaki Küre Dağları Milli Parkı içerisinde bulunan Ilgarini Mağarasını görmek için İstanbul’dan Kastamonu’ya gelen kafileden bir kişi kayboldu. 4 gündür haber alınamayan vatandaşın gizemli bir şekilde kaybolmasının ardından başlatılan arama çalışmaları devam ediyor.
3.05.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimden sonra masanın etrafında kimse kalmayacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Seçimden sonra masanın etrafında kimse kalmayacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de depremzedelerle iftar programında açıklamalarda bulundu. "Bunlara sandıkta en iyi tokadı gençlerimiz atacak" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gençler bu tokadı öyle indirecek ki, seçimden sonra masanın etrafında kimse kalmayacak. Bunlar siyasi mefta olacak" ifadelerini kullandı.
15.04.2023 Gündem
İkiye bölünen dev kayanın sırrını kimse çözemiyor!
İkiye bölünen dev kayanın sırrını kimse çözemiyor! Depremde ikiye bölünüp bir evin üstüne devrilen dev kaya günlerdir bir köyün kâbusu oldu. Sırrını kimse çözemiyor, geçmişi ile ilgili ise çeşitli rivayetler dolaşıyor. Şimdi herkes bu kaya nasıl tehlikesiz hale getirilecek diye merakla bekliyor. Köylülerden parçalansın diyen de var, kimyasal ile eritelim diyen de…
19.03.2023 Gündem
MHP'li Adan: Tribünleri siyasi planlarına alet etmeye çalışan kirli zihinler devreye girmiştir
MHP'li Adan: Tribünleri siyasi planlarına alet etmeye çalışan kirli zihinler devreye girmiştir TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, Fatih Karagümrük Spor Kulübü tesislerini ziyareti sırasında konuştu. Adan, "Tribünleri, siyasi planlarına alet etmeye çalışan kirli zihinler devreye girmiştir. Genel başkanımızın kaygısının ne kadar yerinde olduğu Bursa'da oynanan maçta ortaya çıkmıştır. Bölücü örgüt sempatizanları üzerinden Bursaspor'u tahrik etmeye kalkanlar, hak edilen cevabı almışlardır" dedi.
8.03.2023 Gündem
Devlet Bahçeli'den İstanbul depremi uyarısı: Derhal harekete geçmeliyiz
Devlet Bahçeli'den İstanbul depremi uyarısı: Derhal harekete geçmeliyiz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Önce tedbir alıp sonra tevekkül içinde hayatımıza devam etmeliyiz. İstanbul için hazır olmalıyız. Kaybedecek vakit yoktur. Derhal harekete geçmeliyiz." dedi.
21.02.2023 Gündem
Şahkulu Dergahı nerede? Sahkulu Sultan kimdir, Şahkulu Dergahı ne zaman kuruldu, hikayesi ne?
Şahkulu Dergahı nerede? Sahkulu Sultan kimdir, Şahkulu Dergahı ne zaman kuruldu, hikayesi ne?   Şahkulu Dergahı hakkında yapılan aramalar zaman zaman artıyor. Peki, Şahkulu Dergahı nerededir? Şahkulu Dergahı ne zaman kuruldu, Şahkulu kimdir? 
15.02.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti teşkilatlarına 14 Mayıs talimatı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AK Parti teşkilatlarına 14 Mayıs talimatı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Denizli'de İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Milletin karşısına isimle çıkmak yerine bize sataşıyorlar. 15 yıl önceki hukuk skandallarıyla önümüzü kesmeye çalışıyorlar. Beceriksizliklerini kabullenmek yerine her hafta bahane üreterek saklama yoluna gidiyorlar" dedi.
28.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz 'yeter söz milletin' diyeli çok oldu, CHP bizi taklit ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz 'yeter söz milletin' diyeli çok oldu, CHP bizi taklit ediyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilecik Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yapımı süren Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren Hattı'nı inşallah 2025 yılında bitiriyoruz" dedi. Erdoğan "Bu CHP çıkmış bizi taklit ediyor. 'Yeter söz milletindir.' Bay Kemal, bunu biz söyleyeli ne kadar oldu haberin yok mu?" ifadelerini kullandı.
27.01.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Bizans ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bizans haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.