Biyopsi

Biyopsi

Son dakika biyopsi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan biyopsi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını biyopsi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Biyopsi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan biyopsi gelişmeleri de dahil olmak üzere 383 biyopsi haberi bulunmuştur. Tüm biyopsi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rusya’da ‘çaresi yok’ dediler! Nadir hastalığını Türkiye’de yendi
Rusya’da ‘çaresi yok’ dediler! Nadir hastalığını Türkiye’de yendi  Nadir görülen ekinokok kistinin leğen kemiğini sarması sonucu yürüyemez hale gelen 56 yaşındaki Mainat Bechieva, Türkiye’de sağlığına kavuştu. Rusya’da yaşayan Çeçen asıllı hemşire Bechieva, ağrılarından kurtularak sağlığına kavuşmak için ülkesinde farklı hastanelere gitti. Doktorların 'bunun çaresi yok’ demesi üzerine Türkiye’ye gelen Bechieva, yaklaşık 10 saatlik riskli ameliyat sonrası 12 santimetre büyüklüğe ulaşan kitleden kurtuldu. Başvurduğu hastanelerden olumsuz cevap aldığını söyleyen Bechieva, “Bazı hastaneler tedaviyi yapamayacaklarını söyleyip, reddettiler. Verilen ilaçlar etki göstermiyordu. Ameliyatla bir tedavisi varsa beni yönlendirmelerini istedim. Ama doktorlar elini iki yana açarak ‘bilgimiz yok’ şeklinde cevap vererek, bunun ‘çaresi yok’ dediler” diye konuştu. 
21.01.2024 Gündem
Ses Kısıklığı Nasıl Geçer? Ses Kısıklığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Ses Kısıklığı Nasıl Geçer? Ses Kısıklığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Ses kısıklığı birçok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Öncelikle nedeni tespit etmek sonrasında tedaviye başlamak gerekir. 
17.01.2024 Sağlık
Bakan Bayraktar CNN Türk'te açıkladı: Doğal gazda zam planı yok
Bakan Bayraktar CNN Türk'te açıkladı: Doğal gazda zam planı yok Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar CNN Türk ekranlarında açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar, üretim ile eş zamanlı olarak arama çalışmalarının da devam ettiğini açıklayarak " Yeni gaz keşifleri olacak" müjdesini verdi. Bayraktar "Enerjide vatandaşımızı desteklemeye devam edeceğiz. Doğal gaz zammı planlamıyoruz." ifadelerini kullandı.
11.01.2024 Ekonomi
"Genetik incelemeli tek embriyo transferi ile gebelik şansı yüzde 95'e çıkıyor"
"Genetik incelemeli tek embriyo transferi ile gebelik şansı yüzde 95'e çıkıyor" Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hulusi Zeyneloğlu, "Anne baba olma hayali kuran ama sağlık problemleri yaşayan birçok kişi, yeni tedavi yöntemlerinin arayışına giriyor. Tüp bebek tedavisinde genetik incelemeli tek embriyo transferi yönteminin gebelik ihtimalini yüzde 95'e çıkardı" dedi.
25.12.2023 Sağlık
İzmir'de sağlık skandalı! Laboratuvar sonuçların karışmasıyla kanser tedavisi gördü
İzmir'de sağlık skandalı! Laboratuvar sonuçların karışmasıyla kanser tedavisi gördü İzmir'in Konak ilçesinde, kanser teşhisi koyulup, kemoterapi tedavisine başlanan Sena K.'nin (26), yönlendirildiği özel laboratuvarda biyopsi sonucunun karıştığı ortaya çıktı. Sena K., yanlış tanı koyulmasına neden olan laboratuvarda görevli uzman doktor hakkında suç duyurusunda bulundu. İl Sağlık Müdürlüğü konuyla ilgili idari soruşturma başlattı.
4.08.2023 Gündem
Doktorların teşhis koyamadığı hastalık hayatını kabusa çevirdi! Her şey bir sivilce ile başladı
Doktorların teşhis koyamadığı hastalık hayatını kabusa çevirdi! Her şey bir sivilce ile başladı İngiltere'nin Buckinghamshire bölgesinde yaşayan 18 yaşındaki sosyal medya fenomeni Nancy Morel doktorların bile ne olduğunu anlayamadığı bir cilt hastalığı ile mücadele ediyor.
6.04.2023 Dünya
Biden'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama! Kanser tespit edildi
Biden'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama! Kanser tespit edildi Beyaz Saray doktoru Kevin O'Connor, Joe Biden'ın geçen ay göğsünden alınan numuneyle ilgili açıklama yaptı. ABD Başkanı'nın cilt lezyonlarının biyopsi operasyonu sonucunda kanserli olduğunun tespit edildiğini duyurdu. Doktor, ek tedavi gerektirip gerektirmediğine ilişkin de net konuştu.
4.03.2023 Dünya
Bu belirtiler varsa dikkat edin!  Yıllarca fark edilmeden ilerliyor
Bu belirtiler varsa dikkat edin! Yıllarca fark edilmeden ilerliyor Genellikle sinsice ilerleyen ve her yaşta görülebilen kemik tümörleri kimi zaman hiç belirti vermeden ilerleyebiliyor. En sık diz, kalça ve omuz bölgelerinde görülüyor. Tümör aşırı büyüyerek kemiği zayıflatabiliyor. İşte kemik tümörünün belirtileri ve tedavi süreci ile ilgili merak edilen detaylar...
23.02.2023 Sağlık
Çenesindeki tümör alındı, eksik kalan yere bacağından kemik konuldu
Çenesindeki tümör alındı, eksik kalan yere bacağından kemik konuldu Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Hastanesi’nde Barış Çakmaklı’nın (46) ağız içerisinde tespit edilen kötü huylu tümörle birlikte çenesinin bir kısmı alındıktan sonra yerine kaval kemiğinden parça kesilerek eksik kısım tamamlandı. Kulak burun boğaz ekibinin çeneyi kesip çıkarması ve tümörü temizlemesinin ardından çeneyi onarmada görev aldıklarını söyleyen Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda görevli Dr. Burçin Acuner, “Ayağındaki kemiğin eksikliğini hissetmiyor. Yavaş yavaş yemek yemeye başladı” dedi.
31.01.2023 Gündem
Her 6 kişiden 1'i bu sorunu yaşıyor! Nedeni belli oldu
Her 6 kişiden 1'i bu sorunu yaşıyor! Nedeni belli oldu İngiliz beyin cerrahı Henry Marsh ameliyattan sonra hastasının yanına gittiğinde, vermek üzere olduğu kötü haber kendi hatasından kaynaklanıyordu. Adamın kolunda ameliyat gerektiren bir sinir sıkışması vardı. Fakat, Marsh hastanın boynunun orta hattında bir kesi yaptıktan sonra omurganın yanlış tarafındaki siniri delmişti.
17.01.2023 Yaşam
Prostat kanseri nedir, belirtileri ne? Prostat neden büyür, tedavisi var mı?
Prostat kanseri nedir, belirtileri ne? Prostat neden büyür, tedavisi var mı? Dünya Kupası'ndan sonra teknik adamlığı bırakacak olan Hollanda futbolunun efsane ismi ve milli takım antrenörü Louis van Gaal geçtiğimiz yıl prostat kanseri olduğunu açıklamıştı. Dünya Kupası’nda kupayı kaldırabilmek için orada bulunan teknik adam Louis van Gaal Katar’a gelmeden önce 25 seans kemoterapi gördüğünü açıklamıştı. Louis van Gaal hastalığı yani Prostat kanseri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Prostat kanseri nedir, belirtileri ne? Prostat neden büyür? Prostat nasıl anlaşılır? Prostat neden büyür, tedavisi var mı? İşte detaylar…
29.11.2022 Sağlık
Akciğer kanseri belirtileri ne? Akciğer kanseri neden olur?
Akciğer kanseri belirtileri ne? Akciğer kanseri neden olur? İkinci en yaygın kanser türlerinden olan akciğer kanseri erken evlerde belirgin semptomlar göstermiyor. En önemli nedeninin sigara olarak gösterildiği akciğer kanserinde sigara içenlerin yakalanma riski içmeyenlere göre 23 kat fazla olduğu saptanmıştır. Peki, Akciğer kanseri belirtileri ne? Akciğer kanseri neden olur? Akciğer kanserinin ilk belirtisi nedir? Akciğer kanseri tedavisi nasıldır? İşte bilmeniz gerekenler…
15.10.2022 Sağlık
Her 12 kadından biri meme kanseri! Yaşayanlar süreci anlattı: '5 dakika ağladım, onlara bunu yapamam'
Her 12 kadından biri meme kanseri! Yaşayanlar süreci anlattı: '5 dakika ağladım, onlara bunu yapamam' Kimi kıyafetini giyerken fark etti, kimi tesadüfen aile hekimini değiştirince öğrendi. Tedavisi devam eden de var, iyileşip yoluna devam eden de… Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türü olarak 12 kadından birini etkiliyor. Türkiye’de son 20 yılda meme kanseri görülme sıklığı 2 katına çıktı. Görülme sıklığı giderek artsa da erken tanıyla iyileşme oranları çok yüksek. Ekim ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı. Kanseri yaşayan kadınlar anlattı.
15.10.2022 Sağlık
Yılda 8 bin kadın meme kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor
Yılda 8 bin kadın meme kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor Meme kanserinin çok sık görülen bir hastalık olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ünal Sabancı, “Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı'nın (IARC) 2020 yılındaki çalışmasına göre Türkiye'de her yıl yaklaşık 8 bin kadın hayatını kaybediyor. Erken tanı ve tedavi ile meme kanserine bağlı ölümlerin önüne geçmek mümkün” dedi.
3.10.2022 Sağlık
Saçları dökülenler dikkat! Stres kaynaklı olmayabilir
Saçları dökülenler dikkat! Stres kaynaklı olmayabilir Stres pek çok hastalığa yol açıyor. Özellikle saç dökülmelerinde ilk akla gelen neden stres olarak görülüyor. Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Server Serdaroğlu, halk arasında saç kıran olarak da bilinen alopesi areata hastalığının, otoimmün yani bağışıklık sistemi hastalığı olduğunu belirtiyor.
30.09.2022 Sağlık
Prostat kanserinin tanısı nasıl konur?
Prostat kanserinin tanısı nasıl konur? Üroloji Prof. Dr. Gökhan Atış, prostat kanserinin tanısı ve PSA düzeyi hakkında merak edilenleri tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.

Prostat kanseri için PSA yüksekliği olan ya da PSA düzeyin normal olsa da fizik muayenesinde bir anormallik saptanan hastalarda yapılan biyopsi sonucunda histopatolojik olarak kesin tanı konulabilmektedir. Alınan parçaları patoloji bölümü incelemekte ve bunun sonucunda prostatta kötü bir oluşum olup olmadığı hakkında bilgi verilmektedir. Prostat kanserinin kesi tanısını son dönemde özellikle MR füzyon biyopsi ile koyabilmekteyiz. Her PSA yüksekliği olan hastanın prostat kanseri olduğu anlamına gelmemektedir. PSA yüksekliği prostatın iyi huylu büyümesinde veya üriner enfeksiyonlarda da yükselebilmektedir.
28.06.2022 Sağlık
Güler Işık'ın acı günü! Haberi böyle duyurdu...
Güler Işık'ın acı günü! Haberi böyle duyurdu... Bir dönem söylediği türkülerle adından söz ettiren ‘Türkülerin kraliçesi’ lakaplı Güler Işık, aldığı acı haberle yıkıldı. 2015 yılında meme kanserine yakalanan ve hastalığı yeniden nükseden 55 yaşındaki şarkıcı, geçtiğimiz günlerde koronavirüse yakalandığını duyurduğu ve sevenlerinden dua istediği annesini kaybetti.
9.05.2022 Magazin
Meme biyopsisiyle ameliyatsız tanı
Meme biyopsisiyle ameliyatsız tanı Radyoloji Uzmanı Dr. Recep Özgür, memede görülen kitlelerin iyi veya kötü huylu olduğunu anlamak için yapılan meme biyopsisi yöntemiyle genellikle ameliyata gerek kalmadan tanı konulabildiğini söyledi. Dr. Özgür, böylece yanlış tanı ihtimalinin son derece düştüğünü dile getirdi.
12.04.2022 Sağlık
Yıllarca fark edilemiyor! Tek tedavisi diyet!
Yıllarca fark edilemiyor! Tek tedavisi diyet! Glüten proteinine bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan çölyak hastalığı, yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Hastalığın genetik olarak duyarlı kişilerde her yaşta ortaya çıkabildiğini belirten uzmanlar, bazı bireylerde yıllarca hiç belirti vermemesi veya çok hafif seyretmesi nedeniyle uzun yıllar fark edilemeyebildiğini ifade ediyor. Uzmanlar, tüm dünyada çok yaygın görülen çölyak hastalığının tedavisi için ömür boyu buğday, arpa, çavdar ve yulaf tahıllarında bulunan glütenden uzak sıkı bir diyet uygulanmasını tavsiye ediyor. Peki, Çölyak hastalığı belirtileri ne? Çölyak hastalığı tedavisi nasıl yapılır? Çölyak hastaları hangi besinleri tüketebilir? Dahiliye Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ayhan Levent anlattı.
7.04.2022 Sağlık
Bir yıldır acıkmıyor! Doktorları şaşkına çevirdi
Bir yıldır acıkmıyor! Doktorları şaşkına çevirdi Denizli’de yaşayan 23 yaşındaki genç yaklaşık 1 yıl önce açlık duygusunu kaybetmesiyle tanı konulamayan hastalığına doktor doktor gezerek çare arıyor. Açlık hissini kaybeden gence doktorların verdiği tepki ise “Ne tıp kitabında böyle bir şey okuduk ne de doktorluk hayatımda böyle bir hastaya rastladım” şeklinde oldu.
26.03.2022 Yaşam
Kemik tümörü cerrahisinden sonra takip nasıl yapılmalıdır?
Kemik tümörü cerrahisinden sonra takip nasıl yapılmalıdır? Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Ali Deveci, kemik tümörü cerrahisinden sonraki takip ve kontroller hakkında bilgiler verdi.
4.03.2022 Sağlık
Kanserin erken teşhisinde likit biyopsi dönemi!
Kanserin erken teşhisinde likit biyopsi dönemi! Bilim insanlarının genetik alanında yaptıkları özverili çalışmalar birçok hastalığın erken teşhis, tedavi ve takibini mümkün kılıyor. Kanser türlerinin erken teşhisine yönelik olarak geliştirilen likit biyopsi testi bu alanda atılan en önemli adımlardan biri. Dr. Gülay Özgön likit biyopsi testinin onkoloji alanında bir devrim niteliği taşıdığını ve erken teşhis için çok önemli bir adım olduğunu belirterek, periyodik olarak yapılan kontrollerin önemine dikkat çekti.
2.03.2022 Sağlık
Saç dökülmesiyle ilgili dikkat çeken açıklama!
Saç dökülmesiyle ilgili dikkat çeken açıklama! Dermatoloji Uzmanı Dr. Enkhjargal Losol, “Yapılan bilimsel çalışmalarda Kovid-19 enfeksiyonu sonrası geç dönemde inatçı öksürük, nefes darlığı, halsizlik, koku ve tat almada bozukluk ve ciddi saç dökülmesi görülebileceğini ortaya koydu” dedi.
25.02.2022 Sağlık
Tüm HPV tipleri aynı kanser riskine sahip değil!
Tüm HPV tipleri aynı kanser riskine sahip değil! Kadın Hastalıkları, Doğum, Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Telce Ayşen Küçükceran, rahim ağzı kanserine neden olan yüksek riskli HPV tipleri hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.
16.02.2022 Sağlık
Rahim ağzı kanseri hakkında doğru sanılan 10 yanlış!
Rahim ağzı kanseri hakkında doğru sanılan 10 yanlış! Rahim ağzı kanseri dünyada en sık görülen kanserler arasında 4. sırada yer alırken, 45 yaş altındaki kadınlarda ise 2. sıraya yükseliyor. Dünyada her yıl 604 bin kadın rahim ağzı kanserine yakalanıyor ve bu hastaların yaklaşık yarısı hayatını kaybediyor. Oysa dünyada en sık görülen kanserlerden biri olan rahim ağzı kanseri aslında düzenli yapılan taramalarla önlenebiliyor!
5.02.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Biyopsi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki biyopsi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.