Gazete Vatan Logo

Biden'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama! Kanser tespit edildi

Beyaz Saray doktoru Kevin O'Connor, Joe Biden'ın geçen ay göğsünden alınan numuneyle ilgili açıklama yaptı. ABD Başkanı'nın cilt lezyonlarının biyopsi operasyonu sonucunda kanserli olduğunun tespit edildiğini duyurdu. Doktor, ek tedavi gerektirip gerektirmediğine ilişkin de net konuştu.

Biden'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama! Kanser tespit edildi

ABD Başkanı Joe Biden'ın doktoru, Şubat ayında başkanın göğsünden çıkarılan bir lezyonun yaygın bir cilt kanseri türü olan bazal hücreli karsinom olduğunu söyledi.

Kevin O'Connor Beyaz Saray basın sekreteri Karine Jean-Pierre'e bir mektup yazarak yaptığı açıklamada, teşhisin "beklenildiği gibi" olduğunu vurgulayarak ""Tüm kanserli doku başarıyla çıkarıldı" dedi. Doktor, Biden'ın bundan sonra da "dermatolojik sürveyansa" devam edeceğini fakat "ileri tedaviye gerek olmayacağını" söyledi.

O'Connor, kanserli lezyonun 'yayılma' veya metastaz yapma eğiliminde olmadığını belirterek çıkarıldığı bölgenin "güzelce iyileştiğini" ifade etti.

Lezyon ilk olarak Biden'ın Şubat ayındaki yıllık muayenesi sırasında çıkarıldı. Beyaz Saray, test sırasında lezyonun çıkarıldığını duyurdu.

FIRST LADY'DE DE RASTLANDI

First Lady Dr. Jill Biden, bu yılın başlarında benzer lezyonları gidermek için bir prosedür geçirdi.

O'Connor tarafından Ocak ayında yayınlanan bir mektuba göre Jill Biden, rutin bir cilt kanseri kontrolü sırasında keşfedilen sağ gözünün üzerindeki bir lezyonu çıkarmak ve incelemek için Mohs ameliyatı geçirdi.

Haberin Devamı

O'Connor mektupta "Prosedür, küçük lezyonun bazal hücreli karsinom olduğunu doğruladı. Tüm kanserli doku başarıyla çıkarıldı ve kenar boşluklarında herhangi bir cilt kanseri hücresi kalıntısı kalmadı." diye yazdı.

Bununla birlikte, ameliyat öncesi bir konsültasyon sırasında O'Connor, "First Lady'nin göğsünün sol tarafında ek bir endişe alanı tespit edildiğini" kaydetti. Bu bölge de Mohs ameliyatı ile tedavi edildi.

BAŞKANLIK GÖREVLERİNİ YERİNE GETİREBİLİR

Şubat ayında O'Connor, Başkan Biden'ın fizik muayeneden sonra "sağlıklı" ve "güçlü" kaldığını ve "başkanlık görevlerini başarıyla yerine getirmeye uygun" olduğunu bildirdi.

Başkanın baş, kulak, göz, burun ve boğaz muayeneleri normal çıkarken ayrıntılı nörolojik muayenede inme veya Parkinson hastalığı ile uyumlu olabilecek hiçbir bulgu bulunamadı.

Rapor, Biden'ın hâlâ "sert bir ilerleme" yaşadığını ve ayaklarına yardımcı olması için kendisine özel ortez reçete edildiğini söyledi. ABD Başkanı, haftanın beş günü spor yapmaya devam ediyor ve kontakt lens reçetesi güncellendi.

Haberin Devamı

O'Connor'dan gelen rapor, muhtemelen Biden'ın önümüzdeki aylarda yeniden seçilme niyetini açıklamasından önceki son sağlık güncellemesiydi.