Birinci Dünya Savaşı

Birinci Dünya Savaşı

Son dakika Birinci Dünya Savaşı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Birinci Dünya Savaşı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Birinci Dünya Savaşı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Birinci Dünya Savaşı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan birinci dünya savaşı gelişmeleri de dahil olmak üzere 971 birinci dünya savaşı haberi bulunmuştur. Tüm birinci dünya savaşı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '1915' mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '1915' mesajı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Ermenileri Patriği Sahak Maşalyan’a mesaj gönderdi. Erdoğan, 'Tek bir Ermeni vatandaşımızın dahi ötekileştirilmesine, dışlanmasına, kendini vatanında ikinci sınıf hissetmesine müsaade etmedik, etmeyiz.' dedi.
24.04.2024 Gündem
Stoltenberg, Ukrayna konusunda Türkiye'yi örnek gösterdi
Stoltenberg, Ukrayna konusunda Türkiye'yi örnek gösterdi NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, NATO müttefiklerinin Ukrayna’ya yönelik silah ve mühimmat yardımları konusundaki açıklamasında Türkiye’yi örnek gösterdi.
7.02.2024 Dünya
O il için petrol açıklaması geldi! TPAO test etti
O il için petrol açıklaması geldi! TPAO test etti Rize’nin Çayeli ilçesi açıklarından alınan numunelerden yapılan analizlerde deniz yüzeyine sızan sıvının petrol olduğu ortaya çıktı.
21.12.2023 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu coğrafyada Türkiye’ye rağmen plan yapmak mümkün değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu coğrafyada Türkiye’ye rağmen plan yapmak mümkün değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarıyla ilgili konuşarak, "Gazze’de masum siviller, ayrım göz etmeyen ağır bombardıman altında hayatlarını kaybediyor, kendi topraklarında ayrıca göçe zorlanıyor. İsrail, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri, cami, kilise ayırt ekmeksizin hatta hasta, ölü taşıyan ambulanslara varıncaya kadar, mülteci kamplarını hedef almak suretiyle bütün dünyanın gözleri önünde savaş suçu işliyor." ifadelerini kullandı.
12.11.2023 Gündem
Mondros Ateşkes Antlaşması Özeti Ve Önemi... Mondros Ateşkes Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Mondros Ateşkes Antlaşması Özeti Ve Önemi... Mondros Ateşkes Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... Osmanlı İmparatorluğu, Trablusgarp ile 1. Balkan Savaşı'nda kayıplar yaşamıştı. Bu kayıplar özellikle askeri, siyasi ve ekonomik alanında olmuştu. Tabi Rusya, İngiltere ve Fransa gibi ülkelerin gözü Osmanlı'nın üzerinde olmaya devam ediyordu. Almanya ise Osmanlı Devleti'ni yanında görmek istiyordu. Böyle bir ortamda 1. Dünya Savaşı kaçınılmaz olmuştur. 1914 yılında başlayan savaş 1918 yılında Mondros Ateşkes Antlaşması ile son bulmuştur. 
12.09.2023 Eğitim
Lozan Antlaşması Özeti Ve Önemi... Lozan Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri...
Lozan Antlaşması Özeti Ve Önemi... Lozan Antlaşması Tarihi Ve Maddeleri... 24 Temmuz 1923'te Türkiye ile İtilaf devletleri arasında İsviçre'nin aynı adlı kasabasında Lozan Antlaşması imzalandı. Bu anlaşma Yunan-Türk ihtilafını sona erdirir ve Türkiye için bugün hala sahip olduğu sınırları oluşturur. 
11.09.2023 Eğitim
Zaferin simgesi haline gelen fotoğraf: 'Geceler süren yorgunluğuna rağmen ayaktaydı'
Zaferin simgesi haline gelen fotoğraf: 'Geceler süren yorgunluğuna rağmen ayaktaydı' Etem Tem, Afyon Kocatepe'de yarattığı "Anıt Fotoğrafı" nasıl çektiğini, ülkenin kaderini belirleyen o sabahı ve ardından gelen günlerde neler yaşandığını Fikret Otyam ile 1960 yılında yaptığı söyleşide anlatıyor...
30.08.2023 Gündem
Yakup Kadri Karaosmanoğlu Eserleri Nelerdir? Yakup Kadri Karaosmanoğlu Eserleri'nin Özellikleri...
Yakup Kadri Karaosmanoğlu Eserleri Nelerdir? Yakup Kadri Karaosmanoğlu Eserleri'nin Özellikleri... Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Türk Edebiyatı için çok değerli isimlerin başında gelir. Onun vermiş olduğu eserlerin halen çok sevildiğini ve sıkça okunduğunu söylemek mümkündür. Özellikle yazmış olduğu Yaban romanı çok önemli eserler arasında yer almaktadır. Eserde bir aydının kendini ve diğer aydınları eleştirisi vardır. Bunun yanında Yakup Kadri'nin çocukluğunun ilk yılları Kahire'de geçmiştir. 
11.08.2023 Eğitim
Hakan Fidan Azerbaycan'da: Tüm Türk dünyasının zaferi olarak görüyoruz
Hakan Fidan Azerbaycan'da: Tüm Türk dünyasının zaferi olarak görüyoruz Azerbaycan’ın Milli Lideri Haydar Aliyev’in doğumunun 100. yıl dönümünü anma yemeğinde konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Karabağ'da işgal altındaki Azerbaycan topraklarının kurtarılmasını tüm Türk dünyasının zaferi olarak görüyoruz” dedi.
5.07.2023 Gündem
19 Mayıs kutlu olsun... Cumhuriyet'e atılan ilk adım
19 Mayıs kutlu olsun... Cumhuriyet'e atılan ilk adım Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’da başlatılan Milli Mücadele ile 100. yılını kutladığımız Cumhuriyet’in ilk adımı atıldı... İşgal ile Cumhuriyet’in ilan edildiği 5 yıllık dönemde; kurtuluş, kuruluş ve Cumhuriyet’e geçiş, iç içe verilen destan gibi bir mücadele ile sağlandı...
19.05.2023 Gündem
AK Parti'li Yıldırım: Bu millet kime oy vereceğini iyi bilir
AK Parti'li Yıldırım: Bu millet kime oy vereceğini iyi bilir AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Bu millet kime oy vereceğini, kime yetki vereceğini, kimin hizmet edeceğini iyi bilir. 20 yıldır da bunu en iyi şekilde yapıyor. Muğla'da 2002 yılında sadece 90 kilometre bölünmüş yol vardı. Bugün 457 kilometre var, 5 kat artmış" dedi.
10.05.2023 Gündem
Tito kimdir, Titoizm ne demek? Tito ne zaman, kaç yaşında ve nasıl öldü, hangi ülkenin devlet adamıydı?
Tito kimdir, Titoizm ne demek? Tito ne zaman, kaç yaşında ve nasıl öldü, hangi ülkenin devlet adamıydı? Josip Broz (Tito), Mayıs 1892’de, Hırvatistan’ın Kumrovec şehrinde dünyaya geldi. Birinci Dünya Savaşı yıllarında gösterdiği başarılar nedeniyle Cesaret Madalyası alan Tito, savaş sonrası Yugoslavya’ya döndü ve Yugoslavya Komünist Partisi’nin kurucuları arasında yer aldı. Peki, Tito kimdir, Titoizm ne demek? Tito ne zaman ve nasıl öldü?
12.04.2023 Dünya
5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve Adana'nın Kurtuluşu 100. Yıl sözleri! Adana nasıl kurtuldu, Adana’nın kurtuluş tarihi
5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu mesajı ve Adana'nın Kurtuluşu 100. Yıl sözleri! Adana nasıl kurtuldu, Adana’nın kurtuluş tarihi 5 Ocak Adana’nın Kurtuluşu ile ilgili sözler ve Adana’nın Kurtuluşu 100. Yıl mesajları günün anlam ve önemine istinaden sorgulanıyor. Adana'nın Kurtuluşunun 100. yıl dönümü bugün kutlanıyor. Adana'nın Kurtuluşu ile ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşım yapmak, Adana'nın Kurtuluş tarihini öğrenmek isteyenler arama motorlarına yönelerek 5 Ocak Adana'nın Kurtuluşu ile ilgili sözler, şiirler, görseller ile Adana’nın Kuruluşu nasıl oldu, ne zaman? sorularına yanıt arıyor. İşte Adana’nın Kuruluşu mesajları ve sözleri…
5.01.2023 Gündem
Lozan ne zaman bitiyor, 2023 Lozan Antlaşması bitti mi? Lozan Barış Antlaşması maddeleri!
Lozan ne zaman bitiyor, 2023 Lozan Antlaşması bitti mi? Lozan Barış Antlaşması maddeleri! Lozan antlaşması ne zaman bitiyor, Lozan bitti mi? Lozan Barış Antlaması’na dair detaylar sık sık gündeme geliyor. Özellikle yeraltı kaynakları ile ilgili maddeler sık sık tartışma konusu oluyor. 1923'te imzalanan anlaşmanın, bu yıl sona erip ermeyeceği konusu anketle halka soruldu. Ankete katılanların önemli bölümü, Lozan'ın hükümsüz olacağını düşünüyor.
2.01.2023 Gündem
Milli Varlığa Zararlı Cemiyetler Hangileridir? Zararlı Cemiyetlerin Ortak Özellikleri Nelerdir?
Milli Varlığa Zararlı Cemiyetler Hangileridir? Zararlı Cemiyetlerin Ortak Özellikleri Nelerdir? Birinci Dünya Savaşı sonrasında ülkemiz oldukça zor günler geçirmiştir. Bu dönemde imzalanan Mondros Ateşkes Anlaşması zor ve ülkeyi bitirici maddelere sahiptir. Bununla beraber ülke içinde farklı emel ve gayelere sahip iç savaşa neden olan cemiyetlerde ortaya çıkmıştır.
17.11.2022 Eğitim
TNT bombası nedir? TNT nedir, açılımı ne, TNT patlayıcı mı? TNT zehirler mi, zararları ne?
TNT bombası nedir? TNT nedir, açılımı ne, TNT patlayıcı mı? TNT zehirler mi, zararları ne? Uzun yıllar boyar madde olarak kullanılan kısa adı TNT olan Trinitrotoluen, patlayıcı özelliği keşfedildikten sonra ilk kez 1902 yılında Almanlar, 1907'de de İngilizler tarafından kullanıldı. Günümüzde ise TNT, yaygın olarak bomba, mayın ve torpido yapımında kullanılıyor. TNT’ye maruz kalmak ise bazı sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Peki, TNT nedir? TNT açılımı ne, TNT patlayıcı mı? TNT zehirler mi, zararları ne? TNT ne kadar güçlü? TNT’yi kim icat etti? TNT’nin cilde zararı ne, TNT solumak zehirler mi? İşte detaylar…
15.11.2022 Bilim ve Teknoloji
Türkiye Ata’sını anıyor! 84 yıldır bitmeyen özlem
Türkiye Ata’sını anıyor! 84 yıldır bitmeyen özlem Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, 10 Kasım 1938'de hayata gözlerini yumdu. İşte az bilinen fotoğraflarıyla ölümünün 84. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk...
10.11.2022 Gündem
Birinci Dünya Savaşı Nedenleri Nelerdir? 1. Dünya Savaşı Tarafları, Cepheleri Ve Sonuçları...
Birinci Dünya Savaşı Nedenleri Nelerdir? 1. Dünya Savaşı Tarafları, Cepheleri Ve Sonuçları... Birinci dünya savaşının başlamasında çeşitli nedenlerin etkili olduğu bilinmektedir. Birinci dünya savaşının en önemli nedenlerinden birisi ise Fransız ihtilali sonucunda başladığı bilinen milliyetçilik düşüncesi olarak ifade edilebilir. Aynı zamanda birinci dünya savaşının Fransız ihtilali sonrasında ortaya çıkan sosyal ve siyasi düşüncelerden de etkilenilerek ortaya çıktığının söylenmesi mümkün olmaktadır. 
8.11.2022 Eğitim
Bakan Soylu: TTB Başkanı alçakça iftira atıp, PKK’nın propagandasına yeltendi
Bakan Soylu: TTB Başkanı alçakça iftira atıp, PKK’nın propagandasına yeltendi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türk Tabipler Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın PKK ile mücadelede 'kimyasal silah kullanıldığı' yönündeki açıklamasına tepki göstererek, "Türk Tabipler Birliği Başkanı her zaman yaptığı işi yaptı. Türk devletine, Türk Silahlı Kuvvetlerine iftira attı. Bir kimyasal silah iftirası, bu alçakça iftirayı atıp, PKK’nın propagandasını yapmaya yeltendi" dedi.
20.10.2022 Gündem
3 Ekim ne günü, 3 Ekim Türk Dünyası Günü mü? 3 Ekim Dünya ne günü?
3 Ekim ne günü, 3 Ekim Türk Dünyası Günü mü? 3 Ekim Dünya ne günü? 3 Ekim ne günü olarak kutlanır? 3 Ekim'de yaşanmış doğumlar, yaşanan vefatlar ve meydana gelen önemli olaylar, günün önemi gibi konu başlıkları merak ediliyor. Peki, 3 Ekim Dünya ne günü? 3 Ekim Türk Dünyası Günü mü?
3.10.2022 Gündem
Kurtulmuş: Cumhurbaşkanımız 20 yıldır yıpranmıyor da sizin adayınız 20 günde mi yıpranacak
Kurtulmuş: Cumhurbaşkanımız 20 yıldır yıpranmıyor da sizin adayınız 20 günde mi yıpranacak AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, seçimin yaklaştığını belirterek, "Karşı tarafa adayınız kim diye sorduğumuz da 'Biz adayı söylersek yıpratırsınız' diyorlar. Cumhurbaşkanımız Erdoğan yıllardır siyasetin içinde yıpranmıyor. 20 yıldır bu ülkenin başında yıpranmıyor da sizin adayınız 20 günde mi yıpranacak? 20 günde yıpranacak adayı da koymayın. Esas sorun adayın kim olacağı sorunu değil, esas sorun Türkiye'yi nasıl yönetmeyi düşündüklerine dair fikir birliği içinde olmamalarıdır" dedi.
10.09.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sayılarını 3 bine çıkartacağız ve vatandaşım ucuz ürün almaya devam edecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sayılarını 3 bine çıkartacağız ve vatandaşım ucuz ürün almaya devam edecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Büyük Zafer’in 100. yıl etkinlikleri kapsamında Kütahya'da toplu açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yılbaşından sonra aldığımız tedbirlerin, uyguladığımız politikaların vatandaşlarımızın günlük hayatlarındaki olumlu yansımalarını daha iyi göreceğiz. İçinde bulunduğumuz asrı, Türkiye yüzyılı haline getirmekte kararlıyız" diye konuştu.
29.08.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışanlara ‘hodri meydan’ diyoruz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışanlara ‘hodri meydan’ diyoruz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışanlara ‘hodri meydan’ dediklerini kaydederek, “Büyük zaferin 100’üncü yılında böyle güçlü bir Türkiye varken şu anda bölgede ve Mavi Vatan'da türlü aymazlıklarla kaçak dövüşenler aynı cesareti gösterebilir mi? Yunan’ın dün olduğu gibi bugün de yüreği yetmez! Türkiye’nin demokrasisine, istikrarına, bölgesel çıkarlarına göz dikenler bunun dönüp kendilerine vereceği zararın farkında mı?” dedi.
25.08.2022 Siyaset
Bakan Ersoy: Bu sene turizm gelirinde Türkiye rekoru kırılacak
Bakan Ersoy: Bu sene turizm gelirinde Türkiye rekoru kırılacak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, öngörülen rakamlara ulaşıldığında, bu sene turizm gelirinde Türkiye Cumhuriyeti rekoru kırılacağını ifade ederek "2019'da 34.5 milyar dolar olarak kırılmıştı, tekrar bir rekor kıracak Türkiye. 37 milyar dolar dedik; inşallah bunu yukarı da çekeceğiz" dedi. 
28.07.2022 Ekonomi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a net mesaj: Ege'deki haklarımızdan taviz vermeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a net mesaj: Ege'deki haklarımızdan taviz vermeyeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Harp Enstitüleri 8'inci Dönem Müşterek Komuta Kurmay Eğitimi, 4'üncü Dönem Komuta ve Kurmay Eğitimi, 10'uncu Dönem Karargah Subaylığı Eğitimi Mezuniyet Töreni'ne katıldı. Erdoğan, "Ege'deki haklarımızdan taviz vermeden sınırlarımızı koruyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Yunanistan 1 asır önce yaşananlardan ders almalıdır." dedi.
1.07.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Birinci Dünya Savaşı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki birinci dünya savaşı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.