Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamların önüne geçeceğimiz günler yakındır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamların önüne geçeceğimiz günler yakındır İlim Yayma Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendi evlatlarımızı teknolojiyle birlikte hızla bünyemizi saran yeni iletişim mecralarının sinsi, yıkıcı ve olumsuz etkilerine karşı korumak zorundayız. Artık hem İslam aleminde hem Türk dünyasında geçmişe göre çok daha farklı, çok daha olumlu, çok daha cesur bir hava vardır. Zalim İsrail yönetiminin Batı devletlerinden aldığı destekle sürdürdüğü Gazze’deki katliamların, Kudüs’teki mütecaviz eylemlerinin önüne geçeceğimiz günler de endişe etmeyin, Allah’ın izniyle yakındır" ifadelerini kullandı.
16.12.2023 Gündem
İzmir’de Cumhuriyet heyecanı! Saat kulesinde “Yüz Akıyla 100 Yıl” filmi
İzmir’de Cumhuriyet heyecanı! Saat kulesinde “Yüz Akıyla 100 Yıl” filmi Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’ncü yılı kutlamaları, Efes Kültür Yolu Festivali ile aynı döneme denk gelince ortaya coşkulu bir sinerji çıktı. İzmir’in tarihi saat kulesinde kurulan ekrana, 29 Ekim akşam 19:23’te “Yüz Akıyla 100 Yıl” dijital sergisi yansıtıldı.
30.10.2023 Gündem
Bakan Varank: Uzaya gidecek vatandaşımız, gençlerimize rol model olacak
Bakan Varank: Uzaya gidecek vatandaşımız, gençlerimize rol model olacak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Uzaya vatandaşını gönderen sayılı ülkeler arasında yerimizi almış olacağız. Cumhurbaşkanı'mız projeyi duyurduktan sonra oluşan ilgiden ziyadesiyle memnunum. Ben şartları sağlayan herkesi uzay yolculuğu için başvurmaya davet ediyorum. Uzaya gidecek vatandaşımız, yapacağı bilimsel çalışmaların yanında gençlerimize bir rol model de olacak" dedi.
3.06.2022 Ekonomi
Bakan Özer: 81 ilde BİLSEM sayısını 225'e çıkarttık
Bakan Özer: 81 ilde BİLSEM sayısını 225'e çıkarttık  Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "81 ilde Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) sayısı 183 iken bu sayıyı 2021 yılı sonu itibarıyla 225'e çıkarttık. 2022 yılında hedefimiz, 125 yeni BİLSEM açarak sayıyı 350'ye çıkartmak. Gerekli planlamalarımızı tamamladık" dedi. Öte yandan, 225'inci BİLSEM, Nobel ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar'ın adıyla Ankara'da kuruldu.
23.12.2021 Eğitim
Bakan Varank’tan Aziz Sancar açıklaması: Genç bilim insanlarıyla çalışacak
Bakan Varank’tan Aziz Sancar açıklaması: Genç bilim insanlarıyla çalışacak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar adına doktora sonrası araştırma bursu programı başlatacaklarını belirterek, “Bu özel programda doktora sonrası araştırma yapacak genç bilim insanlarını Aziz hocamız bizzat seçecek ve kendi laboratuvarında 2 yıl boyunca doktora sonrası araştırmalarda onlarla beraber çalışacak" dedi.
29.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Bakan Varank: Bilim ve araştırma ekosistemi nice başarıyı daha getirecek
Bakan Varank: Bilim ve araştırma ekosistemi nice başarıyı daha getirecek Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Verdiğimiz desteklerle altın çağını yaşayan bilim ve araştırma ekosistemimiz sayesinde, daha nice başarıya hep birlikte şahitlik edeceğiz" dedi.
20.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Türkiye 16 yıl sonra AB Genç Bilim İnsanları Yarışması'ndaki ilk birinciliğini aldı
Türkiye 16 yıl sonra AB Genç Bilim İnsanları Yarışması'ndaki ilk birinciliğini aldı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Türkiye'den 6 proje katıldı. 5 gencimizin projeleri tamı tamına 8 ödül kazandı. Birincilik, ikincilik ve üçüncülük derecelerinin yanında 4 proje de özel ödüle layık görüldü" açıklamasında bulundu.
20.09.2021 Bilim ve Teknoloji
AB Genç Bilim İnsanları Yarışması'nda Türkiye birinci oldu
AB Genç Bilim İnsanları Yarışması'nda Türkiye birinci oldu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ulusal koordinasyonunu TÜBİTAK'ın üstlendiği Avrupa Birliği Genç Bilim İnsanları Yarışması'nda Türkiye'nin 16 yıl sonra ilk kez birincilik ödülü aldığını açıkladı.
19.09.2021 Gündem
Bakan Koca'dan, Türk bilim insanı Sancar'a teşekkür
Bakan Koca'dan, Türk bilim insanı Sancar'a teşekkür Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar ile görüştüğünü belirterek, "Hocamıza bugün basında da yer alan Bakanlığımızın aşı konusundaki stratejisini destekleyen açıklamalarından dolayı teşekkürlerimi ilettim. Hocamızın cesaretlendirici sözlerine minnettarım." ifadesini kullandı.
11.12.2020 Gündem
Türk bilim insanı Aziz Sancar'dan koronavirüs aşısı açıklaması
Türk bilim insanı Aziz Sancar'dan koronavirüs aşısı açıklaması Nobel ödüllü Türk bilim insanı Aziz Sancar, "Şimdi Türkiye'de olsaydım kuyruğa girer Sağlık Bakanlığımızın temin ettiği aşıyı yaptırırdım." ifadelerini kullandı.
11.12.2020 Gündem
2020 Nobel Kimya Ödülü sahiplerini buldu
2020 Nobel Kimya Ödülü sahiplerini buldu 2020 Nobel Kimya Ödülü genom düzenleme yöntemi geliştiren Emmanuelle Charpentier ve Jennifer A. Doudna'a verildi.
7.10.2020 Kültür Sanat
Aziz Sancar'ın ağabeyi hayatını kaybetti!
Aziz Sancar'ın ağabeyi hayatını kaybetti! Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar'ın ağabeyi emekli binbaşı Tahir Sancar hayatını kaybetti.
20.06.2020 Yaşam
Emine Erdoğan: Bilgiyi insani faziletlerle işlemelisiniz!
Emine Erdoğan: Bilgiyi insani faziletlerle işlemelisiniz! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Hayriye Gülbaran Deneyap Atölyesi'nde özellikle robotik-kodlama, siber güvenlik, havacılık ve uzay, nanoteknoloji ve yapay zeka gibi alanlarda teorik ve uygulamalı eğitimler verileceğini belirterek, "Bu eğitimleri alan gençlerimiz hayal edecek, araştıracak, geliştirecek ve üretecekler ve belki aralarından ülkemizin geleceğinde önemli işler başaracak bilim insanları, araştırmacılar ve girişimciler çıkacak. Biz her bir gencimizin bu potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz." dedi.
29.11.2019 Siyaset
Nobel Kimya Ödülü'nün sahipleri belli oldu
Nobel Kimya Ödülü'nün sahipleri belli oldu Nobel Kimya Ödülü bu yıl, "lityum iyon bataryaların icat edilmesine katkıda bulunan çalışmalarından ötürü" bilim insanları John B. Goodenough, M. Stanley Whittingham ve Akira Yoşino'ya verildi.
9.10.2019 Bilim ve Teknoloji
Nobel Kimya ödülü sahibini buldu
Nobel Kimya ödülü sahibini buldu Nobel Kimya Ödülü, protein üretimi çalışmalarıyla Frances Arnold, George P. Smith ve Gregory Winter'a verildi 2018 Nobel Kimya Ödülü, protein mühendisliği alanındaki araştırmalarıyla önemli keşiflere imza atan üç bilim insanına verildi.
3.10.2018 Dünya
Prof. Sancar’a Türk Evi izni çıktı
Prof. Sancar’a Türk Evi izni çıktı Nobelli Türk bilim insanı Aziz Sancar, ABD’nin Kuzey Carolina eyaletindeki Chapel Hill kasabasında kurduğu Türk Evi projesini genişletmek istemiş, ancak belediyenin iznine takılmıştı.
29.09.2021 Gündem
Sancar’ın Türk Evi kavgası
Sancar’ın Türk Evi kavgası Nobelli Türk bilim insanı Aziz Sancar’ın kendi imkanlarıyla kurduğu ‘Türk Evi’ni Nobel’den aldığı ödül parasıyla genişletme isteği bölgedeki Amerikalılar’a takıldı. Belediye’de yapılan oturumda Gwen Sancar Amerikalılar’a eşinin ideallerini anlattı.
29.09.2021 Gündem
Gurur madalyası
Gurur madalyası İlk kez bir Türk bilim insanı Nobel ödülü kazandı. “Beni Cumhuriyet ve Atatürk yetiştirdi” diyen Prof. Dr. Aziz Sancar Kimya Nobel’ini İsveç Kralı’ndan alırken Türkiye’yi gururlandırdı
29.09.2021 Gündem
Nobel Kimya Ödülü bir Türk'e verildi
Nobel Kimya Ödülü bir Türk'e verildi Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülen üç kişi arasında Türk bilim insanı Aziz Sancar da yer aldı.
7.10.2015 Dünya
Galatasaray Rams Park Stadyumu’nda Beşiktaş'ı Icardi ile geçti
Galatasaray Rams Park Stadyumu’nda Beşiktaş'ı Icardi ile geçti Süper Lig'in 9'uncu haftasında Galatasaray derbi maçta sahasında Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılı ekibe galibiyeti getiren golleri 26 ve 82'nci dakikada Icardi kaydetti. Beşiktaş'ın mücadeledeki tek gol ise 69'uncu dakikada Chamberlain'den geldi.
21.10.2023 Galatasaray
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yanımızda duranların desteğini hiçbir zaman unutmayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yanımızda duranların desteğini hiçbir zaman unutmayacağız Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni" gerçekleştiriliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Külliye'ye girerken 101 pare top atışı yapıldı. Törene 78 ülkeden üst düzey temsilci katılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan törende açıklamalarda bulundu.
3.06.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıkladı! Aziz Sancar'ın adı verilecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıkladı! Aziz Sancar'ın adı verilecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Mardin Derik Ovası Sulaması", "Midyat-Nusaybin Yolu", "Ömerli ve Dargeçit Doğalgaz Verme" ile yapımı tamamlanan diğer projelerin toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Mardin Havalimanı'nın adının Mardin Prof. Dr. Aziz Sancar Havalimanı olarak değiştirileceğini açıkladı. Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na verilen hapis cezasıyla ilgili ise, "Mahkeme kararının açıklanmasının ardından söylenenlere baktığımızda bir taraftan gülüyor, bir taraftan üzülüyoruz. Siyasi tartışma yok, bir şahsın YSK'ya hakareti var" dedi. Erdoğan buradaki konuşmasının ardından AK Parti Mardin İl Başkanlığı yeni binasının açılışını da gerçekleştirdi.
17.12.2022 Gündem
Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde Erdoğan'a çifte nişan verilecek
Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde Erdoğan'a çifte nişan verilecek Türklerin kültür ve bilim kenti Semerkant'ta 11 Kasım'da 9'uncusu düzenlenecek 'Türk Devletleri Teşkilatı Zirvesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çifte nişan verilecek. Üye ülkeler, Türk dünyasına hizmetleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Türk Dünyası Ali Nişanı', Özbekistan da 'Milli Nişan' takdim edecek.
5.11.2022 Siyaset
Aziz Sancar'ın ağabeyi ve yengesi bir gün arayla hayatını kaybetti
Aziz Sancar'ın ağabeyi ve yengesi bir gün arayla hayatını kaybetti Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın yengesi Nezihe Sancar (90) ile ağabeyi emekli Tuğgeneral Kenan Sancar (90) bir gün arayla yaşamını yitirdi. Kenan Sancar, bir gün önce hayatını kaybeden eşi Nezihe Sancar'ın yanına defnedildi.
3.11.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsanlığa hizmet için gayretimizi kararlılıkla sürdüreceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsanlığa hizmet için gayretimizi kararlılıkla sürdüreceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 8. Türk Tıp Dünyası Kurultayı ve Tıp Tarihine/Ortak Geçmişe Vefa Ödül Töreni'nde konuştu. Rusya'nın tahıl anlaşmasını askıya alması ile ilgili konuşan Erdoğan, "İstanbul'da kurulmasını temin ettiğimiz ortak mekanizma ile Ukrayna buğdayının 9.3 milyon tonunu insanlığın hizmetine sunarak gıda krizinin nispeten azaltılmasını sağladık. Her ne kadar Rusya kendisi için aynı kolaylıkların gösterilmemesi sebebiyle bu konuda mütereddit davransa da biz insanlığa hizmet için gayret göstermeye devam edeceğiz" dedi.
31.10.2022 Siyaset