Nobel Ödülü

Nobel Ödülü

Son dakika Nobel ödülü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Nobel ödülü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Nobel ödülü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nobel Ödülü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nobel ödülü gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.091 nobel ödülü haberi bulunmuştur. Tüm nobel ödülü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ramazan'da yemek yerken dikkat! Acil servislerde sık sık rastlanıyor
Ramazan'da yemek yerken dikkat! Acil servislerde sık sık rastlanıyor Ramazan'da ani ve hızlı yemek yemenin tehlikesine dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, en önemli sıkıntının tansiyon yükselmesi olduğunu söyledi.Boztosun, "Ramazan'da oruç tutmak isteyen kalp hastaları mutlaka doktorlarına danışmalı"dedi.
11.03.2024 Gündem
Türk bilim insanın büyük başarısı! Einstein Nobel ödülü aldı, Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu ispatladı
Türk bilim insanın büyük başarısı! Einstein Nobel ödülü aldı, Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu ispatladı Fırat Üniversitesi (FÜ) Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, Albert Einstein'ın 119 yıl önce ortaya koyduğu ışığın doğasıyla ilgili 'foton teorisi'ni ispatlamak adına nanoteknoloji sistem geliştirdi. Prof. Dr. Yakuphanoğlu, geliştirdiği sistemle Einstein’ın ışığın hem parçacık hem de dalga davranışı gösterdiğine dair teorisini gözle görülür şekilde ispatladı.
28.01.2024 Gündem
2023 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi belli oldu
2023 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi belli oldu 2023 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi "Söylenemeyenleri dile getiren yenilikçi oyunları ve düzyazıları" dolayısıyla Norveçli yazar Jon Fosse oldu.
5.10.2023 Bilim ve Teknoloji
2023 Nobel Kimya Ödülü sahiplerini buldu
2023 Nobel Kimya Ödülü sahiplerini buldu 2023 Nobel Kimya Ödülü'nün sahipleri "kuantum noktalarının keşfi ve sentezi" dolayısıyla Moungi G. Bawendi, Louis E. Brus ve Alexei I. Ekimov oldu.
4.10.2023 Bilim ve Teknoloji
2023 Fizik alanında Nobel Ödülü’nü alanlar açıklandı
2023 Fizik alanında Nobel Ödülü’nü alanlar açıklandı Fizik alanında 2023 Nobel Ödülü Pierre Agostini, Ferenc Krausz ve Anne L'Huillier’e verildi. Üç bilim insanı, atom ve moleküllerin içindeki elektronların dünyasını keşfetmek için yeni araçlar sağlayan deneyleri nedeniyle ödüle layık görüldü.
3.10.2023 Bilim ve Teknoloji
2023 Nobel Tıp Ödülü sahipleri belli oldu
2023 Nobel Tıp Ödülü sahipleri belli oldu 2023 Nobel Tıp Ödülü'ne, mRNA aşı çalışmaları nedeniyle Katalin Kariko ve Drew Weissman layık görüldü
2.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Ales Bialiatski kimdir? Nobel barış ödülü alan Ales Bialiatski kaç yaşında, nereli, neden tutuklu?
Ales Bialiatski kimdir? Nobel barış ödülü alan Ales Bialiatski kaç yaşında, nereli, neden tutuklu? 2022 ödülü şu an hapiste tutulan Belaruslu insan hakları aktivisti Ales Byalyatski'ye gitti. Ödülü paylaşan iki kurum ise, Rusya'dan Memorial ve Ukrayna'dan İnsan Hakları Merkezi oldu. Peki, Ales Bialiatski kimdir? Nobel barış ödülü alan Ales Bialiatski kaç yaşında, nereli, neden tutuklu?
7.10.2022 Kültür Sanat
Nobel tıp ödülü kime verildi, ne kadar? Nobel tıp ödülü alanlar kim, adaylar kimler?
Nobel tıp ödülü kime verildi, ne kadar? Nobel tıp ödülü alanlar kim, adaylar kimler? 2022 Nobel Tıp Ödülü'nün sahibi belli oldu. Son dakika haberine göre, bu yılki Nobel Tıp Ödülü, insan evrimine yönelik çalışmalar yürüten İsveçli biyolog Svante Paabo'ya verildi. Peki, Nobel tıp ödülü alanlar kim, adaylar kimler? Nobel tıp ödülü kime verildi, ne kadar?
3.10.2022 Bilim ve Teknoloji
Ünlü isimlerin zayıflama sırrı: Aralıklı Oruç
Ünlü isimlerin zayıflama sırrı: Aralıklı Oruç Hareketsiz yaşam tarzı, hazır gıdalar, çeşitli rahatsızlıklar kilo artışına neden oluyor. Dünya genelinde obezite giderek artarken, fazla kilo kişilerin yaşam kalitesini de olumsuz etkiliyor. Bu nedenle kilo kontrolü birçok kişinin gündeme. Ünlü isimler de kilo vermek için pek çok yöntemi deniyor. Ünlülerin yeni favorisi ise 'İntermittent Fasting. Aralıklı oruç olarak bilinen İntermittent Fasting beslenme şeklini hangi ünlüler uyguluyor? İF diyeti gerçekten sağlıklı mı? İşte aralıklı oruç ile ilgili merak edilen tüm detaylar…
16.09.2022 Magazin
Rus gazeteci, Ukraynalı mülteci çocuklar yararına Nobel Ödülü'nü sattı! Rekor kırdı
Rus gazeteci, Ukraynalı mülteci çocuklar yararına Nobel Ödülü'nü sattı! Rekor kırdı Rusya’da Mart ayında yayınını durduran Novoya Gazeta’nın Genel Yayın Yönetmeni Dmitry Muratov’un 2021 yılında aldığı Nobel Barış Ödülü’nün madalyası, dün müzayede 103.5 milyon dolara satıldı. Gelirin UNICEF aracılığıyla mülteci Ukraynalı çocuklar için kullanılacağı belirtildi.
21.06.2022 Dünya
14 Haziran Gönüllü Kan Bağışçıları günü! Kan bağışı nasıl yapılır?
14 Haziran Gönüllü Kan Bağışçıları günü! Kan bağışı nasıl yapılır? Bugün 14 Haziran Dünya Gönüllü Kan Bağışçıları Günü! Düzenli ve gönüllü kan bağışının öneminin pekiştirilmesi ve yaygınlaştırılması için kutlanan Dünya Kan Bağışçıları Günü’nde Kızılay, pandemi sonrası kan bağış istatistiklerini açıkladı. Pandeminin başlarında günde bin üniteye kadar düşen kan bağışı, hayatın normale dönmesi ile yeniden günlük 10 bin üniteye yaklaştı. Türkiye’de en çok kan bağışını ise lise mezunları ve 20-25 yaş arasındaki gençler yapıyor. Randevu ile kan bağışı nasıl yapılır? İşte Türk Kızılay’ı kan bağışı randevusu alma ekranı ve çağrı merkezi!
14.06.2022 Sağlık
Kan bağış rakamları pandemi öncesine döndü
Kan bağış rakamları pandemi öncesine döndü Düzenli ve gönüllü kan bağışının öneminin pekiştirilmesi ve yaygınlaştırılması için kutlanan Dünya Kan Bağışçıları Günü’nde Kızılay, pandemi sonrası kan bağış istatistiklerini açıkladı. Pandeminin başlarında günde bin üniteye kadar düşen kan bağışı, hayatın normale dönmesi ile yeniden günlük 10 bin üniteye yaklaştı. Türkiye’de en çok kan bağışını ise lise mezunları ve 20-25 yaş arasındaki gençler yapıyor.
13.06.2022 Sağlık
Rus gazeteci Nobel ödülünü Ukraynalı çocuklar için satıyor!
Rus gazeteci Nobel ödülünü Ukraynalı çocuklar için satıyor! Geçtiğimiz sene Nobel Barış Ödülü'nü kazanan Rus gazeteci Dmitriy Muratov kazandığı ödülü Ukraynalı çocuklar için açık artırmaya çıkardı.
1.06.2022 Dünya
23 Mayıs ne günü, tarihte bugün ne oldu? 23 Mayıs dünya ne günü, doğan ve ölen ünlüler kim, Türkiye’de ve dünyada olan olaylar!
23 Mayıs ne günü, tarihte bugün ne oldu? 23 Mayıs dünya ne günü, doğan ve ölen ünlüler kim, Türkiye’de ve dünyada olan olaylar! 23 Mayıs bugün yaşanan olaylar, doğumlar ölümler merak ediliyor. Biz de bugün meydana gelen olayları sırasıyla derledik. Peki, 23 Mayıs ne günü, kim doğdu, kim öldü, hangi olaylar oldu? İşte, 23 Mayıs yaşanan doğum, ölüm ve önemli olaylar…
23.05.2022 Gündem
Yaşar Kemal ölümünün 7’nci yılında anıldı! Yaşar Kemal kimdir?
Yaşar Kemal ölümünün 7’nci yılında anıldı! Yaşar Kemal kimdir? Dünyaca ünlü yazar Yaşar Kemal, ölümünün 7’nci yılında Osmaniye'nin Hemite köyünde çeşitli etkinliklerle anıldı. Türk edebiyatına 26 roman, 11 deneme, 9 röportaj, 2 öykü ve şiir alanında bir eseri miras bırakan, Türk edebiyatının çınarı olarak biliniyor. Peki, Yaşar Kemal kimdir? Yaşar Keman ne zaman öldü? Yaşar Kemal kaç yaşında öldü? İşte Yaşar Kemal hakkında merak edilenler…
27.02.2022 Kültür Sanat
Saplantılı tacizciden akılalmaz sözler: Ben Nobel ödülü aldım, ödülümü verin
Saplantılı tacizciden akılalmaz sözler: Ben Nobel ödülü aldım, ödülümü verin Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşanan olay akıllara durgunluk verdi. 48 yaşındaki Nurettin Şeyhmusoğlu sosyal medyadan taciz ettiği 23 yaşındaki Tuğçe Çelik'in evinin önüne gidip genç kızın babasını darbetti. Sesleri duyan komşu, saplantılı tacizciyi uyarınca 5 yerinden bıçaklandı. Tacizcinin daha önce de Tuğçe Çelik'e tehdit mesajları attığı ortaya çıktı. Şeyhmusoğlu'nun evin önünde “Ben Nobel ödülü aldım, ödülümü verin” diye bağırmasına ise kimse anlam veremedi.
20.02.2022 Yaşam
MEB harekete geçti flaş karar ve resmen değişti! 81 ile yazı ile bildirildi...
MEB harekete geçti flaş karar ve resmen değişti! 81 ile yazı ile bildirildi... Milli Eğitim Bakanlığı resmen harekete geçti ve milyonları ilgilendiren karar 81 ile yazıyla bildirdi. Yeni dönem başlıyor. Okullarla ilgili karar da belli oldu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer imzaladı. MEB, köy ve benzeri yerleşim yerlerinde ana sınıfı açılmasına ilişkin yeni bir düzenleme yaptı. Düzenlemeye göre, bu bölgelerde ana sınıfı açılabilmesi için gerekli olan öğrenci sayısı 10'dan 5'e düşürüldü. Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı'nca, 2'nci sınıftan 12'nci sınıfa kadar olan sınıf düzeyleri için hazırlanan Yardımcı Kaynak Destek Paketi'nin aralık ayına ait üçüncüsü yayımlandı.
8.12.2021 Eğitim
Borçka Belediyesi fotoğrafları karıştırdı sosyal medya yıkıldı! Nobel Ödülü aktör Morgan Freeman'a...
Borçka Belediyesi fotoğrafları karıştırdı sosyal medya yıkıldı! Nobel Ödülü aktör Morgan Freeman'a... Borçka Belediyesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Nobel Edebiyat Ödülü'nü alan romancının yerine Amerikalı aktör Morgan Freeman'ın fotoğrafını kullandı. Fotoğraf hatası sosyal medyada günün konusu oldu.
8.10.2021 Yaşam
Nobel Kimya Ödülü, Benjamin List ve David MacMillan’a verildi
Nobel Kimya Ödülü, Benjamin List ve David MacMillan’a verildi Nobel Komitesi, 2021 Nobel Kimya Ödülü'nü Benjamin List ve David MacMillan’a verildiğini açıkladı. İkili ödülü, moleküler (küçük parçacık) yapı oluşturmak için geliştirdikleri ‘asimetrik organokataliz’ aracı için aldı.
6.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Nobel Tıp Ödülü açıklandı
Nobel Tıp Ödülü açıklandı 2021 yılı Nobel Psikoloji veya Tıp Ödülü, David Julius ile Ardem Patapoutiana sıcaklık ve dokunma reseptörleri keşfettikleri için verildi. Bilim insanlarına verilecek para ödülü de belli oldu.
4.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Bakan Varank’tan Aziz Sancar açıklaması: Genç bilim insanlarıyla çalışacak
Bakan Varank’tan Aziz Sancar açıklaması: Genç bilim insanlarıyla çalışacak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Nobel ödüllü bilim insanı Aziz Sancar adına doktora sonrası araştırma bursu programı başlatacaklarını belirterek, “Bu özel programda doktora sonrası araştırma yapacak genç bilim insanlarını Aziz hocamız bizzat seçecek ve kendi laboratuvarında 2 yıl boyunca doktora sonrası araştırmalarda onlarla beraber çalışacak" dedi.
29.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Gergedanlarla ilgili çalışma Ig Nobel Ödülü kazandı
Gergedanlarla ilgili çalışma Ig Nobel Ödülü kazandı Harvard Üniversitesinin Nobel karşıtı geleneksel "Ig Nobelleri"ne bu yıl gergedanların ters şekilde sarkıtılarak taşınmasıyla ilgili araştırma damgasını vurdu.
10.09.2021 Bilim ve Teknoloji
Uzman isim ülkesine seslendi: F-35 yerine Türk SİHA'sı...
Uzman isim ülkesine seslendi: F-35 yerine Türk SİHA'sı... Türk SİHA'sı Bayraktar TB2’nin namı Norveç'e kadar uzandı. Norveçli Dış Politika Uzmanı Asle Toje, kritik bir Bayraktar TB2 ve F-35 karşılaştırması yaptı ve aralarındaki farka dikkat çekti. Toje, "Norveç, F-35 sayısını düşürmeli ve buradan kalan para ile SİHA projelerine yatırım yapmalı." ifadelerine yer verdi. Dağlık Karabağ zaferi üzerinden SİHA'larımıza övgü yağdıran Asle Toje, "Bir F-35'in parası ile Ermeni hava savunmasını parçalara ayıran Türk üretimi Bayraktar TB2'den 22 adet alınabilir." ifadelerini kullanadı.
3.05.2021 Gündem
Öğrencilerden Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci'ye mektup!
Öğrencilerden Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci'ye mektup! Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bir grup öğrenci, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı aşı geliştiren Türk bilim insanları Prof. Dr. Uğur Şahin ve eşi Dr. Özlem Türeci'ye teşekkür mektubu gönderdi.
27.01.2021 Gündem
Dünyayı ürküten uyarı: 2021'de korkunç boyutta olacak!
Dünyayı ürküten uyarı: 2021'de korkunç boyutta olacak! Dünya Gıda Programı Direktörü Beasley, dünyada Kovid-19 salgınıyla uğraşılırken birkaç ay içinde önlem alınmazsa korkunç boyuttaki kıtlık salgınının eşiğinde olunduğuna dair uyarıda bulundu.
15.11.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Nobel Ödülü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nobel ödülü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.