Nobel Tıp Ödülü

Nobel Tıp Ödülü

Son dakika nobel tıp ödülü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan nobel tıp ödülü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını nobel tıp ödülü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nobel Tıp Ödülü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nobel tıp ödülü gelişmeleri de dahil olmak üzere 150 nobel tıp ödülü haberi bulunmuştur. Tüm nobel tıp ödülü haberleri aşağıda listelenmiştir.
2023 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu
2023 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu Fizik, kimya, tıp, edebiyat ve ekonomi alanlarında verilen 2023 Nobel Ödülleri, İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
10.12.2023 Dünya
Kariko ve Weissman Nobel Tıp Ödülü'nü kazandı! İşte ilham veren hikayeleri
Kariko ve Weissman Nobel Tıp Ödülü'nü kazandı! İşte ilham veren hikayeleri 2023 Noel Tıp Ödülü COVID-19'a karşı etkili mRNA aşılarının geliştirilmesini sağlayan keşiflerinden dolayı Katalin Karikó ve Drew Weissman'a verildi.
3.10.2023 Ekonomi
2023 Nobel Tıp Ödülü sahipleri belli oldu
2023 Nobel Tıp Ödülü sahipleri belli oldu 2023 Nobel Tıp Ödülü'ne, mRNA aşı çalışmaları nedeniyle Katalin Kariko ve Drew Weissman layık görüldü
2.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Svante Paabo ne yaptı? Nobel Tıp Ödülü'nü kazanan Svante Paabo kimdir, hangi alanda ödül kazandı?
Svante Paabo ne yaptı? Nobel Tıp Ödülü'nü kazanan Svante Paabo kimdir, hangi alanda ödül kazandı? Nobel Tıp Ödülü'nü İsveçli Bilim İnsanı Svante Paabo kazandı. Peki, Svante Paabo kimdir? Svante Paabo ne yaptı, hangi alanda ödül kazandı?
3.10.2022 Bilim ve Teknoloji
Nobel tıp ödülü kime verildi, ne kadar? Nobel tıp ödülü alanlar kim, adaylar kimler?
Nobel tıp ödülü kime verildi, ne kadar? Nobel tıp ödülü alanlar kim, adaylar kimler? 2022 Nobel Tıp Ödülü'nün sahibi belli oldu. Son dakika haberine göre, bu yılki Nobel Tıp Ödülü, insan evrimine yönelik çalışmalar yürüten İsveçli biyolog Svante Paabo'ya verildi. Peki, Nobel tıp ödülü alanlar kim, adaylar kimler? Nobel tıp ödülü kime verildi, ne kadar?
3.10.2022 Bilim ve Teknoloji
Nobel Tıp Ödülü'nü Svante Paabo kazandı
Nobel Tıp Ödülü'nü Svante Paabo kazandı Nobel Tıp Ödülü'nü "Soyu tükenmiş homininlerin genomları ve insan evrimi ile ilgili" çalışmaları nedeniyle İsveçli Bilim İnsanı Svante Paabo kazandı.
3.10.2022 Gündem
Ünlü İtalyan doktor Paolo Macchiarini herkesi aldatmış! Ordulu Yeşim de bu skandalın kurbanı olmuştu...
Ünlü İtalyan doktor Paolo Macchiarini herkesi aldatmış! Ordulu Yeşim de bu skandalın kurbanı olmuştu... Bilim dünyasında çığır açan, adeta mucizeler gerçekleştiren benzersiz yeteneklere sahip bir cerrah... Kırlaşmış saçları, kocaman gülümsemesi, beyaz önlüğü ve yakışıklı yüzüyle fotoğrafı bile güven veriyor. Daha doğrusu güven veriyor-du. Ta ki herkesi kandırmayı başarmış bir dolandırıcı olduğu anlaşılana kadar... "Nasıl yani?" dediğinizi duyar gibiyiz. En baştan başlayalım!
13.07.2022 Dünya
Nobel Tıp Ödülü açıklandı
Nobel Tıp Ödülü açıklandı 2021 yılı Nobel Psikoloji veya Tıp Ödülü, David Julius ile Ardem Patapoutiana sıcaklık ve dokunma reseptörleri keşfettikleri için verildi. Bilim insanlarına verilecek para ödülü de belli oldu.
4.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Uğur Şahin ve Özlem Türeci kimdir? İşte BioNTech’in kurucuları Uğur Şahin, Özlem Türeci'nin kariyeri!
Uğur Şahin ve Özlem Türeci kimdir? İşte BioNTech’in kurucuları Uğur Şahin, Özlem Türeci'nin kariyeri! Koronavirüse karşı ilk aşıyı bulan BioNTech’in kurucuları Dr. Özlem Türeci ve Prof. Uğur Şahin’e Almanya’nın en üst düzey devlet madalyası olan Liyakat Nişanı verildi. Bu gelişmenin ardından Prof. Dr. Uğur Şahin ve Dr. Özlem Türeci'nin hayatı merak konusu oldu. Peki, Dr. Özlem Türeci kimdir? Prof. Dr. Uğur Şahin kimdir? BioNTech’in kurucuları Uğur Şahin ile Özlem Türeci'nin hayatı ve bilimsel çalışmaları...
19.03.2021 Gündem
Nobel tıp ödülü kazananlar belli oldu! 2020 Nobel Tıp Ödülü Hepatit C virüsüne katkıda bulunanlara verildi! Nobel tıp ödülü 2020...
Nobel tıp ödülü kazananlar belli oldu! 2020 Nobel Tıp Ödülü Hepatit C virüsüne katkıda bulunanlara verildi! Nobel tıp ödülü 2020... 2020 Nobel Tıp Ödülü sahiplerini buldu. 2020 Nobel Tıp ödülü Hepatit C virüsünü bulan Harvey J. Alter, Michael Houghton and Charles M. Rice'a verildi. İşte Nobel Tıp ödülleri ile ilgili detaylar...
5.10.2020 Dünya
“Karaciğer sağlığı için Hepatit B aşısını yaptırın”
“Karaciğer sağlığı için Hepatit B aşısını yaptırın” Türkiye’de ortalama her 3 kişiden birinin hepatit B enfeksiyonu geçirdiğini dikkat çeken Prof. Dr. Onur Yaprak, “Hepatit B bulaşan insanların çoğunluğu hastalığı ayaktan geçirir ve bağışıklık kazanır. Bazı insanlarda ise hepatit B’ye karşı bağışıklık oluşmaz ve taşıyıcılık devam eder. Buna kronik enfeksiyon diyoruz. Kronik Hepatit B enfeksiyonu olanların yaklaşık yüzde 25 ila 40’ında karaciğer hastalığına bağlı siroz ya da karaciğer kanseri gelişebilmektedir” dedi.
25.09.2020 Sağlık
Türk bilim insanı aşı için tarih verdi! 'Mükemmele yakın'
Türk bilim insanı aşı için tarih verdi! 'Mükemmele yakın' Corona virüse karşı umutlar, ‘BNT162’ aşısında. Aşıyı Pfizer ile birlikte geliştiren şirketin CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin, Amerikan CNN televizyonuna, “Aşı mükemmele yakın. Ekim sonu veya kasım başında onaya hazır hale gelecek” dedi.
10.09.2020 Gündem
Uğur Şahin kimdir? ‘BNT162’ isimli coronavirüs aşını geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin’in biyografisi…
Uğur Şahin kimdir? ‘BNT162’ isimli coronavirüs aşını geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin’in biyografisi… Koronavirüse karşı ‘BNT162’ aşısı merakla bekleniyor. Aşıyı Pfizer ile birlikte geliştiren şirketin CEO’su Prof. Dr. Uğur Şahin, Amerikan CNN televizyonuna, “Aşı mükemmele yakın. Ekim sonu veya kasım başında onaya hazır hale gelecek” açıklaması yaptı. Peki Uğur Şahin kimdir? Prof. Dr. Uğur Şahin’in biyografisi…
10.09.2020 Gündem
Nobel ödüllü Fransız doktor, "Kovid-19'un Çin'de laboratuvarda  üretildiğini" iddia etti
Nobel ödüllü Fransız doktor, "Kovid-19'un Çin'de laboratuvarda üretildiğini" iddia etti Nobel Tıp Ödülü'nü 2008'de alan Fransız doktor Luc Montagnier, yeni tip corona virüsün (Kovid-19) Çin'in Vuhan kentindeki bir laboratuvarda üretildiğini ileri sürdü.
17.04.2020 Dünya
Nobel Ekonomi Ödülü'nün sahipleri belli oldu
Nobel Ekonomi Ödülü'nün sahipleri belli oldu 2019 Nobel Ekonomi Ödülü, yoksulluk üzerine yaptıkları çalışmaları nedeniyle Abhijit Banerjee, Esther Duflo ve Michael Kremer'e verildi.
14.10.2019 Dünya
2019 Nobel Tıp Ödülü açıklandı! Alfred Nobel kimdir?
2019 Nobel Tıp Ödülü açıklandı! Alfred Nobel kimdir? 2019 Nobel Tıp Ödülü kazananları belli oldu. Nobel Tıp Ödülü, ‘’hücrelerin oksijen yeterliliğine adaptasyonu" çalışmasıyla William Kaelin, Peter J. Ratcliffe ve Gregg L. Semenz’in oldu. Nobel Tıp Ödülü sahiplerinin açıklanmasından sonra, birçok insan Alfred Nobel kimdir? diye araştırıyor.
7.10.2019 Gündem
2019 Nobel Tıp Ödülü'nü kazananlar belli oldu
2019 Nobel Tıp Ödülü'nü kazananlar belli oldu 2019 Nobel Tıp Ödülü'nü "hücrelerin oksijen yeterliliğine adaptasyonu" çalışmasıyla William Kaelin, Peter J. Ratcliffe ve Gregg L. Semenza kazandı.
7.10.2019 Dünya
"Kanserlerin üçte biri sağlıklı yaşamla önlenebilir"
"Kanserlerin üçte biri sağlıklı yaşamla önlenebilir" Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıbbi Onkoloji Kliniği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nuri Karadurmuş, yaygın kanser türlerinin en az üçte birinin daha sağlıklı bir beslenme biçiminin seçilmesi, tütün ürünlerinden uzak durulması, fiziksel aktivitenin artırılması ve alkol kullanımının azaltılmasıyla önlenebileceğini belirterek, "Ayrıca ultraviyole radyasyondan korunma, mesleksel ve çevresel olumsuz etkilerin önüne geçilmesiyle kanser yükü daha da azalacaktır." dedi.
5.04.2019 Sağlık
Nobel Tıp Ödülü iki kanser savaşçısına
Nobel Tıp Ödülü iki kanser savaşçısına Nobel Tıp Ödülü, bu yıl kanser alanındaki çalışmalarından dolayı ABD’li James P. Allison ile Japon Tasuku Honjo arasında paylaştırıldı.
1.10.2018 Dünya
2018 Nobel Tıp Ödülü sahiplerini buldu
2018 Nobel Tıp Ödülü sahiplerini buldu 2018 Nobel Tıp Ödülü, kanser tedavisinde geliştirdikleri yöntemler nedeniyle ABD'li bağışıklık sistemi uzmanı James Allison ve aynı alanda çalışan Japon bilim adamı Tasuku Honjo'ya verildi.
1.10.2018 Dünya
Nobel Tıp Ödülü sahibini buldu
Nobel Tıp Ödülü sahibini buldu Nobel Tıp Ödülü, kanser tedavisi araştırmaları için verildi.
1.10.2018 Bilim ve Teknoloji
Son dakika... Nobel Edebiyat ödülü sahibini buldu!
Son dakika... Nobel Edebiyat ödülü sahibini buldu! 2017 Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan isim belli oldu. Heyecanla beklenen 2017 Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanan isim Kazuo Ishiguro oldu.
5.10.2017 Dünya
Son dakika... Nobel Tıp Ödülü sahiplerini buldu
Son dakika... Nobel Tıp Ödülü sahiplerini buldu 2017 Nobel Tıp ödülünün sahibi 3 ayrı isim oldu. Jeffrey Hall, Michael Rosbash ve Michael Young, Fizyoloji ve Sağlık alanındaki 2017 Nobel Ödülü'ne layık görüldü.
2.10.2017 Dünya
Nobel Ekonomi Ödülü sahiplerini buldu
Nobel Ekonomi Ödülü sahiplerini buldu Nobel Ekonomi Ödülü Oliver Hart ve Bengt Holmström'e verildi.
10.10.2016 Kültür Sanat
Nobel Tıp Ödülü kanser umuduna gitti
Nobel Tıp Ödülü kanser umuduna gitti 2016 Nobel Tıp Ödülü, Japon hücre biyoloğu Yoshinori Ohsumi’ye verildi. Ohsumi, kanser ve parkinson gibi hastalıkların daha iyi anlaşılmasını sağlayan çalışmalarından ötürü ödüle layık görüldü
17.06.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Nobel Tıp Ödülü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nobel tıp ödülü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.