Nobel

Nobel

Son dakika Nobel haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Nobel ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Nobel haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nobel

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nobel gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.800 nobel haberi bulunmuştur. Tüm nobel haberleri aşağıda listelenmiştir.
Nobel ödüllü yöntemle hücreden AIDS’e neden olan HIV virüsünü makas gibi kesip attılar
Nobel ödüllü yöntemle hücreden AIDS’e neden olan HIV virüsünü makas gibi kesip attılar Hollandalı bilim insanları, AIDS’e neden olan HIV virüsünü gen düzenleme teknolojisiyle laboratuvar ortamında DNA’dan makasla kesip atar gibi çıkardılar.
20.03.2024 Dünya
Hücreden AIDS’e neden olan HIV virüsünü çıkarttılar!
Hücreden AIDS’e neden olan HIV virüsünü çıkarttılar! Hollandalı bilim insanları, AIDS’e neden olan HIV virüsünü gen düzenleme teknolojisiyle laboratuvar ortamında DNA’dan makasla kesip atar gibi çıkardılar. ESCMID yaptığı açıklamada, "CRISPR-Cas gen düzenleme teknolojisinin nasıl kullanılabileceğini göstererek tedavi umutlarını artırdı” dedi.
20.03.2024 Gündem
Ramazan'da yemek yerken dikkat! Acil servislerde sık sık rastlanıyor
Ramazan'da yemek yerken dikkat! Acil servislerde sık sık rastlanıyor Ramazan'da ani ve hızlı yemek yemenin tehlikesine dikkat çeken Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, en önemli sıkıntının tansiyon yükselmesi olduğunu söyledi.Boztosun, "Ramazan'da oruç tutmak isteyen kalp hastaları mutlaka doktorlarına danışmalı"dedi.
11.03.2024 Gündem
Emine Erdoğan: Dünya liderleri hangi gerekçe ile sessiz kalabiliyor?
Emine Erdoğan: Dünya liderleri hangi gerekçe ile sessiz kalabiliyor? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu'nda yaptığı konuşmada, “Buradan sormak istiyorum, 25 kişi öldürüldüğünde Paris'te kol kola yürüyüş düzenleyen dünya liderleri, bugün ekseriyeti kadın ve çocuk olan 30 bin insan vahşice katledilirken hangi gerekçe ile sessiz kalabiliyor" dedi.
2.03.2024 Gündem
Yaşar Kemal ölümünün 9. Yılında anılıyor! Çukurova'nın çeltik tarlalarından dünyaya
Yaşar Kemal ölümünün 9. Yılında anılıyor! Çukurova'nın çeltik tarlalarından dünyaya İnce Memed, Orta Direk, Binboğalar Efsanesi, Ağrı Dağı Efsanesi, Sarı Sıcak ve Tek Kanatlı Bir Kuş'un da aralarında olduğu çok sayıda esere imza atan Yaşar Kemal ölümünün 9 yılında anılıyor.
29.02.2024 Adana
6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde 30 bin kişiye taziye yemeği
6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde 30 bin kişiye taziye yemeği Hatay'ın İskenderun ilçesinde 3 bin 500 gönüllünün katılımıyla depremzedelere 17 milyon kap sıcak yemek dağıtımı yapan, gastronominin Nobel ödüllü şefi Ebru Baybara Demir’in kurduğu Gönül Mutfağı, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde 30 bin kişiye taziye yemeği dağıttı.
6.02.2024 Gündem
Postmodernistler Ve Eserleri Nelerdir? Posmodernizm Temsilcileri Kimlerdir?
Postmodernistler Ve Eserleri Nelerdir? Posmodernizm Temsilcileri Kimlerdir? Postmodernizm 20. yüzyılın son çeyreğinde ortaya çıkan bir sanat akımıdır. Bu akım resimden romana, şiirden fotoğrafa kadar birçok sanat türünü kapsar. Postmodernist edebiyatta anlamdan ziyade kurgu ve anlatı ön plandadır.
1.02.2024 Gündem
Türk bilim insanın büyük başarısı! Einstein Nobel ödülü aldı, Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu ispatladı
Türk bilim insanın büyük başarısı! Einstein Nobel ödülü aldı, Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu ispatladı Fırat Üniversitesi (FÜ) Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, Albert Einstein'ın 119 yıl önce ortaya koyduğu ışığın doğasıyla ilgili 'foton teorisi'ni ispatlamak adına nanoteknoloji sistem geliştirdi. Prof. Dr. Yakuphanoğlu, geliştirdiği sistemle Einstein’ın ışığın hem parçacık hem de dalga davranışı gösterdiğine dair teorisini gözle görülür şekilde ispatladı.
28.01.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamların önüne geçeceğimiz günler yakındır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'deki katliamların önüne geçeceğimiz günler yakındır İlim Yayma Ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kendi evlatlarımızı teknolojiyle birlikte hızla bünyemizi saran yeni iletişim mecralarının sinsi, yıkıcı ve olumsuz etkilerine karşı korumak zorundayız. Artık hem İslam aleminde hem Türk dünyasında geçmişe göre çok daha farklı, çok daha olumlu, çok daha cesur bir hava vardır. Zalim İsrail yönetiminin Batı devletlerinden aldığı destekle sürdürdüğü Gazze’deki katliamların, Kudüs’teki mütecaviz eylemlerinin önüne geçeceğimiz günler de endişe etmeyin, Allah’ın izniyle yakındır" ifadelerini kullandı.
16.12.2023 Gündem
İlim Yayma Vakfı 50. Yıl Özel Ödülü Aziz Sancar’a verildi
İlim Yayma Vakfı 50. Yıl Özel Ödülü Aziz Sancar’a verildi İlim Yayma Ödülleri Takdim Töreni’nde ödüller sahiplerini buldu. Törende, İlim Yayma Vakfı 50. Yıl Özel Ödülü Aziz Sancar’a verildi.
16.12.2023 Kültür Sanat
2023 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu
2023 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu Fizik, kimya, tıp, edebiyat ve ekonomi alanlarında verilen 2023 Nobel Ödülleri, İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
10.12.2023 Dünya
Henry Kissinger kimdir? Henry Kissinger Türkiye sözleri
Henry Kissinger kimdir? Henry Kissinger Türkiye sözleri Nixon döneminin Dışişleri Bakanı 100 yaşında Henry Kissinger yaşamını yitirdi. Peki, Henry Kissinger kimdir? Henry Kissinger Türkiye sözleri…
30.11.2023 Gündem
Orhan Pamuk davalık oldu! Komşuları isyan etti: Art niyetli, ele geçirmek istiyor
Orhan Pamuk davalık oldu! Komşuları isyan etti: Art niyetli, ele geçirmek istiyor Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk'un 6 daire sahibi olduğu ve riskli yapı kapsamında yıkılmasını istemesi üzerine komşularıyla davalık olduğu Taray Apartmanı'nda mahkeme heyeti keşif yaptı. Yurt dışında olan Orhan Pamuk, gelmezken tarafların avukatları ve bina sakinleri keşifte hazır bulundu. Pamuk'un avukatı Hikmet Güngör, "Bu yıkımın halen olmasındaki tek sebebi maalesef karşı tarafta Orhan Pamuk'un olması, Orhan Pamuk faktörü" dedi. Taray apartmanı babası tarafından yaptırılan Emrullah Çetin Taray ise "Binanın sağlamlığı yönünden söylenecek çok bir şey yok. Bugün de bilirkişi heyeti geldi ve binada herhangi bir çatlak vesaire hiçbir şey göremedi. 12 malikten 11'i olarak biz bu konuda tarafız. Orhan Pamuk'un 6 dairesi var ama bir malik olarak gözüküyor" diye konuştu.
18.11.2023 Gündem
Tekirdağ’da benzerine az rastlanacak dava! 20 yıllık evlilik iptal edildi, gerekçesi şaşırttı...
Tekirdağ’da benzerine az rastlanacak dava! 20 yıllık evlilik iptal edildi, gerekçesi şaşırttı... Eşine az rastlanır olay Tekirdağ'da yaşandı. Kapaklı ilçesinde yaşayan çift, boşanmak için Çerkezköy 2. Aile Mahkemesine başvurdu. G.A. isimli kadının eşi U.A.’dan boşanmak istemesi üzerine U.A. da evliliğin geçerli olmadığını belirtip, nikah merasimi sırasında orada olmadığını ve imzayı da kendisinin atmadığını belirterek evliliğin iptali davası açtı. Mahkeme, dosyaları inceleyerek, ‘evliliğin yokluğu’ hükmüne karar verdi.
1.11.2023 Gündem
Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk komşularıyla mahkemelik oldu
Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk komşularıyla mahkemelik oldu Cihangir'in ünlü binalarından Taray Apartmanı'nın riskli olduğunun tespit edilmesi sonrasında nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk, komşusu olan diğer apartman sakinleriyle mahkemelik oldu. Komşuları yapının güçlendirilmesi için dava açarak yıkılmaması için ihtiyati tedbir kararı aldırdı. 18 daireli apartmanda 6 dairesi bulunan ünlü yazar ise ihtiyati tedbirin kaldırılarak binanın yıkımına karar verilmesini istedi. İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmaya katılan Pamuk, "Binanın 5'te 2'sinin sahibiyim. Sağlamlaştırmaya karşıyım. Çoğunluğun sağlanması mümkün değildir. Apartmanın çürük olduğu sabittir. Tedbir kararı kaldırılsın" dedi. Yıkımın durdurulmasına yönelik tedbirin devamına karar veren mahkeme, Taray Apartmanı'nda keşif yapacak.
1.11.2023 Gündem
İzmir’de Cumhuriyet heyecanı! Saat kulesinde “Yüz Akıyla 100 Yıl” filmi
İzmir’de Cumhuriyet heyecanı! Saat kulesinde “Yüz Akıyla 100 Yıl” filmi Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’ncü yılı kutlamaları, Efes Kültür Yolu Festivali ile aynı döneme denk gelince ortaya coşkulu bir sinerji çıktı. İzmir’in tarihi saat kulesinde kurulan ekrana, 29 Ekim akşam 19:23’te “Yüz Akıyla 100 Yıl” dijital sergisi yansıtıldı.
30.10.2023 Gündem
Galatasaray Rams Park Stadyumu’nda Beşiktaş'ı Icardi ile geçti
Galatasaray Rams Park Stadyumu’nda Beşiktaş'ı Icardi ile geçti Süper Lig'in 9'uncu haftasında Galatasaray derbi maçta sahasında Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. Sarı-kırmızılı ekibe galibiyeti getiren golleri 26 ve 82'nci dakikada Icardi kaydetti. Beşiktaş'ın mücadeledeki tek gol ise 69'uncu dakikada Chamberlain'den geldi.
21.10.2023 Galatasaray
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlıkta yapay zeka tartışmaları ufkumuzu açacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sağlıkta yapay zeka tartışmaları ufkumuzu açacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yapay zeka teknolojileri hayatımızın her alanını etkilemektedir. Sağlıkta yapay zeka teması altında yapılacak sunum ve tartışmaların hepimizin ufkunu açacağı muhakkaktır" dedi.
20.10.2023 Gündem
Nobel Ekonomi Ödülü sahibini buldu
Nobel Ekonomi Ödülü sahibini buldu 2023 Nobel Ekonomi Ödülü'nü "kadınların iş gücündeki yeri" ile ilgili çalışmalarından dolayı ABD'li Claudia Goldin'e verildi.
9.10.2023 Ekonomi
2023 Nobel Barış Ödülü, Narges Mohammadi’ye verildi
2023 Nobel Barış Ödülü, Narges Mohammadi’ye verildi Norveç Nobel Komitesi tarafından 2023 Nobel Barış Ödülü, İranlı Narges Mohammadi’ye verildi.
6.10.2023 Dünya
Terhis olan oğullarını almaya giden aile kaza yaptı! Aile faciası yaşandı
Terhis olan oğullarını almaya giden aile kaza yaptı! Aile faciası yaşandı Batman’dan terhis olan oğullarını almak için Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesine gitmek için yola çıkan ailenin hafif ticari aracı, takla attı. Kazada, 2 kişi öldü, 2’si ağır, 3 kişi yaralandı.
5.10.2023 Yaşam
2023 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi belli oldu
2023 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi belli oldu 2023 Nobel Edebiyat Ödülü'nün sahibi "Söylenemeyenleri dile getiren yenilikçi oyunları ve düzyazıları" dolayısıyla Norveçli yazar Jon Fosse oldu.
5.10.2023 Bilim ve Teknoloji
2023 Nobel Kimya Ödülü sahiplerini buldu
2023 Nobel Kimya Ödülü sahiplerini buldu 2023 Nobel Kimya Ödülü'nün sahipleri "kuantum noktalarının keşfi ve sentezi" dolayısıyla Moungi G. Bawendi, Louis E. Brus ve Alexei I. Ekimov oldu.
4.10.2023 Bilim ve Teknoloji
2023 Fizik alanında Nobel Ödülü’nü alanlar açıklandı
2023 Fizik alanında Nobel Ödülü’nü alanlar açıklandı Fizik alanında 2023 Nobel Ödülü Pierre Agostini, Ferenc Krausz ve Anne L'Huillier’e verildi. Üç bilim insanı, atom ve moleküllerin içindeki elektronların dünyasını keşfetmek için yeni araçlar sağlayan deneyleri nedeniyle ödüle layık görüldü.
3.10.2023 Bilim ve Teknoloji
Kariko ve Weissman Nobel Tıp Ödülü'nü kazandı! İşte ilham veren hikayeleri
Kariko ve Weissman Nobel Tıp Ödülü'nü kazandı! İşte ilham veren hikayeleri 2023 Noel Tıp Ödülü COVID-19'a karşı etkili mRNA aşılarının geliştirilmesini sağlayan keşiflerinden dolayı Katalin Karikó ve Drew Weissman'a verildi.
3.10.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Nobel ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nobel haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.