Nobel Kimya Ödülü

Nobel Kimya Ödülü

Son dakika Nobel Kimya ödülü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Nobel Kimya ödülü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Nobel Kimya ödülü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Nobel Kimya Ödülü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan nobel kimya ödülü gelişmeleri de dahil olmak üzere 144 nobel kimya ödülü haberi bulunmuştur. Tüm nobel kimya ödülü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Nobel ödüllü yöntemle hücreden AIDS’e neden olan HIV virüsünü makas gibi kesip attılar
Nobel ödüllü yöntemle hücreden AIDS’e neden olan HIV virüsünü makas gibi kesip attılar Hollandalı bilim insanları, AIDS’e neden olan HIV virüsünü gen düzenleme teknolojisiyle laboratuvar ortamında DNA’dan makasla kesip atar gibi çıkardılar.
20.03.2024 Dünya
Hücreden AIDS’e neden olan HIV virüsünü çıkarttılar!
Hücreden AIDS’e neden olan HIV virüsünü çıkarttılar! Hollandalı bilim insanları, AIDS’e neden olan HIV virüsünü gen düzenleme teknolojisiyle laboratuvar ortamında DNA’dan makasla kesip atar gibi çıkardılar. ESCMID yaptığı açıklamada, "CRISPR-Cas gen düzenleme teknolojisinin nasıl kullanılabileceğini göstererek tedavi umutlarını artırdı” dedi.
20.03.2024 Gündem
2023 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu
2023 Nobel Ödülleri sahiplerini buldu Fizik, kimya, tıp, edebiyat ve ekonomi alanlarında verilen 2023 Nobel Ödülleri, İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
10.12.2023 Dünya
2023 Nobel Kimya Ödülü sahiplerini buldu
2023 Nobel Kimya Ödülü sahiplerini buldu 2023 Nobel Kimya Ödülü'nün sahipleri "kuantum noktalarının keşfi ve sentezi" dolayısıyla Moungi G. Bawendi, Louis E. Brus ve Alexei I. Ekimov oldu.
4.10.2023 Bilim ve Teknoloji
2022 Nobel Kimya Ödülü açıklandı
2022 Nobel Kimya Ödülü açıklandı İsveç kraliyet Bilim Akademisi tarafından düzenlenen 2022 Nobel Kimya Ödülü, Barry Sharpless, Morten Meldal ve Carolyn Bertozzi ile paylaştı. Bilim insanlarının kimya alanında zor süreçleri kolaylaştırdıkları için verildiği ifade edildi.  
5.10.2022 Dünya
Nobel Kimya Ödülü, Benjamin List ve David MacMillan’a verildi
Nobel Kimya Ödülü, Benjamin List ve David MacMillan’a verildi Nobel Komitesi, 2021 Nobel Kimya Ödülü'nü Benjamin List ve David MacMillan’a verildiğini açıkladı. İkili ödülü, moleküler (küçük parçacık) yapı oluşturmak için geliştirdikleri ‘asimetrik organokataliz’ aracı için aldı.
6.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Norveç'te ödül alan Türk akademisyen kendini bilime adadı
Norveç'te ödül alan Türk akademisyen kendini bilime adadı Norveç'in Tromsö kentindeki Kuzey Kutbu Üniversitesinin verdiği "Nansen Erken Kariyer Ödülü"ne layık görülen Türk akademisyen Emre Sarı, adını bilim alanındaki çalışmalarıyla duyurmak istiyor.
1.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Aziz Sancar'ın müze olacak evinin restorasyonu tamamlandı
Aziz Sancar'ın müze olacak evinin restorasyonu tamamlandı Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğup büyüdüğü ve 2 yıl süreyle doktorluk yaptığı Mardin'in Savur ilçesindeki 3 katlı 36 odalı tarihi konağın müzeye dönüştürülmesi için başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.
25.10.2020 Yaşam
2020 Nobel Kimya Ödülü sahiplerini buldu
2020 Nobel Kimya Ödülü sahiplerini buldu 2020 Nobel Kimya Ödülü genom düzenleme yöntemi geliştiren Emmanuelle Charpentier ve Jennifer A. Doudna'a verildi.
7.10.2020 Kültür Sanat
Nobel Kimya Ödülü'nün sahipleri belli oldu
Nobel Kimya Ödülü'nün sahipleri belli oldu Nobel Kimya Ödülü bu yıl, "lityum iyon bataryaların icat edilmesine katkıda bulunan çalışmalarından ötürü" bilim insanları John B. Goodenough, M. Stanley Whittingham ve Akira Yoşino'ya verildi.
9.10.2019 Bilim ve Teknoloji
Nobel Kimya Ödülü  evrim biyolojisine
Nobel Kimya Ödülü evrim biyolojisine Nobel Kimya Ödülü bu yıl, evrim biyolojisi alanındaki çalışmalarından ötürü bilim insanları Frances H. Arnold ile George P. Smith ve Gregory P. Winter arasında paylaştırıldı.
3.10.2018 Dünya
Nobel Kimya ödülü sahibini buldu
Nobel Kimya ödülü sahibini buldu Nobel Kimya Ödülü, protein üretimi çalışmalarıyla Frances Arnold, George P. Smith ve Gregory Winter'a verildi 2018 Nobel Kimya Ödülü, protein mühendisliği alanındaki araştırmalarıyla önemli keşiflere imza atan üç bilim insanına verildi.
3.10.2018 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aziz Sancar'ı kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Aziz Sancar'ı kabul etti Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti
28.04.2018 Gündem
Nobel’li Sancar’ın yeğenine emanet
Nobel’li Sancar’ın yeğenine emanet TUSAŞ-TAI’nın eski Helikopter Grubu Başkanı Metin Sancar, ‘Türkiye’nin Otomobili’ projesinin Koordinatörü oldu. Nobel ödüllü Aziz Sancar’ın yeğeni olan havacılık dehası, ilk yerli sivil helikopter T625’i yarattı
16.02.2018 Ekonomi
Son dakika... Nobel Edebiyat ödülü sahibini buldu!
Son dakika... Nobel Edebiyat ödülü sahibini buldu! 2017 Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan isim belli oldu. Heyecanla beklenen 2017 Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanan isim Kazuo Ishiguro oldu.
5.10.2017 Dünya
Nobel Kimya Ödülü sahiplerini buldu
Nobel Kimya Ödülü sahiplerini buldu Bu yıl Nobel'in kimya dalındaki ödülüne Jacques Dubochet, Joachim Frank, Richard Henderson layık görüldü.
4.10.2017 Dünya
Aziz Sancar'ın adına 'DNA Temalı' park
Aziz Sancar'ın adına 'DNA Temalı' park Çankaya Belediyesi, Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülen Prof. Dr. Aziz Sancar'ın adını taşıyacak 10 bın 400 metrekarelik parkı DNA sarmalından esinlerek tasarlayıp, hayata geçirdi. Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Aziz Sancar'ın adını Çankaya'da bir parkımıza vererek yaşatma kararı aldık. Bundan büyük bir onur duyuyoruz" dedi.
4.09.2017 Yaşam
Siz de şekersiz şeker hastası olabilirsiniz!
Siz de şekersiz şeker hastası olabilirsiniz! Gazete Habertürk yazarı Pror. Dr. Temel Yılmaz, şekersiz şeker hastalığının teşhis ve tedavi süreçlerini yazdı.
27.08.2017 Sağlık
Aziz Sancar: Kanser hastaları ABD'ye gelmesin
Aziz Sancar: Kanser hastaları ABD'ye gelmesin Türkiye’deki kanser hastalarına “Amerika’ya gelmeyin. Tedaviler standart” diyen Nobelli Prof. Dr. Aziz Sancar “Tedavide temel destek aile desteğidir buraya geldiklerinde aile desteğinden yoksun kalıyorlar” uyarısı da yaptı
9.05.2017 Dünya
Aziz Sancar: Kanser hastaları Amerika'ya gelmesin
Aziz Sancar: Kanser hastaları Amerika'ya gelmesin Nobel Kimya ödülünü 2015 yılında alan Mardinli bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'dan çok çarpıcı sözler.
8.05.2017 Sağlık
Sancar’ın Türk Evi kavgası
Sancar’ın Türk Evi kavgası Nobelli Türk bilim insanı Aziz Sancar’ın kendi imkanlarıyla kurduğu ‘Türk Evi’ni Nobel’den aldığı ödül parasıyla genişletme isteği bölgedeki Amerikalılar’a takıldı. Belediye’de yapılan oturumda Gwen Sancar Amerikalılar’a eşinin ideallerini anlattı.
29.09.2021 Gündem
Nobel Ekonomi Ödülü sahiplerini buldu
Nobel Ekonomi Ödülü sahiplerini buldu Nobel Ekonomi Ödülü Oliver Hart ve Bengt Holmström'e verildi.
10.10.2016 Kültür Sanat
Saç telinden 1000 kat ince makine yapan uzmanlara Nobel Kimya Ödülü!
Saç telinden 1000 kat ince makine yapan uzmanlara Nobel Kimya Ödülü! Nobel Kimya Ödülü, dünyanın en küçük makinelerini geliştiren bilim insanları Jean-Qierre Sauvage, Sir J. Fraser Stoddart ve Berdard L. Feringa'ya verildi.
5.10.2016 Kültür Sanat
Morfinden daha etkili ağrı kesici keşfedildi
Morfinden daha etkili ağrı kesici keşfedildi Morfin kısa bir süre sonra tarihe karışabilir. Aralarında Nobelli bilim adamı Prof. Brian Kobilka’nın da bulunduğu bir grup bilim insanının keşfettiği ağrı kesici, yıllardır kullanılan morfinden daha etkili ve yan etkisi ise yok denecek kadar az. . Saygın Nature dergisinde de yer alan çalışmaya göre, bağımlılık yapmayan ‘PZM21’ adlı ilacın yan etkisi ise yok denecek kadar az.
19.08.2016 Sağlık
Aziz Sancar: Ayakkabı bizim için lükstü
Aziz Sancar: Ayakkabı bizim için lükstü Geçen yıl Nobel Kimya Ödülü'ne layık görülen Türk bilim insanı Prof...
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Nobel Kimya Ödülü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki nobel kimya ödülü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.