Bayılma

Bayılma

Son dakika bayılma haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bayılma ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bayılma haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bayılma

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bayılma gelişmeleri de dahil olmak üzere 359 bayılma haberi bulunmuştur. Tüm bayılma haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kayıplar kırık kalp sendromunu tetikliyor! Ayrılık, aldatılma ve hayal kırıklığı
Kayıplar kırık kalp sendromunu tetikliyor! Ayrılık, aldatılma ve hayal kırıklığı Yoğun duygusal travmalar kalp kırıklığına yol açsa da aslında fiziki olarak da kalp üzerinde belirgin etkiler yaratabiliyor. Ani gelişen şiddetli üzüntü, hayal kırıklığı ve stresin kırık kalp sendromuna yol açabileceğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Buturak, hastada ani başlayan göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, baş dönmesi ve bayılma gibi şikayetlerin ortaya çıkabileceğini söyledi. Kişinin, eş, sevgili veya birinci derece yakını ya da çok sevdiği bir yakınını kaybetmesi, uzun süreli bir ilişki sonrası ayrılık, boşanma veya aldatılma gibi ağır duygusal durumlar veya kişiyi derinden sarsacak haberler alması gibi ani psikolojik travmaların hastalığı tetiklediğini söyleyen Buturak, bunun yanı sıra kişinin yaşadığı boğulma tehlikesi, deprem gibi doğal afetler ve bazı fiziksel travmaların da kırık kalp sendromuna sebep olabileceğini vurguladı.
14.02.2024 Sağlık
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi...
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi... Daha enerjik olmak ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak için iyot önemli bir vitamindir. İyotu besinlerden doğal yollar ile ya da vitamin takviyesi olarak almak mümkündür. 
24.01.2024 Sağlık
Spor yapan veya spora başlamayı düşünenlere ‘kalp kontrolü’ uyarısı
Spor yapan veya spora başlamayı düşünenlere ‘kalp kontrolü’ uyarısı Düzenli spor yapmak, genel vücut sağlığı açısından sayısız fayda sağlarken 35 yaş üstü kişiler, genellikle kalp damar hastalıklarına bağlı olarak, daha genç yaştakiler ise doğumsal ya da genetik kalp sorunları nedeniyle ani kardiyak tehlikelerle karşılaşabiliyor. Yapılacak kontrollerin amacının, sporla oluşabilecek ani kardiyak ölüm ve diğer muhtemel kardiyovasküler riskleri azaltmak olduğunu ifade eden Doç. Dr. Hale Ünal Aksu, “Spor yapan veya yoğun egzersize başlamayı düşünen kişilerin, öncesinde kardiyoloji kontrolünden geçmesi, muhtemel tehlikeleri ekarte etmek için önemlidir” diye konuştu.
23.01.2024 Sağlık
Kış aylarının korkulan rüyası geri dönüyor! Çarpıcı uyarı
Kış aylarının korkulan rüyası geri dönüyor! Çarpıcı uyarı “Karbonmonoksit gazı” zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyaran Samsun İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık, İlaç ve Tıbbi Cihaz Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Emre Özgen, "Çoğunlukla insanlar zehirlendiğinin farkına bile varmadan bir daha uyanamayacakları bir uykuya dalmaktadırlar. Bu yüzden çok dikkatli olunmalıdır" dedi.
17.11.2023 Yaşam
Uyurken eşini öldürdü! Kendini böyle savundu
Uyurken eşini öldürdü! Kendini böyle savundu Kayseri'de, şiddet gördüğünü öne sürdüğü eşi Ahmet Uluyol'u (31) bıçaklayarak öldüren Mervenur Uluyol'un (27) ifadesi ortaya çıktı. Eşinden sürekli şiddet gördüğünü iddia eden Uluyol, "Olay günü beni darbetti. Ardından uyudu. Uyumadan önce de tehdit etti. 'Seninle yarın görüşeceğiz' dedi. Uyurken göğsüne 2 kez bıçak vurdum. Keşke böyle olmasaydı. Ben onu öldürmesem o beni öldürecekti" dedi.
7.11.2023 Yaşam
Sosyal medyadaki meydan okuma akımı çocukların hayatını tehdit ediyor!
Sosyal medyadaki meydan okuma akımı çocukların hayatını tehdit ediyor! Son zamanlarda sosyal medyada hızla yayılan ‘challenge’ (meydan okuma) akımı, çocuk ve gençlerin sağlığını, hatta hayatını ciddi şekilde tehdit ediyor.
20.08.2023 Yaşam
Potasyum deposu besin o kişiler için kabusa dönüşüyor! Nefes darlığı ve tansiyon düşüklüğü sonrası bayılma
Potasyum deposu besin o kişiler için kabusa dönüşüyor! Nefes darlığı ve tansiyon düşüklüğü sonrası bayılma Yüksek miktarda potasyum içeriyor, kan basıncını dengeliyor. Koruyucu antioksidan özelliklere sahiptir, gözleri korumada önemli bir rol oynuyor. Lif bakımından oldukça zengindir, kan şekerini dengeliyor. Yıllarca yanlış tüketmişiz ,faydasını ve lezzetini 5 katına çıkarıyor. Antep fıstığı sevenleri alerji konusunda uyaran Alerji ve İmmunoloji Uzmanı Doç. Dr. Tuğba Songül Tat ise "Antep fıstığı tükettikten sonra kaşıntı, kabarıklık, nefes darlığı, ishal, tansiyon düşüklüğü hatta bayılma gibi bir şikayet varsa, mutlaka alerji hekimine başvurmalarını önermekteyiz" dedi.
23.07.2023 Sağlık
'Toksik Hanım'ın sırrı ortaya çıktı! ‘Her şeyin ilacı’ olarak kullandı hayatının sonu oldu...
'Toksik Hanım'ın sırrı ortaya çıktı! ‘Her şeyin ilacı’ olarak kullandı hayatının sonu oldu... Gloria Ramirez isimli kadın, bir gece fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Hastanedeki tüm doktorlar ve hemşireler iki çocuk annesi Ramirez’in hayatını kurtarmak için seferber olurken sağlık ekiplerin tek tek bayılması şok etkisi yarattı. Tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybeden Ramirez’e ne olduğunu anlamak için 3 kez otopsi yapan ekipler, aylar sonra kan donduran detaylara ulaştı.
4.07.2023 Dünya
26 yaşındaki Buse'ye silahlı saldırı! Müteahhit saplantılı aşık çıktı, tetikçi tutmuş
26 yaşındaki Buse'ye silahlı saldırı! Müteahhit saplantılı aşık çıktı, tetikçi tutmuş Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde, evinden çıktıktan sonra bindiği otomobilin önü motosikletli kişi tarafından kesilip, bacağından tabancayla vurulan Buse Bulut'u (26), kendisine saplantı derecede aşık olan Müteahhit Ekrem Boz'un (45) vurdurduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan Boz ile 15 bin liraya tuttuğu tetikçi Serhat Kösen (23), tutuklandı.
21.06.2023 Yaşam
Seyran bayıldı, Hattuç fenalaştı! Yalı Çapkını dizisinde boşanma mahkemesinin sonucu ifşa oldu!
Seyran bayıldı, Hattuç fenalaştı! Yalı Çapkını dizisinde boşanma mahkemesinin sonucu ifşa oldu! Yalı Çapkını dizisinde mahkeme kararı belli oluyor. Star Tv'de yayınlanan ve başrollerinde Afra Saraçoğlu, Mert Ramazan Demir, Şerif Sezer'in yer aldığı dizinin yeni bölümünde Seyran ve Ferit'in boşanma duruşmasında ipler kopuyor. Haftalardır merak edilen boşanma duruşmasında Seyran bayılıyor. Ferit'in boşanmayı kabul ettiği anlardan sonra meydana gelen bayılma sonrasında Hattuç hala da fenalaştı.
8.05.2023 Televizyon
Yargı ekibi sezon finalini birlikte kutladı!
Yargı ekibi sezon finalini birlikte kutladı! Kanal D’nin Ay Yapım imzalı sevilen dizisi Yargı dün gece yayınlanan 63’üncü bölümüyle sezon finali yaptı. Yargı rüzgarının estiği gecede dizi, seyirciyi hem ağlattı hem de yeni sezona dair merakını artırdı. Soluksuz izlenen sezon finali sosyal medya listelerinin de üst sıralarında yer alırken reytinglerde de yine gecenin birincisi oldu. Dizi Ab’de 7,07 reyting 19,70 izlenme payı, 20+Abc1’de 7,69 reyting 18,51 izlenme payı, Total’de ise 6,55 reyting 17,22 izlenme payı elde ederek pazar akşamının birincisi oldu.
8.05.2023 Televizyon
Uzmanından Ramazan'da beslenme uyarısı
Uzmanından Ramazan'da beslenme uyarısı Ramazan ayının başlamasıyla birlikte oruç ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar iftar ve sahurda nasıl beslenilmesi gerektiği sorularının yanıtlarını aramaya başladı. Vatandaşlar 'sahurda ne yenir, tok tutan yiyecekler nelerdir? Hangi yiyecekler susatmaz, sahurda ne yenirse acıktırmaz?' sorularının cevabını aradı. Uzmanı ise Ramazan Ayı'nda aşırı yağlı yemekler ve hamur işlerinden uzak durulmasının altını çizdi.
16.03.2023 Sağlık
Sağlık Bakanlığı'ndan "Strep-A" uyarısı: 24. saate kadar bekleyin; işe, okula gitmeyin
Sağlık Bakanlığı'ndan "Strep-A" uyarısı: 24. saate kadar bekleyin; işe, okula gitmeyin Sağlık Bakanlığı, halk arasında "beta" olarak bilinen Strep-A bakterisinin neden olduğu enfeksiyona ilgili kamuoyundaki soru işaretlerinin giderilmesi amacıyla yeni bir duyuru yayımladı. Duyuruda, hastaların antibiyotik tedavisinin 24'üncü saatine kadar dikkatli olması gerektiğinin altı çizildi. Öte yandan SMA Bilim Kurulu, Bakan Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Bakan Koca SMA hastaları ve aileleri için gerçekçi beklentilere dayalı sağlık hizmeti ve bakımını, standart bakım kurallarına uyarak en üst düzeyde sürdürmeyi hedeflediklerini belirterek, 'umudun suistimaline şimdiye kadar izin vermediğimiz gibi bundan sonra da izin vermeyeceğiz' dedi. İşte haberin detayları...
1.02.2023 Gündem
İzmir’de korku dolu anlar! Çatıya yıldırım düştü, 3 kişi korkudan bayıldı
İzmir’de korku dolu anlar! Çatıya yıldırım düştü, 3 kişi korkudan bayıldı İzmir’in Torbalı ilçesinde gök gürültülü sağanak yağış etkili olurken, 2 katlı bir binanın çatısına yıldırım düştü. Korkuyla uykusundan uyanan 3 vatandaşın baygınlık geçirdiği öğrenildi.
27.01.2023 Yaşam
Diyabet, tansiyon ve kolesterolü olanlar dikkat! Hepsi kalp sağlığına iyi geliyor
Diyabet, tansiyon ve kolesterolü olanlar dikkat! Hepsi kalp sağlığına iyi geliyor Kalp krizine karşı kalkan oluyor, yüksek tansiyonu kontrol altına alıyor. Hepsi kalp damar sağlığını koruyor. Diyabet ve ailesel kolesterol sorunu olanlar için de öneriliyor. Kalp hastalıklarına neden olan risk faktörlerini bilmek ve buna göre yaşamak kalp sağlığını korumada etkili oluyor. İşte kalp hastalıklarına karşı koymanın ve kalp sağlığının korumanın yöntemleri...
21.01.2023 Sağlık
Kalbi durduruyor! Kritik uyarı geldi
Kalbi durduruyor! Kritik uyarı geldi Doç. Dr. Önder Doksöz, kalp kası iltihaplanmasına (miyokardit) en sık virüse bağlı enfeksiyonların yol açtığını söyledi. Soğuk algınlığı gibi viral enfeksiyon vakalarındaki artışa dikkat çeken Doç. Dr. Doksöz, “Hastalıkların hastalık doğurmaması için enfeksiyonlardan korunmak zorundayız. Virüs salgınlarında miyokardite dikkat” dedi.
12.01.2023 Sağlık
Aort yırtılması nedir? Aort damarı neden yırtılır? Aort damarı yırtılırsa ne olur?
Aort yırtılması nedir? Aort damarı neden yırtılır? Aort damarı yırtılırsa ne olur? Aort, kanı kalpten vücudun geri kalalına taşıyan ana arter olarak tanımlanıyor. Aort insan vücudundaki en büyük kan damarıdır. Aort damarları zayıflarsa şişebilir hatta yırtılarak ölümcül bile olabilir. Çoğu aort anevrizması, yırtılmadıkça belirti göstermez, kimi zaman başka bir hastalığın taramasında tesadüfen ortaya çıkabilir, teşhis de bu şekilde tesadüfen konulabilir. Peki, ? Aort damarı nerede? Aort yırtılması nedir? Aort damarı neden yırtılır? Aort damarı yırtılırsa ne olur? Aort yırtılmasında belirti olur mu? İşte aort yırtılması ile ilgili merak edilenler…
28.12.2022 Sağlık
Akciğer embolisi nedir? Akciğer embolisi neden olur, belirtileri nelerdir?
Akciğer embolisi nedir? Akciğer embolisi neden olur, belirtileri nelerdir? Ünlü oyuncu Pelin Karahan'ın eşi Bedri Güntay, bugün akciğer embolisi nedeniyle acil ameliyata alındı. Yaşanan gelişme sonrası akciğer embolisi hakkında yapılan aramalar arttı.
9.11.2022 Sağlık
Soba yakanlar dikkat! Uyarı geldi
Soba yakanlar dikkat! Uyarı geldi Lodos nedeniyle (karbonmonoksit) baca gazı zehirlenmelerinin yaşanmaması ve vatandaşların zarar görmemesi için uzmanlardan uyarı yapıldı.
7.11.2022 Gündem
Hande Yener korkuttu! Sahnede baygınlık geçirdi
Hande Yener korkuttu! Sahnede baygınlık geçirdi Ünlü şarkıcı Hande Yener, önceki akşam Ataşehir'deki bir mekanda hayranları ile bir araya geldi. Sevilen şarkılarını seslendiren Hande Yener, sahnede fenalık geçirdi. Apar topar konseri yarıda kesen ünlü şarkıcının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yener'i o halde gören sevenlerinin yüreği ağzına geldi. Ünlü şarkıcının durumunun iyi olduğu öğrenildi.
23.10.2022 Magazin
Yüksek tansiyonu olanlar dikkat! Beyin kanaması riski var
Yüksek tansiyonu olanlar dikkat! Beyin kanaması riski var Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Engin Çakar, inmelerin yaklaşık yüzde 15’inin beyin kanaması nedeniyle olduğunu, diğer bir nedenin ise beyin damar tıkanıklığı olduğunu vurguluyor. Kanama veya damar tıkanıklığı nedeniyle oluşan felç tablosu benzerlik gösterse de beyin kanamasında ölüm oranları 4-5 kat daha fazla görülüyor.
5.10.2022 Sağlık
Annesine küfür eden kişiye attığı tokat hayatını kararttı! Eşi ve çocuklarıyla eylemde
Annesine küfür eden kişiye attığı tokat hayatını kararttı! Eşi ve çocuklarıyla eylemde Kocaeli'de çalıştığı fabrikada kendisine küfür ve hakaret ettiği iddia edilen şahsa tokat attığı için tazminatı verilmeden işten çıkartılan Kani Yılmaz, eşi ve çocuklarıyla birlikte fabrika önünde eylem yapıyor. Dikkat çekebilmek için aracına pankartlar asan Yılmaz, sesini duyurabilmek için de sloganlar atıyor.
4.09.2022 Yaşam
İzel konserde bir anda yere yığıldı! Baygınlık sebebi belli oldu
İzel konserde bir anda yere yığıldı! Baygınlık sebebi belli oldu 31 yıl sonra yeniden bir araya gelen ve yoğun ilgi gören konser serisine başlayan İzel-Çelik-Ercan grubunun Fethiye konserinde talihsizlik bir olay yaşandı. Konserin bitimine 10 dakika kala sahnede fenalaşıp baygınlık geçiren İzel Çeliköz'ün yardımına Çelik Erişçi ve Ercan Saatçi yetişti. O anlar bir dinleyici tarafından görüntülendi.
3.09.2022 Magazin
Çikolata alerjisi gıda alımından birkaç dakika sonra ortaya çıkar
Çikolata alerjisi gıda alımından birkaç dakika sonra ortaya çıkar Çikolata ve içindeki etken maddelerin çikolata alerjisine sebep olabileceğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Deniz Şimşek, Piyasadaki çikolataların büyük çoğunluğu süt tozu, fındık, fıstık, üzüm, yumurta, soya, buğday gibi farklı alerjen içerikleri de barındırır. Çikolataya alerjisi olan bir kişinin bağışıklık sistemi etkilenir ve vücudundaki antikorlar alerji ile savaşmak için harekete geçer. Çikolata alerjisi genellikle gıda alımından birkaç dakika sonra ortaya çıkar ve doğru tıbbi müdahale ile etkileri 24 saat içerisinde tamamen düzelebilir” dedi.
1.09.2022 Sağlık
Aziz Sancar’dan beyin tümörün tedavisinde önemli keşif! Glioblastoma nedir? Beyin tümörü belirtileri ne?
Aziz Sancar’dan beyin tümörün tedavisinde önemli keşif! Glioblastoma nedir? Beyin tümörü belirtileri ne? Aziz Sancar'dan beyin tümörü tedavisinde önemli keşif! Sinir hücrelerine zarar vermeden beyindeki tümörün tedavisinde kullanılacak. Nobel ödüllü bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar önemli bir çalışmaya imza attı. EdU adı verilen molekülün, sinir hücrelerine zarar vermeden beyindeki tümörün tedavisinde kullanılabileceği önemli bir araştırma PNAS isimli derginin ilk sayısında yayınlanacak. Peki, Glioblastoma nedir? Beyin tümörü belirtileri ne? İşte beyin tümörün tedavisi hakkında merak edilenler…
22.08.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Bayılma ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bayılma haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.