Başkanlık Kararnamesi

Başkanlık Kararnamesi

Son dakika başkanlık kararnamesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan başkanlık kararnamesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını başkanlık kararnamesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Başkanlık Kararnamesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan başkanlık kararnamesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 172 başkanlık kararnamesi haberi bulunmuştur. Tüm başkanlık kararnamesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye'den ABD'ye başkanlık kararnamesi tepkisi
Türkiye'den ABD'ye başkanlık kararnamesi tepkisi ABD’nin Suriye Bağlamında "Ulusal Acil Durum" başlığıyla yayınlanan başkanlık kararnamesine Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki geldi.
13.10.2022 Gündem
ABD'den son dakika yaptırım kararı! Rusya'ya kötü haber
ABD'den son dakika yaptırım kararı! Rusya'ya kötü haber ABD, Buça'daki olayların ardından Putin'in kızlarını ve Rusya'nın iki bankasını yaptırım listesine alarak Rusya'daki yeni yatırımlara da yasak getirdi.
6.04.2022 Dünya
Kripto paralar resmen çakıldı! Bitcoin ve Ethereum'da kayıp büyüyor, işte BTC, ETH, XRP ve diğer Altcoin'lerde son durum...
Kripto paralar resmen çakıldı! Bitcoin ve Ethereum'da kayıp büyüyor, işte BTC, ETH, XRP ve diğer Altcoin'lerde son durum... Bitcoin fiyatları ve Ethereum fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmeleri yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Kripto para piyasası topyekun küçülüyor. Yeniden çöküş başladı. Başta kripto varlıkların atası olan Bitcoin olmak üzere Ethereum ve Altcoin'lerde de düşüş başladı. Kripto para yatırımcıları büyük zarar etti. Bitcoin yüzde 6.46 düşüş gösterdi. Ethereum ise yüzde 5.1 geriledi. Peki Bitcoin, Ethereum ve Altcoin’lerde son durum ne? BTC, ETH ve XRP kaç dolar/TL oldu? İşte kripto piyasasında son durum...
10.03.2022 Ekonomi
ABD Ankara Büyükelçiliği son dakika gelişmesini duyurdu: Yasaklanacaktır
ABD Ankara Büyükelçiliği son dakika gelişmesini duyurdu: Yasaklanacaktır ABD Ankara Büyükelçiliği Basın Ataşesi ve Sözcüsü Julie Eadeh, "ABD Başkanı Biden, bir başkanlık kararnamesiyle Amerikalıların, Ukrayna'nın sözde Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyetleri'nde yeni yatırım, ticaret ve finansman faaliyetlerinde bulunmasını yasaklayacaktır" dedi.
22.02.2022 Dünya
Biden, Rusya'nın tanıdığı Donetsk ve Luhansk'la ticareti yasaklayan kararnameyi imzaladı
Biden, Rusya'nın tanıdığı Donetsk ve Luhansk'la ticareti yasaklayan kararnameyi imzaladı ABD Başkanı Joe Biden'ın Rusya'nın bağımsızlığını tanıdığı Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı Donetsk ve Luhansk bölgesiyle ticareti yasaklayan kararnameyi imzaladığı bildirildi.
22.02.2022 Dünya
ABD'den flaş karar! Terör örgütü listesinden çıkardılar
ABD'den flaş karar! Terör örgütü listesinden çıkardılar ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 16 Şubat'tan itibaren geçerli olmak üzere Yemen'deki Husiler olarak bilinen Ensarallah örgütünü yabancı terör örgütleri listesinden çıkardıklarını duyurdu.
12.02.2021 Dünya
Biden ne zaman göreve başlıyor? ABD yeni başkanı ne zaman göreve başlayacak?
Biden ne zaman göreve başlıyor? ABD yeni başkanı ne zaman göreve başlayacak? Amerika’da 3 Kasım’da 59. Başkanlık seçimlerini 306 delegeyle Joe Biden kazanmış, ABD Başkanı Donald Trump ise 232 delegede kalmıştı. ABD’de başkanlık görevine gelecek Joe Biden’ın, ilk gününde Trump’ın politikalarını tersine çevirecek önemli kararnameleri imzalayacağı belirtildi. Peki, Biden ne zaman göreve başlayacak?
18.01.2021 Dünya
Trump'tan İran'a net mesaj: Asla izin vermeyeceğiz
Trump'tan İran'a net mesaj: Asla izin vermeyeceğiz ABD Başkanı Donald Trump, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tarafından kaldırılan İran'a yönelik yaptırımları yeniden yürürlüğe soktuklarını belirterek, "Yönetimim, İran'ın nükleer silah sahibi olmasına ya da yeni balistik füze ve konvansiyonel silahlarla dünyanın geri kalanını tehlikeye atmasına asla izin vermeyecektir." mesajını verdi.
21.09.2020 Dünya
Trump'tan 'vatansever eğitimin desteklenmesi' için kararname
Trump'tan 'vatansever eğitimin desteklenmesi' için kararname ABD Başkanı Donald Trump, ülkedeki okullarda "vatansever eğitimin desteklenmesi" için Başkanlık kararnamesi imzaladı.
17.09.2020 Dünya
Trump TikTok için tarih verdi! 15 Eylül'e kadar...
Trump TikTok için tarih verdi! 15 Eylül'e kadar... ABD Başkanı Donald Trump, ülkesindeki kolu herhangi bir Amerikan şirketine satılmadığı takdirde Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok'u 15 Eylül'de ülkede yasaklayacaklarını açıkladı.
3.08.2020 Dünya
Trump: TikTok’u ABD'de yasaklayacağız
Trump: TikTok’u ABD'de yasaklayacağız Trump, Florida eyaletine yaptığı ziyaret sonrası başkent Washington DC’ye dönüşte uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu.
1.08.2020 Dünya
Trump onayladı! Hepsine yaptırım geliyor
Trump onayladı! Hepsine yaptırım geliyor ABD Başkanı Donald Trump, Hong Kong Özel İdari Bölgesi'ne getirilen Ulusal Güvenlik Yasası nedeniyle Çin'i sorumlu tutan bir yasa tasarısını onayladı ve Hong Kong'a yönelik imtiyazları kaldıran bir başkanlık kararnamesi imzaladı.
14.07.2020 Dünya
Sosyal medya düzenlemesinde iki model inceleniyor
Sosyal medya düzenlemesinde iki model inceleniyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bir an önce düzenlemeyi Meclis'e getirip sosyal medya mecralarının kontrol edilmesini istiyoruz" sözlerinin ardından İletişim Başkanlığı, “ABD modeli” ve “Fransa modeli”ni incelemeye aldı. Fransa modelinde İçişleri Bakanlığı’nın her türlü tedbiri alma yetkisi bulunuyor. ABD modelinde ise sosyal medya platformları, üçüncü kişiler tarafından yapılan paylaşımlardan hukuken sorumlu tutuluyor.
6.07.2020 Gündem
ABD'den Çin'e bir yaptırım daha!
ABD'den Çin'e bir yaptırım daha! ABD Hazine Bakanlığı Yabancı Varlıkları Koruma Ofisi (OFAC), İran'ın Mahan Hava Yolları'na genel satış hizmeti sunan Çin merkezli "Shanghai Saint Logistic Limited" şirketini yaptırım listesine aldı.
19.05.2020 Dünya
Teknolojide kesenin ağzı 'yapay zeka' için açıldı
Teknolojide kesenin ağzı 'yapay zeka' için açıldı Teknoloji alanında faaliyet gösteren küresel şirketler, bu yıl yapay zeka alanındaki yatırımlarını milyar dolar seviyesinin üzerine çıkardı.
15.11.2019 Bilim ve Teknoloji
Barış Pınarı Harekâtı bitti mi? 32 kilometre nereyi kapsıyor?
Barış Pınarı Harekâtı bitti mi? 32 kilometre nereyi kapsıyor? Barış Pınarı Harekâtı bitti mi? Türkiye-ABD ortak açıklamasından sonra Barış Pınarı Harekatı’nın son durumu vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, 32 kilometre nereyi kapsıyor?
18.10.2019 Gündem
Kritik zirvenin ardından Türkiye ve ABD’den ortak bildiri
Kritik zirvenin ardından Türkiye ve ABD’den ortak bildiri Türkiye ve ABD, Kuzeydoğu Suriye ile ilgili anlaştı. Ortak açıklamada, "ABD, Türkiye'nin güney sınırına dair meşru güvenlik kaygılarını anlar" denildi, YPG'nin 120 saat içinde geri çekileceği belirtildi.
18.10.2019 Gündem
Pence Türkiye'ye geliyor
Pence Türkiye'ye geliyor Beyaz Saray’da gazetecilere açıklamalarda bulunan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, dün Başkan Donald Trump ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Suriye’nin kuzeyindeki son gelişmelere ilişkin bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini, ayrıca kendisinden Türkiye’ye gitmesini istediğini söyledi. Pence’in önümüzdeki günlerde Ankara’ya gelmesi bekleniyor.
15.10.2019 Dünya
Türkiye'den çok sert tepki: Kimsenin şüphesi olmamalıdır
Türkiye'den çok sert tepki: Kimsenin şüphesi olmamalıdır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Barış Pınarı Harekatıyla bağlantılı olarak ABD Hazine Bakanlığı'nın Türkiye'ye yönelik yaptırım hazırlığı içinde olduğuna dair yapılan açıklamalara ilişkin, "Tam mütekabiliyet çerçevesinde misliyle mukabelede bulunacağımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır." dedi.
12.10.2019 Siyaset
Trump geri adım atmadı! Yeni hamle geldi
Trump geri adım atmadı! Yeni hamle geldi ABD Başkanı Donald Trump'ın 2020'de yapılacak nüfus sayımında yer alması tartışma konusu olan vatandaşlık sorusu için başkanlık kararnamesi çıkaracağı iddia edildi.
4.07.2019 Dünya
Huawei'den ABD'ye sert çıkış
Huawei'den ABD'ye sert çıkış Huawei Yönetim Kurulu Başkan Vekili Guo Ping, Huawei şirketinin ABD olmadan da başarılara imza atabileceğini ve ABD'nin tüm dünyayı temsil etmediğini söyledi.
24.02.2019 Ekonomi
ABD Başkanı Trump onayladı! Orduya alınmaları yasaklandı
ABD Başkanı Trump onayladı! Orduya alınmaları yasaklandı ABD Anayasa Mahkemesi, Başkan Donald Trump'ın "ABD ordusuna transseksüellerin alınmasını yasaklayan Başkanlık Kararnamesi"nin yürürlüğe girmesini onayladı
22.01.2019 Dünya
Son dakika... ABD'den flaş karar! Yasak geliyor...
Son dakika... ABD'den flaş karar! Yasak geliyor... ABD'den son dakika haberi... Trump yönetiminin ocak ayında yürürlüğe koyacağı başkanlık kararnamesi ile ABD şirketlerinin Huawei ve ZTE ürünlerini satın almasını engellemeyi planladığı duyuruldu.
27.12.2018 Dünya
ABD'den terörist başları hakkında flaş karar
ABD'den terörist başları hakkında flaş karar ABD Dışişleri Bakanlığı, terörist Murat Karayılan'ın başına 5 milyon dolar, Cemil Bayık için 4 milyon dolar, Duran Kalkan için ise 3 milyon dolar ödül verileceğini duyurdu.
6.11.2018 Gündem
ABD'den Venezuela'ya "altın" yaptırımı
ABD'den Venezuela'ya "altın" yaptırımı ABD Başkanı Donald Trump, imzaladığı kararnameyle Venezuela'nın altın sektörüne yaptırım uygulanması talimatı verdi
1.11.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Başkanlık Kararnamesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki başkanlık kararnamesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.