Barajlar Doluluk Oranı

Barajlar Doluluk Oranı

Son dakika barajlar doluluk oranı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan barajlar doluluk oranı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını barajlar doluluk oranı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Barajlar Doluluk Oranı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan barajlar doluluk oranı gelişmeleri de dahil olmak üzere 111 barajlar doluluk oranı haberi bulunmuştur. Tüm barajlar doluluk oranı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Büyük şehirlerde çanlar 'kuraklık' için çalıyor
Büyük şehirlerde çanlar 'kuraklık' için çalıyor Yağışların beklenen oranda olmaması nedeniyle Türkiye'de birçok baraj alarm seviyesine indi. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, kuraklığa karşı alınması gereken tedbirleri açıkladı. Ayrıca Prof. Dr. Şen, İstanbul'un 80-90 günlük içme suyu kaldığını söyledi.
23.03.2023 Vatan TV
Kar yağışı sonrası İstanbul barajlar doluluk oranı ne oldu? İşte İstanbul’da barajlarda son durum!
Kar yağışı sonrası İstanbul barajlar doluluk oranı ne oldu? İşte İstanbul’da barajlarda son durum! İstanbul’da geçtiğimiz hafta Perşembe gününden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı sonrasında İstanbul2da barajlardaki son durum merak ediliyor. Barajlarda doluluk oranları arttı. Doluluk oranları yüzde 84,29'a ulaştı. Peki, Kar yağışı sonrası İstanbul barajlar doluluk oranı ne oldu? Barajlar doldu mu? İşte İstanbul’da barajlarda son durum!
14.03.2022 Gündem
Barajlar doldu mu? Barajlarda doluluk oranı ne? İSKİ açıkladı!
Barajlar doldu mu? Barajlarda doluluk oranı ne? İSKİ açıkladı! İstanbul'da cuma gününden beri devam eden kar yağışı barajlardaki su seviyesini artırdı. İstanbul'a su sağlayan barajların yükseldi. Yani son yağışlarla barajlardaki su miktarı arttı. Yağan karların da erimesiyle ilerleyen günlerde su seviyesinin daha da yükselmesi bekleniyor. Peki, Barajlar doldu mu? Barajların doluluk oranı ne kadar arttı? İşte İSKİ barajlar doluluk oranı 2021!
18.02.2021 Gündem
İstanbul'da ne kadar su kaldı? İSKİ Genel Müdürü'nden açıklama!
İstanbul'da ne kadar su kaldı? İSKİ Genel Müdürü'nden açıklama! CNN TÜRK'te A'dan Z'ye programına katılan İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu İstanbul'un ne kadar suyu kaldığını açıkladı...
2.12.2019 Gündem
Bakan iyi haberi verdi! Yüzde 50 arttı...
Bakan iyi haberi verdi! Yüzde 50 arttı... Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Barajların doluluk oranı geçen seneye göre yaklaşık yüzde 50 arttı. Türkiye'nin yağışlar ve suyla ilgili hiçbir sıkıntısı yoktur. Yazın susuz kalmayacağız" dedi.
3.03.2019 Ekonomi
Denizler 19 santim birden yükseldi kar yağışı azalıyor
Denizler 19 santim birden yükseldi kar yağışı azalıyor 900 bilim adamı 30 bin sayfa iklim değişikliği raporu hazırladı. BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, “Küresel ısınma etkilerini bizzat gördüm” dedi
3.11.2014 Yaşam
Yağışlar yüz güldürdü
Yağışlar yüz güldürdü Yağışlar, barajlarda doluluk oranını artırdı. İstanbul barajlarında iki gün içinde doluluk oranları yüzde 6.23 artışla 27.36’ya yükseldi
27.10.2014 Yaşam
İstanbul'a iyi haber! İşte son durum...
İstanbul'a iyi haber! İşte son durum... Tüm yurtta uzun zamandır hasretle beklenen yağışlara en sonunda kavuştuk...
12.03.2014 Yaşam
Tuzlu deniz suyunun kullanılması yüksek maliyet gerektiriyor!
Tuzlu deniz suyunun kullanılması yüksek maliyet gerektiriyor! Muğla'nın Bodrum İlçesinde bulunan Mumcular Barajı'nda su seviyesi yüzde 17, Geyik Barajı'nda ise yüzde 58'de kaldı.Dünyaca ünlü turistik ilçenin su ihtiyacını karşılayan baraj hakkında konuşan Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, tuzlu suyun yüksek maliyet gerektirdiğini söyledi.
16.04.2024 Gündem
Barajların su miktarı dikkat çekti! Dünya kuraklığa gidiyor
Barajların su miktarı dikkat çekti! Dünya kuraklığa gidiyor Barajların su miktarı hakkında konuşan Diyarbakır'ın Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kılıç, 7 barajda doluluk oranlarında 2 katın üzerinde artış yaşandığını söyledi. Kılıç, “Bölgemizde son zamanlarda barajlarda su seviyesinin arttığını gördük. Bu bizi sakın ola tedbir almaktan vazgeçirmesin. Maalesef dünya küresel ısınmadan dolayı kuraklığa gidiyor"dedi.
4.04.2024 Gündem
İstanbul'un barajlarında doluluk oranları arttı
İstanbul'un barajlarında doluluk oranları arttı İstanbul'da etkili olan yağışların ardından barajlardaki doluluk oranları arttı. İSKİ verilerine göre İstanbul'un barajlarındaki toplam doluluk oranı 4 Aralık'ta yüzde 34,02 iken 17 Aralık'ta yüzde 47,45 oldu. Alibeyköy Barajı yüzde 59,17, Büyükçekmece Barajı yüzde 35,82, Sazlıdere Barajı yüzde 28,37, Istrancalar Barajı yüzde 100, Kazandere Barajı yüzde 37,79 ve Pabuçdere Barajı ise yüzde 24,52 olarak ölçüldü.
17.12.2023 Gündem
Aşırı sıcak ve yağışsız günlerden sonra İstanbul barajları alarm veriyor! Prof. Dr. Orhan: Avrupa yakası çok kötü durumda
Aşırı sıcak ve yağışsız günlerden sonra İstanbul barajları alarm veriyor! Prof. Dr. Orhan: Avrupa yakası çok kötü durumda Rekor sıcaklıkların yaşandığı yaz aylarının yağışsız ve kurak geçmesi İstanbul'daki barajlardaki doluluk oranı yüzde 25'in altına düştü. Bugün itibariyle barajların doluluk oranı yüzde 24.69 olarak ölçüldü. Kuraklıktan en fazla etkilenen barajlardan biride Büyükçekmece barajı oldu. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen özellikle Avrupa yakasında barajların alarm verdiğini vurgularken sonbahar ve kış aylarında beklenen yağış miktarını açıkladı. Şen ayrıca su tasarrufu konusunda önemli bir çağrıda bulundu.
20.09.2023 Gündem
İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı kritik seviyenin altına düştü
İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı kritik seviyenin altına düştü İstanbul'da yağışsız geçen günlerin ardından barajlardaki doluluk oranı yüzde 25'in altına düştü. Bugün itibariyle barajların doluluk oranı yüzde 24.97 olarak ölçüldü. Kuraklıktan en fazla etkilenen barajlardan biride Büyükçekmece barajı oldu. Barajdaki doluluk oranı yüzde 4.83 olarak ölçülürken, göl adeta çöle döndü. Daha önce metrelerce suyun olduğu barajda şimdi kamyonetlerle bile rahatlıkla ilerlemek mümkün hale geldi. Baraj gölünü besleyen dereler de tamamen kururken, üzerine kurulu köprülerin altındaki sular çekildi, tarihi kalıntılar ortaya çıktı.
19.09.2023 Yaşam
Prof. Dr. Orhan Şen: İstanbul'da su kesintisine gidilebilir
Prof. Dr. Orhan Şen: İstanbul'da su kesintisine gidilebilir İstanbul'da İSKİ bahçe ve peyzaj sulama aboneliklerini durdurdu. Çünkü barajlarda su çekilmeye devam ediyor. Peki, susuzluk kapıda mı? Barajlarda son durum ne? İşte detaylar...
2.09.2023 Yaşam
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı'
Büyükşehirlerin suyu kritik seviyelere geldi! 'Kanun çıkmalı' Dünyanın olduğu kadar Türkiye’nin de en önemli sorunu su sıkıntısı ve kuraklık. İstanbul ve diğer kentleri besleyen barajlardaki su seviyeleri endişe verici boyutta. İstanbul’un 68, Ankara’nın 225, İzmir’in ise 400 günlük suyu kaldı. Uzmanlar önlem çağrısı yaptı.
14.08.2023 Yaşam
İstanbul'u bekleyen tehlike! Sıcaklık artışıyla birlikte barajlarda buharlaşma riski...
İstanbul'u bekleyen tehlike! Sıcaklık artışıyla birlikte barajlarda buharlaşma riski... İstanbul'da beklenen sıcaklık artışıyla birlikte doluluk seviyesi yüzde 41'lerde bulunan barajlarda buharlaşmaya dikkat çekiliyor. Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, "Bugün öğle saatlerinde Ömerli Barajı'ndan her saat yaklaşık 17 bin ton su buharlaşıyor. Cuma günü bu, 34 bin tona çıkacak. Çünkü sıcaklık artıyor, nem birazcık azalıyor. Rüzgar da azaldığı için çok ciddi bir buharlaşma olacak. Melen'den Ömerli Barajına yaklaşık 100 bin ton su geliyor, bunun üçte biri cuma günü buharlaşacak demektir" dedi
13.07.2023 Gündem
Erdoğan'dan The Economist'in kapağına tepki : Türkiye'nin kaderini İngiliz dergi mi tayin ediyor?
Erdoğan'dan The Economist'in kapağına tepki : Türkiye'nin kaderini İngiliz dergi mi tayin ediyor? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Seçim tarihi için 14 Mayıs konuşulurken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan süreçle ilgili yeni açıklama geldi. Erdoğan, 10 Mart'ı işaret etti. Atina yönetiminin Ege'deki provokasyonuna da tepki gösteren Erdoğan, sert mesajlar verdi. Erdoğan öte yandan The Economist'in skandal kapağına da sert tepki gösterdi.
20.01.2023 Gündem
İstanbullular için tehlike kapıda! Beklenen olmadı, yüzde 50'nin altına düştü
İstanbullular için tehlike kapıda! Beklenen olmadı, yüzde 50'nin altına düştü İstanbul'u besleyen barajlarda doluluk oranı düştü, İSKİ'den tasarruf çağrısı geldi. Toplam su seviyesinin yüzde 40,02 olduğu barajların tek kaynak görülmemesi gerektiğini belirten İstanbul Teknik Üniversitesi'nden (İTÜ) Dr. Öğretim Üyesi Deniz Demirhan, "Yağışları, kentin belli bölgelerindeki su toplama haznelerinde barındırarak  toplamamız gerekiyor" dedi. Türkiye'nin şiddetli bir kuraklık yaşadığını da vurgulayan Demirhan, Ege hariç tüm bölgelerde kar yağışının azalacağının öngörüldüğünü söyledi.  
3.11.2022 Gündem
YKS tercihleriyle ilgili flaş sıralama açıklaması
YKS tercihleriyle ilgili flaş sıralama açıklaması YKS tercihleriyle ilgili son dakika açıklaması. YKS'ye giren yüz binlerce öğrenciyi ilgilendiriyor. YKS sıralamalarıyla ilgili kritik açıklama geldi. YKS’de baraj puanı kaldırılınca TYT’de yarım net yapanın bile üniversiteye girebileceği konuşulmaya başlanmıştı. Puanlarla sıralama arasındaki uçurum ise şimdi “Acaba üniversiteye yerleşemeyecek miyim?” endişesine yol açtı. Eğitim Uzmanı Salim Ünsal, “Kontenjanlar boş kalmayacak. Geçen seneki sıralamalara girmek için bu yıl daha yüksek puanlar gerekecek. ‘Yarım net yapan üniversiteli olacak’ söylemi artık geçersiz” dedi.
21.07.2022 Eğitim
İSKİ'den vatandaşlara kritik uyarı! 'Gitmeyin, tutma mekanizmamız yok'
İSKİ'den vatandaşlara kritik uyarı! 'Gitmeyin, tutma mekanizmamız yok' İstanbul'da son günlerde etkili olan kar yağışı ve sağanakların ardından İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ) Genel Müdürü Raif Mermutlu, uyarılarda bulundu. Vatandaşlara dere yataklarında bulunmamalarını söyleyen Mermutlu, "Elmalı Barajı, Kazandere Barajı, Istrancalar'daki beş barajımız taşıyor.  Ömerli Barajı'nın taşması halinde Riva Deresi üzerinde risk oluşabiliyor. Darlık Barajı taştığında Şile Pot Deresi üzerinde, Alibeyköy Barajı taşarsa Alibeyköy Deresi üzerinde Elmalı Barajı'nın ise Göksu Deresi üzerinde risk var. Yöre halkını uyarıyoruz. Lütfen derelerde ve dere yataklarında bulunmasınlar çünkü ani bir taşkında bunu tutma mekanizmamız yok" dedi.
21.03.2022 Gündem
Barajlar doldu, nehirlerin debileri yükseldi
Barajlar doldu, nehirlerin debileri yükseldi Trakya'da son yağışlar ve Bulgaristan'daki karların erimesiyle baraj ve nehirlerin doluluk oranı arttı. İstanbul'un su ihtiyacının karşılandığı ve 6 ay önce kuruma noktasına gelen Kazandere ve Istrancalar barajlarında doluluk oranı, yüzde 100'e ulaştı. Tunca Nehri'nde su debisi 32 metreküp/saniye olurken, Meriç'te de 437 metreküp/saniyeye çıktı.
10.03.2022 Gündem
İstanbul baraj doluluk oranı ne kadar? İSKİ güncel barak doluluk oranı!
İstanbul baraj doluluk oranı ne kadar? İSKİ güncel barak doluluk oranı! İstanbul baraj doluluk oranı ne kadar? İstanbul'daki barajlar, son yağışların ardından rekor seviyelere çıktı. Bazı barajların doluluk nedeniyle taştığını, bazılarının ise taşmak üzere olduğunu söyleyen İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu, "Melen'den su transferini durdurmuş durumdayız. Bu taşkınlara yönelik olarak da tedbirlerimizi alıyoruz" dedi.
10.02.2022 Yaşam
İstanbul'da barajlarda 1 günde rekor artış!
İstanbul'da barajlarda 1 günde rekor artış! İstanbul'da bir günlük yağış barajlara yaklaşık yüzde 8 artış sağladı. Dün yüzde 68.21 olan doluluk oranı bugün yüzde 76.84 ölçüldü.
9.02.2022 Gündem
İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı ne oldu? İşte Kar yağışı sonrası barajlardaki son durum!
İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı ne oldu? İşte Kar yağışı sonrası barajlardaki son durum! İstanbul'da kar yağışı sonrası barajlardaki doluluk oranı merak ediliyor. Cuma gününden itibaren İstanbul'da devam eden kar, barajlardaki doluluk oranını da etkiledi. Karların erimesiyle birlikte barajlardaki su seviyenin de artması bekleniyor. Peki, İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı ne oldu? Kar yağışı barajları nasıl etkiledi? İşte Kar yağışı sonrası barajlardaki son durum!
25.01.2022 Gündem
İSKİ duyurdu! Müjdeli haberi verdi
İSKİ duyurdu! Müjdeli haberi verdi İstanbul'da son günlerde etkili olan sağanak yağmur ve kar yağışlarının ardından baraj doluluk oranları yüzde 70'i geçti. İstanbul'da son 1 yıldır ilk kez baraj doluluk oranı yüzde 70'i geçti. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında baraj doluluk oranlarını değerlendirdi.
26.03.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Barajlar Doluluk Oranı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki barajlar doluluk oranı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.