Baraj Gölü

Baraj Gölü

Son dakika baraj gölü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan baraj gölü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını baraj gölü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Baraj Gölü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan baraj gölü gelişmeleri de dahil olmak üzere 594 baraj gölü haberi bulunmuştur. Tüm baraj gölü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Gölette kaybolan gençten hala haber alınamıyor
Gölette kaybolan gençten hala haber alınamıyor Adana'nın Kozan ilçesinde 6 gün önce gölete düşen genç hala bulunamadı.
16.04.2024 Adana
Tuzlu deniz suyunun kullanılması yüksek maliyet gerektiriyor!
Tuzlu deniz suyunun kullanılması yüksek maliyet gerektiriyor! Muğla'nın Bodrum İlçesinde bulunan Mumcular Barajı'nda su seviyesi yüzde 17, Geyik Barajı'nda ise yüzde 58'de kaldı.Dünyaca ünlü turistik ilçenin su ihtiyacını karşılayan baraj hakkında konuşan Doç. Dr. Ceyhun Özçelik, tuzlu suyun yüksek maliyet gerektirdiğini söyledi.
16.04.2024 Gündem
Adana'da sular altında kalan gizli hazine keşfedilmeyi bekliyor
Adana'da sular altında kalan gizli hazine keşfedilmeyi bekliyor Türkiye’de baraj suları altına gömülen antik kentlerden biri de, Adana’daki Seyhan Baraj Gölü’nde, Roma dönemine ait Augusta Antik Kenti.
16.04.2024 Adana
Balık tutarken göle düşmüştü! Arama çalışmaları sürüyor
Balık tutarken göle düşmüştü! Arama çalışmaları sürüyor Adana’nın Kozan ilçesinde dün gölete düşen Oktay Sarıtiken’i arama kurtarma çalışmaları sürüyor.
13.04.2024 Adana
Adana'daki üniversiteler öğrencilerin ilk tercihleri arasında
Adana'daki üniversiteler öğrencilerin ilk tercihleri arasında Türkiye'nin en büyük şehirleri arasında yer alan ve kozmopolit yapısıyla tarım, sanayi ve ekonomi alanında ülke ekonomisine önemli katkı saylayan Adana, eğitimde de yükseköğretime devam etmek isteyen öğrencilerin ilk tercihleri arasında yer alıyor.
27.03.2024 Adana
Deniz bisikletiyle gölde mahsur kalan gençleri sualtı polisleri kurtardı! "Hava bir anda patladı"
Deniz bisikletiyle gölde mahsur kalan gençleri sualtı polisleri kurtardı! "Hava bir anda patladı" Adana’da deniz bisikletiyle gölde gezen 3 genç, hava şartlarının kötü olması sebebiyle mahsur kaldı. Gençler ‘Gemi Adam’ olarak bilinen sualtı polisleri tarafından kurtarıldı.
21.03.2024 Adana
Kışın bahar havası yaşayan Adanalılar pikniğe akın etti! "Kışı da yazı da aynı"
Kışın bahar havası yaşayan Adanalılar pikniğe akın etti! "Kışı da yazı da aynı" Adana’da kışın termometrelerin 20 dereceyi göstermesiyle vatandaşlar piknik alanları doldurdu.
18.02.2024 Adana
İstanbul Barajlarında doluluk oranı yüzde 70.05'e ulaştıİstanbul Barajlarında doluluk oranı yüzde 70.05'e ulaştı
İstanbul Barajlarında doluluk oranı yüzde 70.05'e ulaştıİstanbul Barajlarında doluluk oranı yüzde 70.05'e ulaştı  İstanbul barajlarındaki doluluk oranı artmaya devam ediyor. İSKİ verilerine göre ortalama baraj doluluk oranı yüzde 70’i geçti.
31.01.2024 Gündem
Barajlarda doluluk oranı yüzde 60'a dayandı; Çatlayan topraklar suya kavuştu
Barajlarda doluluk oranı yüzde 60'a dayandı; Çatlayan topraklar suya kavuştu İstanbul'da yağışlı sistemlerin birbiri ardında gelmesiyle barajlardaki doluluk oranlarındaki artış hızla sürüyor. İSKİ verilerine göre bugün ölçülen doluluk oranı yüzde 58.91 olarak ölçüldü. Geçtiğimiz Ekim ayında doluluk oranı yüzde 3.86'ya kadar düşerek adeta kuruyan Büyükçekmece Baraj gölü havzası yağışlardan payını aldı. Baraj gölündeki doluluk oranı yüzde 51.08'e yükselirken çöle dönen alanlar yeniden suyla doldu.
17.01.2024 Gündem
Gülistan Doku soruşturmasında dikkat çeken detaylar! Şok eden kamera açıklaması
Gülistan Doku soruşturmasında dikkat çeken detaylar! Şok eden kamera açıklaması Tunceli'de, 5 Ocak 2020'den beri kendisinden haber alınamayan Gülistan Doku'nun ailesinin avukatı Ali Çimen, "Gülistan'ın akıbetinin anlaşılacağına ilişkin noktalarda ya kamera kayıtlarının bozuk olduğu, ya o an için orayı görmediği ya da kayıtlı olmadığı, ses kayıtlarının bozuk olduğu söyleniyor. Hep bir aksilikle karşılaşmışız. Gülistan'ın baş şüphelinin evine 1 gün önce girdiğine dair güvelik kameraları var ve kayıtta. Bu dosyada var ama 1 gün sonra baş şüphelinin hareketlerini tespit etmemize yarayacak o kameralar o gün orayı görmüyor. Tutanakların birbirine çelişmesinden kaynaklı, Gülistan'ın akıbetinden bir şey anlayamadık" ifadelerini kullandı.
25.11.2023 Gündem
'2030'da 15 havzada su açığı yaşayacağız'
'2030'da 15 havzada su açığı yaşayacağız' Tarımve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever, iklim değişikliğinin su kaynaklarına etkisini, uluslararası geçerliliği olan 3 model ve 2 projeksiyon ile ortaya çıkardıklarını söyledi. Sever, "2030'la beraber özellikle 15 havzamızda su açığı yaşayacağız. Ama tedbir geliştirirsek, en azından birçok havzamızda su açığını yaşamayacağız" dedi.
19.11.2023 Gündem
Gülistan Doku dosyasında flaş gelişme! Araç detayı ortaya çıktı
Gülistan Doku dosyasında flaş gelişme! Araç detayı ortaya çıktı Tunceli'de 5 Ocak 2020’de kaybolan ve bir daha haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku dosyasında baş şüpheli Zeinal A.’nın, polislikten ihraç edilen babası E.Y.’ye ait olan ve polis tutanağında olaydan bir gün önce Gülistan’ın zorla bindirilmeye çalışıldığı belirtilen otomobilin, soruşturmanın açıldığı 7 Ocak’ta il dışına çıkarıldığı ve yaklaşık bir hafta sonra tekrar kente getirildiği ortaya çıktı. Doku ailesinin avukatı Ali Çimen, “Bu aracın içerisinde DNA incelemesi yapın dedik, PTS’sini takip edelim dedik. Yani Elazığ’a gitmişse, buradan da başka yere gitmişse onu da takip edelim dedik. Dosyada bunların hepsini istedik ama taleplerimizin hiçbiri kabul edilmedi” dedi.
17.11.2023 Gündem
İsrail sazanları karaya vurdu! Nereden nasıl geldiği bilinmiyor
İsrail sazanları karaya vurdu! Nereden nasıl geldiği bilinmiyor Elazığ'da Keban Baraj Gölü'nde artan balık ölümleriyle ilgili başlatılan incelemede, balık türlerinin diğer balık türlerinin yumurtalarını yiyerek çoğalan İsrail sazanı olduğu tespit edildi. Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Kılıç yaptığı açıklamada, kıyıya vuran balıkların kendileri için ortamda olmaması gereken bir balık türü olduğunun altını çizdi.
11.10.2023 Gündem
İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı kritik seviyenin altına düştü
İstanbul'da barajlardaki doluluk oranı kritik seviyenin altına düştü İstanbul'da yağışsız geçen günlerin ardından barajlardaki doluluk oranı yüzde 25'in altına düştü. Bugün itibariyle barajların doluluk oranı yüzde 24.97 olarak ölçüldü. Kuraklıktan en fazla etkilenen barajlardan biride Büyükçekmece barajı oldu. Barajdaki doluluk oranı yüzde 4.83 olarak ölçülürken, göl adeta çöle döndü. Daha önce metrelerce suyun olduğu barajda şimdi kamyonetlerle bile rahatlıkla ilerlemek mümkün hale geldi. Baraj gölünü besleyen dereler de tamamen kururken, üzerine kurulu köprülerin altındaki sular çekildi, tarihi kalıntılar ortaya çıktı.
19.09.2023 Yaşam
İstanbul'a su sağlayan barajda korkunç görüntü!
İstanbul'a su sağlayan barajda korkunç görüntü! İstanbul'a su sağlayan barajlarda doluluk oranları düşmeye devam ediyor. İSKİ verilerine göre ortalama doluluk oranı yüzde 27.88 olarak ölçüldü. Bu oran 2014 yılından bu yana ölçülen en düşük doluluk oranı olarak kayıtlara geçti. Kuraklıktan en çok etkilenen barajlardan biri olan Terkos'ta ise doluluk oranı 13.83'e geriledi. Bazı bölümlerde baraj gölünde sular yaklaşık 100 metre çekilirken, kıyıda bağlı teknelerin çoğu karaya oturdu.
5.09.2023 Yaşam
Kaybolan balıkçıdan acı haber geldi!
Kaybolan balıkçıdan acı haber geldi! Tunceli’nin Çemişgezek ilçesinde teknesiyle Keban Baraj Gölü üzerinde balık avına çıkan ve kaybolan şahıs, yapılan arama faaliyetleri sonucu bulundu.
3.09.2023 Yaşam
Adana’da sinekler çoğalınca cibinliğe talep arttı
Adana’da sinekler çoğalınca cibinliğe talep arttı Adana’da son dönemlerde sineklerin çoğalması nedeniyle cibinlik fiyatları ve satışları arttı.
26.06.2023 Gündem
Van Gölü Havzası'nda yağış miktarı düştü! Barajlar kısıntılı sulama sürecine girecek
Van Gölü Havzası'nda yağış miktarı düştü! Barajlar kısıntılı sulama sürecine girecek Van Gölü Havzası'nda son yıllarda azalan yağışlar nedeniyle kentte bulunan 4 baraj gölünden 2'si alarm vermeye başladı. DSİ 17’nci Bölge Müdürü Ayhan Şahna, su seviyesi istenilen düzeyde olmayan baraj göllerinin bulunduğu bölgelerde kısıntılı su verileceğini ve çiftçileri de şeker pancarı gibi fazla su isteyen ürünleri yetiştirmemesi konusunda uyardıklarını söyledi.
1.06.2023 Gündem
Angut kuşu ve 10 yavru, bakımlarının ardından doğaya bırakıldı
Angut kuşu ve 10 yavru, bakımlarının ardından doğaya bırakıldı Tunceli'de bitkin halde bulunan 10 yavru ve 1 erkek angut kuşu, 2 günlük bakım ve beslenmelerinin ardından baraj gölüne bırakıldı. Bir süre sonra da yavruların yanına dişi bir angut kuşu geldi.
31.05.2023 Yaşam
Tunceli'de kayıp 3 genç için baraj gölünden 35 milyon metreküp su boşaltılacak
Tunceli'de kayıp 3 genç için baraj gölünden 35 milyon metreküp su boşaltılacak Tunceli'de, Munzur Çayı'na uçan otomobildeki kayıp 3 kişiyi arama çalışmaları kapsamında Uzunçayır Baraj Gölü'nün kapakları açıldı. 3 gün sürecek tahliyede, 35 milyon metreküp suyun boşaltılacağı öğrenilirken, 14'üncü gündeki çalışmalarda suyun 1 metre düştüğü gözlendi.
4.05.2023 Gündem
Kayıp ihbarı yapıldı, baraj gölünde cesedi bulundu
Kayıp ihbarı yapıldı, baraj gölünde cesedi bulundu Malatya'nın Hekimhan ilçesinde kayıp olarak aranan Mehmet Uçar'ın (50), baraj gölünde cansız bedeni bulundu.
25.04.2023 Yaşam
Şanlıurfa'da sele kapılan TIR sürücüsünün cansız bedenine ulaşıldı!
Şanlıurfa'da sele kapılan TIR sürücüsünün cansız bedenine ulaşıldı! Şanlıurfa'da sele kapılan TIR şoförü Emin Ergün’ün 10’uncu günde cansız bedenine ulaşıldı.
24.03.2023 Gündem
Zemin sıvılaşması nedir, deprem için neden tehlikeli ve neden olur? Zeminde sıvılaşma varsa binalar yan mı yatar? Zemin sıvılaşması için alınacak önlemler!
Zemin sıvılaşması nedir, deprem için neden tehlikeli ve neden olur? Zeminde sıvılaşma varsa binalar yan mı yatar? Zemin sıvılaşması için alınacak önlemler!  Elazığ'da 17 Şubat'ta meydana gelen 4.6 büyüklüğündeki depremin ardından suların çekildiği Keban Baraj Gölü sahasındaki yaklaşık 20 kilometrelik fay hattında yarıklar oluşturan zemin sıvılaşması dron ile görüntülendi. Bina ve kolonlar çok sağlam olsa da zeminde sıvılaşma varsa deprem anında binanın yere batacağı ya da yan yatacağı belirtildi. Söz konusu haberin ardından zemin sıvılaşması hakkında yapılan aramalar arttı. Peki, zemin sıvılaşması nedir, neden tehlikelidir? Zemin sıvılaşması neden olur? Zemin sıvılaşması için alınacak önlemler nelerdir? 
25.02.2023 Gündem
İstanbul'da barajlar alarm veriyor! İki baraj kurudu, Son 10 yılın en düşük seviyesi
İstanbul'da barajlar alarm veriyor! İki baraj kurudu, Son 10 yılın en düşük seviyesi Kışın kurak geçmesi barajlardaki su seviyesinin alarm vermesine yol açtı. İstanbul'a su sağlayan barajlardaki doluluk oranı 10 yılın en düşük seviyesine geriledi. Tarihi Çakmak Hattı'nın bazı bölümleri ortaya çıkarken Büyükçekmece Baraj gölünde eskiden suyla dolu bazı alanlar adeta çöle döndü.
21.01.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan harekât mesajı: Hepsinin kökünü kazıyacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan harekât mesajı: Hepsinin kökünü kazıyacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Artvin Yusufeli Barajı ve HES, Yeni Bağlantı Yolları ve Tünelleri, Yeni Yerleşim Bölgesi Açılış Töreni'ne katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yusufeli Barajı'nın enerji üretim kapasitesinin 2,5 milyon konutun ya da 750 bin Togg otomobilinin enerji ihtiyacını karşılayacak düzeyde olduğunu belirterek, "Türkiye'nin en çetin coğrafyasında baraj, santral, yeni yerleşim ve yollarıyla birlikte 34 milyar liralık maliyetle Türkiye Yüzyılı'na yakışır bir eseri milli bütçeden karşılayarak Artvinimize kazandırdık" dedi. Erdoğan kara harekatı mesajı da vererek 'En kısa sürede tankımızla hepsinin kökünü kazıyacağız' ifadelerini kullandı.
22.11.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Baraj Gölü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki baraj gölü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.