Atatürk Barajı

Atatürk Barajı

Son dakika atatürk barajı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan atatürk barajı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını atatürk barajı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Atatürk Barajı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan atatürk barajı gelişmeleri de dahil olmak üzere 344 atatürk barajı haberi bulunmuştur. Tüm atatürk barajı haberleri aşağıda listelenmiştir.
TAB Gıda kimin, TAB Gıda ürünleri (markaları) neler? Ömer Üründül kimdir? TAB Gıda halka arz izahname
TAB Gıda kimin, TAB Gıda ürünleri (markaları) neler? Ömer Üründül kimdir? TAB Gıda halka arz izahname Tab Gıda San. ve Tic. A.Ş. (TABGD) halka arzı 18-19-20 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek. TABGD toplamda 52.500.000 TL nominal değerli paylarını bireysele eşit dağıtım yöntemiyle 130 TL fiyattan halka arz olacak. Söz konusu halka arzın ardından “TAB Gıda kimin, TAB Gıda ürünleri neler? Ömer Üründül kimdir?” sorularına yanıt aranmaya başlandı.
18.10.2023 Ekonomi
Enerjide yeni anlaşmalar geliyor! Bakan Bayraktar müjdeyi verdi: Suudi Arabistan'la anlaşmayı imzaladık
Enerjide yeni anlaşmalar geliyor! Bakan Bayraktar müjdeyi verdi: Suudi Arabistan'la anlaşmayı imzaladık Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bayraktar "Türkiye'ye çok ciddi ilgi var. Suudi Arabistan'la da enerji anlaşması imzaladık. Yenilenebilir enerji alanındaki yatırımlara ciddi ilgi var. Suudi Arabistan'la enerji işbirliği gerçekleştirmek istiyoruz. Biz gerek elektrik gerek doğal gazda çevresel işbirliğini geliştirmek istiyoruz" dedi.
31.07.2023 Ekonomi
Depremde son durumu Fuat Oktay açıkladı: 49 bin 589 kişi hayatını kaybetti
Depremde son durumu Fuat Oktay açıkladı: 49 bin 589 kişi hayatını kaybetti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 49 bin 589, sel felaketine maruz kalan illerde ise 18 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, selde kaybolan 3 kişinin bulunmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini açıkladı.
18.03.2023 Gündem
Bakan Kirişci: Tesislerimizde baraj güvenliğini tehdit eden bir durum yok
Bakan Kirişci: Tesislerimizde baraj güvenliğini tehdit eden bir durum yok Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Hiçbir tesisimizde baraj güvenliğini tehdit eden durum yok. Hidroelektrik santrallerinde de sorun yok." dedi.
12.02.2023 Gündem
Bakan Kirişci: Hatay’da baraj patladığı iddiaları asılsızdır
Bakan Kirişci: Hatay’da baraj patladığı iddiaları asılsızdır Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Hatay’da Yarseli Barajı’nın patladığı yönündeki iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.
10.02.2023 Gündem
Piknik faciasında ölü sayısı 3’e yükseldi
Piknik faciasında ölü sayısı 3’e yükseldi Şanlıurfa’da piknik faciasında boğularak hayatını kaybeden baba ve kızının ardından, durumu ağır olan Mehmet Kahraman da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
24.08.2022 Yaşam
Piknikte aile faciası! Kurtarmaya çalıştığı kızıyla birlikte boğuldu
Piknikte aile faciası! Kurtarmaya çalıştığı kızıyla birlikte boğuldu Şanlıurfa'da Serdal Karaman (40), serinlemek için Atatürk Barajı Gölü'ne giren çocukları Mehmet Karaman (13) ile Esra Karamanın (15) boğulduğunu düşünerek suya atladı. Baba- kız hayatını kaybederken, Mehmet ise hastanede tedaviye alındı. 
21.08.2022 Yaşam
Et fiyatlarında indirim! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu: Yüzde 30-35 indirimle satışına başlayacağız
Et fiyatlarında indirim! Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında müjdeyi duyurdu: Yüzde 30-35 indirimle satışına başlayacağız Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde DSİ tarafından yapımı tamamlanan 34 hidroelektrik santralinin açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Marketlerde benim vatandaşımı dara sokanlar, talimatı aldılar, bundan böyle koyun, kuzu etinden yüzde 25 indirim bunu başlattık. Bu sabah Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı'yla da konuştum. Büyükbaş hayvanlarda da yüzde 30-35 indirimle onların da satışına başlayacağız." dedi.
11.08.2022 Siyaset
Serinlemek için girdiği baraj gölünde boğuldu
Serinlemek için girdiği baraj gölünde boğuldu Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde serinlemek için Atatürk Barajı Gölü'ne giren Murat Pelek (19), yaşamını yitirdi.
17.07.2022 Yaşam
Adıyaman’da ortaya çıktı! 4 bin yıllık...
Adıyaman’da ortaya çıktı! 4 bin yıllık... Adıyaman’da, Atatürk Barajı'nın suyunun çekildiği bölgede 4 bin yıllık olduğu belirtilen höyük ortaya çıktı.
15.12.2021 Kültür Sanat
Veysel Eroğlu barajı nerede? Ilısu Veysel Eroğlu barajı derinliği nedir, Ilısu barajı hangi nehir üzerindedir?
Veysel Eroğlu barajı nerede? Ilısu Veysel Eroğlu barajı derinliği nedir, Ilısu barajı hangi nehir üzerindedir? Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES"in açılışı bugün gerçekleşti. Barajın nerede olduğu, yapımına ne zaman başladığı gibi konular da araştırılmaya başlandı. Peki, Veysel Eroğlu barajı nerede? Ilısu Veysel Eroğlu barajı derinliği nedir, Ilısu barajı hangi nehir üzerindedir?
6.11.2021 Gündem
Mardin'de tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu eser Türkiye düşmanlarına en güzel cevap
Mardin'de tarihi gün! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu eser Türkiye düşmanlarına en güzel cevap Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve HES Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı 19 yıldır halka hizmet amacımızın eser ve hizmet siyasetimizin en somut örneklerinden biridir. Bu eser içimizdeki mankurtlara ve içimizedeki yeminli Türkiye düşmanlarına verilmiş en güzel cevaptır." dedi.
6.11.2021 Siyaset
Şanlıurfa'da 2 kardeşten acı haber!
Şanlıurfa'da 2 kardeşten acı haber! Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde, ailesiyle piknik yapmak amacıyla Atatürk Barajı Gölü'ne serinlemek için giren Hale Nur Mece (22) ve Emirhan Mece (11) boğuldu.
23.07.2021 Yaşam
Şanlıurfa'da feci kaza! 2 ölü, 2'si çocuk 5 yaralı
Şanlıurfa'da feci kaza! 2 ölü, 2'si çocuk 5 yaralı Şanlıurfa’nın Bozova ilçesinde, 2 otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaşamını yitirdi, 2'si çocuk 5 kişi de yaralandı.
27.04.2021 Gündem
Bakan duyurdu! Bu proje 305 bin kişiye iş imkanı sağlayacak
Bakan duyurdu! Bu proje 305 bin kişiye iş imkanı sağlayacak 'Diyarbakır'ın çılgın projesi' olarak bilinen Silvan Projesi kapsamında inşa edilen Silvan Barajı'nın gövde dolgusu alanında incelemelerde bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yılda 2 milyar lira katkı sağlanıp, 305 bin kişiye iş istihdamı oluşturulacağını söyledi. Pakdemirli, "Diyarbakır'ın çehresini değiştirecek bir projedir. Baraj yapımı yüzde 75 seviyesine geldi. Ağustos ayında barajda su tutmaya başlayacağız" dedi.
22.01.2021 Ekonomi
Ilısu Barajı'ndan ekonomiye 2 ayda 200 milyon lira katkı
Ilısu Barajı'ndan ekonomiye 2 ayda 200 milyon lira katkı Türkiye'nin 4'üncü büyük hidroelektrik santrali Ilısu Prof. Dr. Veysel Eroğlu Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) ile iki ay içinde 400 milyon kilovatsaat enerji üretilerek ülke ekonomisine yaklaşık 200 milyon lira katkı sağlandı.
22.07.2020 Ekonomi
Şanlıurfa'dan acı haber! Baraj gölünde boğuldu
Şanlıurfa'dan acı haber! Baraj gölünde boğuldu Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde, serinlemek için Atatürk Barajı Gölü'ne giren Suriye uyruklu Muhammed Ayod (15) boğularak yaşamını yitirdi. 1 kişi ise vatandaşlar tarafından kurtarılarak, hastaneye kaldırıldı.
5.07.2020 Yaşam
Veysel Eroğlu Barajı ekonomiye yılda 2.8 milyar lira katkı sağlayacak
Veysel Eroğlu Barajı ekonomiye yılda 2.8 milyar lira katkı sağlayacak Mardin, Diyarbakır, Siirt, Batman, Şırnak illerini kapsayan Ilısu Barajı (Veysel Eroğlu Barajı) elektrik üretmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından adı ‘Veysel Eroğlu Barajı’ olarak değiştirilen tesisin 4 ay içerisinde tam kapasiteye ulaşacağı ve Türkiye ekonomisine yılda 2,8 milyar lira katma değer sağlayacağı öğrenildi.
12.06.2020 Gündem
Atatürk Barajı göletinde erkek cesedi bulundu
Atatürk Barajı göletinde erkek cesedi bulundu Şanlıurfa'nın Bozova ilçesindeki Atatürk Barajı göletinde erkek cesedi bulundu.
17.05.2020 Yaşam
Bakan Pakdemirli: Nisan ayı sonunda başlıyor
Bakan Pakdemirli: Nisan ayı sonunda başlıyor Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Ülkemizin en büyük barajı olan Atatürk Barajı'nda 2020 sulama sezonu hazırlıklarını tamamladık. Bölgede sulama sezonunun nisan ayı sonu itibarıyla başlamasını öngörüyoruz" dedi.
8.04.2020 Gündem
5 HES'ten ekonomiye bir yılda 11,1 milyar liralık katkı
5 HES'ten ekonomiye bir yılda 11,1 milyar liralık katkı Türkiye'de geçen yıl en fazla enerji üretimi yapan 5 baraj ve hidroelektrik santralinden (HES) ekonomiye yaklaşık 11,1 milyar liralık katkı geldi.
22.01.2020 Ekonomi
Ekranda Kanal İstanbul atışması
Ekranda Kanal İstanbul atışması Televizyon programına katılan İmamoğlu, “Kanal İstanbul depremi tetikler” dedi. Yayına bağlanan Prof. Dr. Celal Şengör, bunun doğru olmadığını söyledi ve “Kanal depremi tetiklemez” diye çıkıştı. Bu açıklama üzerine İmamoğlu, Şengör’ü yayına aldığı için programın moderatörüne tepki gösterdi.
10.01.2020 Gündem
İstilacı zebra midyeler git gide yayılıyor
İstilacı zebra midyeler git gide yayılıyor Su temin edilen barajlardaki hatlara zarar veren zebra midye sorunu büyüyor.
4.12.2019 Gündem
Doğal yaşamı tehdit ediyor
Doğal yaşamı tehdit ediyor Van Gölü Havzası'ndaki Sarımehmet Baraj'ında 2 yıldır görülen ve istilacı tür olarak bilenen zebra midyeler, Çıldır Gölü'nde de ortaya çıktı. Gölde balıkçılık yapan Atanur Dursun, "Zebra midyeler hem bunları hem de balıkları yiyor. Bir midyenin veya ölü balığın içinde yüzlerce zebra midye çıkıyor. Benim gibi birçok kişi geçimini balıkçılık yaparak sağlıyor. Ama zebra midyeler sayesinde balık sayısında gözle görülür bir düşüş var" dedi.
26.11.2019 Yaşam
Van Gölü Havzası için 'zebra midye' tehlikesi
Van Gölü Havzası için 'zebra midye' tehlikesi Van Gölü Havzası’ndaki Sarımehmet Baraj’ında 2 yıldır görülen ve istilacı tür olarak bilenen zebra midyelerin bölgedeki akarsulara yayılması durumunda, dünyada sadece Van Gölü'ne yaşayan inci kefalini etkileyebileceği belirtildi. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akkuş, "Bu baraj gölünün amatör balıkçılığa tamamen kapatılması lazım. Çünkü buradaki zebra midyenin diğer akarsulara taşınması Van Gölü'ndeki inci kefallerinin üreme habitatlarını tamamen yok olması demektir" dedi.
10.11.2019 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Atatürk Barajı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki atatürk barajı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.