Banka Kredisi

Banka Kredisi

Son dakika BANKA KREDİSİ haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan BANKA KREDİSİ ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını BANKA KREDİSİ haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Banka Kredisi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan banka kredisi gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.038 banka kredisi haberi bulunmuştur. Tüm banka kredisi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır Geçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Gündem
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır
Baykar'dan açıklama: Gerekli hukuki süreçler başlatılacaktır Geçtiğimiz gün Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından "Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır." notu ile bir açıklama yayınlanmıştı. Konuyla ilgili Baykar'ın sosyal medya hesabından yeni bir paylaşım yapıldı. İşte detaylar...
13.04.2024 Ekonomi
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız
Haluk ve Selçuk Bayraktar'dan 7 soru 7 cevaplı açıklama: Bir kez daha yalan rüzgarı ve kara iftirayla karşı karşıyayız Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar sosyal medya hesaplarından 'sıkça sorulan sorular' etiketi ile açıklama yayınladı. Selçuk Bayraktar, 'Uzunca bir süredir hakkımızda art niyetli olarak dolaşıma sokulan kurumsallaşmış yalan, iftira ve çarpıtmalara karşı cevabımızdır.' ifadelerine yer verdi.
12.04.2024 Gündem
Haluk Bayraktar'dan CHP'li Pınar Uzun Okakın'a tepki: Teşviklerde nakit ve hibe desteği almayan tek firmayız
Haluk Bayraktar'dan CHP'li Pınar Uzun Okakın'a tepki: Teşviklerde nakit ve hibe desteği almayan tek firmayız Baykar Teknoloji CEO'su Haluk Bayraktar, CHP Genel Başkan Yardımcısı Pınar Uzun Okakın'ın, İHA'larla ilgili Cumhurbaşkanlığı kararına ve BAYKAR'a yönelik ortaya attığı iddialara tepki gösterdi. Haluk Bayraktar, 'Hakikatten utanırlar mı, birazcık yüzleri kızarır mı acaba? Baykar olarak ne bir lira nakit ve hibe desteği aldık ne de bir kuruş banka kredisi kullandık. Savunma sektörüne sunulan proje bazlı teşviklerde nakit ve hibe desteği almayan tek firmayız.' dedi.
4.01.2024 Gündem
Kredi kararı Resmi Gazete'de yayımlandı! Konut, taşıt ve diğer tüketici kredilerini kapsıyor
Kredi kararı Resmi Gazete'de yayımlandı! Konut, taşıt ve diğer tüketici kredilerini kapsıyor Banka kredisi kullanacak vatandaşları yakından ilgilendiriyor. BDDK kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bankalarca verilen kredilere ilişkin usul ve esasları düzenledi. Konut, taşıt ve diğer tüketici kredilerini kapsıyor.
21.12.2023 Ekonomi
Emeklilikte dikkat çeken banka kredisi detayı! Borcu olanlar dikkat
Emeklilikte dikkat çeken banka kredisi detayı! Borcu olanlar dikkat Emeklilik ile ilgili dikkat çeken ortaya çıktı. Emeklilikte prim borcu ve yıpranma payı ile ilgili merak edilen sorular cevaplandı. Buna göre Bağkur sigortalısı prim borcunu ödemedikçe emekli olamıyor. Prim borcunu ödediğinde emekli olabilecek sigortalılara da bankalar kredi teklifleri sunuyor. İşte detaylar...
11.09.2023 Emekli
Konut kredisi kararı: Sınırlama getirildi, oranlar değişti! 'Satılık ev fiyatları düşecek'
Konut kredisi kararı: Sınırlama getirildi, oranlar değişti! 'Satılık ev fiyatları düşecek' BDDK, ikinci evini alacak olanlara yönelik kredi kısıtlaması getirdi. Tüketiciler, ikinci konut alımında eskiye göre yüzde 75 daha az kredi kullanabilecek. Söz konusu kısıtlama ilk ev alımında uygulanmayacak. Peki BDDK'nın konut kredi kararı nasıl yankı bulacak? Sektör temsilcileri değerlendirdi.
29.08.2023 Ekonomi
KOBİ'lere 450 milyon dolarlık destek yolda! Bakan Kacır duyurdu
KOBİ'lere 450 milyon dolarlık destek yolda! Bakan Kacır duyurdu KOBİ'lerin beklediği haber geldi. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Dünya bankası ile 450 milyon dolarlık bir desteği önümüzdeki haftalardan itibaren yine KOBİ’lerimizin toparlanması adına bölgedeki KOBİ’lere sunuyor olacağız. Bu program kapsamında 11 ilimizdeki küçük ve orta ölçekli büyüklükteki işletmelerimize 120 bin ila 500 bin TL’lik bir desteği sağlıyor olacağız’’ dedi.
14.07.2023 Gündem
BDDK harekete geçti! Kredi sınırları yeniden hesaplanacak
BDDK harekete geçti! Kredi sınırları yeniden hesaplanacak Banka kredileri ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Basel Bankacılık Denetim Komitesi tarafından yayımlanan standartlara uyum kapsamında, bankalarca risk grupları belirlenerek, bunlara göre kredi sınırları hesaplanacak.
12.07.2023 Ekonomi
Haluk Bayraktar'dan Kılıçdaroğlu'na 'rekabet' yanıtı: Desteklerken keşke hakikati çarpıtmasaymışsınız
Haluk Bayraktar'dan Kılıçdaroğlu'na 'rekabet' yanıtı: Desteklerken keşke hakikati çarpıtmasaymışsınız BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun rekabet sözlerine yanıt verdi. Haluk Bayraktar, " Hâlihazırda Türkiye’de İHA üretimi yapan biri vakıf şirketi, 7 firma var. Hangi tekelden bahsediyorsunuz? Baykar, ABD, İsrail ve Çin firmalarını rekabette geride bıraktı, 30 ülkeye ihracat yaptı. Dünyanın en büyük İHA ihracatçısı oldu. Desteklerken (!) keşke hakikati çarpıtmasaymışsınız" ifadelerini kullandı.
25.05.2023 Gündem
Acil durum fonu uyarısı! 'Para sıkıntısı çekmezsiniz'
Acil durum fonu uyarısı! 'Para sıkıntısı çekmezsiniz' Aylık gelirin, giderleri karşılamada yetersiz kaldığı noktada ilk akla gelen kredi kartları ve tüketici kredileri oluyor. Pek çok kişi nakit ihtiyaçlar söz konusu olduğunda bankaların yolunu tutuyor. Özellikle özel bankalar müşteri çekmek için dönemsel olarak faiz kampanyaları yapıyor. Öyle ki sıfır faizli nakit avans imkanı sunan bankalar bile bulunuyor.
11.04.2023 Ekonomi
Kredi çekecekler dikkat! Kritik 'faiz' uyarısı, üst sınır getirildi
Kredi çekecekler dikkat! Kritik 'faiz' uyarısı, üst sınır getirildi Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ihtiyaç kredisine yönelik örtülü üst sınır uygulamasına tutar sınırı getirdi. Buna göre ihtiyaç kredilerinde 70 bin liraya kadar olan kısım menkul kıymet tesisinden muaf tutuldu. Yeni uygulama kredi kullanacak tüketiciyi nasıl etkileyecek? Ekonomist Murat Özsoy özellikle banka kredisi kullanarak yatırım yapmayı planlayan vatandaşları uyararak kararı değerlendirdi.
18.03.2023 Dünya
DHA Muhabiri İzzet Nazlı depremde ailesiyle hayatını kaybetmişti... Acı detay ortaya çıktı
DHA Muhabiri İzzet Nazlı depremde ailesiyle hayatını kaybetmişti... Acı detay ortaya çıktı Asrın felaketinin yerle bir ettiği Hatay'da Demirören Haber Ajansı (DHA) Hatay Muhabiri İzzet Nazlı (31), eşi Seda (31) çocukları Ahmet Eren (10) ve Esila Nazlı (5) ile 7 yıl önce satın aldığı 5 katlı binanın 2'nci katında felakete yakalandı. Gönüllüler ve ailesi tarafından yapılan aramada İzzet, kızı Esila'ya, eşi Seda da oğlu Ahmet Eren'e sarılmış halde bulundu. Enkazdan çıkartılıp, Antakya Asri Mezarlık'ta aynı mezara birlikte defnedilen İzzet Nazlı'nın çocukları için ayrı ayrı odası olan daha geniş ev aradığı ve yeni eve beyaz eşya satın aldığı ortaya çıktı. Bir mağazadan 43 bin lira karşılığında tüm beyaz eşyalarını satın alan İzzet Nazlı'nın taşınmak için hazırlık yaptığı ve kredisi henüz bitmeyen evi hem kendisine hem de çok sevdiği ailesine mezar oldu. 
15.02.2023 Gündem
Kredi, banka ve sigorta üçgeni! Borç kaldıysa devam edecek
Kredi, banka ve sigorta üçgeni! Borç kaldıysa devam edecek Depremzedelerin hayata yeniden tutunabilmeleri için sigorta şirketlerinden alacakları tazminatlar büyük önem taşıyor. Zorunlu deprem sigortası ödemeleri başladı. Afet bölgesinde yıkılan konutlar içerisinde, kredi ile satın alınanların kredi geri ödemelerinin ertelenip ertelenmeyeceği ise merak konusu. 'Depremde yıkılan evin kredisi ödenir mi? Evin yıkılmış olmasının bankanın alacağını ortadan kaldırır mı?' soruları vatandaşlar tarafından araştırılırken, banka kredisi çeken kişinin vefat etmesi durumunda borcunun mirasçısından talep edileceği için hukuken yakınlarının nasıl bir yol izleyeceği de merak ediliyor. İşte detaylar...
14.02.2023 Ekonomi
Kredi çektirip borçlandırdı, dolandırıp kaçtı! Bu da sahte oto tamirci
Kredi çektirip borçlandırdı, dolandırıp kaçtı! Bu da sahte oto tamirci İstanbul'da gerçekleşen akılalmaz dolandırıcılık herkesi şaşkına çevirdi. Araba tamir servisi hizmeti veren iş yeri sahibi çok sayıda kişiyi tamir bahanesi ile dolandırdı. Yalnız tamir edeceğim dediği araçların hiçbirinde tek bir işlem bile yapmadı. Bir müşterisine ise bahane ile kredi çektiren kişinin daha sonra yaptığı ise şoke etti.
2.02.2023 Yaşam
Flaş tapu kararı! Kredi çekenleri ilgilendiriyor
Flaş tapu kararı! Kredi çekenleri ilgilendiriyor Banka kredisi kullananlar için mahkemeden emsal niteliğinde tapu kararı geldi. Kredi çekmek için evini ipotek eden çok sayıda kişi bulunuyor. Bu kişilerden çoğu ise, oturmakta olduğu konutunu ipotek ediyor. İşte mahkemenin ilgili kararı ve detayları...
21.01.2023 Gündem
Krediler ile ilgili son dakika gelişmesi! İki teklifli dönem başladı
Krediler ile ilgili son dakika gelişmesi! İki teklifli dönem başladı Kredi kullanan herkesi ilgilendiren açıklama! Tüketici kredilerinde yapılan düzenleme ile bankalar kredi verirken vatandaşı hayat sigortası yaptırmaya zorlayamayacak. Banka sigortalı ve sigortasız olarak iki teklif sunacak. İşte kredi kartı ile ilgili son dakika gelişmesi...
8.11.2022 Ekonomi
Kredi kullanımı ile ilgili son dakika kararı! Resmen değişti
Kredi kullanımı ile ilgili son dakika kararı! Resmen değişti Banka kredisi kullanacak herkesi ilgilendiriyor. İhtiyaç, konut ve taşıt kredisini kapsıyor. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Sınırlar yeniden belirlendi. Tüketici kredi sözleşmelerinde değişiklik yapıldı. Kredi ile bağlantılı yapılan başta hayat sigortası olmak üzere konut ve taşıt sigortalarında yıllardır süren ve tüketici şikayetlerine konu olan tartışma da yeni yönetmelikle son buldu. Düzenleme ile kredi ile bağlantılı sigortalarda bankaların ve tüketicilerin haklarının sınırları belirlendi. Peki, neler değişti ve bundan sonra kredi kullanan tüketici neyle karşılayacak? İşte kredi ile ilgili merak edilen detaylar...
26.09.2022 Ekonomi
TOKİ konut projesinde taksit tutarları ve ödemeler ile ilgili flaş açıklama!
TOKİ konut projesinde taksit tutarları ve ödemeler ile ilgili flaş açıklama! TOKİ'nin dev sosyal konut projesine şu ana kadar 2 milyon kişiye yakın başvuru yapıldı. Bankalarda yoğunluk halen devam ediyor. Taksit tutarları proje başlangıcı için belirlendi ve rakamlarda 6 ayda bir de artış yapılacak. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ekonomist Prof. Dr. Volkan Öngel taksitlerde yapılacak artışın enflasyon oranını geçmeyeceğini belirtti. Öngel, “Taksit tutarlarının maaş artış oranına bağlı olarak belirleneceği bilgisine bakıldığında, ödeme konusunda alıcıları çok zorlamayacak bir durum ortaya çıkıyor” ifadelerini kullandı.
16.09.2022 Ekonomi
Kredi çekecekler dikkat! 6 bin TL fark oluyor, başvuru yapmadan önce...
Kredi çekecekler dikkat! 6 bin TL fark oluyor, başvuru yapmadan önce... Banka kredisi kullanmayı planlayan herkesi doğrudan ilgilendiriyor. Özellikle acil nakit ihtiyaç söz konusu olduğunda kişiler bir an evvler tüketici kredisi kullanmanın yollarını arıyor. Çok fazla araştırma yapılmadan kullanılan kredilerin maliyeti tükeci için daha fazla oluyor. İhtiyaç konut ya da taşıt kredisi kullanılırken öncelikle farklı bankalaıın faiz oranları ve avantajları incelenmeli. Örneğin 30 bin lira ve 24 ay vadeli bir ihtiyaç kredisinde karşılaştırma yaparak kredi çekenin 5-6 bin lira civarı tasarruf sağlaması mümkün. Çünkü şu sıralar aylık yüzde 2.05 veya yüzde 3 faizle kredi veren bankalar bulunuyor. Dolayısıyla için tek bir bankaya bağlı kalmadan iyi araştırma şart.
5.08.2022 Ekonomi
Kredilerle ilgili flaş açıklama! Alt ve orta gelirliye müjde gibi haber
Kredilerle ilgili flaş açıklama! Alt ve orta gelirliye müjde gibi haber Kredilerle ilgili son dakika açıklaması. BDDK'nın kredilerle ilgili kararı sonrası önemli değişlikler gerçekleşti. Kredi çekip ev almak isteyen vatandaşlı ilgilendiren açıklama geldi. Konut satışları açısından 2022 yılı hareketli geçiyor. Bu yılın ilk beş ayında konut satışları 2021’in ayını dönemine göre yüzde 37.7 oranında artarak 575 bin 889 olarak gerçekleşti Yıl sonunda satış adetlerinin geçen yılın üstüne çıkarak 1.5 milyon adete ulaşması bekleniyor. Sektörde satış hareketliliği sürerken, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından konut kredilerine yönelik kısıtlama devreye alındı. Yeni uygulama kapsamında fiyatı 10 milyon TL'nin üstünde olan konutlara kredi verilmezken, fiyatı 5 ila 10 milyon TL olan A enerji sınıfı yeni konutlarda 3.5 milyon lira, ikinci el konutlara ise 2.5 milyon TL kredi imkanı sağlanacağı belirtildi. Düzenlemede fiyatı 2 milyon TL’nin altında kalan yeni konutlara verilen destek ise artırıldı. Birinci el konutlarda verilen kredi desteğinin yüzde 90’a çıkarılmasıyla sektörde ikinci yarıdan itibaren üretimin alt ve orta gelire yönelik projelere kayabileceği ifade ediliyor.
30.06.2022 Ekonomi
Kredi borcu olanlar dikkat! Asgari ödeme tutarı...
Kredi borcu olanlar dikkat! Asgari ödeme tutarı... Kredi kulanımı ile ilgili flaş gelişme! Kredi kullanmayı planlayanları ve kredi borcu olanları yakından ilgilendiriyor. BDDK'nın kredi kararının ardından pek çok kişi kredi kullanımı ile ilgili son gelişmeleri merak ediyor. Kredi vadelerinin kısaltılması banka kredisi kullanacakların limitlerini yeniden gözden geçirmesine yol açtı. Günümüz şartlarında kredi kullanmak çoğu kişinin nakit ihtiyacını karşılaması için zorunlu hale gedli. Peki isteyen herkes ihtiyaç, konut ya da taşıt kredisi kullanabilir mi? Bankalar müşterilerine kredi vermeden önce müşterinin çekilen tutarı ödeyebileceğinden emin olmak istiyor. Bu da kredi notu ile ortaya çıkıyor. Kredi notu kişinin daha önceki borçlarını nasıl ödediğine ve gelir seviyesine göre değişiyor. Borçlarını zamanında ödememiş olanların kredi notları düşük oluyor ve banka kredisi kullanmaları çoğu zaman mümkün olmuyor. Peki kredi notu yükseltilebilir mi? Kredi notunu yükseltmek için nasıl bir yol izlemek gerekir? Detaylar haberimizde...
30.06.2022 Ekonomi
Halkbank’tan yeni kredi paketi! Resmen duyuruldu, 84 ay vade imkanı...
Halkbank’tan yeni kredi paketi! Resmen duyuruldu, 84 ay vade imkanı... Halkbank harekete geçti. Yeni kredi paketi devreye alındı. Banka tarafından kredi detayları paylaşıldı. Uzun vade imkanı ile dikkat çeken kredi paketinde geri ödeme 84 ayda yapılıyor. Halkbank, Yeşil Enerji Kredi Paketi’yle yeşil enerji projelerine finansal destek sunuyor
15.06.2022 Ekonomi
Kredi çeken milyonları ilgilendiriyor! Flaş değişiklik kararı,15 gün içerisinde...
Kredi çeken milyonları ilgilendiriyor! Flaş değişiklik kararı,15 gün içerisinde... Banka kredisi kullananlar dikkat! Açıklama geldi. Süre belli oldu. İhtiyaç, konut ve taşıt kredilerinin tümünü kapsıyor. Kredi kullanımı nakit ihtiyacın doğması durumunda tercih ediliyor. Bankalar kredi kullanımında kendilerini güvence altına almak için hayat sigortası yapılmasını talep ediyor. Bazı tüketiciler ise ek maliyet getirdiği için sigorta yapmak istemiyor. Uzun süredir gündemde olan konu ile ilgili önemli bir detay ortaya çıktı. Tüketicinin hayat sigortasını iptal etmek için 15 günlük süresi bulunuyor.
6.06.2022 Ekonomi
Evi olan milyonlarca vatandaşa güzel haber! Büyük kredi desteği
Evi olan milyonlarca vatandaşa güzel haber! Büyük kredi desteği Evi olan milyonlarca vatandaşı ilgilendiriyor. Milyonlara kredi desteği sağlanıyor. Yapılan yeni bir düzenlemeyle kentsel dönüşüme destek kapsamı genişletildi. Evi dönüşüme girenler artık hem kira yardımı hem de banka kredisi desteğinden yararlanabilecek. Buna göre, Riskli yapıda 18 ay, riskli alanda 48 ay kira desteği veriliyor. Kira yardımı illere göre 715 ile 1.150 lira arasında değişiyor. Riskli yapılar yenilenirken tapu harçlarından, noter harçlarından muafiyet sağlanıyor ve damga vergisi de ödenmiyor.
5.06.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Banka Kredisi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki banka kredisi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.