Bakan Murat Kurum

Bakan Murat Kurum

Son dakika bakan murat kurum haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan bakan murat kurum ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını bakan murat kurum haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Bakan Murat Kurum

haberleri sayfasında son dakika yaşanan bakan murat kurum gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.043 bakan murat kurum haberi bulunmuştur. Tüm bakan murat kurum haberleri aşağıda listelenmiştir.
İnşaatta öncelikli 5 gündem! Kentsel dönüşüm ve sosyal konut başlıkları öne çıkacak
İnşaatta öncelikli 5 gündem! Kentsel dönüşüm ve sosyal konut başlıkları öne çıkacak Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nin açıklanması ile gözler yeni dönemde atılacak adımlara çevrildi. Vatandaşı en çok ilgilendiren çalışmaları yapacak bakanlıklardan biri de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olacak. Deprem bölgesindeki yapılaşmadan, kentsel dönüşüm seferberliğine, kira sorunundan sosyal konut ihtiyacına kadar birçok başlıkta önemli hamleler bekleniyor.
6.06.2023 Ekonomi
Bakan Murat Kurum oyunu Ataşehir’de kullandı
Bakan Murat Kurum oyunu Ataşehir’de kullandı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, oyunu Ataşehir'de kullandı. Kurum burada yaptığı açıklamada, “Bayram havasında oyumuzu kullanacağız. Akşam da inşallah Türkiye Yüzyılı’nı başlatacağız” dedi.
28.05.2023 Gündem
Bakan Kurum: 75 milyon metrekare yeşil alan kazandırdık
Bakan Kurum: 75 milyon metrekare yeşil alan kazandırdık Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "81 ilimize 484 millet bahçemizle 75 milyon metrekare yeşil alan kazandırdık. Sadece İstanbul’umuzda 17 millet bahçemiz her gün binlerce vatandaşımızı ağırlıyor, 33 millet bahçemizin yapımı ise devam ediyor" dedi.
27.05.2023 Gündem
Bakan Kurum kendisine mektup yazan Yasin Taşkın’ı ziyaret etti
Bakan Kurum kendisine mektup yazan Yasin Taşkın’ı ziyaret etti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kendisine mektup yazarak görmek istediğini ifade eden engelli birey Yasin Taşkın’ını evinde ziyaret etti.
25.05.2023 Gündem
81 il valiliğine genelge gönderildi: Türkiye Çevre Haftası’nın teması belirlendi
81 il valiliğine genelge gönderildi: Türkiye Çevre Haftası’nın teması belirlendi “Türkiye Çevre Haftası” konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi uyarınca, 81 ilde yapılacak etkinliklere ilişkin usul ve esaslar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca belirlendi. Bakan Murat Kurum'un imzasıyla 81 il Valiliğine ve Bakanlık İl Müdürlüklerine genelge gönderildi. Bu kapsamda 5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası'nda 81 ilde, denizler ve doğal çevrenin korunması, denizler ve iklim değişikliği ilişkisinin işlenmesi, denizlerin kıyı alanları ve karalarla olan bağlantısının çevresel boyutuyla ele alınması ve kirlenmeden korunması gerektiği vurgulanacak.
24.05.2023 Gündem
Bakan Kurum: Ne gerekiyorsa yaptık, yapıyoruz, yapacağız
Bakan Kurum: Ne gerekiyorsa yaptık, yapıyoruz, yapacağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Nurdağı'nda teslim edilen köy evlerine ilişkin olarak "Onlar en iyisine layık… Ne gerekiyorsa yaptık, yapıyoruz, yapacağız!" dedi.
23.05.2023 Gündem
Bakan Kurum: Milletin tercihiyle alay edenler milletin gönlünde mahkum olmuştur
Bakan Kurum: Milletin tercihiyle alay edenler milletin gönlünde mahkum olmuştur Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul seçim çalışmaları çerçevesinde, Üsküdar’da bir dizi program gerçekleştirdi. Bakan Kurum, “Oldum olası bu topraklara yabancı olan CHP, yine gerçek yüzünü göstermiş, karanlık yüzünü ortaya çıkarmış, riya dolu maskesini indirmiştir. Bugün, milletin tercihiyle alay edenler milletin gönlünde mahkum olmuştur” dedi.
21.05.2023 Gündem
Yapı denetimine ‘iki yaka’ formülü! Pilot il İstanbul, ayrı havuzlar oluşturulacak
Yapı denetimine ‘iki yaka’ formülü! Pilot il İstanbul, ayrı havuzlar oluşturulacak Yapı denetim sisteminin etkin şekilde yürütülmesi için yeni düzenlemeye gidiliyor. Denetim için atanan firma ile şantiyelerin birbirine uzak kalması aksaklıklara neden oluyordu. Bu yönde gelen talepleri değerlendirdiklerini belirten Bakan Murat Kurum, “İstanbul özelinde pilot uygulama gerçekleştiriyoruz. Anadolu ve Avrupa yakası olarak iki ayrı havuz oluşacak. Anadolu yakasındaki yapı denetim firmaları Anadolu yakasına, Avrupa yakasındaki yapı denetim firmaları da Avrupa yakasında hizmet verecek” dedi.
19.05.2023 Ekonomi
Bakan Kurum, Yarısı Bizden kampanyasına başvuran kişi sayısını açıkladı
Bakan Kurum, Yarısı Bizden kampanyasına başvuran kişi sayısını açıkladı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Yarısı Bizden” kampanyamıza 162 bin başvuru oldu ve toplamda 728 bin bağımsız bölümü içeren bir başvuru sayısı söz konusu. 31 Mayıs itibariyle anlaşan vatandaşlarımıza projesi çizilen yerlerde de hızlı bir şekilde inşaat sürecini TOKİ Başkanlığımızla birlikte yürütüyor olacağız.” dedi.
17.05.2023 Ekonomi
Kampanyaya başvuru 670 bini geçti! Dönüşüme talep 2 katı aştı, işte örnek projeler
Kampanyaya başvuru 670 bini geçti! Dönüşüme talep 2 katı aştı, işte örnek projeler Maliyetin yarısını devletin üstlendiği kentsel dönüşüm kampanyasına talep yağıyor. İstanbul’da 200 bini yerinde, 100 bini rezerv alanda olmak üzere 300 bin konut için başlatılan kampanyada başvuru 670 bini aştı. Bakan Murat Kurum, “Yüzyılın dönüşümüne vatandaşlarımız yoğun ilgi gösterdi. İlk etapta 300 bin, toplamda 1.5 milyon riskli konutu el ele verip dönüştüreceğiz” dedi.
13.05.2023 Ekonomi
Bakan Kurum, 'Motokuryelere hayırlı olsun' dedi ve açıkladı
Bakan Kurum, 'Motokuryelere hayırlı olsun' dedi ve açıkladı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, resmî sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda motokuryelere ilişkin yapılan düzenlemelerin Resmî Gazete’de yayımlandığını duyurdu.
11.05.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İstanbul'un yeşil koridoru olacak
Bakan Kurum: Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İstanbul'un yeşil koridoru olacak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi projesiyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Kurum, proje tamamlandığında İstanbul'un yeşil koridoru olacağını ifade etti.
10.05.2023 Ekonomi
Bakan Kurum'dan 'Adalar'a 12 müjde: Hiçbir tapu problemi olmayacak!
Bakan Kurum'dan 'Adalar'a 12 müjde: Hiçbir tapu problemi olmayacak! Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, “Bundan sonra Adalar’da hiçbir tapu problemi olmayacak! Sorunu kökten çözmüş olacağız!” dedi.
6.05.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: Büyük Fikirtepe dönüşümünde 12 bin konut inşa ediyoruz
Bakan Kurum: Büyük Fikirtepe dönüşümünde 12 bin konut inşa ediyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum; iş insanları, sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleriyle Kadıköy’de bir araya geldi. Bakan Kurum, “İstanbullular, Kadıköylüler, Fikirtepeliler için ‘Yarısı Bizden’ diyoruz. ‘Yarısı Bizden’ kampanyamıza tam 529 bin bağımsız bölüm başvuru yaptı. Kadıköy’ümüzün, İstanbul'umuzun yuvalarını güvenli hale getireceğiz" dedi.
5.05.2023 Ekonomi
Bakan Kurum, depremzede çocuklarla maç yaptı; dostluk kazandı
Bakan Kurum, depremzede çocuklarla maç yaptı; dostluk kazandı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1'inci Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Türkiye Futbol Federasyonu'nun ev sahipliğinde Riva'da depremzede çocuklar ile maç yaptı. 'Yükselen Anadolu Beyaz ve Kırmızı Takımların teknik direktörlüğünü Arda Turan ve depremi Hatay'da yaşayan Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel'in yaptığı maç 3-3 beraberlikle bitti. Dostluğun kazandığı maçta futbolculara sahaya depremden etkilenen 11 ilin isimlerinin yazılı olduğu formayla çıktı.
3.05.2023 Gündem
Bakan Kurum'dan Yarısı Bizden kampanyasıyla ilgili açıklama! 1 milyondan fazla vatandaşı etkileyecek
Bakan Kurum'dan Yarısı Bizden kampanyasıyla ilgili açıklama! 1 milyondan fazla vatandaşı etkileyecek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum sosyal medya hesabından İstanbul’daki 39 ilçenin “Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden” kampanyasına yaptığı başvuru rakamlarını ilk kez açıkladı.
29.04.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: 500 bin konutumuzu Avrupa’da yapıyoruz. Diğer 500 bin konutumuzu Anadolu’da inşa ediyoruz
Bakan Kurum: 500 bin konutumuzu Avrupa’da yapıyoruz. Diğer 500 bin konutumuzu Anadolu’da inşa ediyoruz Bir dizi programa katılan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, Esenyurt Meydanı’nda halka seslendi. Kurum, “500 bin konutumuzu Avrupa’da yapıyoruz. Diğer 500 bin konutumuzu Anadolu’da inşa ediyoruz” dedi.
28.04.2023 Gündem
Bakan Kurum: İstanbul’da 100 yılın dönüşümünün temellerini attık
Bakan Kurum: İstanbul’da 100 yılın dönüşümünün temellerini attık Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı ve AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Murat Kurum, “Bir tarafta ülkemiz, milletimiz için ‘Türkiye Yüzyılı’ diyenler var diğer tarafta ülkemizi yüzyıl geri götürmek isteyenler var.” dedi.
25.04.2023 Ekonomi
Bakan Kurum Zeytinburnu’nda gençlerle bir araya geldi
Bakan Kurum Zeytinburnu’nda gençlerle bir araya geldi Zeytinburnu Millet Bahçesi’nde gençlerle bir araya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat kurum, "İstanbul'da 200 bin konutu, yerinde, gönüllü, hızlı dönüştüreceğiz. Bu sayede trafik sorununu çözeceğiz" dedi.
23.04.2023 Gündem
Yüzde 25 kira artışı ne zaman bitiyor, kira artış sınırlaması kalktı mı? Kira artışı yüzde 25 Yüzde uzatıldı mı?
Yüzde 25 kira artışı ne zaman bitiyor, kira artış sınırlaması kalktı mı? Kira artışı yüzde 25 Yüzde uzatıldı mı? Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum dün akşam TRT Haber ekranlarında merak edilen konuları değerlendirdi. Bakan Murat Kurum kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemeyle ilgili de açıklama yaptı. Peki, Yüzde 25 kira artışı uzatıldı mı, ne zaman bitiyor? Yüzde 25 kira artışı ne zamana kadar geçerli?
22.04.2023 Ekonomi
Bakan Kurum, Finans Merkezi’nin ekonomiye katkısını değerlendirdi: 15 Mayıs’ta fonlar kapınızda
Bakan Kurum, Finans Merkezi’nin ekonomiye katkısını değerlendirdi: 15 Mayıs’ta fonlar kapınızda İstanbul Finans Merkezi’nin Türkiye ekonomisi için önemli bir proje olduğunu belirten Bakan Murat Kurum, “İFM projesi sayesinde, güven ve istikrar ortamıyla birlikte global çapta kuruluşlar, uluslararası fonlar Türkiye’ye gelecek. 15 Mayıs sabahı fonlar kapınızda olacak” dedi.
20.04.2023 Ekonomi
İstanbul Finans Merkezi açılıyor: Berat Albayrak'ın sözleri yeniden gündem oldu
İstanbul Finans Merkezi açılıyor: Berat Albayrak'ın sözleri yeniden gündem oldu Türkiye Varlık Fonu sahipliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koordinasyonunda tamamlanan, 50 bin kişilik istihdam oluşturacak İstanbul Finans Merkezi projesinin bankalar etabı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açılıyor. 20 Nisan'da ise 35 yıl süreyle tüm konutların doğalgazını sağlayacak ve Mayıs ayında kullanılabilecek Karadeniz gazı devreye alınacak. Türkiye için tarihi öneme sahip iki projenin arkasında ise Hazine ve Maliye eski Bakanı Berat Albayrak'ın imzası var.
16.04.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: Afetin yaralarını hep birlikte saracağız
Bakan Kurum: Afetin yaralarını hep birlikte saracağız Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya’da 6 bin 700 konutun temelinin atıldığı ve 1.692 konutun anahtarlarının teslim edildiği törende konuştu. Bakan Kurum, konuşmasında, “Malatya’mızı yeniden ayağa kaldırana kadar buradayız! Acınız dinene kadar; yüreğinizdeki ateş sönene kadar buradayız, sizlerle beraberiz! Cumhurbaşkanımızın eser kervanının yeniden şahlanacağı bir yola çıkıyoruz! Bu yol yeni Malatya’nın, güçlü Türkiye’nin yoludur. Biz; ne yapıyorsak ülkemiz büyüsün diye yapıyoruz! Ne yapıyorsak, Malatya ayağa kalksın diye yapıyoruz. Bir yılda 319 bini bir yılda teslim edilecek şekilde, toplamda 650 bin yeni konut yaparak, afetin 11 ilimizde açtığı yaraları tamamen saracağız.” dedi.
13.04.2023 Gündem
Bakan Kurum: Ataşehir’deki kentsel dönüşüm sorununu çözüyoruz
Bakan Kurum: Ataşehir’deki kentsel dönüşüm sorununu çözüyoruz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “İstanbul’umuzun 39 ilçesi 964 mahallesini karış karış gezeceğiz. Çalmadık kapı bırakmayacağız. Başta kentsel dönüşüm olmak üzere tüm sorunları dinleyip, hepsine çözüm üreteceğiz. Seçim bölgemizden, Anadolu yakasından Ataşehir ilçesi ile Yenisahra ve Barbaros mahallelerinden başladık” dedi.
13.04.2023 Ekonomi
Bakan Kurum açıkladı! Afet konutları hızla yükseliyor
Bakan Kurum açıkladı! Afet konutları hızla yükseliyor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Gaziantep’in İslahiye ilçesinde inşa edilen deprem konutlarının hızla yükseldiğini anlatan bir video paylaştı. Bakan Kurum, mesajında, ”Asrın felaketinden, 15 gün sonra ilk sözleşmeleri imzaladık.46. günde ilk temelleri attık. 365. günde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Afet konutlarımız hızla yükseliyor.” dedi.
13.04.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Bakan Murat Kurum ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki bakan murat kurum haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.