Azerbaycan Ordusu

Azerbaycan Ordusu

Son dakika Azerbaycan ordusu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Azerbaycan ordusu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Azerbaycan ordusu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Azerbaycan Ordusu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan azerbaycan ordusu gelişmeleri de dahil olmak üzere 426 azerbaycan ordusu haberi bulunmuştur. Tüm azerbaycan ordusu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Erdoğan ve Aliyev'den ortak açıklama: Omuz omuza hareket ediyoruz
Erdoğan ve Aliyev'den ortak açıklama: Omuz omuza hareket ediyoruz Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkesindeki seçimi kazanmasının ardından ilk resmi ziyaretini Ankara’ya yaptı. Resmi törenle karşılanan Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü. İki lider daha sonra heyetler arası toplantı gerçekleştirdi. Bu toplantının ardından iki ülke arasında 3 anlaşma imzalandı. İmza töreni sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı barış anlaşmasının imzalanmasının bölgemiz ve dünyada barış, huzur ve istikrar için yeni bir umut kaynağı olacağı şüphesizdir. Bu süreçte Azerbaycan ile birlikte omuz omuza hareket ediyoruz" dedi.
19.02.2024 Gündem
Hankendi, 30 yıl sonra Azerbaycan futboluna ev sahipliği yaptı
Hankendi, 30 yıl sonra Azerbaycan futboluna ev sahipliği yaptı Ermenistan işgalinden kurtarılan Hankendi, 30 yıl sonra Azerbaycan futboluna ev sahipliği yaparken, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Dört yıl önce bu stadyumda bazı kişiler, Karabağ Ermenistan’dır demişti. Onlara Karabağ'ın Azerbaycan olduğunu kanıtladık” dedi.
21.12.2023 Dünya
Milli SİHA Bayraktar TB2 750 bin uçuş saatini tamamladı
Milli SİHA Bayraktar TB2 750 bin uçuş saatini tamamladı Türkiye’nin ilk milli ve özgün SİHA’sı Bayraktar TB2, 750 bin uçuş saatini başarıyla tamamlayarak Türk havacılık tarihinde yeni bir rekora daha imza attı.
11.12.2023 Bilim ve Teknoloji
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere vergisiz telefon müjdesi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gençlere vergisiz telefon müjdesi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Üniversite öğrencilere cep telefonu ve bilgisayar desteği müjdesini vererek, "9 bin 500 lirayı geçmeyen telefon ve bilgisayar için 5 bin 500 liraya kadar teknoloji desteği vereceğiz. Bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz" dedi.
26.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonla mücadelemize güç aktaracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonla mücadelemize güç aktaracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti üzerine Nahçıvan’a günübirlik çalışma ziyaretinde bulundu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile baş başa görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Kritik ziyaret sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
26.09.2023 Gündem
Azerbaycan Karabağ'da 24 saatte zafere ulaştı! Fransız haber ajansı: Türkiye varken imkansız
Azerbaycan Karabağ'da 24 saatte zafere ulaştı! Fransız haber ajansı: Türkiye varken imkansız Dağlık Karabağ'da başlattığı antiterör operasyonunda zafere 24 saatte ulaşan Azerbaycan dünyada gündem olmaya devam ediyor. Azerbaycan'ın yardım konvoyu bu sabah Hankendi'ye doğru yola çıktı, dünya Karabağ'ı izlerken uluslararası haber ajansı AFP 'yıldırım zafer'in yol açtığı atmosferi çarpıcı cümlelerle servis etti.
22.09.2023 Dünya
Karabağ'da peş peşe patlamalar! Azerbaycan Savunma Bakanlığı terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu
Karabağ'da peş peşe patlamalar! Azerbaycan Savunma Bakanlığı terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Karabağ'da terörle mücadele operasyonları başlatıldığını duyurdu. Karabağ’da mayın patlaması sonucu 2 kişinin ölmesinin ardından olay yerine giden polis aracının geçişi sırasında mayın patlamış 4 polis ölmüştü. Operasyonlar sürerken Azerbaycan Savunma Bakanı, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile telefon görüştü. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova'dan operasyonla ilgili yorumlar gelirken Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama ise Erivan'ın 'U' dönüşünü gözler önüne serdi. Fransa Dışişleri Bakanlığından Azerbaycan'ın Karabağ'da başlattığı terörle mücadele operasyonuna dair yapılan açıklamada, "Fransa, bu kabul edilemez saldırıya bölgenin güvenliğine yönelik oluşturduğu risklerle orantılı olarak güçlü bir yanıt verilmesi için Avrupalı ve ABD’li ortaklarıyla yakın iş birliği içinde çalışıyor” ifadeleri kullanıldı. BM Güvenlik Konseyi de acil toplantıya çağırıldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karabağ’daki terörle mücadele operasyonun sona ermesini tek yolunun, Karabağ’daki yasadışı Ermeni silahlı güçlerin teslim olması ve Karabağ’daki sözde rejimin feshedilmesi olduğu bildirildi.
19.09.2023 Dünya
Bakan Akar: Azerbaycan Ordusuna bundan sonra kimsenin yan bakmasına imkan ve fırsat vermeyeceğiz
Bakan Akar: Azerbaycan Ordusuna bundan sonra kimsenin yan bakmasına imkan ve fırsat vermeyeceğiz Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Azerbaycan Ordusuna bundan sonra kimsenin yan bakmasına imkan ve fırsat vermeyeceğiz” dedi.
22.12.2022 Gündem
Milli Savunma Bakanı Akar Azerbaycan’da: Haklı davalarında hep yanlarında olduk
Milli Savunma Bakanı Akar Azerbaycan’da: Haklı davalarında hep yanlarında olduk Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve beraberindeki TSK komuta kademesi, resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye geldi. Akar ve beraberindeki heyet, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edildi.
5.12.2022 Siyaset
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Karabağ'ı ziyaret etti
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Karabağ'ı ziyaret etti Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Sağlık-İş forumuna katılmak üzere geldiği Azerbaycan'da Karabağ'ın sembol şehri Şuşa'yı ziyaret etti.
23.09.2022 Siyaset
Aliyev: Ermenistan'ın barış istemediğini ve hala intikamcı fikirlerle yaşadığını görüyoruz
Aliyev: Ermenistan'ın barış istemediğini ve hala intikamcı fikirlerle yaşadığını görüyoruz Ermenistan işgalinden kurtarılan Laçın şehrini ziyaret eden Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Ermenistan'ın barış istemediğini ve hala intikamcı fikirlerle yaşadığını görüyoruz” ifadelerini kullanarak, “Kimsenin çağrısı, hiçbir beyanı, hiçbir girişim bizi durduramaz. Toprağımızdayız ve topraklarımızı koruyoruz” dedi.
21.09.2022 Dünya
Putin: Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki durumun ağırlaşmasından çok endişeliyiz
Putin: Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki durumun ağırlaşmasından çok endişeliyiz Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile görüşme gerçekleştiren Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Hepimiz Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki durumun ağırlaşmasından çok endişeliyiz" dedi.
16.09.2022 Dünya
Azerbaycan, Ermenistan ordusuna ait askeri birliği yok etti
Azerbaycan, Ermenistan ordusuna ait askeri birliği yok etti Azerbaycan ordusu tarafından yok edilen Ermenistan ordusuna ait askeri birlik binasını terk eden askerlerin görüntüsü yayınlandı.
15.09.2022 Dünya
Azerbaycan, Ermenistan ordusuna ait askeri birliği yok etti
Azerbaycan, Ermenistan ordusuna ait askeri birliği yok etti Azerbaycan ordusu tarafından yok edilen Ermenistan ordusuna ait askeri birlik binasını terk eden askerlerin görüntüsü yayınlandı.
15.09.2022 Dünya
Ermenistan'da Paşinyan karşıtları sokağa indi
Ermenistan'da Paşinyan karşıtları sokağa indi Ermenistan'da halk, Azerbaycan ordusuna karşı askeri kayıplar verilmesini protesto etmek ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın istifasını istemek için sokağa indi.
14.09.2022 Dünya
Azerbaycan ordusuna direnemeyen Ermeni askerler mevzilerini bırakarak kaçtı
Azerbaycan ordusuna direnemeyen Ermeni askerler mevzilerini bırakarak kaçtı Azerbaycan ordusuna direnemeyen Ermenistan askerlerinin mevzilerini bırakarak kaçtığı anların görüntüleri yayınlandı.
14.09.2022 Dünya
Azerbaycan'dan Ermenistan'a insani ateşkese uyma çağrısı
Azerbaycan'dan Ermenistan'a insani ateşkese uyma çağrısı Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, sınırdaki gerginliğin nedeninin Ermenistan olduğunu bildirerek, Ermenistan'ı insani ateşkese uymaya çağırdı. Açıklamada, "Bölgede barış ancak uluslararası hukuka ciddi bir şekilde uyulmasıyla sağlanabilir” denildi.
14.09.2022 Dünya
MSB: Türkiye olarak her zaman öz kardeşlerimizin yanındayız
MSB: Türkiye olarak her zaman öz kardeşlerimizin yanındayız Milli Savunma Bakanlığı'ndan, "Ermenistan, provokatif ve saldırgan tutumunu terk etmeli ve kendisine uzatılan barış elini bir fırsat bilmelidir. Türkiye olarak her zaman öz kardeşlerimizin yanındayız ve daima da yanında olacağız!" açıklaması yapıldı.
13.09.2022 Gündem
Azerbaycan duyurdu! 50 asker şehit oldu
Azerbaycan duyurdu! 50 asker şehit oldu Azerbaycan-Ermenistan sınırında, Ermenistan askerlerinin ateşkes ihlali yaparak Azerbaycan mevzilerini hedef aldığı belirtildi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 50 asker şehit oldu.
13.09.2022 Dünya
Ermenistan Azerbaycan Savaşı yeniden mi başladı? Azerbaycan Ermenistan savaşında son durum: Kaç kişi öldü,
Ermenistan Azerbaycan Savaşı yeniden mi başladı? Azerbaycan Ermenistan savaşında son durum: Kaç kişi öldü, Ermenistan Azerbaycan Savaşı yeniden mi başladı? Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 12 Eylül gecesi, Ermeni silahlı kuvvetlerine ait birliklerin Azerbaycan-Ermenistan devlet sınırının Daşkesen, Kelbecer ve Laçın yönlerinde büyük çaplı provokasyonlar gerçekleştirdiği duyurdu. İşte Azerbaycan Ermenistan savaşında son durum…
13.09.2022 Dünya
Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışma çıktığı duyuruldu
Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışma çıktığı duyuruldu Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan-Ermenistan sınırında çatışma çıktığını ve her iki tarafın da kayıplar verdiğini duyurdu.
12.09.2022 Dünya
ASELSAN, ADEX 2022'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'i ağırladı
ASELSAN, ADEX 2022'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'i ağırladı Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen ADEX 2022 fuarına katılan ASELSAN, fuardaki standında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i ağırladı.
8.09.2022 Dünya
Azerbaycan askeri 30 yıl sonra Laçın şehrinde: Türk'ün gücünü gördünüz bundan sonra da göreceksiniz!
Azerbaycan askeri 30 yıl sonra Laçın şehrinde: Türk'ün gücünü gördünüz bundan sonra da göreceksiniz! Karabağ savaşından sonra varılan anlaşma gereği Azerbaycan ordusu 30 yıl sonra Laçın şehrini geri aldı. Azerbaycan ordusu mensubu özel kuvvetler personeli kentte cebinden çıkardığı Türk bayrağını açarak, "Türk'ün gücünü gördünüz. Bundan sonra da göreceksiniz. Allahu ekber" dedi.
27.08.2022 Dünya
Azerbaycanlılar 30 yıl sonra Laçın'e döndü! İlham Aliyev: Azerbaycan Ordusu şehirde konuşlandırıldı...
Azerbaycanlılar 30 yıl sonra Laçın'e döndü! İlham Aliyev: Azerbaycan Ordusu şehirde konuşlandırıldı... Azerbaycan ordusu Laçın şehrine konuşlandı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bugün açıklama yaparak 30 yıl aradan sonra Azerbaycanlıların Laçın'e geri döndüğünü duyurdu. Rusya ve Ermenistan'la 3'lü imzalanan bildiriye göre boşaltılan Laçın'ın Zabuh ve Sus köyleri, Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçti. 
26.08.2022 Dünya
Laçın şehri nerede, Azerbaycan kontrolüne mi geçti? Laçin koridoru nedir?
Laçın şehri nerede, Azerbaycan kontrolüne mi geçti? Laçin koridoru nedir? Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Azerbaycanlılar, Laçın şehrine döndük. Azerbaycan Ordusu Laçın şehrinde konuşlandırıldı. Zabuh ve Sus köyleri kontrol altına alındı" dedi. Peki, Laçın şehri nerede, Laçın şehri nerede nedir?
26.08.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Azerbaycan Ordusu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki azerbaycan ordusu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.