Gazete Vatan Logo

Ermenistan Azerbaycan Savaşı yeniden mi başladı? Azerbaycan Ermenistan savaşında son durum: Kaç kişi öldü,

Ermenistan Azerbaycan Savaşı yeniden mi başladı? Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 12 Eylül gecesi, Ermeni silahlı kuvvetlerine ait birliklerin Azerbaycan-Ermenistan devlet sınırının Daşkesen, Kelbecer ve Laçın yönlerinde büyük çaplı provokasyonlar gerçekleştirdiği duyurdu. İşte Azerbaycan Ermenistan savaşında son durum…

Ermenistan Azerbaycan Savaşı yeniden mi başladı? Azerbaycan Ermenistan savaşında son durum: Kaç kişi öldü,

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın provokasyonu sonucu sınırda çatışmaların başladığını duyurdu. İşte Azerbaycan Ermenistan savaşında son durum…

Azerbaycan Ermenistan savaşında son durum

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, çatışmalarda en az 49 Ermeni askerinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "Azerbaycan Dışişleri Bakanı kardeşim Jeyhun Bayramov’la Azerbaycan-Ermenistan devlet sınırındaki Ermeni provokasyonlarını ele aldık. Ermenistan artık tahrikleri bırakmalı. Azerbaycan’la vardıkları uzlaşı çerçevesinde barış müzakerelerine ve işbirliğine odaklanmalı." ifadelerini kullandı.

Açıklamada, bölgedeki dağlık araziden, karanlıktan ve derelerden faydalanarak Azerbaycan ordusu birliklerinin mevzileri ile ikmal yolları arasındaki alanları farklı yönlerde mayınlamaya çalışan Ermeni askerlerinin tespit edildiği ve Azerbaycan askerlerinin müdahalesiyle çatışma çıktığı kaydedildi.

Başarkeçer, İstisu, Karakilise ve Gorus yerleşimleri istikametinde bulunan Ermeni silahlı kuvvetlerine ait birliklerin Daşkesen, Kelbecer ve Laçın illerindeki Azerbaycan askerlerinin mevzilerine çeşitli silahlar, havan toplarıyla yoğun ateş altına alması sonucunda Azerbaycan askerleri arasında kayıpların olduğu ve askeri altyapıya hasar verildiği vurgulandı.

Haberin Devamı

13 Eylül Azerbaycan Ermenistan savaşında kaç kişi öldü?

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, çatışmalarda en az 49 Ermeni askerinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Ermenistan Parlamentosu'na hitap eden Paşinyan, ölü sayısının artabileceğinin altını çizdi.