Ayasofya Camii

Ayasofya Camii

Son dakika Ayasofya camii haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Ayasofya camii ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Ayasofya camii haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ayasofya Camii

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ayasofya camii gelişmeleri de dahil olmak üzere 438 ayasofya camii haberi bulunmuştur. Tüm ayasofya camii haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fossati’nin kaleminden Ayasofya
Fossati’nin kaleminden Ayasofya Demirören Yayınları tarafından yayımlanan Chevalier Caspard Fossati imzalı “Ayasofya” adlı kitap özel koleksiyon eseri olarak basıldı. Arşivlik kitap Ayasofya’nın görkemli tarihine ışık tutuyor.
9.04.2024 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan Topkapı Sarayı’nı ziyaret etti!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Topkapı Sarayı’nı ziyaret etti! Cuma namazı için Kısıklı’daki konutundan çıkarak Ayasofya Camii'ne giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,ardından Topkapı Sarayı Kutsal Emanetler Dairesini ziyaret etti.
5.04.2024 Vatan TV
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya Camii'nde Gazze mesajı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Ayasofya Camii'nde Gazze mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ayasofya Camii'nde cuma namazı sonrası dua etti. Ardından Erdoğan, Topkapı Sarayı Kutsal Emanetler Dairesi’ni ziyaret etti.
5.04.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Murat Kurum'dan Ayasofya'da akşam namazı
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Murat Kurum'dan Ayasofya'da akşam namazı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki mitinglerinin ardından Fatih'e geçerek Ayasofya Camii'nde Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ile akşam namazını kıldı.
30.03.2024 Gündem
Beyoğlu’nda 40 yıldır sahaflık yapan İşli: İyi bir kitap okuru olmak gerekiyor
Beyoğlu’nda 40 yıldır sahaflık yapan İşli: İyi bir kitap okuru olmak gerekiyor Beyoğlu’nun kıdemli sahaflarından Emin Nedret İşli, sahaflık mesleğine olan ilgisinin 1970’li yıllarda başladığını ve kitaba olan sevgisinin hiç bitmediğini ifade ederek iyi bir sahaf olmanın kurallarını anlattı. Hiç kitap okumadan ve kitaba ilgi duymadan iyi bir sahaf olmanın mümkün olmadığını söyleyen İşli, “Dükkanı kapattıktan sonra kitapla ilgisini kesmek dükkanı açtığı zaman ise kitapla ilgili olmak çok yanlış ve sizi mesleki açıdan kötüye götüren bir durum. Sahafın sabrı, zamanı ve deposu olacak. Çünkü kitap daima çoğalan bir şey” dedi.
22.02.2024 Gündem
Ayasofya'da yeni düzenleme sonrası ilk Cuma: Giriş yoğunluğu azaldı
Ayasofya'da yeni düzenleme sonrası ilk Cuma: Giriş yoğunluğu azaldı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından duyurulan yeni düzenleme 15 Ocak itibarıyla başladı. Tarihi camiyi kültürel amaçla ziyaret etmek isteyen yabancı turist için giriş ücreti 25 Euro oldu. Yeni düzenleme sonrası kılınan ilk cuma namazına giriş yoğunluğunun azaldığı görüldü. 
19.01.2024 Gündem
İstanbul'da Gazze ve şehitler için büyük yürüyüş!
İstanbul'da Gazze ve şehitler için büyük yürüyüş! Milli İrade Platformu'nun 308 üye kuruluşu, vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları, yeni yılın ilk gününde 'Şehitlerimize Rahmet, Filistin'e Destek, İsrail'e Lanet' yürüyüşü için Galata Köprüsü'nde buluştu. Binlerce kişi sabah namazının ardından köprüye akın etti. Programda konuşan İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, "Biz Türkiye'nin terörle mücadelesinde verdiği şehitlerin de, Filistin'de düşen şehitlerin de, öldürülen çocukların da katillerinin aynı odaklar olduğunu biliyoruz. Bizler Amerika'nın arkasında durduğu Siyonist düzene karşı birliğimizi sağlayacağımıza söz veriyoruz. Boykota devam edeceğimize söz veriyoruz. Bu iş ateşkesle bitmeyecek" dedi.
1.01.2024 Gündem
Süper Kupa finalinin ertelenmesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına izin vermeyiz
Süper Kupa finalinin ertelenmesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şov ve provokasyon malzemesi yapılmasına izin vermeyiz Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Necip Fazıl Ödülleri programında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray ve Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan’da oynanması planlanan Süper Kupa maçının iptaline ilişkin, “Hangi sebeple olursa olsun, sporun günlük siyasi rekabetin mezesi haline getirilmesi yanlıştır, hatalıdır, sporumuza hiçbir faydası yoktur. Dün geceden itibaren muhalefet partilerinin yaptığı açıklamaları istismar siyasetinin yeni örnekleri olarak görüyoruz. Cumhuriyet 85 milyonun ortak değeridir. Gazi Mustafa Kemal bu ülkenin banisidir. Daha düne kadar, affınıza sığınarak söylüyorum siz Atatürk’ün askeri değil, itlerisiniz diyenlerle el ele kol kola yürüyenlerin bugün söylediklerinin bizim nazarımızda hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur" dedi.
30.12.2023 Gündem
Icardi'nin eşi Wanda Nara İstanbul'u gezdi! Ayasofya önünde poz...
Icardi'nin eşi Wanda Nara İstanbul'u gezdi! Ayasofya önünde poz... Galatasaray'ın Arjantinli yıldız oyuncusu Mauro Icardi'nin eşi ve menajeri Wanda Nara, geçtiğimiz ay yaptığı İstanbul turunu yineledi. Tarihi Yarımada'yı ailesiyle gezen Nara, Ayasofya Camii'nin önünde poz verdi.
18.09.2023 Magazin
Diyanet İşeri Başkanı Erbaş duyurdu! "İcazetnamesi olan hafızlarımızın sayısı 200 bin oldu"
Diyanet İşeri Başkanı Erbaş duyurdu! "İcazetnamesi olan hafızlarımızın sayısı 200 bin oldu" Kocaeli’de hafızlık ve icazet programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "2022 yılında 12 bin'e yakın hafızımız başarılı oldu ve icazetnamelerini aldı. Şu an itibariyle icazetnamesi olan hafızlarımızın sayısı 200 bin kadar oldu. Hafızlığını tamamlamış ancak icazetnamesini almamış 400 binden fazla öğrenci var. Bundan 15-20 sene önce bin öğrencisi olan bir fakültenin, şimdi 2 bin öğrencisi var. 3 bin 5 bin öğrencisi olan ilahiyat fakültelerimiz var" dedi.
29.07.2023 Gündem
Ayasofya Camii'nde 15 Temmuz şehitleri için hatim indirildi
Ayasofya Camii'nde 15 Temmuz şehitleri için hatim indirildi 15 Temmuz darbe girişiminin 7. yılında şehitler için Ayasofya Camii'nde Kur'an-ı Kerim okunarak 252 hatim indirildi.
15.07.2023 Gündem
15 Temmuz şehitleri için Ayasofya Camii'nde hatim indirildi
15 Temmuz şehitleri için Ayasofya Camii'nde hatim indirildi 15 Temmuz darbe girişiminin 7. yılında şehitler için Ayasofya Camii'nde Kur'an-ı Kerim okunarak 252 hatim indirildi.
15.07.2023 Gündem
İstanbullular bayramda akın etti! Uzun kuyruklar oluştu
İstanbullular bayramda akın etti! Uzun kuyruklar oluştu Kurban Bayramı'nı İstanbul'da geçiren yerli ve yabancı turistler tarihi mekanlara akın etti. Özellikle, Eminönü, Ayasofya ve Eyüpsultan ziyaretçi akınına uğradı.  
30.06.2023 Yaşam
İstanbul'da bayram namazı coşkusu
İstanbul'da bayram namazı coşkusu İstanbul'da bayram namazını kılmak için binlerce vatandaş Ayasofya ve Eyüp Sultan Camii'ne akın etti.
28.06.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul sevgimizi birileri gibi sadece lafta bırakmıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul sevgimizi birileri gibi sadece lafta bırakmıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yangında zarar gördüğü için restore edilen Vaniköy Camii'nde cuma namazını kıldı. Erdoğan namaz sonrası açıklamalarda bulundu. "2002'den bu yana yaklaşık 5 bin 500 eserimizi restore ettik" diyen Erdoğan, "Bu şehri tüm ilçeleriyle beraber gönülden seviyoruz. Bu güzel şehrin meftunuyuz, aşığıyız. İstanbul sevgimiz birileri gibi lafta bırakmıyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan, Haydarpaşa Anadolu Lisesi'nde karne dağıtım töreninde konuştu. Erdoğan, "Eğitim ordumuzu daha da güçlendirdik. 2002'de göreve geldiğimizde 500 bin öğretmen varken bizim dönemimizde göreve başlayan öğretmen sayısı 800 bini buldu. İhtiyaç duyulan alanlarda atamaları sürdüreceğiz" dedi.
16.06.2023 Gündem
Süleyman Soylu: Milletimiz var olsun
Süleyman Soylu: Milletimiz var olsun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul’un Fethi'nin 570. yılı dolayısıyla Fatih Sultan Mehmet'in türbesini ziyaret etti. Soylu, " Allah'a şükürler olsun her şey için söylenecek tek cümle budur. Milletimiz var olsun" dedi.
29.05.2023 Gündem
Bakan Soylu sabah namazını Ayasofya Camii'nde kıldı
Bakan Soylu sabah namazını Ayasofya Camii'nde kıldı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'un fethinin 570. yıl dönümünde sabah namazını Ayasofya Camii'nde kıldı. Sabah namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.
29.05.2023 Gündem
Bakan Soylu sabah namazını Ayasofya Camii'nde kıldı
Bakan Soylu sabah namazını Ayasofya Camii'nde kıldı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'un fethinin 570. yıl dönümünde sabah namazını Ayasofya Camii'nde kıldı. Sabah namazını Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kıldırdı.
29.05.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dönüp dolaşıp kasetçiliğe soyundular
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dönüp dolaşıp kasetçiliğe soyundular Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Ümraniye, Sancaktepe ve Beyoğlu mitinglerine katıldı. Katıldığı mitinglerde önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Bir önceki seçimlerde karşımıza çıkardıkları bu seçimde de kendi kurduğu partinin adayı olarak yarışa katılan kişiye yaptıklarına bakın. Neler söylediler, hangi hakaretleri ettiler, kimleri devreye soktular. Bunlar işe yaramayınca FETÖ'nün en iğrenç yöntemi olan montaj kaset kumpası ile alçaklıkta tavan yaptılar. Üstelik aylardır sürekli kaset, montaj, yapay zeka diyerek ortalığı velveleye verenler de kendileriydi. Artık kabahatlerinin üzerine örtmek için mi böyle yapıyorlar bilmiyoruz." ifadelerini kullandı.
13.05.2023 Gündem
Yücel Arzen kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Ayasofya şarkısıyla gündem olan Yücel Arzen AK Parti'den aday oldu!
Yücel Arzen kimdir, aslen nereli, kaç yaşında? Ayasofya şarkısıyla gündem olan Yücel Arzen AK Parti'den aday oldu! Türkiye 14 Mayıs seçimlerine hazırlanırken, listeler de belli oldu. Partilerden milletvekili aday listeleri içerisinde sürpriz isimler de yer aldı. Ayasofya şarkısıyla gündem olan Yücel Arzen AK Parti’den aday listesine girdi. Peki, Yücel Arzen kimdir, aslen nereli, kaç yaşında?
10.04.2023 Gündem
Ayasofya Camii'nde aşınma önlemleri: '50 bin elin bir yere dokunduğunu düşünün'
Ayasofya Camii'nde aşınma önlemleri: '50 bin elin bir yere dokunduğunu düşünün' - AYASOFYA Camii'nin 'İmparator kapısı' olarak bilinen ahşap kapının cam bölme ile koruma altına alınmasıyla ilgili konuşan İstanbul Kültür Tescil ve Müzeler Şube Müdürü Osman Nak, " İmparator kapısındaki cam bölme yaklaşık iki ay önce yapıldı. Günde ortalama 50 bin ziyaretçinin girdiği bir Ayasofya'ya 50 bin elin bir yere dokunduğunu düşünün. Bu gerçekten yüksek bir rakam. Yürüdüğümüz mermerler bile aşınıyor. Dolayısıyla bu eserin de aşınmaması mümkün değil. Özellikle kapı, ahşap olan elemanlar daha çok aşınıyor" diye konuştu.
4.04.2023 Gündem
Ayasofya Camii'ne Ramazan mahyası asıldı
Ayasofya Camii'ne Ramazan mahyası asıldı İbadete 86 yıl sonra açılan Ayasofya Camii'ne Ramazan mahyası asıldı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından Ayasofya Camii'ne asılan mahya videosunu paylaşarak, "Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi'nin minareleri, bu yıl da 'La İlahe İllallah' yazılı mahya ile hem İstanbul'umuzu hem de gönüllerimizi aydınlatacak" ifadelerini kullandı. 
22.03.2023 Gündem
Bakan Ersoy: Turizm geliri 35 milyar doları aştı
Bakan Ersoy: Turizm geliri 35 milyar doları aştı Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "2022 yılı Ocak-Eylül döneminde turizm geliri, 35 milyar doları aştı. Ülkemize gelen toplam ziyaretçi sayısı 40 milyon 25 bin kişi oldu. 2022 sonunda 50 milyondan fazla turist ağırlayıp, 44 milyar dolarlık rekor gelir düzeyine ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.
17.11.2022 Ekonomi
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Japonya’da Türk vatandaşlarıyla buluştu
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Japonya’da Türk vatandaşlarıyla buluştu Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Japonya’daki ikinci durağı olan Nagoya kentinde Türk vatandaşlarıyla buluştu.
18.09.2022 Gündem
İbadete açılışının 2. yıldönümünde Ayasofya Camii'ne ziyaretçi akını
İbadete açılışının 2. yıldönümünde Ayasofya Camii'ne ziyaretçi akını Ayasofya Camii'nin 86 yıl sonra yeniden ibadete açılmasının bugün ikinci yıldönümü. Camiye ibadet ve ziyaret için gelenler kapıda kuyruk oluşturdu.
24.07.2022 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Ayasofya Camii ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ayasofya camii haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.