Av Yasağı

Av Yasağı

Son dakika av yasağı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan av yasağı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını av yasağı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Av Yasağı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan av yasağı gelişmeleri de dahil olmak üzere 249 av yasağı haberi bulunmuştur. Tüm av yasağı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kebabın başkentinde levrek ve çipura da tüketiliyor! Çeşitlilik azaldı fiyatlar yükseldi
Kebabın başkentinde levrek ve çipura da tüketiliyor! Çeşitlilik azaldı fiyatlar yükseldi Kebabın başkenti Adana'da kırmızı etin yanı sıra balık tüketimi de her geçen gün artıyor. Türkiye'de 15 Nisan itibarıyla gırgır ve troller için uygulanan av yasağı, balık çeşitlerinde azalma ve fiyat artışına neden oldu. Türkiye'deki çeşitli denizlerde başlayan yasağın ardından balık tezgahlarında çeşitlilik azalırken, fiyatlar yükseldi.
25.04.2024 Adana
Av yasağı başladı! Balık fiyatları tezgahlara yansıdı
Av yasağı başladı! Balık fiyatları tezgahlara yansıdı Çanakkale Boğazı ile uluslararası sularda 15 Nisan itibarıyla gırgır ve troller için av yasağı başlamasıyla tezgahlarda balık çeşidi azaldı, fiyatlar arttı. Balıkhane esnafı Hasan Doğuş Tunç, “Bu balık çıkmıyor anlamına gelmiyor. Balık çıkıyor ama neye yansıdı? Fiyatlara, milletin alım gücüne yansıdı. Yasaklardan önce kilosunu iriliğine göre 90, 100, 120 liraya kadar sattığımız istavrit balığı ikiye katladı, 200 lira, 220 lira oldu" diye konuştu.
19.04.2024 Gündem
Av yasağı başladı, tezgahlar kültür balıklarına kaldı! Deniz balığı pahalandı
Av yasağı başladı, tezgahlar kültür balıklarına kaldı! Deniz balığı pahalandı Denizlerde av yasağı dün gece itibariyle başlamasının ardından Trabzon'da balıkçı tezgahlarında bugün ağırlıklı olarak kültür balıkları yer aldı.
15.04.2024 Ekonomi
Van Gölü'nde 3 ay sürecek av yasağı başladı
Van Gölü'nde 3 ay sürecek av yasağı başladı Dünyada sadece Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen, nesli koruma altında bulunan inci kefali, üreme dönemi nedeniyle 15 Nisan ile 15 Temmuz tarihleri arasında avlanamayacak.
15.04.2024 Gündem
Balık fiyatları 35 liraya düştü! İstavritin tezgahlarda krallığı sürüyor
Balık fiyatları 35 liraya düştü! İstavritin tezgahlarda krallığı sürüyor Denizlerde hamsi avının azalmasıyla birlikte tezgahlarda istavrit bolluğu yaşanmaya devam ediyor.
28.02.2024 Gündem
Hamsi bayramı! Kilosu 50 TL'den tezgahlarda
Hamsi bayramı! Kilosu 50 TL'den tezgahlarda Trabzon’da av yasağı sonrası balıkçı tezgâhlarında hamsi bolluğu yaşanırken, sezon başında 100 liradan tezgâha giren hamsinin fiyatı 50 liraya kadar geriledi.
18.09.2023 Ekonomi
'Denizin prensi' lüfer tezgahlara düştü! Kilosu 600 lira
'Denizin prensi' lüfer tezgahlara düştü! Kilosu 600 lira Çanakkale'de, 1 Eylül'de av sezonunun başlamasıyla birlikte bolluk yaşanırken, balık tezgahlarında fiyatlar da düştü. Ayrıca 'Denizin prensi' olarak bilinen lüfer, tezgahtaki yerini aldı. Balıkhane esnafı Hasan Doğuş Tunç, "Lüfer, 2-3 gündür tezgahlarda görülmeye başladı. Lüferin fiyatı 500 ile 600 lira aralığında değişiyor. İlk gelen haberler ilerleyen günlerde lüferin bol olacağını gösteriyor" dedi.
15.09.2023 Yaşam
Akdeniz balıkçıları, yeni sezona hazır! Balık popülasyonu düştü
Akdeniz balıkçıları, yeni sezona hazır! Balık popülasyonu düştü Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle kötü bir sezon geçiren Hataylı balıkçılar, Akdeniz'de yarın başlayacak olan avlanma döneminden umutlu. Hatay Su Ürünleri Kooperatifleri Birlik Başkanı Celal Bilen, av sezonu hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, "Balıkçılarımız 'Vira bismillah' diyerek denize çıkacaklar" dedi. Antalya'daki balıkçılar ise sezon hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, istilacı balık türlerinin hem balık popülasyonuna hem de ağlarına zarar verdiğini ifade ederek, endişelerini dile getirdi.
14.09.2023 Yaşam
Yasak bitti, fiyatlar düşmedi! İstavrit ve hamsinin kilosu tezgahta 100 lira
Yasak bitti, fiyatlar düşmedi! İstavrit ve hamsinin kilosu tezgahta 100 lira Rize'de av yasağı sonrası balıkçı tezgahlarında en çok hamsi, mezgit ve istavrit yer aldı. İstavrit ve hamsi kilosu 100 liradan, barbun ile zargana ise 200 liradan satılıyor.
3.09.2023 Ekonomi
Av yasağı kalktı tezgahlar balıkla doldu taştı! Kilo fiyatları belli oldu
Av yasağı kalktı tezgahlar balıkla doldu taştı! Kilo fiyatları belli oldu Av sezonunun başlamasıyla denize açılan balıkçılar dün ağlarını hamsiyle doldurdu. Palamut ise çok ender görüldü. 15 kiloluk kasası mezatta 2 bin 500 liradan alıcı bulan hamsinin kilosu tezgahlara ise 150 liradan giriş yaptı.
2.09.2023 Ekonomi
Yasak bitti! 'Bu sene halkımız balığa doyacak'
Yasak bitti! 'Bu sene halkımız balığa doyacak' Denizlerde 15 Nisan'da başlayan av yasağı 1 Eylül itibarıyla sona erdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı av sezonu açılış programı sonrası balıkçılar 'Vira Bismillah' diyerek denize açıldı. 4 buçuk ay süren av yasağı sonrasında atılan ilk ağlar balıkla doldu. Balıkçıların avdan dönüşüyle Gürpınar Balık Hali'nde hareketlilik yaşandı. Kasalara alınan balıklar mezat usulü satışa çıkarıldı.
1.09.2023 Gündem
Balıkçılar 'vira bismillah' dedi
Balıkçılar 'vira bismillah' dedi Türkiye genelinde denizlerdeki av yasağının sona ermesiyle balıkçılar ‘Vira Bismillah' diyerek denize açıldı. Samsun'da renkli görüntülere sahne olan sezon açılış töreninde Samsun Valisi Orhan Tavlı ve protokol üyeleri horon tepti.
31.08.2023 Gündem
Kırıkkale'de korkunç olay! Eşiyle yakaladığı kişiye kurşun yağdırdı...
Kırıkkale'de korkunç olay! Eşiyle yakaladığı kişiye kurşun yağdırdı... Kırıkkale'de akşam saatlerinde yaşanan olayda, İ.Y., eşi H.Y. ile evinde yakaladığı Ahmet B.'yi (43) tabancayla vurarak öldürdü. İ.Y., polis merkezine giderek teslim oldu.
27.08.2023 Yaşam
Antalya’da ‘Tarzan’ adam alarmı! Ekipleri görünce oradan oraya atladı
Antalya’da ‘Tarzan’ adam alarmı! Ekipleri görünce oradan oraya atladı Antalya’da 30 metrelik falezlerin yasak olan bölgesinden aşağı inen çıplak adam, ekiplere ter döktürdü. Önce yukarı çıkmak isteyen, ekipleri görünce de kaçan şahıs, demir bariyerlere tırmanarak polisten kaçıp bir işletmenin şemsiyesinin üzerine çıktı. Şemsiyenin yırtılmasıyla dikkati dağılan adam aşağı atladığı anda yakalanarak sağlık ekiplerine teslim edildi.
27.08.2023 Yaşam
Denizlerde av yasağı kalkıyor! Tezgahlar dolup taşacak
Denizlerde av yasağı kalkıyor! Tezgahlar dolup taşacak Denizlerde av yasağı 1 Eylül'de sona eriyor. Teknelerini ve ağlarını yeni sezona hazırlayan balıkçılar av sezonunun başlamasını bekliyor. Rumeli Feneri'ndeki balıkçı barınağında hazırlıklarını sürdüren balıkçılardan İsmail Pekdemir, "Geçen yıllara göre palamut çok var diyemeyiz ama Allah nasip ederse hamsi var, çinekop var, istavrit var, lüfer var yani Allah herkesin rızkını verir. " dedi. Balıkçı Aydoğan Kamburoğlu ise artan maliyetleri gerekçe göstererek, "Zaten şu an da hazırlığımızı yapıyoruz ama denize çıkıp çıkmayacağımız henüz belli değil. Artan maliyetlerden dolayı şu an da eleman dahi almış değilim. " diye konuştu.
27.08.2023 Yaşam
Balık sezonu açılıyor! Av yasağı kalkıyor: Balık bol olacak, fiyatlar düşecek
Balık sezonu açılıyor! Av yasağı kalkıyor: Balık bol olacak, fiyatlar düşecek 1 Eylül’de sona erecek olan denizlerde avlanma yasağına sayılı günler kala balıkçılar hazırlıklarını sürdürüyor. Yeni sezon öncesi ağ ve teknelerinin bakımlarını yapmakta olan balıkçılar av sezonunun başlamasını bekliyor.
26.08.2023 Ekonomi
Çanakkale'de sardalyalar tezgahları süslüyor
Çanakkale'de sardalyalar tezgahları süslüyor Sardalyalar tezgahlara düştü. Çanakkale'de, temmuz ayının ortalarında yağ oranı zirveye çıkan sardalya boyuna göre, kilosu 120 TL ile 200 TL arasında satılıyor. Ayrıca 15 Temmuz itibarıyla Ege Denizi'nin 6 mil açığında trol balıkçılarının av yasağının kalkması, balık piyasasını hareketlendirdi. Balıkhane esnafı Cemal Kartal, "Sardalya 1,5 aydır yağlı ama şu an yağ oranı zirvede. Şu an mangal söndüren cinsten dediğimiz zaman. Tezgahta iri ve ufak olmak üzere iki boy sardalyamız var" dedi.
20.07.2023 Ekonomi
Van Gölü'ndeki inci kefali stoku 50 bin tona çıktı
Van Gölü'ndeki inci kefali stoku 50 bin tona çıktı Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen inci kefalinin üreme dönemindeki göç yolculuğu, jandarmanın karadan dron, havadan ise bot ile sulak alanlarda 7 gün 24 saat sürdürdüğü koruma çalışmasıyla devam ediyor. Alpaslan Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferit Ayas, "2000'li yılarda akarsulara giren balık sayısı yüzde 90 oranında azalmıştı. Denetimlerle, kaçak avcılık sonucunda nesli tükenme noktasına gelen göldeki inci kefali stoku, alınan tedbirler sayesinde bugün itibarıyla gölde 50 bin tona yaklaştı" dedi.
6.06.2023 Yaşam
Av yasağıyla günlük balık çeşidi 15'e düştü, ancak fiyatlar artmadı
Av yasağıyla günlük balık çeşidi 15'e düştü, ancak fiyatlar artmadı Türkiye'de 15 Nisan'da 12 mile kadar olan bölgede başlayan av yasağı, Mersin'de balık fiyatlarına yansımadı. Günlük taze balıklar tezgahlardaki yerini alırken, halkın ilgisi yoğun oldu. Mersin Balıkçılar Derneği Başkan Yardımcısı Adnan Polat, "Normal şartlarda bu aylarda balık satışlarımız düşerdi ancak Ramazan Bayramı nedeniyle et fiyatları artınca balığa rağbet arttı. Şu anda balık satışımız gayet iyi" dedi.
21.04.2023 Ekonomi
Bu senenin balık şampiyonu 'palamut' oldu
Bu senenin balık şampiyonu 'palamut' oldu Tüm Türkiye'de 12 mile kadar olan bölgede 15 Nisan'da başlayan av yasağı, Mersin'de balık fiyatlarına yansımadı. Bu senenin en çok çıkan balığı 'palamut' olurken, balık bolluğu balıkçıların yüzünü güldürdü. 
19.04.2023 Ekonomi
Tezgahlardaki balık çeşitliliği, olta ve dalyan avcılığıyla sürüyor
Tezgahlardaki balık çeşitliliği, olta ve dalyan avcılığıyla sürüyor Türkiye'de gırgır ve troller için 15 Nisan'da başlayan av yasağına rağmen olta ve dalyan avcılığı sayesinde Çanakkale'de tezgahlarda balık çeşitliliği azalmadı.
17.04.2023 Ekonomi
Son kez ağ atan balıkçılar hale döndü, hareketlilik yaşandı
Son kez ağ atan balıkçılar hale döndü, hareketlilik yaşandı Endüstriyel avcılık yapan balıkçılar için av yasağı başladı. Son kez ağ atan balıkçıların döndüğü Gürpınar halinde yoğunluk yaşandı.
15.04.2023 Gündem
Denizlerde av yasağı başlıyor
Denizlerde av yasağı başlıyor Su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanılması, deniz ve iç sulardaki su ürünlerinin kalite ve stoklarının korunması amacıyla "Denizlerde ve İç Sularda Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 5/1 Numaralı Tebliğ" ile su ürünleri avcılığına getirilen genel yasaklar 15 Nisan'da başlıyor.
14.04.2023 Gündem
Vanlı balıkçılar son kez ağlarını göle attı
Vanlı balıkçılar son kez ağlarını göle attı Dünya'da sadece Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayabilen nesli koruma altındaki inci kefalinde, üreme dönemi nedeniyle 15 Nisan- 15 Temmuz tarihleri arası uygulanan av yasağı öncesi, balıkçılar son kez ağlarını attı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Mustafa Akkuş, üreme göçüne en büyük engelin kaçak avcılık olduğunu belirterek, "Fakat bu sefer maalesef kaçak avcılığa ek olarak kuraklığa bağlı olarak ortaya çıkan akarsu debilerinin düşüklüğü ortaya çıktı. Çünkü geçen yıllara oranla şu anda Van Gölü'ne dökülen akarsu debilerinde çok ciddi bir düşüş olduğunu görüyoruz" diye konuştu.
14.04.2023 Gündem
Denizlerde av yasağı 15 Nisan’da başlıyor: ‘Hamsiyi katlettiler’
Denizlerde av yasağı 15 Nisan’da başlıyor: ‘Hamsiyi katlettiler’ Denizlerde 1 Eylül’e kadar sürecek av yasağı 15 Nisan’da başlıyor. Hamsinin bu yıl adeta katledildiğini belirten balıkçılar, ağları dolduran palamutlara sevinse de ısınan denizlerin balık türlerini korkutucu boyutta azalttığını söylüyor.
13.04.2023 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Av Yasağı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki av yasağı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.