Atom

Atom

Son dakika atom haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan atom ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını atom haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Atom

haberleri sayfasında son dakika yaşanan atom gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.807 atom haberi bulunmuştur. Tüm atom haberleri aşağıda listelenmiştir.
"Kopenhag" 2 Nisan'da Zorlu PSM'de
"Kopenhag" 2 Nisan'da Zorlu PSM'de İngiliz oyun ve novella yazarı Michael Frayn tarafından kaleme alınan "Kopenhag" isimli tiyatro oyunu, 2 Nisan'da Zorlu PSM'de seyircinin beğenisine sunulacak.
1.04.2024 Magazin
Bakan Bak açıkladı: Türkiye bir spor devrimi yaşamakta
Bakan Bak açıkladı: Türkiye bir spor devrimi yaşamakta Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Türkiye bir spor devrimi yaşamaktadır. Bunun sonucunda da başarılar gelmeye başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı için en önemli konulardan bir tanesi bağımlılıkla ve uyuşturucu ile mücadeledir. Gençlerimizi spor salonlarına, tesislere, gençlik kamplarımıza bekliyoruz" dedi.
25.03.2024 Şampiy10
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: İsrail’in nükleer söylemleri geçiştirilemez
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: İsrail’in nükleer söylemleri geçiştirilemez Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Belçika’nın başkenti Brüksel’de Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı ve Belçika hükümetinin ev sahipliğinde düzenlenen Birinci Nükleer Enerji Zirvesi’ne katıldı. Burada konuşma yapan Fidan, “Gazze'deki katliam sürerken, İsrailli yetkililerin nükleer silahlarla ilgili söylemleri, sadece 'pervasız' denilerek geçiştirilemez” dedi.
21.03.2024 Gündem
Nükleer enerji zirvesinde Akkuyu NGS damgası
Nükleer enerji zirvesinde Akkuyu NGS damgası Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın, Belçika Hükümeti’nin ev sahipliğinde düzenlediği Birinci Nükleer Enerji Zirvesi, bugün Brüksel’de toplanıyor.
21.03.2024 Gündem
Hamileler ve yeni anneler için ücretsiz ‘Beslenme Yolculuğu’ projesi
Hamileler ve yeni anneler için ücretsiz ‘Beslenme Yolculuğu’ projesi Hamileleri ve yeni anneleri desteklemek amacıyla beslenme webinar serisi projesinin yıl boyunca ücretsiz olarak Hero Baby tarafından hayata geçirildiği duyuruldu.
23.02.2024 Sağlık
6 Şubat 2023 deprem saat kaçta oldu? Kahramanmaraş depremi ne kadar sürdü, 6 Şubat birinci ve ikinci deprem arasında ne kadar süre var?
6 Şubat 2023 deprem saat kaçta oldu? Kahramanmaraş depremi ne kadar sürdü, 6 Şubat birinci ve ikinci deprem arasında ne kadar süre var? 6 Şubat depremi saat kaçta oldu, kaç saniye sürdü? 6 Şubat depremi saati ve şiddeti depremin 1. Yıldönümünde yeniden gündem oldu. 1 yıl önce gerçekleşen asrın felaketi 11 ili etkiledi. Türkiye’de iki deprem art arda yaşandı. Milyonlarca insanı etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde acılar bir kez daha yaşanırken, depremde hayatını kaybedenler hatırlanıyor. Peki, Hatay depremi saat kaçta oldu, 6 Şubat ikinci deprem ne zaman oldu? 6 Şubat depremi kaç saniye sürdü?
6.02.2024 Gündem
Türkiye tam 1 yıl önce asrın felaketini yaşadı! 53 bin 537 can yitip gitti
Türkiye tam 1 yıl önce asrın felaketini yaşadı! 53 bin 537 can yitip gitti Türkiye tam 1 yıl önce asrın felaketini yaşadı. Dünya üzerinde görülmemiş şekilde 7 üzerinde iki deprem peş peşe geldi. Güneydoğu’da 11 kent yerle bir oldu, 14 milyon kişi doğrudan etkilendi. 53 binden fazla kişi hayatını kaybetti. Rakamların anlatmaya kifayetsiz kaldığı felaketten geriye, milyonlarca enkaz, yüz binlerce yaralı, gözü yaşlı insanlar ve hiç dinmeyecek acılar kaldı. Öte yandan depremin etkilerinden kurtulmaya çalışanlar yaşadıklarını anlattı.
6.02.2024 Gündem
Magnezyum Kullanım Alanları Nelerdir? Magnezyumun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Magnezyum Kullanım Alanları Nelerdir? Magnezyumun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Rengi gümüşümsü bir beyaz olan magnezyum tek başına kullanılabildiği gibi diğer metallerle alaşım şeklinde de tercih edilmektedir. Hafif bir metal olmasıyla beraber kolayca da alev alabilen bir maden olarak dikkat çekmektedir. Sembolü '' Mg '' olan magnezyumun atom numarası ise 12'dir. Alkalinler grubunda yer alan bu maden katımsı bir halde çıkarılmaktadır. Oksijenli bir ortamda az da olsa kararma yapabilmektedir.
31.01.2024 Yaşam
Kuantum Fiziği Nedir, Neyi Anlatır? Kuantum Fiziği Nasıl Öğrenilir?
Kuantum Fiziği Nedir, Neyi Anlatır? Kuantum Fiziği Nasıl Öğrenilir? Fiziğin tam olarak keşfedilmemiş en önemli dallarından biri kuantum fiziğidir. Bilimin hala anlaşılamayan en önemli bölümleri içerisinde yer alır. Genel çerçevede ise atom altı parçacıkları inceleyen temel fizik bölümü olarak ifade etmek mümkündür. Çoğu durumda fizik kanunlarının dahi işlemediği ve kendi içerisinde bambaşka kanunları olan bir alandır.
30.01.2024 Gündem
Hidrojen Nedir, Özellikleri Nelerdir? Hidrojen Atomonun Özellikleri Nelerdir?
Hidrojen Nedir, Özellikleri Nelerdir? Hidrojen Atomonun Özellikleri Nelerdir? Periyodik cetvelde yer aldığı bilinen birçok farklı element bulunmaktadır. Periyodik cetvelde yer aldığı bilinen elementlerden birisi de hidrojen olarak bilinmektedir. Hidrojen kelimesinin aynı zamanda bir kimya terimi olarak bilindiğini söylemekte mümkün olmaktadır. Sembolü H olarak bilinen hidrojen, periyodik cetvelde de ilk sırada yer almaktadır. 
29.01.2024 Gündem
Nikel Kullanım Alanları Nelerdir? Nikelin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Nikel Kullanım Alanları Nelerdir? Nikelin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Nikel, periyodik cetvelin 8. grubunda bulunur ve 1751 senesinde keşfedilmiştir. Günümüzde genellikle sanayi alanında kullanılan nikel uçak ve tren üretiminde de kullanılır.
27.01.2024 Yaşam
Determinizm Nedir, Örnekleri Nelerdir? Determinist Kime Denir?
Determinizm Nedir, Örnekleri Nelerdir? Determinist Kime Denir? Determinizm, her şeyin neden sonuç ilişkisine dayalı olduğunu kabul eden ve savunan felsefi bir bakımdır. Determinizm, belirlenimcilik olarak da bilinen bir akımdır.
18.01.2024 Gündem
Demir Kullanım Alanları Nelerdir? Demirin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Demir Kullanım Alanları Nelerdir? Demirin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Yeryüzünde en çok bulunan metaller içerisinde yer alan demir aynı zamanda en sık kullanılan metaller içerisinde de yerini almaktadır. Geçiş metalleri grubunda bulunan demirin atom numarası ise 26'dır. Periyodik tablo içerisindeki sembolü ise '' Fe '' dir. Doğada katı bir biçimde bulunan bu metalin yerkabuğunun büyük bir bölümünde hammadde olarak yer aldığı bilinmektedir.
13.01.2024 Yaşam
Bakır Kullanım Alanları Nelerdir? Bakırın Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Bakır Kullanım Alanları Nelerdir? Bakırın Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Bakır, insan tarihinde çok eski çağlardan beri kullanılan bir elementtir. Günümüzde ise tüketimi 13 milyon tonun üzerine çıktığı için en çok kullanılan ikinci metal olma özelliğine sahip olmuştur.
12.01.2024 Yaşam
Altın Kullanım Alanları Nelerdir? Altının Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Altın Kullanım Alanları Nelerdir? Altının Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Yüzyıllar boyunca insanların gözlerini üzerinden alamadığı, parlak ve sarı rengiyle dikkat çeken altın ağır metaller kategorisine girmektedir. Geçiş metalleri grubuna mensup olan bu değerli madenin atom numarası 79'dur. Periyodik tablo içerisinde kendisine verilen sembol ise '' Au '' olarak belirlenmiştir. Ayrıca kolay kolay tepkimeye girmeme özelliği ile ne hava ne de suyla teması sonucundan hiçbir kararma yapmamaktadır.
5.01.2024 Yaşam
Silisyum Kullanım Alanları Nelerdir? Silisyumun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Silisyum Kullanım Alanları Nelerdir? Silisyumun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Silisyum, yer kabuğunun %25'ini meydana getiren ve dünyada oksijenden sonra en çok bulunan elementtir. Denizlerde yaşayan diatomların hücre duvar yapılarında, bitki dokularında ve hayvan iskeletlerinde de bulunur.
5.01.2024 Sağlık
Krom Kullanım Alanları Nelerdir? Kromun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Krom Kullanım Alanları Nelerdir? Kromun Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Krom, 1797 senesinde bulunmuş bir elementtir ve birçok farklı alanda, sektörde kullanılır. Krom elementi en çok döküm sanayii, kimya, metalurji ve otomotiv sektöründe tercih edilir.
4.01.2024 Yaşam
Sineklerin Tanrısı Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Sineklerin Tanrısı Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Sineklerin Tanrısı Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Sineklerin Tanrısı Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Sineklerin tanrısı William Golding tarafından 1954 senesinde yazılmış olan bir romandır. Sineklerin tanrısı İngilizce versiyonu ile 1970 senesinde Türkiye'de yabancı dilde eğitim veren devlet okullarının İngilizce dersinde okutulmuştur. 
20.12.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Batı katliamlara kör ve sağır
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail tepkisi: Batı katliamlara kör ve sağır İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesinin (İSEDAK) 39. Bakanlar Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şu anda Gazze kasabı olan Netanyahu, bir savaş suçlusu olmanın ötesinde kesinlikle Gazze kasabı olarak aynı Miloseviç nasıl yargılandıysa, bu yargılanacaktır. Gazze’nin yeniden imarıyla ilgili hazırlıklara da şimdiden başlamalıyız. İsrail’in Gazze’yi insansızlaştırma politikalarına karşı da çok net bir duruş sergilemeliyiz. Farklı hevesler peşinde koşan İsrailli yöneticilere şu gerçeği bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Gazze, bir Filistin toprağıdır. Gazze Filistinlilerindir, ebediyen de öyle kalacaktır" dedi. 
4.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e tepki: İlgili mercilere şikayetini yaptık
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İsrail'e tepki: İlgili mercilere şikayetini yaptık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunduğu Cezayir'de, Cezayir-Türkiye İş Forumu'na katıldı. Erdoğan, "İsrail sende atom bombası var. Bunu da özellikle ilgili mercilere şikayetini yaptık, yapıyoruz" dedi.
21.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atılacak en doğru adım ateşkesin sağlanması
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Atılacak en doğru adım ateşkesin sağlanması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Berlin’de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ve Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile görüştü. Erdoğan Almanya ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayarak gündeme dair önemli mesajlar verdi.
18.11.2023 Gündem
İstanbul'dan 'vahşeti durdurun' çağrısı! Emine Erdoğan: Bu karanlığa asla teslim olmayacağız
İstanbul'dan 'vahşeti durdurun' çağrısı! Emine Erdoğan: Bu karanlığa asla teslim olmayacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, İstanbul'da "Filistin İçin Tek Yürek" konulu zirvede lider eşleriyle bir araya geldi.
15.11.2023 Gündem
Erdoğan'dan İsrail'in Gazze'deki katliamlarına sert tepki: Sonunuz hüsran olacak
Erdoğan'dan İsrail'in Gazze'deki katliamlarına sert tepki: Sonunuz hüsran olacak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulunuyor. "Siyaseti ile ekonomisi ile askeri gücü ile her alanda güçlü olmazsak bizi bu topraklarda yaşatmazlar." diyen Erdoğan, "Yıllarca Ermenistan topraklarımızda ham hayaller peşinde koştu ve Karabağ savaşında dersini alıp yerine oturdu. Şimdi de İsrail benzer hezeyanları dile getiriyor. Bunların da sonu hüsran olacak." ifadelerini kullandı.
15.11.2023 Gündem
Havalar soğudu gribal enfeksiyonlar arttı! Taze sıkılmış grip ilacına talep yoğun
Havalar soğudu gribal enfeksiyonlar arttı! Taze sıkılmış grip ilacına talep yoğun Soğuk havalar etkisini gösterince gribal enfeksiyonlarda artış meydana geldi. Artan gribal enfeksiyonlar vatandaşları şifa kaynağı içeceklere ilgisini arttırdı. Vatandaşlar, taze sıkılmış meyve suları dışında atom diye tabir edilen ve içerisinde portakal, limon, greyfurt, nar, zencefil ve bal bulunan içeceği tercih ediyor.
14.11.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eşi benzeri görülmemiş bir barbarlık
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eşi benzeri görülmemiş bir barbarlık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen "İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi"nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "7 Ekim'den bu yana Gazze ve Ramallah'a yaşananları tarif etmeye kelimeler kifayetsiz kalıyor. Hastanelerin, ibadethanelerin, okulların, mülteci kamplarının, ambulansların bombalandığı güvenli denilen bölgelere göç eden sivillerin katledildiği tarihte eşi benzeri görülmemiş bir barbarlıkla karşı karşıyayız." ifadelerini kullandı.
11.11.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Atom ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki atom haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.