Ateş Düşürücü

Ateş Düşürücü

Son dakika ateş düşürücü haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ateş düşürücü ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ateş düşürücü haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Ateş Düşürücü

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ateş düşürücü gelişmeleri de dahil olmak üzere 198 ateş düşürücü haberi bulunmuştur. Tüm ateş düşürücü haberleri aşağıda listelenmiştir.
Acil servislerdeki yoğunluğa ilişkin Bakan Koca’dan açıklama
Acil servislerdeki yoğunluğa ilişkin Bakan Koca’dan açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Acil servise başvuran hastaların sayısında artış gözlemlenmektedir.Bu yıl da önceki yıllara benzer şekilde acile bu şikâyetlerle başvuran hastaların oranı artmış durumda” deyip açıklamalarda bulundu.
12.01.2024 Gündem
İnfluenza vakaları arttı, uzmanı salgın uyarısı yaptı
İnfluenza vakaları arttı, uzmanı salgın uyarısı yaptı Acil Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ersin Aksay, influenza ve soğuk algınlığı vakalarında ciddi bir artışın olduğunu ve mevcut durumun salgın olarak nitelendirilebileceğini söyledi. Aksay, “Bir salgından söz etmemiz mümkün. Aslına bakarsanız biz bu salgını Covid-19 döneminde maske kullanımından ötürü çok yaşamamıştık. Ancak maske kullanımının azalması sebebiyle influenza ve soğuk algınlığı vakalarında belirgin bir artış görüyoruz” dedi.
6.01.2024 Gündem
“Reçetesiz ve kolay ulaşılan soğuk algınlığı ilaçları tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor”
“Reçetesiz ve kolay ulaşılan soğuk algınlığı ilaçları tehlikeli sonuçlara yol açabiliyor”  Soğuk algınlığı ilaçlarının reçetesiz alınabilmesinin ve kolay ulaşılmasının tehlikeli sonuçlara yol açabildiğini söyleyen Prof. Dr. Şehmus Özmen, “Bu ilaçlar kalp hızını arttır, kaygı ve uykusuzluğa neden olur. Kalp ve damar hastalığı, hipertansiyon, diyabet, anjina ve çarpıntı sorunu olan hastalarda ise durumu kötüleştirebilir” uyarısında bulundu.    
21.12.2023 Yaşam
Özel klinikte skandal! 5 yaşındaki Deniz Diş çekimi sonrası hayatını kaybetti
Özel klinikte skandal! 5 yaşındaki Deniz Diş çekimi sonrası hayatını kaybetti Bursa'da diş ağrısı nedeniyle götürüldüğü özel klinikte 1 dişi çekilip, 1'i kanal tedavisi olmak üzere 4 dişine dolgu işlemi uygulanan Deniz Sönmez'in (5) ölümüyle ilgili Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma sürüyor. İl Sağlık Müdürlüğü özel diş kliniği ve operasyonu gerçekleştiren hekimler hakkında inceleme başlatırken, Deniz Sönmez'in annesi ve babası, bugün polis merkezine gidip ifade verdi. Oğlunu özel diş kliniğindeki ihmal ve ilgisizlik nedeniyle kaybettiğini söyleyen Aydın Sönmez, "Bir hayvan bile yerde inlerken insan bakıyor. Oğlumun canı bu kadar ucuz olmamalıydı. Bir kere baksalardı ben buna eminim ki oğlum şu an yanımda olacaktı" diye konuştu.
15.11.2023 Gündem
Ebegümeci Otu Nedir? Ebegümeci Otu Faydaları Nelerdir?
Ebegümeci Otu Nedir? Ebegümeci Otu Faydaları Nelerdir? Halk arasında irbik, kazankarası ya da develangir olarak da bilinen ebegümeci otu meralık alanlarda yetişmektedir. Yaz aylarında toplanan ebegümeci otu vitamin ve mineral açısından zengindir.
11.07.2023 Sağlık
Damar Otu Nedir? Damar Otu Faydaları Nelerdir?
Damar Otu Nedir? Damar Otu Faydaları Nelerdir? Damar otu, çok uzun zamandır öksürük ve kabız gibi rahatsızlıklarda kullanılır. Özellikle Amerika, Asya ve Avrupa'da 4000 yıldır olduğu düşünülmektedir. 
8.07.2023 Sağlık
Pelin Otu Nedir? Pelin Otu Faydaları Nelerdir?
Pelin Otu Nedir? Pelin Otu Faydaları Nelerdir? Anadolu'da doğal olarak yetişen bir yavşan türü olan pelin otu, papatyagiller familyasından bir ot türüdür. Gri ve beyaz ile beraber yeşil renklerinin karışımı üzerinden öne çıkan ot, aynı zamanda 120 cm'ye kadar uzama özelliğine sahip. Özellikle sağlamış olduğu faydalar ile beraber aynı zamanda hekimlikte kullanılan bir ot olduğunu söylemek gerekir. Kırmızı çiçekleri de bulunan bu ot çeşidi genelde Akdeniz bölgesine ait bir bitki türüdür. Diğer yandan sağlamış olduğu değişik faydaları üzerinden önemli bir yere sahip olduğunu ifade etmek gerekir.
3.07.2023 Sağlık
Kurbanlıklar için 'antibiyotik' uyarısı! 'Ette kalıntı oluşturur'
Kurbanlıklar için 'antibiyotik' uyarısı! 'Ette kalıntı oluşturur' Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi Başhekimi Öğretim Üyesi Dr. Abdurrahman Takcı, yakın zamanda antibiyotik tedavisi uygulanan hayvanların kurban edilmemesi uyarısında bulundu. Dr. Takcı, "Kurbana çok az bir zaman dilimi kaldığı için antibiyotik uygulamaları ette kalıntı oluşturur. Bu insanlar için tehlike oluşturabilir. Bu tip hayvanların alınmaması veya alındıysa değiştirilmesi faydalı olacaktır" dedi.
20.06.2023 Gündem
İnflüenza için dikkat çeken uyarı geldi! İshal, kusma ve mide ağrısı
İnflüenza için dikkat çeken uyarı geldi! İshal, kusma ve mide ağrısı Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşin Kılınç Toker, inflüenza virüsünün bazı hastalarda ishal, kusma ve mide ağrısı gibi viral tablolara da neden olabildiğini söyleyerek, “Biz virüste kesinlikle antibiyotik kullanımını önermiyoruz. Bol sıvı tüketiminin beraberinde semptomları giderecek ağrı kesici, ateş düşürücü ve burun spreyleri gibi tedavileri öneriyoruz” dedi.
17.04.2023 Gündem
Kızamık belirtileri nelerdir, kaç gün sürer? Neler yapılmalıdır? Kızamık aşısı ne zaman yapılır?
Kızamık belirtileri nelerdir, kaç gün sürer? Neler yapılmalıdır? Kızamık aşısı ne zaman yapılır? Kızamık, solunum yoluyla bulaşan bir çocuk hastalığıdır. Zatürre ve menenjit gibi hastalıkllara neden olabilen kızamık, çocukluk döneminde aşısı yapılmadığı takdirde yetişkinlikte de görülebilir. Son dönemde yaşanan kızamık vakalarındaki artış sonrası vatandaşlar da "kızamık belirtileri nelerdir, kızamık aşısı ne zaman yapılmalıdır" sorularına yanıt aramaya başladı. Diğer adı Rubeola olan kızamık ne zaman ortaya çıkmıştır? İşte detaylar...
1.02.2023 Sağlık
Dünya bu Türk'ü konuşuyor! DSÖ Maymun Çiçeği hastalığında örnek olarak onu gösterdi
Dünya bu Türk'ü konuşuyor! DSÖ Maymun Çiçeği hastalığında örnek olarak onu gösterdi Koronavirüs salgınından sonra dünyayı tedirgin eden Maymun Çiçeği vakalarında yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak İngiltere’de yaşayan ve maymun çiçeği virüsüne yakalanan 35 yaşındaki Türk Harun Tulunay'ın tedavi süreci dünya gündeminde geniş yer buldu. Dünya Sağlık Örgütü’nün Tulunay'ın tedavi sürecini sitesinden paylaştı. DSÖ, dünyada virüsü en ağır geçirenlerin başında geldiği belirtilen Tulunay’ın iyileşmesi haberini 'Maymun Çiçeği durdurulabilir' başlığıyla paylaştı
27.07.2022 Dünya
Çocuklar için sıcak çarpması uyarısı!
Çocuklar için sıcak çarpması uyarısı! Avrupa genelinde etkisini göstermeye başlayan sıcak hava dalgasının önümüzdeki günlerde Türkiye’yi de etkisi altına alması bekleniyor. Sıcaklık artışının çocukları yetişkinlerden daha kısa sürede, daha yıpratıcı etkilediğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı Dr. Tülin Şimşek, çocuklarda sıcaklığa bağlı olası ciddi bir sağlık sorunları konusunda aileleri uyardı ve dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarılarda bulundu.
21.07.2022 Sağlık
Libidoyu yükseltiyor, Alzheimer riskini azaltıyor! Sabahları aç karnına tüketen...
Libidoyu yükseltiyor, Alzheimer riskini azaltıyor! Sabahları aç karnına tüketen... Çayı libidoyu yükseltiyor, vücut ağrıları ve kramplara karşı koruyor. Regl dönemleri çok ağrılı geçen kadınlara iyi geliyor, hazımsızlık ve kolon kanserine çok faydalı olduğu biliniyor. Zayıflamak isteyenlere öneriliyor, metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını destekliyor. Diş ve diş eti hastalıklarını önlüyor. Çayı kadar kendisi de etkili olan bu besin ateş düşürücü özelliğe sahip, saç kaybı olan deride, saçların yeniden çıkmasını sağlıyor. Kırmızı kan hücreleri hasarını tamir etmede etkili oluyor, göz sağlığı bakımından oldukça faydalı... Akciğer kanserine yakalanma riskini azaltıyor, kalbe giden kan akışını hızlandırıyor. İçeriğindeki zengin demir oranı sayesinde kansızlığı gideriyor, gaz sancılarını, şişkinliği ve kabızlığı gideriyor. Stresle mücadele eder ve yatıştırıcı etkiye sahip olan bu bitki, hafızaya olan olumlu etkileri sayesinde Alzheimer hastalığına yakalanma riskini azaltıyor.
12.03.2022 Sağlık
Covid-19 aşı ile ilgili yeni açıklama! Antikor seviyesi...
Covid-19 aşı ile ilgili yeni açıklama! Antikor seviyesi... Japon bilim insanları tarafından yapılan bir çalışmada, 2. doz korona virüs (Covid-19) aşısının ardından yüksek ateş belirtisi gösteren kişilerde antikor seviyesinin daha yüksek olduğu tespit edildi.
6.03.2022 Gündem
13 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
13 ilaç daha geri ödeme listesine alındı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1’i kanser ilacı olmak üzere 13 ilacı daha geri ödeme listesine aldıklarını duyurdu. Bakan Bilgin, bu ilaçlardan 9’unun yerli üretim olduğunu aktardı.
18.02.2022 Gündem
Ciltteki döküntünün nedeni ilaç alerjisi olabilir
Ciltteki döküntünün nedeni ilaç alerjisi olabilir İlaç alındıktan sonra dakikalar veya saatler içinde deri döküntüsü, ürtiker, kaşıntı, nefes darlığı, hırıltılı solunum, burun akıntısı, gözlerde kaşınma ve sulanma, karın ağrısı gibi belirtilerin ilaç alerjisi işareti olabileceğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sami Öztürk, “İlaç alerjisi tipik olarak daha çok genç ve orta yaşlı erişkinlerde görülür, çocuklarda çok sık görülmez. Kadınlarda daha yaygındır” dedi.
8.02.2022 Sağlık
Her yıl 700 bin kişi antibiyotik direnci nedeniyle hayatını kaybediyor
Her yıl 700 bin kişi antibiyotik direnci nedeniyle hayatını kaybediyor Dünya için çok ciddi bir sağlık sorunu olma yolunda ilerleyen “antibiyotik direnci” konusunda Dünya Sağlık Örgütü de harekete geçti. Çalışmalar doğrultusunda öncelikle AWaRe isimli antibiyotik sınıflaması ile antibiyotik kullanımı kurallarının belirlenip izlenmeye başlandığını söyleyen Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu, dünyada her yıl 700 bin kişinin antibiyotik direnci nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkat çekerek inceleme ile alınan ilk sonuçlara göre Türkiye’de antibiyotik kullanımının son 10 yılda yüzde 32.87 arttığına dikkat çekti.
19.11.2021 Sağlık
Pandemide acil servise gitmeden önce bu belirtilere dikkat!
Pandemide acil servise gitmeden önce bu belirtilere dikkat! Tüm dünyayla birlikte ülkemizde de etkisini devam ettiren Covid-19’un gölgesinde girdiğimiz sonbaharda, havaların soğumasına okulların açılması ve kapalı alanlarda daha fazla zaman geçirilmesi de eklenince üst solunum yolu enfeksiyonları başta olmak üzere birçok hastalık karşımıza sık çıkmaya başladı. Ancak dikkat!
30.10.2021 Sağlık
Vitaminler için kritik uyarı: Şifa yerine zehir olabilir
Vitaminler için kritik uyarı: Şifa yerine zehir olabilir TEİS Genel Başkanı Nurten Saydan, Kovid-19 salgını ve havaların soğuması gibi nedenlerle rağbet gören vitaminler için, "Gıda takviyesi olsalar bile saklanma koşullarına riayet edilmeden eczane dışında satışları, fayda yerine zarar getirir ve zehirlenme riskini arttırır" uyarısında bulundu.
26.10.2021 Sağlık
Koronavirüs tedavisi gören çocuklarla ilgili 'ilaç' açıklaması
Koronavirüs tedavisi gören çocuklarla ilgili 'ilaç' açıklaması Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs tedavisi gören çocuklarda hiç ilaç kullanmadıklarını belirterek, "Biz baştan beri çocuklarda hiçbir ilaç kullanmadık. Elde kesin deliller olmadığı sürece bir ilacı ya da aşıyı çocuklara uygulamanız mümkün değil. Biz çocuk ateşlendiğinde ateş düşürücü, belli belirtileri varsa onlara yönelik tedaviler, bol sıvı alması ve izole edilmesi şeklinde bir yaklaşım uyguladık, şu anda da aynı şeyi uyguluyoruz" dedi.
29.09.2021 Gündem
Aileler dikkat! Çocuğunuzda periyodik ateş sendromu olabilir!
Aileler dikkat! Çocuğunuzda periyodik ateş sendromu olabilir! Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünden Uzm. Dr. Gülnara Haydarova, çocuklarda yüksek ateşin ebeveynleri en çok endişelendiren konu olduğunu söyledi. Bazı çocuklarda bu durumun periyodik bir hale geldiğine değinen Uzm. Dr. Gülnara Haydarova,  konuyla ilgili uyarılarda bulundu.
6.07.2021 Sağlık
Parasetamol nedir? Aşı sonrası yan etkiler için önerilen Parasetamol ne işe yarar, Parasetamol içeren ilaçlar ağrıyı keser mi?
Parasetamol nedir? Aşı sonrası yan etkiler için önerilen Parasetamol ne işe yarar, Parasetamol içeren ilaçlar ağrıyı keser mi? Parasetamol nedir, ne işe yarar? Biontech ve Sinovac aşılarından sonra oluşabilecek yan etkiler nedeniyle önerilen Parasetamol aşı olan vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Aşı sonrası ortaya çıkan yorgunluk, baş ağrısı, ateş, titreme, kas/eklem ağrısı, kusma, ishal, aşı uygulanan bölgede ağrı, kızarıklık, şişlik gibi hafif yan etkiler gözlemlenebiliyor. Yan etkilere karşı ise parasetamol içeren ağrı kesiciler öneriliyor. Parasetamol içeren ilaçlar merak edilirken, Parasetamol’un ne olduğunu da sorgulanıyor.
16.06.2021 Gündem
Sağlık Bakanlığı'ndan talimat! Ağrı kesici ilaç toplatılıyor
Sağlık Bakanlığı'ndan talimat! Ağrı kesici ilaç toplatılıyor Sağlık Bakanlığı, ağrı kesici-ateş düşürücüler grubunda yer alan Paranox 120 mg/15 mg Supozituvar isimli ilacın piyasadan toplatılması talimatını verdi.
11.06.2021 Gündem
İlaçları saklarken dikkat! Etkileşime girebilir! Eczacılar uyarıyor!
İlaçları saklarken dikkat! Etkileşime girebilir! Eczacılar uyarıyor! Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan, "İlacın kutusunun korunması, son kullanma tarihinin takip edilmesi ve ilaçların karıştırılmaması için çok önemli" uyarısında bulundu. Saydan, "Buzdolabında saklanması gerekenler dışında ilaçlarınızı asla buzdolabında saklamayın" dedi.
11.06.2021 Sağlık
Paranox nedir, ne için kullanılır? Paranox neden toplatılıyor?
Paranox nedir, ne için kullanılır? Paranox neden toplatılıyor? Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, Türkiye'de en fazla kullanılan ağrı kesici-ateş düşürücülerden birisi olan Paranox isimli ilacın piyasadan toplatılmasına karar verdi. Peki, Paranox nedir? Paranox neden toplatılıyor? Paranox tehlikeli mi? İşte detaylar...
12.06.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Ateş Düşürücü ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ateş düşürücü haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.