Gazete Vatan Logo

Pelin Otu Nedir? Pelin Otu Faydaları Nelerdir?

Anadolu'da doğal olarak yetişen bir yavşan türü olan pelin otu, papatyagiller familyasından bir ot türüdür. Gri ve beyaz ile beraber yeşil renklerinin karışımı üzerinden öne çıkan ot, aynı zamanda 120 cm'ye kadar uzama özelliğine sahip. Özellikle sağlamış olduğu faydalar ile beraber aynı zamanda hekimlikte kullanılan bir ot olduğunu söylemek gerekir. Kırmızı çiçekleri de bulunan bu ot çeşidi genelde Akdeniz bölgesine ait bir bitki türüdür. Diğer yandan sağlamış olduğu değişik faydaları üzerinden önemli bir yere sahip olduğunu ifade etmek gerekir.

Pelin Otu Nedir? Pelin Otu Faydaları Nelerdir?

Pelin Otu Nedir?

Pelin otu papatyagiller familyasına ait ve Anadolu'da doğal haliyle yetişen bir ot türüdür. Türkiye'de daha çok Akdeniz Bölgesine yakın yerlerde yetiştiğini söylemek mümkün. Aynı zamanda kırmızı çiçekleri bulunan ve 120 cm'ye kadar o zaman özelliğim sağlayan bir ot olduğunu söylemek gerekir.

Diğer yandan beyazımsı, grimsi ve yeşil renkli yapraklardan oluşan bir yapıya sahiptir. Anadolu'da yaygın ve doğal haliyle bulunduğu için kolaylıkla toplanır ve ülkenin dört bir tarafına dağıtılır. Bununla beraber farklı biçimlerde kullanılması ile birlikte önemli faydalara sahip olduğunu da eklemek gerekir.

Pelin Otu Faydaları Nelerdir?

Faydaları üzerinden pelin otu en önemli bitki çeşitleri içerisinde bulunmaktadır. Yiyecek veya içecek olarak, aynı zamanda değişik biçimlerde kullanılması üzerinden faydalarından dengeli şekilde yararlanmak mümkün.

- Bağırsak spazmları konusunda yaygın kullanılan ve etkili bitki türüdür.

- Cinsel performans ile cinsel isteği arttırıcı bir etkisi vardır.

- Ciddi tahrişleri önemli oranda azaltır.

Haberin Devamı

- Çifte yaradan ağrıları önemli oranda indirir.

- Yüksek ateşli olan hastalıklarda ateş düşürücü bir etkiye sahiptir.

- Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici bir antioksidan etkisine sahiptir.

Yukarıda verilen değişik özellikleriyle birlikte pelin otu önemli bir yer taşır. Tabii birçok farklı ot türünde olduğu gibi Pelin otunu da dengeli ve düzenli şekilde kullanmak büyük öneme sahiptir.

Pelin Otu Nasıl Kullanılır?

Kaynamış suyun üzerine atılan pelin otu tohumları ile birlikte çay olarak daha çok kullanılan bir ot türüdür. Yaklaşık olarak 10 ya da 15 dakika demlenmeye bırakmak gerekir. Demleme işlemi tamamlandıktan sonra afiyetle tüketmek mümkün. Özellikle sağlamış olduğu faydaların yanı sıra aynı zamanda damak tadına uygun lezzetli bir etki vermektedir.

Bu sebepten dolayı Türkiye'nin dört bir tarafında yaygın olarak tüketilen bir çay türü olarak da anlatılabilir. Elbette yiyecek olarak yine salata ve benzeri gibi değişik amaçlar kapsamında da kullanılan yerler olduğunu söylemek gerekir.

Haberin Devamı

Pelin Otu Türkiye'de Nerede Yetişir?

Pelin otu Türkiye'de genel olarak Ege bölgesi, Akdeniz Bölgesi ya da Marmara bölgelerinde yaygın bulunan doğal ot türlerinin içerisinde gelir. Özellikle doğal olarak yetişen ıtırlı bir bitki türü olduğunu söylemek mümkündür. Bununla beraber özellikle Akdeniz Bölgesi'nde daha yoğun olan bir bitkidir.