Aşure Ayı

Aşure Ayı

Son dakika aşure ayı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aşure ayı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aşure ayı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aşure Ayı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aşure ayı gelişmeleri de dahil olmak üzere 144 aşure ayı haberi bulunmuştur. Tüm aşure ayı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Aşure Günü ne zaman, hangi tarihte başlıyor? Muharrem ayı ne zaman? Hicri yılbaşı ne zaman?
Aşure Günü ne zaman, hangi tarihte başlıyor? Muharrem ayı ne zaman? Hicri yılbaşı ne zaman? Paylaşma, birlik ve beraberliğin simgesi Aşure Günü pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İslama göre, peygamberlerin hayatında önemli hadisenin yaşandığı Muharrem Ayı’na kısa süre kaldı. Muharrem ayının onuncu günü olan Aşure Günü idrak edilecek. Peki, Aşure Günü ne zaman, hangi tarihte başlıyor? Muharrem ayı ne zaman? Hicri yılbaşı ne zaman? İşte detaylar…
14.07.2022 Gündem
Aşure ayı ne zaman? Aşure günü ne zaman 2022? Muharrem ayı ne zaman başlıyor?
Aşure ayı ne zaman? Aşure günü ne zaman 2022? Muharrem ayı ne zaman başlıyor? Hz. Peygamber’in Mekke’den Medine’ye hicreti İslam tarihinde tarih başı kabul ediliyor. İslam âleminde 1 Muharrem hicri takvimin başlangıcı olarak kutlanıyor. Muharrem ayının 10. Günü ise ‘aşure’ günü olarak benimsenmiştir. Aşure Günü’nün önemine binaen müslümanlar hem ibadet hem de hayır yapmak için birlik ve beraberliğim simgesi olarak aşure yapar. Aşure Günü’ne kısa bir süre kala Aşure Günü ve Muharrem ayının başlangıcı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Aşure ayı ne zaman? Aşure günü ne zaman 2022? Muharrem ayı ne zaman başlıyor? İşte detaylar…
11.06.2022 Dini Bilgiler
Muharrem ayı ne zaman? Aşure günü ne zaman başlar ve biter?
Muharrem ayı ne zaman? Aşure günü ne zaman başlar ve biter? Aşure gününü yer aldığı Muharrem ayının ne zaman olduğu merak ediliyor. Muharrem ayı Hz. Peygamber (sav)’in torunu Hz. Hüseyin’in ve çoğu Ehl-i Beyt mensubu 70’den fazla insanın siyasi ihtiraslar uğruna Kerbela’da şehid edilmesi acının tarihi olarak biliniyor. Aşure günü de fazileti büyük paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ifade edildiği ginlerden kabul ediliyor. Peki, Muharrem ayı ne zaman? Aşure günü ne zaman başlar ve biter? İşte 2022 aşure günü tarihi!
11.05.2022 Dini Bilgiler
Aşure ayı ne zaman bitiyor? Muharrem ayının son günü ne zaman?
Aşure ayı ne zaman bitiyor? Muharrem ayının son günü ne zaman? Hicri yılın ilk ayı muharremin onuncu gününe denk gelen aşure günü dün idrak edildi. Hicri takvime göre yılın 12. ve sonuncu ayı olan Zilhicce'nin sona ermesiyle Muharrem ayı başladı. 9 Ağustos'ta başlayan Muharrem ayı ne zaman bitiyor? Aşure ayı son günü ne zaman?
19.08.2021 Gündem
Aşure günü ne zaman, bugün aşure günü mü? Aşure günü fazileti nedir, aşure günü neler olmuştur? İşte aşure gününün anlam ve önemi
Aşure günü ne zaman, bugün aşure günü mü? Aşure günü fazileti nedir, aşure günü neler olmuştur? İşte aşure gününün anlam ve önemi Aşure Günü ne zaman, bugün mü idrak edilecek? Soruları aşure paylaşımlarıyla arttı. Muharrem ayının 10. Günü olan aşure ayı bir yas günü olmasının dışında birlik, beraberlik ve paylaşmanın da günü olarak idrak ediliyor. İslam dininde önemli bir gün olan aşure gününün anlam ve fazileti de sorgulanıyor. Peki, aşure günü neler olmuştur? Aşure günü fazileti, önemi ve anlamı…
18.08.2021 Gündem
Aşure Günü ne zaman? Muharrem Ayının 10. Günü ne zaman?
Aşure Günü ne zaman? Muharrem Ayının 10. Günü ne zaman? İslam dünyası için büyük öneme sahip, birçok önemli hadisenin yaşandığı Muharrem ayı başladı. Muharrem ayını ibadetler değerlendirenler, bu ay içinde bulunan Aşure Günü için hazırlıklarına başladı. Pek çok kişi de "Aşure ayı ne zaman 2021?" sorusunu araştırıyor. Peki, Aşure Günü ne zaman? Muharrem Ayının 10. Günü ne zaman? İşte Aşure günü ile ilgili detaylar...
15.08.2021 Gündem
Aşure ayı ne zaman? Aşure günü hangi gün?
Aşure ayı ne zaman? Aşure günü hangi gün? Hicri takvimin ilk ayı olan Muharrem ayının onuncu günü idrak edilen Aşure günü ağustos ayı ile birlikte pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Bolluk ve bereketin simgesi olan aşurenin yapılacağı, oruç ve ibadetle geçirilecek Muharrem ayının önemi ve bu ayda yapılacaklar müslümanlar tarafından araştırılıyor. Peki, Aşure ayı ne zaman? Aşure günü hangi gün? Aşure günü ne zaman başlar, ne zaman biter? Aşure günü ne yapılmalı? Aşure günü neden önemlidir? İşte merak edilenler...
7.08.2021 Gündem
Muharrem orucu ne zaman 2021, aşure ayı ne zaman başlayacak? 12 İmam orucu tarihi...
Muharrem orucu ne zaman 2021, aşure ayı ne zaman başlayacak? 12 İmam orucu tarihi... Zilhicce ayının bitişiyle birlikte başlayacak olan Muharrem ayı ile ilgili aramalar arttı. Muharrem ayı ne zaman başlıyor, soruları arttı. Aşure ve oruç ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlar İslamiyet’te Hicri yılbaşı olarak kutlanan Muharrem ayının tarihini sorguluyor. Peki, Muharrem orucu ne zaman 2021, aşure ayı ne zaman başlayacak?
22.07.2021 Gündem
Yasak geldi! Kuruyemişte yeni hedef
Yasak geldi! Kuruyemişte yeni hedef Türk kuruyemiş pazarı 2.5 milyar dolara yakın. Yoğun satış yapılan düğün, nişan ve kınada salgın endişesiyle ikram yasaklandı.Yeni ürün zamanının geldiğini söyleyen kuruyemişçiler, yasakla düşecek tüketimin yerine ihracatı koyma planları yapıyor.
5.09.2020 Ekonomi
Aşure ayı 2020 ne zaman, hangi gün? Muharrem ayının başlangıcı 2020!
Aşure ayı 2020 ne zaman, hangi gün? Muharrem ayının başlangıcı 2020! Kurban Bayram’ını takriben idrak edilen Aşure ayı hakkında yapılan araştırmalar arttı. Hicri yeni yılın ilk günlerinde gerçekleştirilen Aşure ayı, pişirilen Aşure tatlısı da öne çıkmaktadır. Peki, Aşure ayı 2020 ne zaman? Aşure ayı hangi gün? Muharrem ayı ne zaman 2020?
6.08.2020 Gündem
Çiçek Dilligil'den 'üst dudak' açıklaması
Çiçek Dilligil'den 'üst dudak' açıklaması Mide küçültme ameliyatı olan ve hızla kilo veren oyuncu Çiçek Dilligil, Teve2'de yayınlanan 2.Sayfa programına konuk oldu.
18.10.2018 Magazin
Aşure ayı ne zaman? Aşure nasıl yapılır?
Aşure ayı ne zaman? Aşure nasıl yapılır? Aşure ayının hangi tarihte olduğu merak edilen konuların başında geliyor. 2018 yılında 11 Eylül'de başlayan Aşure ayında araştırılan en güzel aşure tarifini sizler için hazırladık. İşte aşurenin yapılışı hakkında bilgiler...
11.09.2018 Gündem
'Peygamberin selamı var' diyerek dolandırdı, savunması şoke etti
'Peygamberin selamı var' diyerek dolandırdı, savunması şoke etti Kayseri'de 21 yaşındaki üniversite öğrencisini 'Peygamberin selamı var, parayı o istiyor' diyerek 150 TL'sini dolandırdığı iddiasıyla tutuksuz yargılanan 43 yaşındaki sanığa 'dini inanç ve duyguları istismar ederek dolandırıcılık' suçundan 3 yıl hapis, 400 TL adli para cezası verildi. Sanık, "Ben ne sübhanekeyi, ne fatihayı bilirim, ihtiyacım var dedim, verdi" dedi.
9.11.2016 Yaşam
Aşura merasimine en az 10 bin Türkmen katıldı
Aşura merasimine en az 10 bin Türkmen katıldı Hicri yeni yılı ve muharrem aylarının başlamasıyla Tuzhurmatu'da Aşura etkinliklerini beraberinde getirdi. Muharrem ayında, yine yürekler dağlandı, gözyaşları sel olup aktı. Kalpler şehit Hüseyin için çarptı.
17.06.2021 Dünya
FBI'a aşure dağıttı!
FBI'a aşure dağıttı! Milliyet Gazetesi yazarı Kadri Gürsel yazdı...
29.09.2021 Gündem
Bomba aşk!
Bomba aşk! Sabancı ailesinin kızı Sadıka Sabancı ve eğlence dünyasının ünlü ismi Cenk Eren evleniyor....
9.12.2008 Magazin
Aşure Günü 2024 yılında ne zaman? Aşure Günü hangi ayda?
Aşure Günü 2024 yılında ne zaman? Aşure Günü hangi ayda? Aşure Günü bilindiği gibi Muharrem Ayı'nın 10'uncu gününde kutlanıyor. Birçok olayın yaşandığı Aşure Günü'nde İslam aleminde oruç da tutuluyor. Peki aşure günü ne zaman? 2024 aşure günü hangi ayda?
25.04.2024 Gündem
Regaip Kandili ne zaman 2024? Regaip kandiline kaç gün kaldı, 2024 Regaip Kandili hangi gün?
Regaip Kandili ne zaman 2024? Regaip kandiline kaç gün kaldı, 2024 Regaip Kandili hangi gün? Regaip Kandili'nin ne zaman olduğuna yönelik araştırmalar arttı. Kur'an'da saygı gösterilmesi gereken ve hadislerde oruç tutulması tavsiye edilen, Recep ayı içerisinde bulunan Regaip kandilinde Hz. Muhammed'in ana rahmine düştüğü bilinir. Peki, Regaip kandili ne zaman 2024? Regaip kandili için hangi gün oruç tutulur 2024, Regaip kandili orucu kaç gün tutulur 2024?
10.01.2024 Gündem
Bahçeli: Kerbela katliamı Müslümanların ortak hüznü, ortak sızısı, dökülen ortak kanıdır
Bahçeli: Kerbela katliamı Müslümanların ortak hüznü, ortak sızısı, dökülen ortak kanıdır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hicri 61 yılı 10 Muharrem’de yaşanan Kerbela katliamı Müslümanların ortak hüznü, ortak sızısı, dökülen ortak kanıdır" dedi. Bahçeli, "Kerbela’dan çıkarılacak doğru mesajlar bir daha benzeri dramların yaşanmasını kuşkusuz engelleyecek, batıl ve hain planları da bozacaktır" ifadelerini kullandı.
28.07.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muharrem ayı paylaşımı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muharrem ayı paylaşımı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletin ve İslam aleminin aşure gününü tebrik ederek, muharrem ayının tüm insanlığa huzur ve bereket getirmesini diledi.
28.07.2023 Gündem
Aşure en az kaç kişiye dağıtılır? Aşure'nin içinde en az kaç çeşit malzeme olmalı? Aşure'nin bilinmeyen 3 özelliği
Aşure en az kaç kişiye dağıtılır? Aşure'nin içinde en az kaç çeşit malzeme olmalı? Aşure'nin bilinmeyen 3 özelliği Aşure Günü yaklaşıyor. Hicri yılbaşının ilk ayı Muharrem ayı içerisinde kutlana Aşure Günü 2023 yılında 28 Temmuz'a denk geliyor. Nuh Tufanı ile başladığı bilinen bu özel günde aşure yapacaklar için bilinmeyenleri araştırdık. Aşure malzemelerini hazırlayan ve heyecanla bu günü bekleyenler için birçok soruya cevap aradık. Peki aşure en az kaç kişiye dağıtılır?
27.07.2023 Gündem
Aşure Günü Kuran'da geçiyor mu? Aşure Günü hangi ayette var?
Aşure Günü Kuran'da geçiyor mu? Aşure Günü hangi ayette var? Aşure Günü yaklaşıyor. Hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayı içerisinde kutlanan Aşure Günü 2023 yılında 28 Temmuz'da kutlanacak. Nuh Peygamber'in ilk olarak yaptığı aşure bereketin de sembolüdür. Peki Aşure Günü Kuran'da geçiyor mu? Aşure Günü ile ilgili Kuran'da ayet var mı?
27.07.2023 Gündem
Aşure Günü 2023 tarihi | Ne zaman başlar ve biter, aşure günü hangi gün? Aşure gününde oruç tutulur mu?
Aşure Günü 2023 tarihi | Ne zaman başlar ve biter, aşure günü hangi gün? Aşure gününde oruç tutulur mu? Aşure günü ne zaman, ayın kaçında başlıyor ve bitiyor? Aşure günü tarihi, 2023 Muharrem ayının başlamasıyla sorgulanıyor. Her yıl Muharrem ayının 10. günü idrak edilen aşure günü tarih az bir süre kaldı. Bolluk ve bereketin simgesi aşureler için hazırlıklar başladı. Peki, Aşure günü ne zaman başlar ve biter 2023? Aşure günü oruç tutulur mu, aşure günü 2023 hangi gün, ayın kaçında?
26.07.2023 Gündem
Sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın YSK puanı ortaya çıktı! En büyük hayalim hekim olmak demişti
Sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın YSK puanı ortaya çıktı! En büyük hayalim hekim olmak demişti Tekirdağ'ın Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde kendisini 'pratisyen hekim' olarak tanıtan, sahte diploma ile görev yaptığı anlaşılınca tutuklanan Ayşe Özkiraz, hakkında toplam 13 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Son duruşmada Özkiraz için tahliye kararı çıkarken yeni bir gelişme daha yaşandı. Gerçek bir doktor olmak için YSK’ye giren Ayşe Özkiraz’ın aldığı puan ortaya çıktı
25.07.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Aşure Ayı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aşure ayı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.