Gazete Vatan Logo

Muharrem ayı ne zaman? Aşure günü ne zaman başlar ve biter?

Aşure gününü yer aldığı Muharrem ayının ne zaman olduğu merak ediliyor. Muharrem ayı Hz. Peygamber (sav)’in torunu Hz. Hüseyin’in ve çoğu Ehl-i Beyt mensubu 70’den fazla insanın siyasi ihtiraslar uğruna Kerbela’da şehid edilmesi acının tarihi olarak biliniyor. Aşure günü de fazileti büyük paylaşmanın, dayanışmanın, birlikteliğin ifade edildiği ginlerden kabul ediliyor. Peki, Muharrem ayı ne zaman? Aşure günü ne zaman başlar ve biter? İşte 2022 aşure günü tarihi!

Muharrem ayı ne zaman? Aşure günü ne zaman başlar ve biter?

Ramazan orucundan sonra en faziletli orucun tutulduğu, Müslüman alemi tarafından önemle durulan aylardan biri de Muharrem ayıdır. Bolluk, bereket ve dayanışmanın simgesi olan Aşure Günü de Muharrem ayında yer alıyor. Çoğu kişi de, Muharrem ayı ve Aşure Günü’nün ne zaman başlayacağını merak ediyor. Peki, Muharrem ayı ne zaman? Aşure günü ne zaman başlar ve biter? İşte 2022 aşure günü tarihi!

MUHARREM AYI NE ZAMAN?

Muharrem ayı 2022 yılında 30 Temmuz Cumartesi günü başlıyor.

AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN BAŞLAR VE BİTER?

2022'de Aşure Günü, Muharrem ayının onuncu gününe denk geliyor. Aşure günü, 2022 yılında 8 Ağustos 2022 tarihine denk geliyor.

MUHARREM AYINDA NE OLDU?

İslam’da pek çok önemli olay meydana geldiğine inanılan Muharrem ayı, içerisinde Aşure Günü’nü de barından önemli aylardan biridir. Müslümanlar için bir dönüm noktası olan hicret, tarihte yeni bir sayfa açmıştır. Hz. Ömer’in halifeliği döneminde hicretin gerçekleştiği gün, Hz. Ali’nin teklifiyle hicrî takvimin başlangıcı sayılmıştır. O günden itibaren de İslam âleminde 1 Muharrem hicrî takvimin başlangıcı olarak kabul görmüştür.

Haberin Devamı

Aşurenin içinde yer aldığı Muharrem ayı da, aynı zamanda Hz. Peygamber (sav)’in torunu Hz. Hüseyin’in ve çoğu Ehl-i Beyt mensubu 70’den fazla insanın siyasi ihtiraslar uğruna Kerbela’da şehid edilmesi nedeniyle Müslümanların ortak hafızasında büyük bir acının tarihidir. Kerbela’da acımasızca şehit edilen Hz. Hüseyin ve arkadaşları, bu hadisedeki asil duruşu ve haksızlıkla karşısındaki onurlu mücadelesi ile bütün müminlerin gönüllerinde taht kurmuş, ona ve yakınlarına bu zulmü reva görenler ise insanlığın ortak vicdanında mahkûm edilmiştir.