Asm

Asm

Son dakika asm haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan asm ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını asm haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Asm

haberleri sayfasında son dakika yaşanan asm gelişmeleri de dahil olmak üzere 102 asm haberi bulunmuştur. Tüm asm haberleri aşağıda listelenmiştir.
Aşure günü kıyamet kopacak mı? Aşure günü cumaya denk gelirse ne olur, kıyamet cuma günü kopacak hadisi sahih mi?
Aşure günü kıyamet kopacak mı? Aşure günü cumaya denk gelirse ne olur, kıyamet cuma günü kopacak hadisi sahih mi? Kıyamet aşure günü cumaya denk gelirse kopacak ile ilgili aramalar aşure günün gelmesiyle yeniden gündeme geldi. Aşure Günü'nün Cuma gününe gelmesiyle kıyametin kopacağı iddiaları vatandaşlar tarafından sorgulanmaya başlandı ve “Aşure günü kıyamet kopacak mı? Aşure günü cumaya denk gelirse ne olur, kıyamet cuma günü kopacak hadisi sahih mi?” sorularına yanıt aranıyor.
27.07.2023 Gündem
ASM grup elemanlarına kadro var mı, seçimden önce ASM çalışanlarına kadro verilecek mi?
ASM grup elemanlarına kadro var mı, seçimden önce ASM çalışanlarına kadro verilecek mi? Aile sağlığı elemanı olarak nitelendirilen Aile hekimliği bünyesinde çalışan hemşire, ebe, sağlık memuru (toplum sağlığı) ve acil tıp teknisyenleri kadro bekliyor. Kamu bünyesinde sözleşmeli olarak hizmet veren ASM çalışanları sık sık kadro isteklerini dile getiriyor. Peki, ASM grup elemanlarına kadro var mı, seçimden önce ASM çalışanlarına kadro verilecek mi?
28.04.2023 Çalışan Hakları
Ramazanda Fetih Suresi okumanın fazileti nedir? Fetih Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve Fetih Suresi Türkçe anlamı
Ramazanda Fetih Suresi okumanın fazileti nedir? Fetih Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve Fetih Suresi Türkçe anlamı Ramazanın ilk gecesi Fetih Suresi okumanın fazileti araştırılıyor. Fetih suresi Medine döneminde inmiştir. 28 âyettir. Sure adını 1, 18 ve 27. âyetlerde geçen “fetih” kelimesinden almıştır.Fetih suresi oku ve dinle sayfamızda Fetih suresi'nin anlamı, fazileti, Diyanet meali, tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu ile yazılışı ve diğer detaylar yer almaktadır. Peki, Ramazanda Fetih Suresi okumanın fazileti nedir? Fetih Suresinin anlamı ve önemi ne? Fetih Suresi hangi cüzde? Fetih Suresi kaçıncı sayfada? İşte Fetih Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve Fetih Suresi Türkçe anlamı...
20.01.2023 Ramazan
Bakan Koca’dan sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi paylaşımı
Bakan Koca’dan sözleşmeli personellerin kadroya geçirilmesi paylaşımı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kamudaki sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesini içeren kanun teklifinin yasalaşmasının ardından paylaşım yaptı.
19.01.2023 Gündem
Her 12 kadından biri meme kanseri! Yaşayanlar süreci anlattı: '5 dakika ağladım, onlara bunu yapamam'
Her 12 kadından biri meme kanseri! Yaşayanlar süreci anlattı: '5 dakika ağladım, onlara bunu yapamam' Kimi kıyafetini giyerken fark etti, kimi tesadüfen aile hekimini değiştirince öğrendi. Tedavisi devam eden de var, iyileşip yoluna devam eden de… Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türü olarak 12 kadından birini etkiliyor. Türkiye’de son 20 yılda meme kanseri görülme sıklığı 2 katına çıktı. Görülme sıklığı giderek artsa da erken tanıyla iyileşme oranları çok yüksek. Ekim ayı Meme Kanseri Farkındalık Ayı. Kanseri yaşayan kadınlar anlattı.
15.10.2022 Sağlık
Safer ayı son çarşamba namazı ne zaman, nasıl kılınır? Safer ayı son çarşambası yapılacak ibadetler nelerdir, okunacak dua nedir?
Safer ayı son çarşamba namazı ne zaman, nasıl kılınır? Safer ayı son çarşambası yapılacak ibadetler nelerdir, okunacak dua nedir? Safer ayı son çarşambası namazı, okunacak dualar ve yapılacak ibadetler merak ediliyor. Diyanet takvimine göre Safer ayı bu sene 28 Ağustos 2022 tarihinde başladı, 26 Eylül tarihinde sona eriyor. Safer ayının bitmesine az bir süre kala Safer ayının son çarşambası araştırılmaya başladı. Peki, Safer ayı son çarşamba namazı ne zaman, nasıl kılınır? Safer ayı son çarşambası yapılacak ibadetler nelerdir, okunacak dua nedir?
21.09.2022 Gündem
Aile hekimleri ve Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarına teşvik ödemesi Resmi Gazete’de!
Aile hekimleri ve Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarına teşvik ödemesi Resmi Gazete’de! Aile hekimleri ve Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarını ilgilendiriyor! Taban ek ödemesi ve teşvik ödemesi yapılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın duyurduğu taban ek ödemesi ve teşvik ödemesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki, Teşvik ödemesi nedir? Aile hekimlerinin teşvik ödemeleri nasıl verilecek? İşte Aile Hekimlerine ve Aile Sağlığı Merkezi çalışanlarına taban ek ödemesi ve teşvik ödemesi detayları…
25.08.2022 Memur
Sözleşmeli personele teşvik ödemesi! Yönetmelikte değişiklik yapıldı, resmen başladı
Sözleşmeli personele teşvik ödemesi! Yönetmelikte değişiklik yapıldı, resmen başladı Resmen değişti. Teşvik ödemesi ödenmeye başlıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Twitter hesabından Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Merkezi (ASM) çalışanlarıyla ilgili "Gözümüz aydın demeye az kaldı" paylaşımı yaparak duyurduğu yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.
25.08.2022 Çalışma Hayatı
Bakan Koca: Gözümüz aydın demeye az kaldı
Bakan Koca: Gözümüz aydın demeye az kaldı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, aile hekimleri ve Aile Sağlığı Merkezi (ASM) çalışanlarıyla ilgili "Gözümüz aydın demeye az kaldı" dedi.
24.08.2022 Gündem
Yüksek kira artışları nedeniyle tersine göç başladı! Çalışanlar için bu kentler cazibe olmaktan çıktı, fiyatları duyan gidiyor...
Yüksek kira artışları nedeniyle tersine göç başladı! Çalışanlar için bu kentler cazibe olmaktan çıktı, fiyatları duyan gidiyor... Yüksek kira artışlarının etkisi ile rekor düzeye ulaşan enflasyonun büyük şehirler ve kıyı bölgelerde çok daha sert hissedilmesi, tersine göçe yol açtı. Sektör temsilcileri, söz konusu göçü durdurmak için çalışanlara yönelik kira ve lojman gibi desteklerin bir an önce devreye alınması gerektiği vurguluyor. Artan göç, birçok sektörde işçi bulma sorunlarının artmasına sebep oldu. Bu sektörlerin başında ise tekstil ve perakende sektörleri geliyor. Genç ve kadın çalışan oranının oldukça yüksek olduğu söz konusu sektörlerde önümüzdeki dönem bu sıkıntının daha da büyümesinden endişe ediliyor. Artan kiralardan dolayı da eskiden İstanbul’a veya yazlık bölgelere gitmek isteyenler artık buraları tercih etmiyor, çalışanlar için cazibe olmaktan çıkıyor.
25.07.2022 Ekonomi
Taylan Özgür Ölmez kimdir, nereli, kaç yaşında, eşi kim? Taner Ölmez’in ağabeyi mi?
Taylan Özgür Ölmez kimdir, nereli, kaç yaşında, eşi kim? Taner Ölmez’in ağabeyi mi? Taylan Özgür Ölmez kimdir, nereli, kaç yaşında, eşi kimdir? İbo Show konukları arasında yer alan Taylan Özgür Ölmez’in hayatı hakkında araştırma yapılıyor. İşte İbo Show konukları arasında yer alan Taylan Özgür Ölmez ile ilgili merak edilenler…
11.05.2022 Televizyon
1000 aydan hayırlı ne demek? Kadir gecesi için bin aydan daha hayırlı neden denir?
1000 aydan hayırlı ne demek? Kadir gecesi için bin aydan daha hayırlı neden denir? Ramazan ayı içerinde yer alan Kadir Gecesi bugün idrak ediliyor. 'Bin aydan daha hayırlı olduğunu Kur'an'da bildirilen Kadir Gecesi için pek sorunun yanıtı sorgulanıyor. Merak edilen sorulardan biri de “1000 aydan hayırlı ne demek?” sorusu oldu. Peki, Kadir gecesi için bin aydan daha hayırlı neden denir?
27.04.2022 Dini Bilgiler
Doktorların grevi kaç gün sürecek, ne zaman bitiyor? 16 Mart doktorlar grevde mi, grev bitti mi?
Doktorların grevi kaç gün sürecek, ne zaman bitiyor? 16 Mart doktorlar grevde mi, grev bitti mi? Doktor grevi kaç gün sürecek, doktorlar grevde mi 16 Mart? Sağlıkta şiddet yasasının ve ücretlerinin düzenlenmesini talep eden doktorlar, hemşireler ve aile hekimleri greve gitti. Acil servis hariç olmak üzere hastaneler ve aile sağlığı merkezleri grev boyunca hizmet vermeyecek. Peki, Doktorların grevi ne zaman bitiyor, devam ediyor mu?
16.03.2022 Sağlık
Doktorlar grevde mi 15 Mart? Bugün randevular ne olacak, sağlık ocakları ve hastaneler açık mı? Doktorlar neden, kaç gün grevde?
Doktorlar grevde mi 15 Mart? Bugün randevular ne olacak, sağlık ocakları ve hastaneler açık mı? Doktorlar neden, kaç gün grevde? “Doktorlar grevde mi 15 Mart 2022, doktorların grevi kaç gün sürecek?” Hekimler ve sağlık çalışanları hak ettikleri ücretler ve çalışma koşulları, sağlıkta şiddete karşın etkin yasanın kabulü ve salgının meslek hastalığı olarak kabul edilmesi gibi nedenler başta olmak üzere grev yapıyor. TTB ve Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu tarafından alınan grev kararı devam ediyor. Peki, doktorlar neden iş bırakıyor, hastane randevuları iptal mi edildi? Hastaneler grevde mi, açık mı?
15.03.2022 Sağlık
15 Mart doktorlar grevde mi, yarın hastane randevuları iptal mi? Hastaneler grevde mi?
15 Mart doktorlar grevde mi, yarın hastane randevuları iptal mi? Hastaneler grevde mi? 15 Mart doktorlar grevde mi, sorusuna yanıt aranıyor. Türk Tabipleri Birliği ve Tabipler Odaları yaptıkları basın açıklaması sonrasında yarın hastanelerin açık olup olmadığı, hastane randevularının iptal olup olmadığı sorgulanıyor.
14.03.2022 Sağlık
Doktorlar grevde mi, neden grev yapıyor? Bugün 14 MART 2022 hastaneler açık mı, doktorlar kaç gün grevde?
Doktorlar grevde mi, neden grev yapıyor? Bugün 14 MART 2022 hastaneler açık mı, doktorlar kaç gün grevde? Doktorlar kaç gün grevde, bugün neden grev yapıyor? Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) öncülüğünde Şubat ayında acil hizmetler dışında üç gün iş durduruldu. Hekimler sorunlarına yönelik greve gidiyor. TTB 14-15 Mart'ta, AHEF ise 14-16 Mart arasında yeniden grev yapacağını duyurdu. 14 Mart hastaneler açık mı, 15 Mart yarın da doktorlar iş mi bırakıyor?
14.03.2022 Sağlık
Bugün doktorlar grevde mi, hastaneler kapalı mı, açık mı? 14-15 Mart doktorlar çalışıyor mu, aile hekimleri de grev mi yapıyor?
Bugün doktorlar grevde mi, hastaneler kapalı mı, açık mı? 14-15 Mart doktorlar çalışıyor mu, aile hekimleri de grev mi yapıyor? Bugün doktorlar grevde mi, 14 Mart doktorlar çalışıyor mu? sorularına yanıt aranıyor. Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu (AHEF) tarafından yapılan grev duyurusunun ardından vatandaşlar arama motorlarına yöneldi. Hastanelerde muayene olmaya gidecekler, aile hekimleri ilaç yazdıracaklar 14-15 Mart’ta görev olup olmadığını sorguluyor. Peki, bugün hastaneler açık mı, Aile hekimleri grevde mi?
14.03.2022 Sağlık
Namazdan sonra tesbih nasıl çekilir? Tesbih çekerken söylenenler
Namazdan sonra tesbih nasıl çekilir? Tesbih çekerken söylenenler Tesbihat, camilerde her vakit namazdan sonra yapılıyor. Namazınızı evde kılıyorsanız evde de tesbih çekebilirsiniz.
16.02.2022 Yaşam
Teröristlere ilaç götürdüğü iddia edilen hemşire HDP Milletvekili Semra Güzel’in akrabası
Teröristlere ilaç götürdüğü iddia edilen hemşire HDP Milletvekili Semra Güzel’in akrabası Terörist Volkan Bora ile fotoğrafları çıkan HDP Milletvekili Semra Güzel’in yanı sıra teröristlere ilaç götürdüğü iddia edilen hemşirenin üniversiteden arkadaş olduğu ortaya çıktı.
14.01.2022 Gündem
Maç esnasında kalp krizi geçiren futbolcu yaşamını yitirdi
Maç esnasında kalp krizi geçiren futbolcu yaşamını yitirdi Cezayir 2. Futbol Ligi'nde Mouloudia Saida'nın kaptanı Sofiane Lokar, müsabaka esnasında geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.
25.12.2021 Futbol
Yılda 7 milyon kişiye kanser taraması yapılıyor
Yılda 7 milyon kişiye kanser taraması yapılıyor Sağlık Bakanlığı kanseri erken teşhis etmek için Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezilerinde (KETEM) ücretsiz taramalar gerçekleştiriyor. Yılda ortalama 7 milyon vatandaşımız Meme, Serviks (Rahim Ağzı) ve Kolorektal (Kalın Bağırsak) kanser türlerine karşı taranıyor.
19.11.2021 Sağlık
Yılda 19 bin kadın meme kanserine yakalanıyor
Yılda 19 bin kadın meme kanserine yakalanıyor Sağlık Bakanlığı verilerine göre, Türkiye'de yılda yaklaşık 19 bin kadına meme kanseri tanısı konuluyor.
8.10.2021 Sağlık
Safer ayı ne zaman bitiyor? Safer ayının son çarşamba günü ne zaman, son Çarşamba namazı nasıl kılınır? Safer ayı duası ve namazı!
Safer ayı ne zaman bitiyor? Safer ayının son çarşamba günü ne zaman, son Çarşamba namazı nasıl kılınır? Safer ayı duası ve namazı! Safer ayı ne zaman bitiyor? Hicri takvime göre Muharrem ayının ardından gelen Safer ayının bitiş tarihi Safer ayının son çarşamba gününde yapılacak ibadetleri kaçırmak isteyemeyenler tarafından sorgulanıyor. Peki, Safer ayı 2021 ne zaman bitiyor, Safer ayı son çarşamba ne zaman, namazı nasıl kılınır? İşte Saferi ayı bitiş tarihi, duası ve namazı…
24.09.2021 Gündem
Hastane randevu detayını açıkladı! Aileler duyunca telefona sarıldı
Hastane randevu detayını açıkladı! Aileler duyunca telefona sarıldı Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl’ün katıldığı bir canlı yayında bir bebeğe yanlışlıkla Kovid aşısı yapıldığı ve bebeğin izleminde hiçbir sorun çıkmadığını açıklaması, sosyal medyada büyük tepkilere neden olurken, aileler "Bizden habersiz çocuklarımıza Kovid aşısı mı yapılıyor?" kaygısıyla Aile Sağlığı Merkezlerini aramaya başladı. Sağlık Bakanlığı ise konuyla ilgili yazılı bir açıklama yaparak "İddialar kabul edilemez." dedi. Aile Hekimliği Çalışanları Federasyonu (AHESEN) Başkanı Dr. Gürsel Özer ise yaptığı açıklamada, "Kovid aşıları için ayrı bir aşılama sistemi kullanılıyor. Çocukluk çağı aşılamaları ile Kovid aşıları aynı sistem üzerinden çalışmıyor. O nedenle ailelerimizin çocukluk çağı aşılarını yaptırmakta asla tereddüt etmemesi gerekli. Çünkü bugün kızamık ya da çocuk felci, çocuklarda Kovid’den daha fazla ölüm ya da sakatlığa yol açıyor" dedi.
23.09.2021 Gündem
Safer ayı duası ve namazı! Safer ayında her gün okunacak dualar nelerdir, safer ayı namazı nasıl kılınır? Safer ayı ibadetleri…
Safer ayı duası ve namazı! Safer ayında her gün okunacak dualar nelerdir, safer ayı namazı nasıl kılınır? Safer ayı ibadetleri… Safer ayı başladı. Safer ayının uğursuz olduğu ve bu ayda bela ve musibetlerin çokça meydana geldiği şeklinde bir anlayış olduğundan Muharrem ayından sonraki ay olan Safer ayı namazlarla, dualarla ve zikirlerle idrak edilir. Cahiliye dönemine ait olup (Ebû Dâvûd, Tıb, 24), dinimizde yeri olmayan, hurefa olan bu inanış nedeniyle bu ayı ibadetlerle geçirmek isteyenler Safer ayında her gün okunacak dualar nelerdir, safer ayı namazı nasıl kılınır? Sorularına yanıt arıyor. İşte Safer ayı duası ve namazı ile Safer ayında yapılacak ibadetler…
8.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Asm ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki asm haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.