Askeri Hareketlilik

Askeri Hareketlilik

Son dakika askeri hareketlilik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan askeri hareketlilik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını askeri hareketlilik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Askeri Hareketlilik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan askeri hareketlilik gelişmeleri de dahil olmak üzere 732 askeri hareketlilik haberi bulunmuştur. Tüm askeri hareketlilik haberleri aşağıda listelenmiştir.
İsrail'in İran planı ortaya çıktı! İlk önce orayı vuracaklar, Devrim Muhafızları videoyla duyurdu
İsrail'in İran planı ortaya çıktı! İlk önce orayı vuracaklar, Devrim Muhafızları videoyla duyurdu İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Dünya ise İsrail'in İran'a yanıt verip vermeyeceğine kilitlenmiş durumda. BM, nükleer sahalara yapılacak saldırılardan endişe duyduğunu duyurdu. ABD basını ise İsrail'in İran planı yazdı. ABD'li yetkililer ile görüşen NBC, Tel Aviv'in İran'ı nasıl hedef alacağını dünyaya duyurdu. Öte yandan İran'ın başkenti Tahran'da gece saatlerindeki askeri hareketlilik dikkat çekerken, Devrim Muhafızları'nın yayınladığı video ses getirdi. İşte detaylar...
16.04.2024 Dünya
Fulya Öztürk Moskova'dan aktardı... Rus halkı ne düşünüyor?
Fulya Öztürk Moskova'dan aktardı... Rus halkı ne düşünüyor? Rusya'da paralı askeri grup Wagner'in darbe girişimi ülkede paniğe neden olmuştu. CNN TÜRK Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk, Moskova'da Rus halkına mikrofon uzatarak darbe girişiminin ülkedeki yansımalarını aktardı. Öztürk'e konuşan bir kadın "Askeri hareketlilik korku yaratıyor ama devlete güveniyoruz. Rusya'nın Türkiye gibi partnerlerinin olduğunu bilmek hoşumuza gidiyor." ifadelerini kullandı.
27.06.2023 Dünya
Tüm dünya için büyük tehlike! 'Ukrayna ve Rusya ile görüşmelere başladım'
Tüm dünya için büyük tehlike! 'Ukrayna ve Rusya ile görüşmelere başladım' Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, Zaporijya Nükleer Santrali'nde güvenli alan oluşturmak için Rusya ve Ukrayna ile görüştü.
12.09.2022 Dünya
UAEA Başkanı Grossi: Nükleer santral, savaş piyonu olamaz
UAEA Başkanı Grossi: Nükleer santral, savaş piyonu olamaz Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, Zaporijya Nükleer Santrali'ndeki son durumdan bahsettiği açıklamasında, "Nükleer santral, savaş piyonu olamaz" dedi.
9.09.2022 Dünya
UAEA Başkanı Grossi: Zaporijya Nükleer Santrali çevresindeki askeri hareketlilik endişe verici
UAEA Başkanı Grossi: Zaporijya Nükleer Santrali çevresindeki askeri hareketlilik endişe verici Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, "Zaporijya Nükleer Santrali çevresindeki askeri hareketlilik endişe verici" dedi.
2.09.2022 Dünya
15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı?
15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı? 15 Temmuz 2016’da Türk Silahlı Kuvvetlerine sızmış FETÖ mensubu ve bu örgütsel faaliyeti destekleyen 8 binin üzerinde askeri personelin, savaş uçakları da dahil 35 uçak, 3 gemi, 37 helikopter, 74'ü tank 246 zırhlı aracın ve 4 bine yakın hafif silahın kullanıldığı darbe girişimi Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak düştü. Halkın 15 Temmuz direnişinin üzerinden 6 yıl geçti. Pek çok kişi bu özel günde neler yaşandığını ve 15 Temmuz darbe girişiminin nasıl olduğunu araştırıyor. Peki, 15 Temmuz’da ne oldu? 15 Temmuz darbe girişimi nasıl oldu? 15 Temmuz gecesi neler yaşandı? İşte 15 Temmuz gecesi yaşananlar!
15.07.2022 Gündem
Türkiye harekât için düğmeye bastı! 30 kilometre boyunca...
Türkiye harekât için düğmeye bastı! 30 kilometre boyunca... Suriye’de sınır boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölge oluşturma ve Tel Rıfat ile Menbic’i terörden temizleme amaçlı harekat için sevkiyat başladı. Mühimmat ve lojistik destek malzemeleri taşıyan çok sayıda TIR Suriye tarafına geçti. Tel Rıfat’ta az sayıdaki Rusya güçleri ile YPG/PKK ile birlikte hareket eden Suriye rejim güçleri bu bölgeden çekildi. ABD tarafından YPG/PKK’ya verilen güdümlü tanksavar füzeleri ile ağır silahların ise Menbic’e taşındığı belirtildi.
11.06.2022 Gündem
Altın rekora koşuyor! Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Gram altın için bomba tahmin!
Altın rekora koşuyor! Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Gram altın için bomba tahmin! Altın ve petrol fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Altın fiyatları rekora koşuyor. Geçtiğimiz aylar 650 lira seviyelerine kadar düşen altın hızlı toparlandı. Gram altın gözünü 1000 liraya dikti. Öte yandan küresel piyasalarda savaşın tansiyonu hafif düşüşe geçti. Ons altın düşüş gösterdi, petrol de ateşkesin etkisiyle gerilemeye devam ediyor. Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş soğumaya başladı. Ukraynalı sivillerin tahliyesi için ateşkes devam ederken bu süreç içinde herhangi bir askeri hareketlilik görünmedi. Ons Altın fiyatları dün Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov konuşurken 2009 dolara kadar yükselmişti. Lavrov’un konuşmasının ardından tansiyonun düşmesiyle birlikte ons altın gevşedi. Ons altın şu sıralar 1983 dolar seviyesinde işlem görüyor. Gram Altın dolarda yaşanan hareketle 950 TL seviyesindeki seyrine devam ediyor. Bugün en düşük 947 TL'ye çekilen gram altın gün içinde en yüksek ise 956 TL'ye çıktı. Petrol fiyatları da ateşkesin devamı ve ABD’nin arz artırılması için petrol üreten ülkelere çağrı yapmasıyla birlikte gerilemeye başladı. 110 doların altında fiyatlanan petrol şu sıralar 109 dolardan işlem görüyor. Gram altın ile ilgili ise bomba bir tahminde bulunuldu. İşte gram altın, çeyrek altın, yarım altın, tam altın fiyatlarıyla ilgili tüm gelişmeler...
11.03.2022 Ekonomi
Bakan Akar'dan flaş açıklama! 'Montrö'nün aşındırılması kimseye yarar sağlamaz'
Bakan Akar'dan flaş açıklama! 'Montrö'nün aşındırılması kimseye yarar sağlamaz' Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Yıllardan beri gayet başarılı şekilde Montrö statüsü devam etti. Söz konusu sözleşme bütün kıyıdaş ülkelere yararlı olmakla birlikte diğer ülkelerin giriş-çıkışlarını da düzenlemiş vaziyette. Herhangi bir şekilde Montrö'nün aşındırılması, statükonun bozulması kimseye yarar sağlamaz" dedi.
1.03.2022 Siyaset
Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Altında açıklamalar peş peşe geldi! Flaş tahmin tarih verdi! Gram altın 1000 lira...
Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Altında açıklamalar peş peşe geldi! Flaş tahmin tarih verdi! Gram altın 1000 lira... Altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi! Altın fiyatları 1.5 yıl sonra tekrar zirveye çıktı. Fakat zirveye çıkışın ardından bir miktar gerileme yaşandı. Altın fiyatlarıyla ilgili tahminler ise peş peşe geldi. Gram altın ne zaman 1000 lira olacak? Bu fiyattan altın alınır mı? soruları ise cevabını buldu. Ons Altın fiyatları dün 18 ayın zirvesine çıkmıştı. Ons altın dün 1974 dolara kadar yükselmişti. Bugün ise ons altın en yüksek 1921 dolar seviyesini gördü. Ons altın güne 1897 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 1895 dolar, en yüksek de 1921 dolar seviyesini gördü. Ons altın 1913 dolar seviyesinde seyrediyor. Gram Altın fiyatları dün 922 liraya kadar yükselmişti. Bugün ise gram altın 855 liradan açılış gerçekleştirdi. Gün içinde en düşük 853 lira, en yüksek de 871 lira seviyesi görüldü. Gram altın 859 lira seviyesinde seyrediyor. İşte altın fiyatlarıyla ilgili son dakika gelişmesi...
25.02.2022 Ekonomi
Altın fiyatları uçuşa geçti! 13 aydır ilk kez oldu! Tarih belli oldu! Gram altında son dakika tahmini
Altın fiyatları uçuşa geçti! 13 aydır ilk kez oldu! Tarih belli oldu! Gram altında son dakika tahmini Altın fiyatları uçuşa geçti! Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginlik altın fiyatlarına tavan yaptırdı. Altın fiyatları 13 ay sonra ilk yeni gelişme yaşandı. Ons Altın güne 1904 dolardan başladı. Gün içinde en düşük 1904 dolar, en yüksek de 1914 dolar seviyesi görüldü. Saat 09:09 itibarıyla ons altın 1910 dolardan alıcı buluyor. Gram Altın fiyatları da ons altına paralel olarak yükseliş gösteriyor. Gram altın güne 837.4 liradan başladı. Gün içinde en düşük 835.7 lira, en yüksek de 842.9 lirayı gördü. Saat 09:09 itibarıyla 839.8 liradan alıcı buluyor. Öte yandan gram altının ne zaman 1000 lira olacağı ile ilgili uzmanlardan peş peşe açıklamalar geldi. İşte altın fiyatlarıyla ilgili son dakika tüm gelişmeler...
22.02.2022 Ekonomi
Putin'in korktuğu başına geldi! Rusya'ya yaptırım dalgası başladı
Putin'in korktuğu başına geldi! Rusya'ya yaptırım dalgası başladı Dünyanın en büyük korkusu Putin'in açıklamalarıyla gerçeğe dönüştü. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Almanya'nın Kuzey Akım 2 projesini durdurduğunu açıkladı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in imzaladığı kararname ile Rus askeri Donetsk ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’nde göreve başlayacak. Bu karardan sonra bölgede askeri hareketlilik hız kazanırken görgü tanıkları Rus birliklerinin sınırı geçtiğini belirtiyor. Ancak konu hakkında henüz resmi açıklama bulunmuyor. Lavrov, 'Ukrayna'nın egemenlik hakkı olmadığını' savundu. Lavrov'un sözlerini uluslararası haber ajansları 'acil' koduyla dünyaya geçti.
22.02.2022 Dünya
Bakan Akar'dan Ukrayna-Rusya gerginliğiyle ilgili flaş açıklama
Bakan Akar'dan Ukrayna-Rusya gerginliğiyle ilgili flaş açıklama Brüksel'deki NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ardından Almanya'ya geçtiğini ifade eden Bakan Akar, Münih Güvenlik Konferansı'nın küresel, bölgesel güvenlik sorunlarının tartışıldığı dünya çapında bilinen bir organizasyon olduğunu belirtti.
20.02.2022 Gündem
Ülkeler harekete geçti! Silah ve cephane yardımı...
Ülkeler harekete geçti! Silah ve cephane yardımı... ABD, İngiltere ve Polonya'dan Ukrayna'ya silah ve cephane yardımı yapılıyor. Diplomatik çabalar sürerken, arka planda gerçekleşen askeri hareketlilik, bölgedeki işgal endişesini su yüzüne çıkarıyor...
23.01.2022 Dünya
Milli Savunma Bakanı Akar'dan 'NATO' açıklaması
Milli Savunma Bakanı Akar'dan 'NATO' açıklaması Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar NATO Hızlı İntikal Edebilir Kolordu-Türkiye (NRDC-T) görevini 2021'de başarıyla yerine getiren 3. Kolordu Komutanlığı'na bir kutlama ziyaretinde bulundu.
14.01.2022 Siyaset
Rusya ve Ukrayna arasında tansiyon artıyor! Savaş çıkartacak kriz
Rusya ve Ukrayna arasında tansiyon artıyor! Savaş çıkartacak kriz Rusya ile Ukrayna arasında sular yeniden ısınıyor. Rusya lideri Putin, Batı’yı “kırmızı çizgilerine dikkat etmek” konusunda uyarırken, ABD, “Rus saldırganlığına karşı Ukrayna’nın yanında olduğunu” duyurdu. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Berlin’de Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile düzenlediği ortak basın toplantısında, İttifak’ın, Ukrayna sınırındaki durumu yakından izlediğini söyledi. Kiev’i desteklemeye devam edeceklerini belirten Stoltenberg, “Ukrayna sınırlarına yakın büyük ve olağandışı bir Rus kuvvetleri yoğunluğu görüyoruz. Rusya’yı şeffaf olmaya, bir gerilimi tırmandırmamaya, Ukrayna ile sınırlar boyunca gerilimi azaltmaya ve yardım etmeye çağırıyoruz” dedi.
20.11.2021 Dünya
Rusya Türkiye sınırında harekete geçti! Kamışlı ve Rakka’ya S-300...
Rusya Türkiye sınırında harekete geçti! Kamışlı ve Rakka’ya S-300... İdlib gerginliğinden sonra Suriye'deki askeri hareketlilik devam ediyor. Suriye Milli Ordusu’nun, TSK desteğinde terör örgütü DSG/YPG’ye yönelik olası harekâtını gerekçe gösteren Suriye rejimi bölgeye asker ve silah yığınağı yapıyor. Rusya da Kamışlı ve Rakka’daki hava üslerine S-300 füzeleri konuşlandırıyor.
15.11.2021 Dünya
Sudan'da darbe girişimi! Ordu birlikleri Başbakan Hamduk ve koalisyon hükümeti ortağı  partilerin liderlerini gözaltına aldı
Sudan'da darbe girişimi! Ordu birlikleri Başbakan Hamduk ve koalisyon hükümeti ortağı partilerin liderlerini gözaltına aldı Sudan'da bir grup askerin sabah saatlerinde Başbakan Abdullah Hamduk ile ülkeyi yöneten koalisyon hükümeti ortağı partilerin liderlerini gözaltına aldığı bildirildi.
25.10.2021 Dünya
Libya ordusu harekete geçti! Hafter güçleri konvoylarla yola çıktı
Libya ordusu harekete geçti! Hafter güçleri konvoylarla yola çıktı Libya Başkanlık Konseyi, ülkede konseyin onayı dışındaki tüm askeri hareketliliğin yasaklandığını duyurdu.
19.06.2021 Dünya
Savaş uçakları harekete geçti! Şırnak'ta terör hedefleri, yerle bir ediliyor...
Savaş uçakları harekete geçti! Şırnak'ta terör hedefleri, yerle bir ediliyor... Şırnak'ta 'Pençe-Yıldırım' ve 'Pençe-Şimşek' ile 'Eren 13-Cudi-Besta' operasyonları sürerken, hem havadan hem karadan askeri hareketlilik yaşanıyor. Kentte gece boyunca helikopter hareketliliği dikkat çekerken gündüz ise sınır hattına özel birlikler sevk edildi. Diyarbakır'dan kalkan savaş uçaklarıyla da terör hedefleri, yerle bir ediliyor.
1.05.2021 Gündem
Bakan Akar'dan son dakika operasyon açıklaması! Hepsi vuruldu
Bakan Akar'dan son dakika operasyon açıklaması! Hepsi vuruldu Gelen son dakika haberine göre; Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 2.5 ay aradan sonra Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK’ya karşı Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım harekatını başlattı. Askeri kulislerde hava operasyonuna 50 kadar uçağın katıldığı, SİHA’ların da teröristlerin kaçış yollarını vurduğu konuşulurken, terör örgütünün ağır kayıplar verdiği bildirildi. Milli Savunma Bakanlığı operasyonu 'Kahraman komandolarımız Kuzey Irak'ta' diyerek duyurdu. Bakan Akar yaptığı açıklamada "Metina ve Avaşin-Basyan'daki terör hedeflerine yönelik dün saat 17.40'tan itibaren başlatılan operasyonlara devam edilmektedir. Teröristlere ait 400'e yakın hedef kara ateş destek vasıtalarıyla, 60'tan fazla hedef ise Hava Kuvvetleri unsurlarımız tarafından vuruldu." ifadelerini kullandı.
24.04.2021 Gündem
Metina'ya kara harekatı başlatıldı! Özel kuvvetler bölgeye indirildi...
Metina'ya kara harekatı başlatıldı! Özel kuvvetler bölgeye indirildi... Gelen son dakika haberine göre; Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), 2.5 ay aradan sonra Kuzey Irak’ta terör örgütü PKK’ya karşı Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım harekatını başlattı. Askeri kulislerde hava operasyonuna 50 kadar uçağın katıldığı, SİHA’ların da teröristlerin kaçış yollarını vurduğu konuşulurken, terör örgütünün ağır kayıplar verdiği bildirildi. Milli Savunma Bakanlığı operasyonu 'Kahraman komandolarımız Kuzey Irak'ta' diyerek duyurdu. Teröristler ile sıcak temasın sağlandığı ce çatışmaların yaşandığı dile getiriliyor.
24.04.2021 Gündem
Dikkat çeken ziyaret! NATO'dan Rusya'ya gözdağı!
Dikkat çeken ziyaret! NATO'dan Rusya'ya gözdağı! Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan krizin had safhaya ulaştığı dönemde, NATO Askeri Komite Başkanı Stuart Peach, Lviv şehrine kritik bir ziyarette bulundu.
7.04.2021 Dünya
Meis açıklarında askeri hareketlilik
Meis açıklarında askeri hareketlilik MEİS Adası etrafındaki askeri hareketlilik sürerken, adadan hareket eden bir Yunan feribotunun Karaada mevkisine gittiği gözlendi. Türk Sahil Güvenlik tekneleri ise rutin devriyelerini sürdürüyor.
13.09.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Askeri Hareketlilik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki askeri hareketlilik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.