Aronya

Aronya

Son dakika Aronya haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Aronya ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Aronya haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aronya

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aronya gelişmeleri de dahil olmak üzere 16 aronya haberi bulunmuştur. Tüm aronya haberleri aşağıda listelenmiştir.
Süper meyvenin ilk hasadını yaptı! Bahçede 250 TL manavlarda ise 400 TL'den alıcı buluyor
Süper meyvenin ilk hasadını yaptı! Bahçede 250 TL manavlarda ise 400 TL'den alıcı buluyor Süper meyve aronyayı fındığa alternatif olarak ekti, ilk hasadını yaptı. Faydaları saymakla bitmeyen meyve, bahçede 250 TL manavlarda ise 400 TL'den alıcı buluyor.
14.09.2023 Yaşam
Kilosu 250 TL! Adı: Süper meyve... Her hastalığa şifa
Kilosu 250 TL! Adı: Süper meyve... Her hastalığa şifa Tokat'ta antioksidan değerinin yüksek olmasından dolayı süper meyve olarak adlandırılan aronya meyvesinin hasadı başladı. Kilosu 200-250 liradan alıcı bulan meyvenin hasadı ise tek tek elle toplanarak yapılıyor.
19.08.2023 Yaşam
Kilosu 150 liradan satılıyor! Süper meyve olarak geçiyor
Kilosu 150 liradan satılıyor! Süper meyve olarak geçiyor Kilosu 150 liradan satılıyor. Isparta’da organik solucan ve yarasa gübresiyle yetiştirilen aronya meyvesi fidanları ile yaklaşık 65 ilde bahçe kurulumu yapılıyor. 4-5 yaşlarında tam verimliliğine oturan aronya fidanlarından bir dönümde 1 buçuk ile 3 ton arasında meyve alınabiliyor. Toptan olarak kilosu 50 ile 75 TL arasında satılan aronyanın perakende fiyatları ise 100 ile 150 TL arasında değişiyor.
25.09.2022 Ekonomi
Düşük faizli kredi fırsatı! Yüz binlere müjde, kritik tarih detayı
Düşük faizli kredi fırsatı! Yüz binlere müjde, kritik tarih detayı Düşük faizli kredi ile ilgili son dakika açıklaması. Düşük faizli kredi çekmek isteyen çiftçileri ilgilendiren güzel haber geldi. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi'nin tarımsal üretime dair düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılması uygulama esaslarında değişiklik yapıldı. Kredi kullandırma süresi 31/12/2022 yerine 31/12/2023 olarak düzenlendi.
15.09.2022 Ekonomi
Karadeniz'in yeni süper meyvesi! Aronya için hasat zamanı: Kilosu 150 lira...
Karadeniz'in yeni süper meyvesi! Aronya için hasat zamanı: Kilosu 150 lira... Karadeniz'in yeni meyvesi aronya için hasat başladı. Trabzon'da yetiştirilen, ana vatanı Kuzey Amerika olan ve halk arasında 'süper meyve' olarak bilinen aronyanın hasadına başlandı. Karadeniz'e uyum sağlayan meyvenin üretim alanları yaygınlaştırılırken, hasadı yapılan ürünler bahçede alıcı buluyor.
3.09.2022 Ekonomi
Bu yıl 35 bin ton hasat bekleniyor, kilosu 120 lira! Talep patladı...
Bu yıl 35 bin ton hasat bekleniyor, kilosu 120 lira! Talep patladı... Süper meyve hasat için gün sayıyor! Yalova’nın coğrafi işaretli ürünü olan ‘Yalova aronyası’nın hasadı ağustos ayının sonuna doğru başlayacak. Antioksidan özelliği nedeniyle birçok hastalığı şifa olan aronyada 35 bin ton hasat beklenirken bu yılki kilogram fiyatı ise perakende 120, toptan 90 lira olarak belirlendi.
20.08.2022 Ekonomi
Kanserin şifası süper meyve! Aronya meyvesi bağışıklığı güçlendiriyor!
Kanserin şifası süper meyve! Aronya meyvesi bağışıklığı güçlendiriyor! Başta meme ve kolon olmak üzere kanseri önlemede etkin olan süper meyve aronya son zamanlarda büyük ilgi görüyor. Vücut için adeta sağlık kalkanı olan aronyanın faydaları da saymakla bitmiyor. Peki, aronya meyvesinin faydaları neler? Eczacı Mehmet Müderrisoğlu aronya meyvesi hakkında bilgi verdi.
1.03.2022 Sağlık
Kanser, diyabet ve kolesterole karşı çok etkili! Kalbe iyi geliyor, çayı şifa deposu...
Kanser, diyabet ve kolesterole karşı çok etkili! Kalbe iyi geliyor, çayı şifa deposu... Kansere karşı kalkan oluyor, kalp hastalıklarına iyi geliyor. Yüksek C vitamini seviyeleri, polifenoller, antosiyaninler ve proantosiyanidinler gibi birçok bileşiği bünyesinde barındırıyor, antioksidanlar bakımından çok zengin. Diyabet dahil birçok kronik hastalığı önlüyor, hipertansiyon gibi kalp-damar rahatsızlıklarına karşı koruyucu görev görüyor. Kötü kolesterol seviyelerini azaltıyor, çayı tam bir şifa deposu görevi görüyor. Kilo verdiriyor, derideki yağları yok ederek cildi koruyor, hazımsızlığa da iyi gelen bu besin hamileler için önerilmiyor. Özellikle kalp hastalarının ve diyabet hastalarının doktora danışarak tüketmeleri tavsiye ediliyor.
11.02.2022 Sağlık
Kanserin düşmanı! İşte dünyanın konuştuğu mucize meyve!
Kanserin düşmanı! İşte dünyanın konuştuğu mucize meyve! Düzenli kullanımda bağışıklığı güçlendiren, vücut için adeta sağlık kalkanı olarak görev yapan ‘süper meyve’ olumlu etkileriyle Türkiye’de de büyük ilgi görmeye başladı. Kolon ve meme kanserine etkili olan aronya meyvesi ile ilgili Eczacı Mehmet Müderrisoğlu ve Aylin Kalafatoğlu bilgi verdi. Peki, Aronya meyvesi nedir, faydaları nelerdir? Süper meyve Aronya meyvesi nasıl tüketilir? İşte merak edilenler...
5.02.2022 Sağlık
Paralar hesaba yatıyor! Yüz binlerce çiftçiye devletten büyük destek!
Paralar hesaba yatıyor! Yüz binlerce çiftçiye devletten büyük destek! Çiftçiye büyük destek! Paralar hesaba yatıyor. 6 bin liraya kadar destek var. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı çiftçilere bu sene 4 ay ve üzeri yaştaki buzağı için 370 lira destek verilecek - Ağrı, Ardahan, Artvin, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kars, Muş, Ordu, Rize, Sivas, Şırnak, Trabzon, Tunceli, Van'da doğan buzağılara ilave 100 lira destek ödemesi yapılacak. Çoban istihdam desteği, 100 baş ve üzeri anaç koyun keçi varlığına sahip işletmelere veya çobanlara 6 bin lira olarak ödenecek. Yurt içi sertifikalı tohum kullanım desteği çerçevesinde sertifikalı patates tohumu kullanana dekar başına 100 lira destek verilecek. Bu yıl yangın ve sel nedeniyle kovanları zarar gören yetiştiricilere arılı kovan başına 30 lira, çam balı üretim alanlarının zarar görmesi sonucu üretim kaybı yaşayan yetiştiricilere kilogram başına 30 lira ödeme yapılacak.
11.11.2021 Ekonomi
Eşi hastalanınca yetiştirmeye başladı! Taleplere yetişemiyor, kilosu 380 lira...
Eşi hastalanınca yetiştirmeye başladı! Taleplere yetişemiyor, kilosu 380 lira... Konya'da, kansere yakalanan eşinin sağlıklı beslenmesi için yurt dışından getirdiği fidanlarla 'süper meyve' olarak bilinen aronya yetiştirmeye başlayan Tahsin Tosun, tıbbi tedavisi sonrası eşi iyileştikten sonra büyüttüğü bahçesiyle iş sahibi oldu.
8.09.2021 Ekonomi
Kanserli hücrelerin düşmanı! Aronya'nın faydaları...
Kanserli hücrelerin düşmanı! Aronya'nın faydaları... Bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve kansere karşı olumlu etkileri nedeniyle "Süper Meyve" olarak bilinen Aronya bitkisinin yaygınlaşarak çiftçilere katkı sunması amacıyla İzmit'te oluşturulan Alternatif Ürünler Bahçesi'ne Aronya fidanları dikildi.
16.11.2020 Sağlık
Tarım ve hayvancılık destekleri 2020 miktarı belli oldu! Tarım ve hayvancılık desteklemeleri ne zaman ödenecek?
Tarım ve hayvancılık destekleri 2020 miktarı belli oldu! Tarım ve hayvancılık desteklemeleri ne zaman ödenecek? Tarım ve hayvancılıkta destek miktarları belli oldu. Tarımsal üretim ve hayvancılıkta 2020 yılı için uygulanacak tarımsal destekleme miktarları belirlendi. Peki, Tarım ve hayvancılık desteklemeleri ne zaman ödenecek?
7.11.2020 Çalışma Hayatı
Çiftçilere müjde! 370 lira destek verilecek
Çiftçilere müjde! 370 lira destek verilecek Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı üreticilere bu yıl için ödenecek tarımsal destekler belli oldu. Yetiştiricilere, 4 ay ve üzeri yaştaki buzağı için 370 lira destek sağlanırken 22 ilde doğan buzağılar için ilave 100 lira destek verilecek.
5.11.2020 Ekonomi
Tuzdaki mucize
Tuzdaki mucize Yapılan araştırmaya göre az tuz tüketende kalp krizi riski yüzde 50 fazla...
5.05.2011 Sağlık
Kalp dostu meyve suyu karışımı!
Kalp dostu meyve suyu karışımı! İşte kalbe iyi gelen meyve suyu karışımı...
5.05.2011 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Aronya ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aronya haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.