Araştırmacı

Araştırmacı

Son dakika araştırmacı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan araştırmacı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını araştırmacı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Araştırmacı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan araştırmacı gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.077 araştırmacı haberi bulunmuştur. Tüm araştırmacı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dilara Gülatan kimdir, kaç yaşında? Uğur Dündar Dava Açan Dilara Gülatan’ın babası kim?
Dilara Gülatan kimdir, kaç yaşında? Uğur Dündar Dava Açan Dilara Gülatan’ın babası kim? Ünlü oyuncu Metin Akpınar’ın kızı Duygu Nebioğlu ardından bu kez ablası Dilara Gülatan ile Uğur Dündar davası başladı. Annesi Suphiye Orancı’yı bulmak için Müge Anlı İle Tatlı Sert programına çıkan Duygu Nebioğlu’nun açıklamaları gündemi meşgul ederken, Duygu Nebioğlu ablası Dilara Gülatan’ın babasının kim olduğu merak edilmeye başlandı.
19.04.2024 Magazin
Ünlü astrologdan burçlara özel esmalar: Auranız parlasın dedi, 12 burca özel okunacak duaları açıkladı!
Ünlü astrologdan burçlara özel esmalar: Auranız parlasın dedi, 12 burca özel okunacak duaları açıkladı! Nisan ayı boyunca burçlar kuşağında yaşanacak değişimler, gökyüzü olayları gündelik hayatımızı da etkiliyor. Ancak ünlü astrolog ve araştırmacı Tuba Özçelik, sosyal medya hesabından burçlara özel duaları ve okunacak esmaları paylaştı. Auranız parlasın diyerek paylaşım yapan Özçelik'ten Koç, Boğa, Yengeç, İkizler, Aslan, Başak, Terazi, Kova, Akrep, Yay, Oğlak, Balık burcuna özel esmalar...
18.04.2024 Astroloji
TCG Kınalıada'dan yola çıktı!
TCG Kınalıada'dan yola çıktı! TCG Kınalıada korveti, Japonya'ya 134 yıl önce iadei ziyaret yapan Ertuğrul Fırkateyni, dönüş yolunda yakalandığı fırtına sonucu kayalıklara çarparak batan geminin anısına Uzak Doğu'ya sefere çıktı. TCG Kınalıada, 4,5 ay sürecek seyrinde 20 ülkeye demir atacağı belirtildi.
8.04.2024 Gündem
Bilim insanları  rekor kırdı! Sınırsız  üretim hedefleniyor
Bilim insanları rekor kırdı! Sınırsız üretim hedefleniyor Güney Koreli bilim insanları,KSTAR (Korean Superconducting Tokamak Advanced Research) Nükleer reaktörü 100 milyon derece sıcaklıkta 48 saniye çalıştırmayı başararak “yapay güneş” rekoru kırıdılar. KSTAR reaktörü ile Güneş'te meydana gelen füzyon reaksiyonlarını taklit ederek sınırsız ve temiz enerji üretmeyi hedeflendiği belirtildi.
2.04.2024 Gündem
Sinem Dedetaş kimdir, Üsküdar Belediye başkanı kim oldu 2024?
Sinem Dedetaş kimdir, Üsküdar Belediye başkanı kim oldu 2024? Üsküdar’dan aday olan eski Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş oldu. İşte, CHP Üsküdar Belediye Başkan Adayı Sinem Dedetaş'ın biyografisi...
31.03.2024 Gündem
Orhan Asena Eserleri Nelerdir? Orhan Asena Eserlerinin Özellikleri...
Orhan Asena Eserleri Nelerdir? Orhan Asena Eserlerinin Özellikleri... Orhan Asena, Türk Tiyatro tarihinin en önemli kalemidir. Tarihi konularda eserlere imza vererek Türk Tiyatrosunun Shakespeare’i olarak tanımıştır. Küçük yaşlardan itibaren şiir ve öyküler yazan Asena Lise döneminde Tiyatro eserleri yazmaya başlamıştır. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Mezunudur.
10.02.2024 Yaşam
Sempozyum Nedir, Özellikleri Nelerdir? Sempozyumda Soru Sorulur Mu?
Sempozyum Nedir, Özellikleri Nelerdir? Sempozyumda Soru Sorulur Mu? Sempozyum, diğer adı ile bilgi şöleni olarak da bilinen bir tartışma türüdür. Sempozyum bilimsel bir konunun olması ve alanında uzman kişiler ile yapılması özellikleri ile diğer tartışma türlerinden ayrılır.
4.02.2024 Gündem
Atık yüz maskelerini yakıta çeviren yöntem geliştirdi
Atık yüz maskelerini yakıta çeviren yöntem geliştirdi Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Indiana eyaletinde bulunan Purdue Üniversitesi, Davidson School of Engineering Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde araştırmacı olarak çalışan kimya yüksek mühendisi Dr. Çağrı Ün, kullanılmış atık yüz maskelerini yakıta çeviren teknolojiyi geliştirdi. Yapılan yenilikçi çalışma, uluslararası Processes Dergisi tarafından 238 eser arasından seçilerek kapak sayısı oldu.
24.01.2024 Adana
Uğur Mumcu kimdir? Gazeteci Uğur Mumcu neden öldü, nerede ve 24 Ocak Uğur Mumcu’yu kim öldürdü?
Uğur Mumcu kimdir? Gazeteci Uğur Mumcu neden öldü, nerede ve 24 Ocak Uğur Mumcu’yu kim öldürdü? Uğur Mumcu'nun katledilişinin bugün 31. yıl dönümü. Mumcu, 24 Ocak tarihinde bombalı suikastle hayatını kaybetti. 27 Ocak tarihinde ise son yolculuğuna uğurlanan Uğur Mumcu’nun ölümünün üzerinden 31 yıl geçti. Peki, Uğur Mumcu kimdir, suikastı nasıl oldu ve ne zaman? Uğur Mumcu neden öldü, nerede ve 24 Ocak Uğur Mumcu’yu kim öldürdü?
24.01.2024 Gündem
Rüyada Yatak Yorgan Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Yatak Yorgan Sermek Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Yatak Yorgan Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Yatak Yorgan Sermek Nasıl Yorumlanır? Rüyada görülen yorgan, sıcaklık, manevi ya da maddi yardım anlamını sembolize eder. Rüyada yorgan görmek, genelde şansın yaver gideceğini işaret etmektedir. Rüyada lüks bir yorgan görmek de yaşamınızın zengin olacağını ve servetinizin artacağını belirtmektedir. Rüyada kumaş parçalarından yapılmış olan bir yorgan ya da rengarenk bir yorgan görmek de aile hayatınızın neşe dolu olacağına işaret eder.
16.01.2024 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 36 saatte 54 terörist yok edildi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 36 saatte 54 terörist yok edildi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 100. Yıl TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Türkiye'nin şahlanışına set çekmeyi amaçlayan menfur terör saldırılarının, kutlu yürüyüşümüzü asla durduramayacağının bilinmesini istiyorum. 12 evladımız şehit oldu, Allah rahmet etsin. Tüm ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum. Ama bakın 36 saatte 54 terörist yok edildi. Çünkü bizim bu şehitlerimizin kanları asla yerde kalmayacak" dedi.
27.12.2023 Gündem
Avustralya'nın dijital telif başarısının sırrı ne? Teknoloji devleri çifte standarda açıklama getiremiyor
Avustralya'nın dijital telif başarısının sırrı ne? Teknoloji devleri çifte standarda açıklama getiremiyor Google'ın geçtiğimiz günlerde Kanada'daki dijital yayıncılara içeriklerinin karşılığında telif ödemesi yapmayı kabul etmesi, akıllara bu alandaki ilk örnek olan Avustralya'yı getirdi. Sadece Google'ın değil Facebook'un da yayıncılara ödeme yaptığı ülkede elde edilen tecrübeler, dünyanın geri kalanı için çok önemli. Bu noktadan yola çıktık, Avustralya örneğinin başka ülkelerdeki yayıncılar için ne anlama geldiğini Columbia Üniversitesi Gazetecilik Okulu Öğretim Üyesi Bill Grueskin'e sorduk...
22.12.2023 Gündem
İlim Yayma Vakfı 50. Yıl Özel Ödülü Aziz Sancar’a verildi
İlim Yayma Vakfı 50. Yıl Özel Ödülü Aziz Sancar’a verildi İlim Yayma Ödülleri Takdim Töreni’nde ödüller sahiplerini buldu. Törende, İlim Yayma Vakfı 50. Yıl Özel Ödülü Aziz Sancar’a verildi.
16.12.2023 Kültür Sanat
Müge Anlı’da kayıp kadının sevgilisinden şok sözler: 'Beni kurtar' diyerek yardım istedi
Müge Anlı’da kayıp kadının sevgilisinden şok sözler: 'Beni kurtar' diyerek yardım istedi Müge Anlı’da 6 yıl önce şüpheli şekilde ortadan kaybolan kadın aranıyor. Kayıp kadının sevgilisi olduğu belirtilen H.B.'nın açıklamaları şoke etti.
16.11.2023 Gündem
Ata’yı mutlu eden madalyanın gerekçesi: Milletine neşe içinde yaşama yolu açtı
Ata’yı mutlu eden madalyanın gerekçesi: Milletine neşe içinde yaşama yolu açtı Uluslararası kurumların üyelik daveti, ödül ve madalyalarına karşı seçici olan Atatürk, vefatından bir yıl önce Mark Twain Cemiyeti’nce verilen madalyayı kabul edince çevresindekiler şaşırmıştı. Atatürk’ün sürpriz tavrının nedeni madalyanın gerekçesinde gizliydi.
10.11.2023 Gündem
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün naaşının yeni görüntüleri ortaya çıktı! Gömleklerinin ceketlerinin düğmelerini kopararak uğurladılar
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün naaşının yeni görüntüleri ortaya çıktı! Gömleklerinin ceketlerinin düğmelerini kopararak uğurladılar Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün renklendirilmiş görüntülerine Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkan Başdanışmanı, araştırmacı Ahmet Gürel ulaştı. Araştırmacı Gürel, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün naaşının Etnoğrafya Müzesi'nden Anıtkabir'e nakledildiği törenin renkli görüntülerine ulaştı.
9.11.2023 Gündem
Atatürk'ün naaşının Anıtkabir'e naklinin renkli görüntüleri ortaya çıktı
Atatürk'ün naaşının Anıtkabir'e naklinin renkli görüntüleri ortaya çıktı Araştırmacı Ahmet Gürel (74), Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün naaşının Etnoğrafya Müzesi'nden Anıtkabir'e nakledildiği törenin renkli görüntülerine ulaştı. İtalyanlar tarafından sonradan renklendirildiği öğrenilen görüntülerde, Atatürk'ün Türk bayrağına sarılı naaşının top arabasıyla taşınması ve Anıtkabir'de düzenlenen törenden kareler yer aldı.
9.11.2023 Vatan TV
İstanbul'da hava kirliğinin en yüksek olduğu iki ilçe belli oldu
İstanbul'da hava kirliğinin en yüksek olduğu iki ilçe belli oldu İstanbul'da özellikle trafiğin yoğunlaşmasıyla hava kirliliği artıyor. Prof. Dr. Levent Kuzu ise trafik ve hava kirliliği ilişkisine değinerek köprü bağlantılarının olduğu Beşiktaş ve Mecidiyeköy'e dikkat çekti.
2.11.2023 Gündem
3 çocuk annesi eşi kayıpken pavyonda kadınlarla eğlenmiş! Müge Anlı olayla ilgili pes dedirten bir bilgilere ulaştı
3 çocuk annesi eşi kayıpken pavyonda kadınlarla eğlenmiş! Müge Anlı olayla ilgili pes dedirten bir bilgilere ulaştı Müge Anlı’da pes dedirten olay yaşandı. 6 Temmuz’dan bu yana haber alınamayan ve cinayete kurban gittiği düşünülen Bedriye Kılıç’ın şüpheli eşi T.K.’nin, eşi kaybolduktan bir hafta sonra pavyona gittiği, mekanda çalışan kadınlarla birlikte alkol alıp eğlendiği ortaya çıktı.
12.10.2023 Gündem
Demirören Medya Lisesi'nde 2. sene! Yeni eğitim öğretim yılı başladı
Demirören Medya Lisesi'nde 2. sene! Yeni eğitim öğretim yılı başladı 2023-2024 eğitim öğretim yılı başladı. Geçtiğimiz yıl açılan Demirören Medya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde de bugün yeni dönem heyecanı vardı.
11.09.2023 Eğitim
'Uzaylılar 'yanı başımızda' olabilir mi?' sorusuna çok konuşulacak açıklama
'Uzaylılar 'yanı başımızda' olabilir mi?' sorusuna çok konuşulacak açıklama Kalın, asitli atmosferin altında, yüzeyi 475 derecelik sıcaklıkla kavrulan gezegen, Güneş Sistemi içerisinde dünya dışı yaşam bulmayı bekleyeceğiniz son yer olmalı.
30.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Rapor ortaya çıkardı! X için korkunç tablo...
Rapor ortaya çıkardı! X için korkunç tablo... Elon Musk'ın X üzerindeki 153 milyonu aşkın takipçisinin önemli bir kısmı sahte görünüyor; en azından bu kullanıcılar eskiden adı Twitter olan platformda artık etkin değil. Araştırmacı Travis Brown tarafından toplanan veriler analiz edildiğinde ortaya bu ilgi çekici tablo çıkmakta. Musk'ın 153 milyonu aşkın takipçisi, ünlü girişimcinin Temmuz ayı sonunda X'te var olduğunu iddia ettiği 540 milyon “aylık kullanıcının” dörtte birinden fazlasını oluşturuyor.
21.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Klavye sesinizi dinleyerek verilerinizi çalabilirler! İşte yapılması gerekenler
Klavye sesinizi dinleyerek verilerinizi çalabilirler! İşte yapılması gerekenler Bir grup İngiliz araştırmacı tarafından yayınlanan yeni bir çalışma, çağımızın teknolojik gelişmelerinin yol açtığı potansiyel bir tehlikeyi ortaya koyuyor.
9.08.2023 Bilim ve Teknoloji
Hatice Karahan Kimdir? Yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Hatice Karahan nereli, kaç yaşında? İşte eğitimi ve kariyeri
Hatice Karahan Kimdir? Yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Hatice Karahan nereli, kaç yaşında? İşte eğitimi ve kariyeri Merkez Bankası'nda 3 başkan yardımcısı görevden alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Merkez Bankası Başkan Yardımcıları Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman görevden alındı. Yerlerine ise Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hatice Karahan atandı. Peki, Hatice Karahan kimdir, kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı? Yeni Merkez Bankası Başkan yardımcısının hayatı ve kariyeri…
28.07.2023 Gündem
Bilim insanlarını şaşkına çeviren hayvan! Kedi büyüklüğündeydi ve dinozorları avlıyordu
Bilim insanlarını şaşkına çeviren hayvan! Kedi büyüklüğündeydi ve dinozorları avlıyordu   Kretase Dönemi'nde, yani bundan 125 milyon yıl önce, neredeyse evcil bir kedi büyüklüğündeki cesur bir memeli, kendisinden üç kat büyük bir dinozor türüyle karşı karşıya geldi ve onun lezzetli bir öğün olabileceğini düşündü.
20.07.2023 Bilim ve Teknoloji

Benzer Haber Etiketleri

Araştırmacı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki araştırmacı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.