Araplar

Araplar

Son dakika araplar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan araplar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını araplar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Araplar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan araplar gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.577 araplar haberi bulunmuştur. Tüm araplar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız'dan İsrail açıklaması: Demografik yapıyı değiştiriyorlar
Dışişleri Bakan Yardımcısı Yıldız'dan İsrail açıklaması: Demografik yapıyı değiştiriyorlar Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail’in Filistin’i işgalinin hukuki neticelerine ilişkin duruşmada Türkiye sunum yaptı. Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız "İsrail hesap vermeli" dedi.
26.02.2024 Gündem
Hz. Muhammed arap kökenli mi? Peygamber efendimizin soyu nereden geliyor, arap mı?
Hz. Muhammed arap kökenli mi? Peygamber efendimizin soyu nereden geliyor, arap mı? Hz. Muhammed Arap kökenli mi sorusunun yanıtı merak ediliyor. Türkiye ile Suudi Arabistan arasında yaşanan Süper Kupa krizi sonrası vatandaşlar, İslam peygamberi Hz. Muhammed'in soyunun arap mı, değil mi sorusuna cevap aramaya başladı. Öte yandan Hz. Muhammed'in araplar hakkında söylediği sözler, hadisler de merak konusu oldu.
30.12.2023 Gündem
Selahattin Taşdöğen'in Filistin yorumu tartışma yarattı
Selahattin Taşdöğen'in Filistin yorumu tartışma yarattı Selahattin Taşdöğen’in Hamas-İsrail savaşı hakkındaki sözleri tartışma yarattı.
22.10.2023 Magazin
Bakan Fidan'dan Filistin ve İsrail açıklaması
Bakan Fidan'dan Filistin ve İsrail açıklaması İki devletli çözüme İsrail’in zorlanması gerektiğini belirten Bakan Fidan, “Filistin’e garantör olacak ülkeler bölgeden olmalı. İsrail için de başka ülkeler garantör olsun. Bir antlaşmaya varıldıktan sonra garantör ülkeler de sorumluluk üstlensin” dedi.
17.10.2023 Gündem
Kerkük nerede? Kerkük resmi dili nedir, neden Türkçe oldu? Kerkük harita konumu
Kerkük nerede? Kerkük resmi dili nedir, neden Türkçe oldu? Kerkük harita konumu Türkmen şehri Kerkük'te 2008'de alınan karar yıllar sonra yürürlüğe girdi. Bunun ardından Kerkük'te artık resmi dil olarak Türkçe kullanılıyor. Peki, Kerkük nerede? Kerkük resmi dili nedir, neden Türkçe oldu?
21.09.2023 Gündem
Suriye Bayrağı Anlamı Nedir? Suriye Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Suriye Bayrağı Anlamı Nedir? Suriye Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Suriye, Akdeniz'in doğusundadır ve resmi ismi Suriye Arap Cumhuriyetidir. Orta doğu ülkesi olan Suriye'nin kuzey doğusunda Türkiye yer alır. 
15.09.2023 Eğitim
Yıldız futbolcu 'Araplar daha fazla para veriyor' dedi Ali Koç 'Burası Fenerbahçe' restini çekti
Yıldız futbolcu 'Araplar daha fazla para veriyor' dedi Ali Koç 'Burası Fenerbahçe' restini çekti İsmail Kartal'ın transfer listesinde yer alan oyuncunun Sarı Lacivertli kulüpten yüksek maaş istemesi Ali Koç'u bir hayli kızdırdı. Camiaya yakınlığıyla bilinen ünlü muhabirlerden Sercan Hamzaoğlu 'Kontra' programında çok önemli açıklamalarda bulunurken, ünlü yorumcunun 'Ekambi, Livakovic, Cengiz Ünder, Krunic' istihbaratları ise bir hayli ilgi uyandırdı.
6.08.2023 Fenerbahçe
Şenol Güneş gözden çıkardı Blackburn Rovers transfer teklifi yaptı
Şenol Güneş gözden çıkardı Blackburn Rovers transfer teklifi yaptı Şenol Güneş'in gelecek sezon takımda düşünmediği Muleka için İngiliz kulübü Blackburn Rovers devreye girdi.
18.07.2023 Beşiktaş
Fenerbahçe'de İsmail Kartal için imza töreni! Ali Koç'tan Arda Güler açıklaması: Takımda kalmak istemiyor
Fenerbahçe'de İsmail Kartal için imza töreni! Ali Koç'tan Arda Güler açıklaması: Takımda kalmak istemiyor Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal için imza töreni düzenlendi. 62 yaşındaki teknik adam ve başkan Ali Koç açıklamalarda bulundu. Arda Güler sorusuna yanıt veren Ali Koç, "Arda Güler konusuna uzun cevap vermeyeceğim. Öncelikle milyonlarca Fenerbahçe taraftarı Arda'yı bağrına basmıştır. Arda Fenerbahçe'de kalmayacak. Fenerbahçe'de kalmak istemiyor." dedi.
5.07.2023 Fenerbahçe
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Mayıs'tan Allah'ın izniyle yine zaferle çıkacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 14 Mayıs'tan Allah'ın izniyle yine zaferle çıkacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından 14 Mayıs seçimlerine ilişkin açıklama paylaştı.
6.05.2023 Gündem
Leyl Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Leyl Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Leyl Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Leyl Suresi okumanın yararları ve faziletleri Mekke döneminde inen Leyl Suresi 21 âyettir. Leyl kelime anlamı olarak gece anlamına gelir. Sûrede insanoğlunun iki zıt huyundan, cömertlik ve cimrilikten bahsedilir; imanla cömertlik ve imansızlıkla cimrilik arasındaki ilişkiye dikkat çekilir. Peki, Leyl Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? İşte Leyl Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
Yasin Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Yasin Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne?
Yasin Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Yasin Suresi okumanın yararları ve faziletleri ne? Yasin Suresi Mekke döneminde inmiştir. 83 âyettir. Sûre, adını ilk âyeti oluşturan “Yâ-Sîn” harflerinden alır. Sûrede başlıca insanın ahlâkî sorumlulukları, vahiy, Hz. Peygamber’i yalanlayan Kureyş kabilesi, Antakya halkına gönderilen peygamberler, Allah’ın birliğini ve kudretini gösteren deliller, öldükten sonra dirilme, hesap ve ceza konu edilmektedir. Peki, Yasin Suresi okumanın yararları nelerdir? Yasin süresi kaç ayet? Ramazanda her gün Yasin süresi okumanın fazileti ne? İşte Yasin Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri!
4.05.2023 Sureler
7 Nisan cuma ne olacak? 7 Nisan 2023 hadisi nedir, doğru mu?
7 Nisan cuma ne olacak? 7 Nisan 2023 hadisi nedir, doğru mu? Ramazan ayının 15'inde Cuma günü kuşluk vaktinde bir sayha (gökten bir ses) olur. Bu olay Ramazan'ın ilk gününün Cumaya denk geldiği ayda olur. Uyuyanı uyandıran bir hidde (çöküş, yıkılış) olur. Cuma gününün gecesinde esir kadınlar odalarından çıkar, hür olurlar. Söz konusu ifade sonrası vatandaşlar arama motorlarına yönelerek “7 Nisan cuma ne olacak, 7 Nisan 2023 hadisi nedir? 7 Nisan ses duyulması ne demek?” sorularına yanıt aramaya başladı.
6.04.2023 Gündem
Şaban ayı ne zaman 2023? Şaban ayı takvimi: Şaban ayının 1 günü hangi tarihte, 13, 14, 15. günü ne zaman?
Şaban ayı ne zaman 2023? Şaban ayı takvimi: Şaban ayının 1 günü hangi tarihte, 13, 14, 15. günü ne zaman? Şaban ayı ne zaman başlayacak? Şaban ayı şubat ayıyla birlikte araştırılan konulardan biri oldu. Müslümanlar şaban ayında idrak edilecek Miraç Kandili tarihini de sorguluyor. Üç aylardan biri olan şaban ayının ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Peki, Şaban ayı ne zaman başlayacak? Şaban ayının 1 günü hangi tarihte, 13, 14, 15. günü ne zaman?
1.02.2023 Gündem
Terör örgütü PKK'dan Hollandalı gazeteciye ölüm tehdidi
Terör örgütü PKK'dan Hollandalı gazeteciye ölüm tehdidi Hollandalı gazeteci Rena Netjes, Suriye'nin kuzeyindeki son durumla ilgili haberler yaptı ve orada yaşayanların sesini dünyaya duyurmaya çalıştı. Yaptığı haberler terör örgütü PKK'nın hoşuna gitmeyince ölümle tehdit edildi. Hollandalı gazeteci Rena Netjes, yaşadıklarını aldığı tehditleri CNN TÜRK'e anlattı.
2.01.2023 Dünya
Evinizi satarken dolandırılmayın! 2 katı fiyatına satacağız yalanı
Evinizi satarken dolandırılmayın! 2 katı fiyatına satacağız yalanı Fırsatçıların son kurbanı, evlerini fahiş fiyata satmak isteyen ev sahipleri oldu. İstanbul’da bir sosyal medya fenomenine ait olduğunu iddia edilen prodüksiyon şirketi, telefonla birçok vatandaşı aradı. “Evlerinizi iki katı değere Araplara satalım” vaadinde bulunan şahısların kullandığı yöntem ise akıllara durgunluk verdi.
19.11.2022 Yaşam
Bedevi Nedir, Kime Denir? Bedeviler Nasıl Giyinir, Kimlere Denir?
Bedevi Nedir, Kime Denir? Bedeviler Nasıl Giyinir, Kimlere Denir? Köy ve vahalarda göçebe bir yaşam sürdüren konargöçer kişiler bedevi olarak bilinir. Daha çok Sahra Çölü ile beraber Ortadoğu'da, bu şekilde yaşam sürdüren Araplar için verilen bir isimdir. Bu kişiler bir grup olarak kabile şeklinde yaşamını sürdürür. Özellikle giyim tarzları, yapmış oldukları ticaret ve yaşamları ile beraber ilgi çeken kabile türler içerisinde yer almaktadır.
7.11.2022 Eğitim
Rebiülevvel ayı 2022 mesajları ve sözleri! Resimli kısa, uzun, anlamlı, dini Rebiülevvel ayı mesajı ve etkili güzel sözler!
Rebiülevvel ayı 2022 mesajları ve sözleri! Resimli kısa, uzun, anlamlı, dini Rebiülevvel ayı mesajı ve etkili güzel sözler! Rebiülevvel ayı Ay'ın hareketleri esas alınarak oluşturulan İslamî takvimin aylarından biridir. Resulullah (S.A.V), bu ayda dünyaya geldiği için arabi ayların en şereflisi olarak nitelendirilen Rebiülevvel bu yıl 27 Eylül 2022 tarihinde başlayacak 26 Ekim 2022 tarihinde sona erecek. Biz de Rebiülevvel ayı için paylaşım yapacaklar için mesajlar ve sözler derledik. İşte en güzel Rebiülevvel ayı mesajları 2022 ve sözleri…
27.09.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye net mesaj: Hesap verecek değiliz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan AB'ye net mesaj: Hesap verecek değiliz Birleşmiş Milletler 77'inci Genel Kurulu çerçevesinde ABD’nin New York kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerikan PBS kanalına önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili olarak, "200 rehinenin takası konusunda mutabakat sağlandı. Bu güzel bir gelişme. Çünkü bu rehinelerle birlikte orada çok çok önemli bir adım atılmış oluyor." ifadelerini kullandı. F-16 konusuna da değinen Erdoğan, "F-16 konusunda eğer biz Amerika’dan istediğimiz neticeyi alamazsak ne yapacağız? Başımızın çaresine bakacağız." açıklamasında bulundu. Öte yandan Erdoğan, Avrupa Birliği'ne "Hesap verecek değiliz" diyerek tepki gösterdi.
20.09.2022 Siyaset
Semerkant nerede, hangi ülkede? Semerkant’ın haritadaki konumu!
Semerkant nerede, hangi ülkede? Semerkant’ın haritadaki konumu! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanghay İşbirliği Örgütü 22'nci Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere geldiği Semerkant'ta Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev yüz yüze görüştü. Söz konusu gelişmenin ardından “Semerkant nerede, hangi ülkede?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. Peki, Semerkant nerede, hangi ülkede? Semerkant’ın haritadaki konumu…
16.09.2022 Gündem
Hz. Lokman kimdir? Hz. Lokman, Lokman Hekim midir? Öğütleri nelerdir?
Hz. Lokman kimdir? Hz. Lokman, Lokman Hekim midir? Öğütleri nelerdir? Hz. Lokman, Lokman Hekim olarak da bilinen halk efsanesidir. İslam dinine göre Lokman Hekim'in peygamber olduğu da rivayet edilir. Peki, Hz. Lokman kimdir? Hz. Lokman, Lokman Hekim midir? Öğütleri nelerdir? Hz. Lokman peygamber midir? Hz. Lokman Kuran’da geçiyor mu? Hz. Lokman ile ilgili ayetler var mı? Hz. Lokman ile ilgili bilgiler!
13.09.2022 Dini Bilgiler
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: 7 yılda 35 bin 656 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: 7 yılda 35 bin 656 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bir dizi ziyaretlerde bulunmak için Balıkesir’e geldi. 9. Ana Jet Üssü’nü denetleyerek Balıkesir ziyaretine başlayan Bakan Akar daha sonra şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi. Bakan Akar, 7 yılda 35 binden fazla teröristin etkisiz hale getirildiğini söyledi.
13.08.2022 Gündem
Bakan Akar: Terör koridoruna müsaade etmeyeceğiz
Bakan Akar: Terör koridoruna müsaade etmeyeceğiz Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, en son yapılan Pençe-Kilit Harekatı'nın 17 Nisan'da başladığını belirterek, "Bu artık bizim bir anlamda son halkamız. Orada 26 kilometrelik bölge var ve burası da kapatıldığı zaman hudutlarımızın emniyeti ölçüde şeklen sağlanmış olacak. Bu bölgeye yaptığımız büyük operasyonlar ister Pençe-Kilit olsun ister diğer operasyonlar olsun, hiçbiri işgal harekatı değildir. Biz teröristlerle mücadele ediyoruz. Tek hedefimiz teröristler" dedi.
9.08.2022 Siyaset
Herkes oraya akın etti! Otel, pansiyon ve bungolavlarda yer kalmadı
Herkes oraya akın etti! Otel, pansiyon ve bungolavlarda yer kalmadı Rize’nin Çamlıhemşin ilçesindeki turizm merkezi Ayder Yaylası, ziyaretçilerini ağırlıyor. Yoğunluk yaşanan yaylada otel, pansiyon ve bungolavlarda yer kalmadı, yollarda uzun araç kuyrukları oluştu.
7.08.2022 Yaşam
Bakan Akar'dan Suriye'ye yeni harekât ve F-16 satışıyla ilgili flaş mesajlar
Bakan Akar'dan Suriye'ye yeni harekât ve F-16 satışıyla ilgili flaş mesajlar Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Al-Jazeera Televizyonuna konuk olarak gündeme ilişkin soruları cevapladı. Suriye’de yeni bir harekât düzenlenip düzenlenmeyeceği konusundaki soruyu yanıtlayan Akar "Açık sözlülükle söyleyebiliriz ki diğer devletlerin kabul edip etmemesini önemsemiyoruz. 40 yıldır Türkiye’ye zarar veren bu terör örgütüyle savaşma hedefimiz var. Bu örgütle mücadele etmek bizim vazifemiz" dedi. Akar ayrıca, ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışında yeni şartlar koşması hakkında “Neticeye varılamadı diyemeyiz. Amerika Birleşik Devletleri Kongresi bu uçakların kullanımı ile ilgili kanun ve şartlar yayınladı. Biz de Türkiye’nin egemen bir devlet olduğunu ve şartlı bir şekilde uçak almayı kabul etmeyeceğimizi söyledik. Bu şartların daha sonra değişeceğine inanıyoruz." dedi.
28.07.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Araplar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki araplar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.