Aralık Ayı

Aralık Ayı

Son dakika aralık ayı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan aralık ayı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını aralık ayı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Aralık Ayı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan aralık ayı gelişmeleri de dahil olmak üzere 4.488 aralık ayı haberi bulunmuştur. Tüm aralık ayı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Konut satışları 8 yılın en düşük seviyesinde
Konut satışları 8 yılın en düşük seviyesinde Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER)'in Ziraat GYO'nun katkılarıyla hazırladığı 'GYODER Gösterge' 2023 4. Çeyrek Raporu’na göre, 2023 yılı dördüncü çeyrek konut satışları bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yaklaşık yüzde 23,9 oranında gerileme kaydederek son sekiz yılın en düşük seviyesine indi.
22.03.2024 Ekonomi
Polise ek zam var mı? 10 Nisan'da polise seyyanen zam verilecek mi?
Polise ek zam var mı? 10 Nisan'da polise seyyanen zam verilecek mi? Aralık ayı enflasyon verileriyle birlikte polislere yapılan zam oranı da belli oldu. Temmuz ayı sonrasında polis maaşları en düşük 29 bin 525 TL'ye yükselmişti. Yüzde 49.25 oranında artışla polis memuru maaşı 44.292 TL'ye ulaştı. 32.626 lira olan başkomiser maaşı ise 48.920 TL oldu. Şimdi polisler kendilerine ek zam yapılıp yapılmayacağını sorguluyor. 10 Nisan’ın Polis Günü olması nedeniyle polisler 10 Nisan'da polise ek zam var mı, sorusuna yanıt arıyor.
27.02.2024 Çalışma Hayatı
Kısa vadeli dış borç stoku belli oldu! Artış gerçekleşti
Kısa vadeli dış borç stoku belli oldu! Artış gerçekleşti Kısa vadeli dış borç stoku, Aralık sonu itibarıyla, 2022 yıl sonuna göre yüzde 17,2 oranında artışla 174,4 milyar dolar olarak gerçekleşti.
19.02.2024 Ekonomi
Market fiyatları katlandı! ‘Etiket mesaisi’ hızlandı, bir günde 80 TL fark oluştu
Market fiyatları katlandı! ‘Etiket mesaisi’ hızlandı, bir günde 80 TL fark oluştu Aralık ayı itibarıyla marketlerde etiket değişimleri hızlandı. Bazı temel gıda ve ihtiyaç ürünlerinde fiyat artışları dikkat çekiyor. Marketlerde 220 TL’ye satılan bir ürünün fiyatı 300 liraya çıktı. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, ‘İhbar alır almaz yazar kasalarda fiyatları değiştiriyorlar’ diyerek stokçuları ortaya çıkaracak formülü açıkladı.
14.02.2024 Ekonomi
Aralık ayı işsizlik rakamları açıklandı
Aralık ayı işsizlik rakamları açıklandı Türkiye'de işsizlik oranı, Aralık 2023'te bir önceki aya göre 0,1 puan azalarak yüzde 8,8 oldu. Bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 98 bin kişi olarak belirlendi.
12.02.2024 Ekonomi
Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması
Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Kredi arzında ve mevduat faizinde gözlenebilecek oynaklıklara karşın makroihtiyati kararlarla parasal aktarım mekanizması desteklenmeye devam edilecek" denildi.
1.02.2024 Ekonomi
Adana'da taşıt sayısı arttı, korna sesi çileye döndü
Adana'da taşıt sayısı arttı, korna sesi çileye döndü Araç sayısında Türkiye 7'ncisi olan Adana'da trafiğin yoğun olduğu bölgelerde korna sesi vatandaşları rahatsız ediyor.
26.01.2024 Adana
Altın fiyatları yeniden yükselişe geçti! Kar etmek isteyenlere çok kritik uyarı geldi
Altın fiyatları yeniden yükselişe geçti! Kar etmek isteyenlere çok kritik uyarı geldi Altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken gelişme yaşandı. Altın yatırımcısına uyarılar peş peşe geldi. Altına yatırım yapmak isteyen vatandaşların kârlarını arttırması için uzmanlardan önemli analiz geldi. Öte yandan altın fiyatları tarafında yaşanan hareketlilik, Kapalıçarşı'da gram altın, çeyrek altın, 22 ayar bilezik ve Cumhuriyet altını en çok merak edilenler arasına getirdi. Bunun yanında altın yatırımcılarının gözü kulağı bugün saat 16.30’da açıklanacak olan aralık ayı ABD enflasyonunda olacak. Öte yandan dünyada merkez bankalarının faiz indirim beklentilerinin erkenden satın alındığına ilişkin beklentiler 'Altın fiyatları için köpük var mı' sorusunu getirdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş sorunun cevabını açıklayarak ons ve gram altın fiyatına ilişkin beklentilerini açıkladı. Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi? İşte detaylar...
12.01.2024 Ekonomi
Altının kaderi belli olacak, saatler kaldı! Gram altın için 3000 lira işaret edildi, tarih verildi
Altının kaderi belli olacak, saatler kaldı! Gram altın için 3000 lira işaret edildi, tarih verildi Altın fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken gelişme yaşandı. Altın yatırımcısına uyarılar peş peşe geldi. Altına yatırım yapmak isteyen vatandaşların kârlarını arttırması için uzmanlardan önemli analiz geldi. Öte yandan altın fiyatları tarafında yaşanan hareketlilik, Kapalıçarşı'da gram altın, çeyrek altın, 22 ayar bilezik ve Cumhuriyet altını en çok merak edilenler arasına getirdi. Bunun yanında altın yatırımcılarının gözü kulağı bugün saat 16.30’da açıklanacak olan aralık ayı ABD enflasyonunda olacak. Öte yandan dünyada merkez bankalarının faiz indirim beklentilerinin erkenden satın alındığına ilişkin beklentiler 'Altın fiyatları için köpük var mı' sorusunu getirdi. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş sorunun cevabını açıklayarak ons ve gram altın fiyatına ilişkin beklentilerini açıkladı. Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi? İşte detaylar...
11.01.2024 Ekonomi
Bakan Işıkhan: Kamu personel rejiminde yükseliş dönemindeyiz
Bakan Işıkhan: Kamu personel rejiminde yükseliş dönemindeyiz Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "3 Ocak tarihinde açıklanan Aralık ayı enflasyon oranıyla birlikte memurlara ve memur emeklilerimize de yüzde 49,25 oranında artış yapılacak. Cumhuriyetimizin ilk yüzyılını bir hazırlık süreci olarak değerlendirirsek, inanıyorum ki Cumhuriyetimizin ikinci asrı kamu personel rejimi başta olmak üzere ülkemizi ve milletimizi ilgilendiren her alanda yükseliş dönemimiz olacaktır" dedi.
6.01.2024 Ekonomi
Otomotiv, 2023 yılında 35 milyar dolar ile ihracat rekoru kırdı
Otomotiv, 2023 yılında 35 milyar dolar ile ihracat rekoru kırdı Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) verilerine göre, Türkiye otomotiv endüstrisi 2023 yılında bir önceki seneye kıyasla yüzde 13 artışla 35 milyar dolar ihracat gerçekleştirerek tüm zamanların rekoruna ulaştı.
4.01.2024 Gündem
'Balık sezonunda sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz'
'Balık sezonunda sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz' Çanakkale'de, balık tezgahlarında deniz suyu sıcaklığının yüksek olması nedeniyle beklenen bolluk yaşanmadı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ayaz, "Balıklar üremek için su sıcaklığıyla birlikte hareket ediyor. Yaptığımız bir proje ile hamsinin yumurtasının ekim ayının sonunda bitmesi gerekirken, aralık ayı içinde hamsi yumurtalarına rastladık. Bu da yaklaşık 1,5 ay kadar bir kayma olduğunu, gösteriyor. Göçleri ne düzeyde etkilediği konusunda yapılmış net çalışma olmamasına karşın gözlemlere dayalı baktığımızda balık sezonunda bu sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz" dedi.
4.01.2024 Gündem
Emekli ve memura büyük zam! İlk zamlı maaşlar hesaba yatıyor, tek tek hesaplandı
Emekli ve memura büyük zam! İlk zamlı maaşlar hesaba yatıyor, tek tek hesaplandı Memur, emeklinin ocak ayı maaş zamları belli oldu. Türkiye İstatistik Kurumu aralık ayı enflasyonu yüzde 2.93, yıllık enflasyon da yüzde 64.77 açıkladı. Temmuz-Aralık dönemi enflasyonu yüzde 37.57 olarak gerçekleşti. Buna göre, memur maaşları ve emekli memur aylıkları yüzde 49.25, SSK, Bağ-Kur emekli aylıkları yüzde 37.57 oranında artacak. Zamla beraber 22 bin 17 lira olan en düşük memur maaşı 32 bin 861 liraya, en düşük emekli memur aylığı da 9 bin 876 liradan 14 bin 741 liraya yükseldi. Emekli ve memurun zamlı yeni maaşları tek tek hesaplandı. İşte yeni maaşlar...
4.01.2024 Emekli
Memura seyyanen zam devam edecek mi 2024? Seyyanen zam memur emeklisine verilecek mi, Memur seyyanen zam 2024’te devam edecek mi?
Memura seyyanen zam devam edecek mi 2024? Seyyanen zam memur emeklisine verilecek mi, Memur seyyanen zam 2024’te devam edecek mi? Aralık ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte memur ve memur emeklilerinin alacağı enflasyon farkı dahil aylık artışları yüzde 49,25 oldu. SSK ve Bağkur emeklilerinin maaş artışları ise yüzde 37,57 olarak gerçekleşti. TÜİK’in açıkladığı verilere göre, 2023 yılı Temmuz ayında enflasyon yüzde 40,27 oldu. Bu rakam, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı olacak. Memur ve memur emeklileri ise yüzde 15’lik sözleşme zammına ek olarak yüzde 31,5 enflasyon farkı alacak. Zamlara yönelik en merak edilen ayrıntılardan biri de seyyanen zam oldu. Peki, seyyanen zam ocakta artacak mı, memur seyyanen zam artacak mı, memur zammında seyyanen zam hesaplanacak mı, seyyanen zamma zam gelir mi?
Ebe maaşı 2024: Ocak zammıyla Ebe maaşı ne kadar oldu? Ebe maaşı hesaplama
Ebe maaşı 2024: Ocak zammıyla Ebe maaşı ne kadar oldu? Ebe maaşı hesaplama Ebe maaşı 2024 yılında ne kadar oldu sorusunun yanıtı merak ediliyor. TÜİK enflasyon oranlarını açıkladı. Memur ve emekli maaşlarında artış oranı belli oldu. Yeniden hesaplanan maaşlar arasında ebe maaşları da yer aldı. Yeni yılda zamlı ebe maaşları meslekten olan herkes tarafından merak edildi. İşte ebe maaşı hesaplama
3.01.2024 Ekonomi
Zam geldi! Kuruşu kuruşuna hesaplandı, işte yeni 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı ve engelli maaşı tutarları
Zam geldi! Kuruşu kuruşuna hesaplandı, işte yeni 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı ve engelli maaşı tutarları Milyonlar merakla bekliyordu. Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. Açıklanan verinin ardından memur ve emekli maaş zam oranı netlik kazandı. Memur maaşlarına gelen zamla birlikte birçok maaş ve ücrette değişiklik yaşandı. Engelli aylığı, 65 yaş aylığı, kıdem tazminatı tavanı, bedelli askerlik, evde bakım yardımı da bu değişikliklerden etkilendi.
3.01.2024 Ekonomi
Toplu sözleşme, enflasyon farkı, seyyanen zam: Memur zammına seyyanen zam dahil mi? Seyyanen zama zam gelecek mi?
Toplu sözleşme, enflasyon farkı, seyyanen zam: Memur zammına seyyanen zam dahil mi? Seyyanen zama zam gelecek mi? Beklenen açıklama geldi ve TÜİK Aralık enflasyonu açıkladı. Aralık ayı enflasyon oranı yüzde 2,93 oldu. Yıllık enflasyon oranı 64,77 olarak gerçekleşti. En düşük memur ve emekli maaşına gelen yüzde 49,25 oldu. Bununla birlikte akıllarda şu sorular kaldı: Memur zammına seyyanen zam dahil mi? Seyyanen zama zam geldi mi? İşte detaylar....
3.01.2024 Ekonomi
Son 6 aylık enflasyon farkı | 6 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? Memur enflasyon farkı 2024
Son 6 aylık enflasyon farkı | 6 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? Memur enflasyon farkı 2024 Memur enflasyon farkı 2024 belli oldı. Memur maaşı zammı ve emekliye zam oranı belli oldu. TÜİK aralık ayı enflasyonunu açıkladı. 6 aylık enflason farkı için belirleyici olan 2023 yılının son TÜFE verisi netleşti. Enflasyon, Aralık 2023'te aylık bazda yüzde 2,93 artarken yıllık bazda yüzde 64,77 oldu. Peki, 6 aylık enflasyon farkı ne kadar oldu? İşte Son 6 aylık enflasyon farkı…
3.01.2024 Ekonomi
Kira fiyatlarında tavan zam oranı belli oldu
Kira fiyatlarında tavan zam oranı belli oldu Milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı yakından ilgilendiriyor. TÜİK, aralık ayının enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre; iş yerlerinde uygulanabilecek tavan zam oranı yüzde 53,86 olarak ortaya çıktı
3.01.2024 Ekonomi
Memur ve emekli milyonlar bekliyordu! Aralık ayı enflasyonu belli oldu
Memur ve emekli milyonlar bekliyordu! Aralık ayı enflasyonu belli oldu Milyonlarca memur ve emeklinin gözü kulağı bu haberdeydi. Aralık ayı enflasyon rakamları açıklandı. Aylık 2.93 artış gösterdi. Yıllıkta ise 64.77 oldu.
3.01.2024 Ekonomi
Teğmen maaşı 2024 | Jandarma, Teğmen ve uzman çavuş maaşı 2024 Ocak zammı yüzde kaç oldu? Subay ve uzman çavuş maaşı ne kadar?
Teğmen maaşı 2024 | Jandarma, Teğmen ve uzman çavuş maaşı 2024 Ocak zammı yüzde kaç oldu? Subay ve uzman çavuş maaşı ne kadar? Jandarma, Teğmen ve uzman çavuş maaşı için araştırmalar arttı. 7. Dönem Toplu Sözleşme süreci sonuçlandı. Memur toplu sözleşme zammı 2024 için yüzde 15+10, 2025 içinse yüzde 6+5 olarak gerçekleşecek. Enflasyon bu oranların üzerinde çıkarsa enflasyon farkı da eklenecek.
3.01.2024 Ekonomi
Avukat maaşı 2024: Yeni zamlı avukat maaşı Ocak'ta ne kadar oldu? Yüzde kaç zam geldi? 2024 avukat maaşı hesaplama
Avukat maaşı 2024: Yeni zamlı avukat maaşı Ocak'ta ne kadar oldu? Yüzde kaç zam geldi? 2024 avukat maaşı hesaplama Ocak ayı zammıyla birlikte Avukat maaşı da netlik kazanacak. 3 Ocak 2024 Çarşamba günü TÜİK tarfından açıklanacak enflasyon rakamlarıyla birlikte birçok meslekte maaşlar belli olacak. Bu nedenle Ocak zammı Avukat maaşı ne kadar oldu? sorusu da araştırılmaya başlandı. Adliyelerde, hukuk bürolarında görevini icra eden binlerce avukat maaş hesaplamasına başladı. Aralık ayı enflasyonuna ek olarak refah payı da eklenecek ve yeni zam oranı belirlenmiş olacak. Peki 1/4 avukat maaşı ne kadar oldu? 2024 avukat maaşı hesaplama
3.01.2024 Ekonomi
Ücretli öğretmen maaşı hesaplama 2024: Yeni ücretli öğretmen maaşı ne kadar oldu? Ek ders ücreti arttı mı? Ocak zammı netleşti!
Ücretli öğretmen maaşı hesaplama 2024: Yeni ücretli öğretmen maaşı ne kadar oldu? Ek ders ücreti arttı mı? Ocak zammı netleşti! Ocak ayı zammıyla birlikte ücretli öğretmen maaşı 2024 yılı için netleşecek. TÜİK tarafından açıklanacak Aralık ayı enflasyon rakamı ile birlikte ücretli öğretmenlerin maaşı hesaplanmaya başlanacak. Geçtiğimiz Temmuz ayında ücretli öğretmenlik ek ders ücretlerinde artış yaşanmıştı. Peki 2024 ücretli öğretmen maaşı ne kadar oldu? Yüzde kaç zam geldi? Ücretli öğretmen ek ders ücreti arttı mı? İşte merak edilen detay...
3.01.2024 Ekonomi
2024 Temmuz memur zam oranı | 2024 memur toplu sözleşme zammı ne kadar? Memur maaşlarına temmuzda ne kadar zam gelecek 2024? Toplu sözleşme temmuz zammı 2024
2024 Temmuz memur zam oranı | 2024 memur toplu sözleşme zammı ne kadar? Memur maaşlarına temmuzda ne kadar zam gelecek 2024? Toplu sözleşme temmuz zammı 2024 Memur ve emeklisi, aralık ayı enflasyonu beklenirken 2024 Temmuz memur zam oranı için araştırmalar hızlandı. TÜİK verilerine göre temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım aylarını kapsayan 5 aylık dönemdeki enflasyon yüzde 33,65 olarak olmuştu. Memur ve emeklilerin zammı 2023’ün ikinci 6 ayına ilişkin TÜFE oranlarının netleşmesiyle belli olacak. Peki, Memur maaşlarına temmuzda ne kadar zam gelecek 2024? İşte 2024 Temmuz memur zam oranı
3.01.2024 Çalışma Hayatı
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına büyük zam! Kök ücret+ refah payı+ seyyanen zam detayı...
Emekli aylıklarına ve memur maaşlarına büyük zam! Kök ücret+ refah payı+ seyyanen zam detayı... Emekli ve memur maaşlarına maaşlarına büyük zam geliyor. 5 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli maaşı zammı yüzde 33,66 olarak netleşti. Nihai emekli zammı bugün TÜİK'in Aralık ayı enflasyon rakamını duyurması sonrası netleşecek. Emekli kök maaş zammı ile en düşük emekli maaşı için düzenleme geliyor. Son dönemde hükümet enflasyon verilerinin üzerinde bir de refah payı uyguluyor. Bu yıl da enflasyon oranlarının üzerinde hem emeklilere hem de asgari ücrete bir refah payının eklenmesi gündemde. Bu oranın ne kadar olacağı ise değişik formüllerle hazırlanıyor. Kök ücret ile ilgili detaylar da belli oldu. İşte memur ve emekli zammı ile ilgili son dakika gelişmelerinin detayları...
3.01.2024 Emekli

Benzer Haber Etiketleri

Aralık Ayı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki aralık ayı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.